Pasaulē

Lielbritānijas lidostu operatoram vulkāns «nodzēsis» 28 miljonus mārciņu

Ritvars Bīders, 29.04.2010

Jaunākais izdevums

Lielbritānijas lidostu operators BAA, slēdzot divas savas lielākās lidostas – Hītrovu un Stanstedu, Īslandes vulkāna izvirduma radīto pelnu dēļ, kas paralizēja Eiropas gaisa satiksmi, zaudējis 28 miljonus sterliņu mārciņu, ziņo BBC.

Ar šādu secinājumu BAA nācis klajā pēc tam, kad lidostu operators savā finanšu pārskatā par šī gada pirmo ceturksni uzrādīja 195,5 miljonu mārciņu lielus zaudējumus. Tas gan ir ievērojams uzlabojums, salīdzinot ar 316,2 miljonu mārciņu zaudējumiem 2009. gada pirmajos trīs mēnešos.

BAA lidostās apkalpoto pasažieru skaits par spīti streikiem, nelabvēlīgiem laika apstākļiem un ekonomikas lejupslīdei, palielinājies par 0,2% līdz 18,6 miljoniem.

BAA Lielbritānijā pārvalda sešas lidostas. Pērn kompānija pārdeva vienu no savām Londonas lidostām (Getviku) par 1,5 miljardiem mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgais sniegs pagājušā gada decembrī Lielbritānijas lidostu operatoram BAA izmaksājis 24 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 20 miljonus latu), atsaucoties uz kompānijas sniegto informāciju, vēsta BBC.

Hītrovas un citu lidostu īslaicīga slēgšana decembrī ietekmēja daudzus tūkstošus aviopasažieru.

BAA decembrī savās sešās Lielbritānijas lidostās apkalpojusi 7,2 miljonus pasažieru, kas ir par 10,9% mazāk nekā tajā pašā mēnesī pirms gada.

Kā vēstīts, miljardiera Ričarda Brensona (Richard Branson) aviokompānija Virgin Atlantic atteikusies maksāt nodevas BAA saistībā ar tā lēno reakciju, saskaroties ar lielajiem sniega nokrišņiem.

Saskaņā ar BAA sniegto informāciju kritums pasažieru pārvadājumos decembrī gandrīz pilnībā saistāms ar bargo ziemu.

Gadā kopumā BAA apkalpojusi 103,9 miljonus pasažieru, kas ir par 2,8% mazāk, salīdzinot ar 2009.gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Virgin Atlantic atsakās BAA maksāt lidostas nodevas

Ritvars Bīders, 10.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardiera Ričarda Brensona (Richard Branson) aviokompānija Virgin Atlantic atteikusies maksāt nodevas Lielbritānijas lidostu operatoram BAA saistībā ar tā lēno reakciju attiecībā uz pagājušā mēnesī piedzīvotajiem lielajiem sniega nokrišņiem, ziņo BBC.

Aviokompānija norāda, ka nemaksās BAA lidostas nodevas līdz brīdim, kad tiks publicēts BAA iekšējās izmeklēšanas ziņojums , kas gaidāms šā gada marta beigās.

Jau ziņots, ka vairāki tūkstoši pasažieru nācās nīkt lidostās vai viesnīcās pēc tam, kad lielā sniega dēļ tika slēgtas vairākas Lielbritānijas lidostas, ieskaitot Hītrovu, radot industrijai zaudējumus vairāku miljonu sterliņu mārciņu apmērā.

BAA gan norāda, ka apstākļi Hītrovas lidostā neesot bijuši tādi, lai radītu pamatu nodevas maksas ieturēšanai no Virgin Atlantic vai jebkuras citas aviokompānijas puses.

Virgin Atlantic, kas ir viens no lielākajiem BAA klientiem, kā arī citas aviokompānijas kritizējušas BAA darbu lielā sniega laikā, jo kompānijai pārāk ilgu laiku prasīja lidmašīnu notīrīšana un sagatavošana lidošanai, tādējādi radot būtisku reisu aizkavēšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Tiesa noraida uzņēmēja Lauvas prasību piedzīt no basketbolista Bertāna 32 269 eiro

LETA, 22.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja uzņēmēja Mārtiņa Lauvas pārstāvētās "Basketbola attīstības aģentūras Rīga" jeb SIA "BAA Rīga" prasību piedzīt no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) latviešu basketbolista Dāvja Bertāna 32 269 eiro, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Pārskatot lietu pēc būtības, tiesa šodien pasludinātajā spriedumā ir atzinusi, ka starp pusēm noslēgtā līguma noteikums par atlīdzību ir spēkā neesošs no līguma noslēgšanas brīža un strīda izšķiršanā nevar tikt piemērots, tādēļ prasība, kas tiesā celta, pamatojoties uz šo noteikumu, ir noraidāma.

Spriedums 30 dienu laikā ir pārsūdzams kasācijas kārtībā. Tāpat no Lauvas par labu Bertānam piedzenami ar lietas vešanu saistītie izdevumi, kā arī nospriests līdz ar sprieduma stāšanos spēkā atcelt lietā piemēroto prasības nodrošinājumu.

Apelācijas instances tiesā, skatot lietu atkārtoti, secināts, ka starp pusēm noslēgtā līguma noteikumi formulēti tā, ka nebija paredzams atlīdzības apmērs, kāds pienāksies "BAA Rīga" par tās sniegto pakalpojumu. Eiropas Savienības tiesa ir norādījusi, ka patērētāju līgumos noteikumiem par atlīdzību jābūt formulētiem saprotami, lai patērētājam būtu skaidras līguma ekonomiskās sekas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lai izvairītos no monopola, briti liek pārdot Stanstedas lidostu

Jānis Rancāns, 19.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lidostu operatoram BAA nāksies pārdot Stanstedas lidostu, kā arī atbrīvoties no Glāzgovas vai Edinburgas lidostas, lēmusi Lielbritānijas Konkurences komisija, vēsta BBC.

Jau 2009. gada martā komisija lika BAA pārdot Getvikas un Stanstedas lidostas, kā arī atteikties no vienas lidostas Skotijā, proti, Glāzgovas vai Edinburgas lidostas. BAA pārdeva Getvikas lidostu, bet apstrīdēja lēmumu pārdot pārējās.

Spānijas kompānijai Grupo Ferrovial piederošais lidostu operators BAA kontrolē Hītrovas, Southemptonas, Aberdīnas, Stanstedas, Glāzgovas un Edinburgas lidostas.

Lielbritānijas konkurences komisija uzskata, ka BAA ir pārāk liels monopols pār Skotijas un Londonas lidostām, kas «var negatīvi ietekmēt gan pasažierus gan arī lidsabiedrības».

Db.lv jau rakstīja, ka Lielbritānijas lidostu operators BAA 2010.gadā cietis 317 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu (262 miljoni latu) zaudējumus, ko veicinājis vulkānisko pelnu mākonis, streiki un sniegs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

BAA varētu izvairīties no streika Lielbritānijas lidostās

Lelde Petrāne, 17.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Streiks, kas būtu paralizējis sešas Lielbritānijas lidostas vasaras brīvdienu sezonas laikā, visticamāk, nenotiks, jo operatoram BAA un darbinieku pārstāvjiem izdevies vienoties, ziņo MarketWatch.

Lielbritānijas lidostu operators BAA un arodbiedrība Unite panākuši principiālu vienošanos par uz zemes strādājošo darbinieku atalgojumu.

Streika iemesls bija BAA piedāvājums paaugstināt atalgojumu par 1%, arodbiedrības biedri prasīja pieaugumu par 2,5%. Sīkāka informācija par vienošanos tiks paziņota vēlāk.

BAA īpašnieks ir Spānijas infrastruktūras milzis Grupo Ferrovial SA.

BAA piederošās lidostas Lielbritānijā:

Hītrovas lidosta

Stanstedas lidosta

Edinburgas lidosta

Glāzgovas lidosta

Aberdīnas lidosta

Sauthemptonas lidosta

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

BAA Training sadarbībā ar SmartLynx Airlines atklāj jaunu Pilotu mācību programmu

Žanete Hāka, 06.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas standarta aviācijas mācību centrs BAA Training ir uzsācis partnerību ar aviokompāniju SmartLynx Airlines, lai ieviestu jaunu Pilotu kadetu programmu, informē centra pārstāvji.

Piecu gadu līgums paredz, ka aviokompānija nodrošinās darba iespējas jauniem, augsti kvalificētiem pilotiem, lai tādējādi īstenotu perspektīvos uzņēmuma izaugsmes un darbības paplašināšanas plānus.

SmartLynx kadetu programmas studentiem tiks piedāvāts darba līgums ar noteiktiem nosacījumiem. Viņi BAA Training mācību centrā apgūs Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) Aviolīniju transporta pilota licences (ATPL) integrēto mācību programmu, iegūstot t.s. frozen jeb iesaldēto ATPL licenci. Labākie kandidāti varēs kļūt par otrajiem pilotiem Airbus A320 lidmašīnās.

Vadošais Airbus 320 ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance jeb pilnas lidmašīnu īres) pakalpojuma sniedzējs Eiropas Savienībā un čarterlidojumu nodrošinātājs SmartLynx Airlines līdz ar uzņēmuma ieiešanu jaunā attīstības fāzē nolūkā īstenot izaicinošos darbības paplašināšanas plānus ir ieinteresēts piesaistīt aizvien vairāk augsti kvalificētu pilotu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

BAA lidostās pasažieru skaits pieaudzis par 0,3%

Lelde Petrāne, 10.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēku skaits, kas izmantojuši Lielbritānijas lidostu operatora BAA lidostu pakalpojumus šā gada jūlijā, pieaudzis par 0,3% līdz 10,9 miljoniem, ziņo MarketWatch.

Saskaņā ar BAA sniegto informāciju Hītrovas lidostu izmantojuši 6,7 miljoni pasažieru, kas ir pieaugums par 3,5%, salīdzinot ar to pašu laika posmu iepriekšējā gadā.

BAA īpašnieks ir Spānijas celtniecības gigants Ferrovial.

BAA piederošās lidostas:

Hītrovas lidosta

Stanstedas lidosta

Edinburgas lidosta

Glāzgovas lidosta

Aberdīnas lidosta

Sauthemptonas lidosta

Neapoles lidosta

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

BAA jāpārdod divas Lielbritānijas lidostas

Lelde Petrāne, 14.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BAA Ltd., kas ir īpašniece arī Londonas Hītrovas lidostai, uzlikts pienākums pārdot divas Lielbritānijas lidostas. Apelācijas tiesa noraidījusi tās prasību par regulējošu neobjektivitāti, pārbaudot nozari, ziņo Bloomberg.

Apelācijas tiesa apstiprinājusi Konkurences komisijas 2009.gada marta lēmumu, kas lika BAA pārdot Stanstedas lidostu netālu no Londonas un vai nu Glāzgovas, vai Edinburgas lidostu. BAA, kas pieder Madridē bāzētajai Ferrovial SA, pakļaujoties regulatora spiedienam, jau pārdeva Londonas Getvikas lidostu.

BAA drīkst paturēt Hītrovas, Sauthemptonas un Aberdīnas lidostas.

Aviokompānijas šo lēmumu uzņēmušas ar sajūsmu, norādot, ka no tā lielākie ieguvēji būs klienti.

Lidostu īpašnieks gan sacījis, ka tas, visticamāk, iesniegs apelācijas sūdzību Augstākajā tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Streiku dēļ Hītrovas lidostā mazāk pasažieru nekā bija plānots

Lelde Petrāne, 12.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

British Airways darbinieku streiku dēļ Londonas Hītrovas lidosta martā zaudējusi 180 tūkstošus pasažieru, atsaucoties uz lidostas īpašnieka BAA sniegto informāciju, ziņo BBC.

Saskaņā ar BAA datiem pagājušajā mēnesī lidosta apkalpojusi 5,2 miljonus pasažieru.

Streiku dēļ kompānijai piederošās Lielbritānijas lidostas kopumā esot zaudējušas 200 tūkstošus pasažieru.

Taču, pat neraugoties uz streiku ietekmi, pasažieru skaits Hītrovas lidostā martā ir pieaudzis par 0,4%. BAA uzskata, ka, ja nebūtu streiku, tas būtu pieaudzis par 3,8%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijas lidostu operators BAA pērn cietis 317 miljonu zaudējumus

Lelde Petrāne, 22.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas lidostu operators BAA 2010.gadā cietis 317 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu (262 miljoni latu) zaudējumus, ko veicinājis vulkānisko pelnu mākonis, streiki un sniegs, ziņo BBC.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju šo traucējumu dēļ zaudēti 2,8 miljoni pasažieru, jo īpaši Hītrovas lidostā.

Neskatoties uz zaudējumiem, kompānijas vadītājs Kolins Metjū (Colin Matthews) kompānijas sniegumu raksturojis kā spēcīgu. Viņš uz 2011.gadu raugās ļoti optimistiski.

BAA, kas pieder Spānijas Ferrovial, ir Hītrovas, Stanstedas, Edinburgas, Glāzgovas, Aberdīnas un Sauthemptonas lidostu īpašniece. Taču Konkurences komisija uzstāj, lai BAA pārdotu Stanstedas un Glāzgovas vai Edinburgas lidostas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lielākā lidosta pēc pārvadāto pasažieru apjoma Hītrova novērojusi jūtamu pasažieru samazinājumu lidojumos uz eirozonas parādu krīzes nomocītajām valstīm. Apkalpoto izlidojošo un ielidojošo pasažieru skaits uz Grieķiju un Spāniju samazinājies arī Rīgas lidostā.

Šā gada maijā, salīdzinot ar aizvadītā gada maiju, pasažieru skaits no Hītrovas uz Grieķiju samazinājies par 11,3%, uz Itāliju par 9,2%, uz Portugāli par 11,4%, bet Spāniju 2,5%.

«Eirozonas krīzes ietekme ir jūtama ar asu pasažieru skaita kritumu, kā arī ar samazinātu kravu pārvadājumu apjomu,» Reuters sacīja BAA izpilddirektors Kolins Metjū (Colin Matthews). BAA, kas pieder Spānijas infrastruktūras kompāniju milzim Ferrovial, norādīja, ka kravas pārvadājumi maijā samazinājušies par 2,4% visās operatora pārvaldītajās lidostās. Hītrovā šis kritums bijis 3,8% apmērā.

Kopumā maijā Hītrovu izmantojuši 5,8 miljoni pasažieru, kas gada griezumā bijis kritums 0,6% apmērā. BAA arī norāda, ka eirozonas krīze apliecina nepieciešamību pēc ciešākas saiknes izveidošanu starp Lielbritāniju un tādām valstīm kā Ķīna, Indija un Brazīlija, kuru ekonomikas turpina baudīt izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostu operatora BAA, kam pieder arī Londonas Hītrovas lidosta, vadītājs Kolins Metjū (Colin Matthews) CNN stāstījis, ka viņš atteiksies no savas prēmijas par 2010.gadu spēcīgā sniega izraisītā ceļošanas haosa dēļ.

«Es esmu 100% apmērā koncentrējies uz pasažieriem, mēs vēl neesam visus nogādājuši mājās,» viņš teicis. Taču atteicies atklāt, no cik lielas prēmijas ir atteicies.

«Es negribu runāt par savu atalgojumu. Es atteikšos no savas prēmijas par 2010. kalendāro gadu,» sacījis BAA boss, kad viņam vaicāts par baumām, ka viņš saņems slepenu prēmiju, kas balstīta uz peļņu. «Nav nekādas slepenas prēmijas,» viņš akcentējis.

Hītrova ir noslogotākā lidosta Eiropā un viena no tām, ko vissāpīgāk skāruši sliktie laika apstākļi.

Pēc jaunākās informācijas tā pilnībā varētu tikt atvērta lidojumiem ceturtdien.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības darbinieks Londonas Hītrovas lidostā saņēmis policijas brīdinājumu un viņam draud disciplinārsods par to, ka viņš neveikli koķetējis ar sieviešu dzimuma kolēģi, kura nejauši izmantojusi ķermeņa skeneri, atsaucoties uz amatpersonu sniegto informāciju, vēsta Reuters.

25 gadus vecais darbinieks esot izteicis netiklus komentārus, kad viņa 29 gadus vecā kolēģe Džo Margetsone (Jo Margetson) nejauši nostājusies vietā, kur notiek ķermeņa skanēšana. Jau vēstīts, šie skaneri rada attēlus, kuros cilvēks redzams kails.

Kā vēsta Reuters, šis, domājams, ir pirmais gadījums, kad saņemta saūdzība saistībā ar skanēšanu kopš ķermeņa skaneru ieviešanas Lielbritānijas lidostās.

Incidents norisinājies Hītrovas lidostas 5. terminālā. Dž. Margetsone stāstījusi, ka viņu notikušais ir psiholoģiski traumējis, tādēļ viņa informējusi policiju un savus priekšniekus - lidostas operatora BAA vadību. BAA pārstāve medijiem sacījusi, ka gadījums pašlaik tiek izmeklēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SC deputāta kandidāts Lauva vēlas rekonstruēt māju kāpu aizsargjoslā

Guna Gleizde, 13.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinetam būs jālemj, vai uzņēmējs un Saeimas deputāta kandidāts no Saskaņas Centra (SC) saraksta Mārtiņš Lauva drīkstēs rekonstruēt māju, kas atrodas kāpu aizsargjoslā Jūrmalā.

Rekonstrukcijas projekts paredz, ka tiks nocirsti pieci koki, bet vēl septiņas teritorijā augošās priedes tikšot saglabātas. Transformējamā zemes gabala platība ir 0,0405 hektāri.

Kā liecina zemesgrāmatas dati, M.Lauva īpašumu Jūrmalā, Rotas ielā 9, iegādājās 2006. gadā par 766 tūkst. Ls. Uz šo īpašumu nostiprināta hipotēka 885,5 tūkst. Ls apmērā.

Centrālajai vēlēšanu komitejai M.Lauva norādījis, ka viņš ir valdes priekšsēdētājs uzņēmumos Kurzeme Investment Group, Liepu gatve, Bulduru 29, ML projekts, Solo projekts. Tāpat viņš ir a/s Ventbunkers valdes loceklis. Viņam pieder kapitāldaļas virknē kompāniju – Plaga, Liepu gatve, Atid, BAA Rīga, Solo projekts, Celtex, Reos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmējs un deputāta amata kandidāts drīkstēs būvēt Jūrmalā

Guna Gleizde, 14.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība bez diskusijām atbalstījusi uzņēmējam un Saeimas deputāta kandidātam no Saskaņas Centra (SC) saraksta Mārtiņam Lauvam piederošās zemes transformāciju kāpu aizsargjoslā Jūrmalā.

M.Lauva iecerējis rekonstruēt viņa īpašumā esošo māju, projekts paredz arī vairāku priežu nociršanu.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) bija vienisprātis, ka zemes gabals nav liels un tā transformācija nerada ievērojamu kaitējumu dabai.

Kā ziņots, rekonstrukcijas projekts paredz, ka tiks nocirsti pieci koki, bet vēl septiņas teritorijā augošās priedes tikšot saglabātas. Transformējamā zemes gabala platība ir 0,0405 hektāri.

Kā liecina zemesgrāmatas dati, M.Lauva īpašumu Jūrmalā, Rotas ielā 9, iegādājās 2006. gadā par 766 tūkst. Ls. Uz šo īpašumu nostiprināta hipotēka 885,5 tūkst. Ls apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijā slēgtas lidostas, Vācijā sola vēl nepieredzētus laika apstākļus

Lelde Petrāne, 30.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniegputeņa dēļ dažas lidostas Lielbritānijā ir uz laiku slēgtas vai ierobežojušas darbību, ziņo Bloomberg. Sniegs ietekmējis lidojumus arī Vācijā.

Spēcīgā sniegputeņa dēļ šorīt atkal slēgta Skotijas pilsētas Edinburgas lidosta, liecina informācija BAA Airports Ltd. interneta vietnē. Lielākās Skotijas pilsētas Glāzgovas lidosta atvērta pēc slēgšanas vakar. Londonas Stanstedas lidosta darbojas, lai gan dažus lidojumus varētu ietekmēt sliktie laika apstākļi citviet Lielbritānijā.

Vācijas pilsētas Frankfurtes lidostā 124 no aptuveni 1300 lidojumiem līdz šim ir atcelti, informējusi Fraport AG pārstāve Stefānija Vegenere (Stefanie Wegener), piebilstot, ka pa dienu sniegputenis netiek gaidīts. Daži lidojumi laika apstākļu dēļ atcelti arī Nīderlandes pilsētas Amsterdamas lidostā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperts: uzņēmumam izrāvienu var nodrošināt arī idejas «zagšana» no citas jomas

Nozare.lv, 13.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inovācijas ne vienmēr nozīmē milzīgus ieguldījumus augstajās tehnoloģijās vai izpētē un attīstībā un reizēm uzņēmumam izrāvienu var nodrošināt idejas «zagšana» no kādas citas jomas, atklāj inovāciju eksperts Hamišs Teilors.

Tas ir viens no vairākiem viņa ieteiktajiem principiem, lai uzņēmums būtu inovatīvs. Šo principu Teilors sauc par «meistarīgu zagli» («master thief»).

«Runa ir par labu «zagšanu». Ja skatāties tikai uz citām kompānijām jūsu nozarē, kā plānojat būt inovatīvs? Redzat tikai šo kompāniju līmeni un varat kļūt tikpat labs kā citi, bet inovāciju izrāviens ir kas cits. Jāskatās uz citām nozarēm,» principu skaidroja Teilors.

Kā piemēru viņš minēja pieredzi aviosabiedrībā British Airways. «Piemēram, kad vēlējāmies ielikt gultas lidmašīnās, devāmies pie tradicionālajiem ražotājiem. Viņi sniedza lekciju, kāpēc viņi ir eksperti sēdekļu ražošanā, bet viņi nederēja šim darbam. Kāpēc? Jo viņi bija pārāk lieli eksperti un zināja visus iemeslus, kāpēc tas nesanāks. Devāmies pie kompānijas, kas ražo interjera priekšmetus luksusa jahtām. Viņi piedāvāja daudz labākas idejas, jo izgatavo priekšmetus mazākām telpām,» stāstīja eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas premjers Gordons Brauns (Gordon Brown) devis «zaļo gaismu» ķermeņa skeneru ieviešanai Lielbritānijas lidostās, ziņo BBC.

Lielbritānijas lidostu operators BAA paziņojis, ka, cik iespējams ātri, šādus skenerus uzstādīs Hītrovas lidostā.

Taču BBC norāda, ka eksperti ir apšaubījuši skeneru efektivitāti tādu spridzekļu noteikšanā, kāds tika izmantots nesenajā mēģinājumā uzspridzināt lidmašīnu, kas ielidoja ASV pilsētā Detroitā no Amsterdamas.

Savukārt G. Brauns akcentējis, ka ir būtiski «virzīties uz priekšu» attiecībā uz atļautajām tehnoloģijām.

Savukārt žurnāla Aviation Security International redaktors Filips Baums (Philip Baum) norādījis, ka skeneri nav vienīgais un labākais risinājums. Viņš stāstījis, ka ir jārēķinās ar faktu, ka bumbu ir iespējams uzbūvēt pat lidostas veikalos arī pēc iziešanas caur skenēšanu. «Paturot to prātā, mums ir jāskatās uz cilvēka nodomiem, nevis uz to, kas viņiem ir līdzi,» akcentējis F. Baums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperts: ja uzņēmumam nesokas bizness, jāveic «ieskaits» patērētāju pasaulē

Nozare.lv, 16.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja uzņēmumam neklājas labi biznesā, vispirms jāielūkojas patērētāju pasaulē, savu viedokli pauda inovāciju eksperts Hamišs Teilors.

Viņš skaidroja, ka praktiskais ieskats patērētāju dzīvē jeb «vieglais ieskats» («soft insight») nozīmē pavadīt kādu laiku patērētāja pasaulē bez jebkāda plāna, lai redzētu, kas notiek. Šādā veidā var pamanīt dažādas nianses par patērētājiem, piemēram, valodu, ko viņi lieto, kā viņi izmanto produktus utt.

Kā piemēru Teilors minēja savu pieredzi ātrgaitas vilcienu kompānijā Eurostar.

«Kad sāku strādāt, kompānija zaudēja naudu un bija lielās nepatikšanās. Ja zaudē tik daudz naudas, tas nozīmē, ka esi kaut ko palaidis garām, kaut ko nesaproti par patērētājiem,» stāstīja eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bērniem un slavenībām no Lielbritānijas lidostu skeneriem neesot jābaidās

, 05.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbildot uz bailēm, ka skeneru, kurus gatavojas uzstādīt Lielbritānijas lidostās, radītie attēli, varētu pārkāpt bērnu pornogrāfijas likumus un privātās dzīves tiesības, atbildīgie sola izstrādāt lietošanas kodeksu, ziņo BBC.

Cilvēktiesību grupas brīdinājušas, ka skeneri varētu veidot nelegālus bērnu attēlus, kā arī slavenību attēlus, kuri vēlāk varētu nokļūt internetā. Organizācijas Privacy International pārstāvis Simons Deiviss (Simon Davies) akcentējis savas bažas, ka daži darbinieki varētu nepārvarēt savu vēlmi ievietot internetā attēlus, kas iegūti, skenējot slavenības vai cilvēkus ar neparastiem ķermeņa profiliem.

Savukārt Satiksmes ministrija paziņojusi, ka tā izstrādā darbinieku rīcības kodeksu, kura mērķis ir mazināt šīs bailes. Turklāt šie anonīmie attēli tikšot nekavējoties dzēsti.

Db.lv jau rakstīja, ka Lielbritānijas premjers Gordons Brauns (Gordon Brown) sakarā ar terorisma draudiem devis «zaļo gaismu» ķermeņa skeneru ieviešanai Lielbritānijas lidostās. Lielbritānijas lidostu operators BAA paziņojis, ka, cik iespējams ātri, šādus skenerus uzstādīs Hītrovas lidostā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

A/s Ķekavas broileri ieceļ jaunu valdes priekšsēdētāju

Gunta Kursiša, 20.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Ķekavas broileri turpmāk vadīs līdzšinējā uzņēmuma valdes locekle Ilze Mikulāne, kas stājusies Andra Vilcmeiera vietā, liecina Lursoft dati.

Līdz ar izmaiņām valdes priekšsēdētāja amatā, a/s Ķekavas broileri iecelta arī jauna valdes locekle Kristīne Ozola.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs A. Vilcmeiers turpina pildīt valdes priekšsēdētāja amatu a/s Putnu fabrika Ķekava un padomes priekšsēdētāja amata pienākumus a/s ALA Investments. Viņš ir arī SIA BAA Rīga līdzīpašnieks.

Pērn a/s Ķekavas broileri strādāja ar 4,4 milj. Ls apgrozījumu, gadu noslēdzot ar vairāk nekā divu milj. Ls zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru