Citas ziņas

Liepājā aizturēti gan poļu fani, gan vietējie iedzīvotāji

Jānis Rancāns, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Saistībā ar vakardienas futbola spēli Liepājā, pagaidām ir reģistrēti 14 pārkāpumi, bet kopā aizturētas 16 personas, kuru vidū ir ne tikai Polijas līdzjutēji, bet arī liepājnieki, informē Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Galvenie pārkāpumi, kas konstatēti pilsētā, ir ar krāsu flakoniem apzīmētas māju fasādes, trokšņošana un petaržu dedzināšana, kā arī atrašanās sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Diemžēl arī Liepājas iedzīvotāji nav ņēmuši vērā Valsts policijas ieteikumu

būt iecietīgiem pret notiekošo un neiesaistīties nekāda veida konfliktos (īpaši ar iereibušiem cilvēkiem), un neļauties provokācijām. Policija norāda, ka vairākām Polijas līdzjutēju automašīnām ir tikušas sadurtas riepas.

Pastiprinātā režīmā rūpēties par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu pilsētā spēles laikā, kā arī pirms un pēc tās palīdzēja Liepājas Pašvaldības policijas, Valsts Robežsardzes, Muitas un Zemessardzes darbinieki, kinologi, kā arī Speciālo uzdevumu bataljons, kas īpaši sagatavots šāda veida pasākumiem. Kopumā var uzskatīt, ka pasākums ir aizvadīts mierīgi, bez ievērojamiem incidentiem, uzsver policija.

Db.lv jau vēstīja, ka vakar Liepājā norisinājās Varšavas kluba Legia spēle ar vietējo komandu Liepājas metalurgs. Pirms spēles Polijas futbola fani ālējās Liepājā, pķēpājot ēku sienas, publiski lietojot alkoholu un spridzinot pirotehniku. Futbola spēle starp «Liepājas Metalurgu» un «Legia» noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 2:2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Horvātijas futbola fani sarīkojuši nekārtības Rīgā; astoņi aizturēti

LETA, 27.07.2012

Spēles moments futbola spēlē starp Latvijas futbola klubu "Skonto" un Horvātijas futbola komandas Splitas "Hajduk" "Skonto" stadionā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms Rīgā notiekošās Latvijas futbola kluba Skonto un Horvātijas futbola komandas Splitas Hajduk spēles vairāki viesu komandas līdzjutēji sarīkojuši nekārtības gan Rīgas centrā, gan pie Skonto stadiona. Sadursmēs ar faniem kāds Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks guvis miesas bojājumus un par notikušo sākts kriminālprocess.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, ceturtdienas vakarā līdz spēles beigām aizturēti astoņi futbola fani.

Pirms spēles Alberta ielā izcēlies konflikts starp Hajduk līdzjutējiem un likumsargiem, kura laikā pašvaldības policists guvis miesas bojājumus. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas, proti, par huligānismu, miesas bojājumu nodarīšanu un pretošanos varas pārstāvim. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem, paredz likums.

Nekārtības notikušas arī pirms spēles sākuma, kad sācies konflikts starp līdzjutējiem un stadiona apsardzi. Horvātijas kluba fani mēģinājuši vardarbīgi iekļūt skatītāju sektorā, kurš tiem nebija paredzēts, tādēļ bijusi nepieciešama policijas pārstāvju iejaukšanās, kuri līdzjutējus novadīja uz pareizo sektoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Telpu futbola līga "Baltic Futsal League" sadarbībā ar "FanApps" izveido mobilo lietotni piecu valstu komandām "Baltic Futsal League".

"2019./2020. gada sezona jau ir pusceļā un ir jāņem vērā fanu un komandu ieteikumi, lai "Baltic Futsal League" kļūtu populārāka Eiropā un mūsu līga būtu viena no vadošajām un atzītajām Eiropas futbola pārvaldības organizācijas (UEFA) līgām, pieejamāka faniem un pievilcīgāka sponsoriem.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, ir jāpieņem lēmumi, lai mūsdienu tehnoloģiskie risinājumi kā mobilā lietotne būtu neatņemama ikdienas sastāvdaļa visu sacensību atspoguļošanā un nodrošinātu klātbūtnes efektu visiem, kuri jau seko mūsu līgai un uzrunātu jaunu auditoriju," norāda Boriss Šipunovs (Boris Shipunov), Baltijas Telpu futbola līgas "Baltic Futsal League" prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru