Transports un loģistika

Liepājā atklās jaunuzbūvētu hercoga Jēkaba laika burinieku

Vēsma Lēvalde, Db, 09.10.2008

Jaunākais izdevums

10. oktobrī Liepājas ostas jahtu piestātnē paredzēta jaunuzbūvēta hercoga Jēkaba laika burinieka kopiju - kuģa Libava atklāšana, Db informēja kuģa īpašnieks Anatolijs Molokanovs.

Hercoga Jēkaba laika burinieka kopiju pēc liepājnieka Anatolija Molokanova pasūtījuma tapis Karēlijā, Petrozavodskas kuģubūvētavā. Kuģis būvēts pēc 17.gadsimta fregates parauga. Projekta izmaksas ir 350 000 eiro. Daļēji nauda iegūta, nododot sagriešanai zvejas kuģi, daļēji piesaistīti kredītlīdzekļi.

Īpašnieks stāstīja, ka paralēli pamatdarbam - zvejniecībai, ar jauno burinieku plānojot iesaistīties tūrismā - jau saņemts pirmais uzaicinājums uz Tallinas pilsētas svētkiem, plānots piedalīties arī dažādās starptautiskās regatēs. Kuģis aprīkots ar 120 ZS dzinēju, buru laukums ir 102 m2, kuģa garums - 16.5 m. Tā atļautā kuģošanas zona - 20 jūdžu attālumā no krasta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgā laiž klajā hercoga Jēkaba piemiņas monētu

Vēsma Lēvalde, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas tūrisma attīstības centrs par godu hercoga Jēkaba 400.dzimšanas dienai laiž klajā piemiņas monētu.

Dizains hercoga Jēkaba monētai ņemts no 1642. gadā darinātās sudraba medaļas parauga, kas, domājams, darināta, hercogam kāpjot tronī. Monētas priekšpusē, centrā - Hercoga Jēkaba portrets profilā, apkārt lokveidā izvietots saīsināts uzraksts IACOBUS DEI GRATIA IN LIVONIA CVRLANDIAE & SEMIGALLIAE DVX. Monētas aizmugurē, centrā – Kuldīgas senais ķieģeļu tilts pār Ventu, augšpusē un apakšpusē lokveidā uzraksti: LATVIJA un KULDĪGA. Monētas izgatavotas no misiņa un tās nopērkamas Kuldīgas tūrisma attīstības centrā. Šobrīd Kuldīgai un Hercogam Jēkabam ir veltītas arī Latvijas bankas kaltās sudraba monētas Kuldīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sasaukta darba grupas sēde, lai pārrunātu atbildīgo institūciju gatavību buru kuģu regates The Tall Ships Races 2013 posma, kas notiks Rīgā 2013.gada jūlijā, rīkošanai. Tika nolemts, ka turpmāk regates koordinatora funkcijas veiks nodibinājums LIVE Riga, atsevišķu biroju šī pasākuma norises nodrošinājumam neveidojot.

Rīga ir iekļauta starptautiskās organizācijas Sail Training International 2013. gadā rīkotās burinieku regates The Tall Ships Races 2013 maršrutā Orhūsa (Dānija) – Helsinki (Somija) –Rīga – Ščecina (Polija). Saskaņā ar plānoto grafiku, buru kuģi Rīgas ostā viesosies no 24.līdz 28.jūlijam.

The Tall Ships Races ir lielākā burinieku un jahtu regate pasaulē. Tajā ik gadu piedalās ap 80 - 100 burukuģu no visas pasaules. Ņemot vērā regates arvien pieaugušo popularitāti, Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Kalmanis prognozēja, ka 2013. gadā Rīgas ostā ienāks ap 100 buru kuģu, atvedot sev līdzi apmēram 5000 burātāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jēkaba aģentūra atceļ ceļojumus uz Pakistānu; Impro vērtēs situāciju

Gunta Kursiša, 27.06.2013

Vietējie pakistānieši noliek sveces nogalināto ārvalstu tūristu piemiņai. Plakātos pausts nosodījums notikušajam kaujinieku uzbrukumam

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc traģiskajiem notikumiem Nanga Parbata kalnu bāzes nometnē, kurā tika nogalināti deviņi ārvalstu tūristi, ceļojumu birojs Jēkaba aģentūra atcēlis ceļojumus uz šo valsti, Db.lv norādīja aģentūra valdes priekšsēdētājs Uldis Alksnis. Arī SIA Impro ceļojumi vērtēs situācijas attīstību Pakistānā, taču pagaidām plānotais ceļojums oktobrī paliek spēkā.

(Papildināta ar SIA Impro ceļojumi vadītāja komentāru)

Jāatgādina, ka šā gada 23. jūnijā viesnīcā pie Nanga Parbata kalna bāzes nometnes kaujinieki nogalināja deviņus ārvalstu tūristus un pakistāniešu gidu.

Lēmums par ceļojumu atcelšanu tika pieņemts nekavējoties pēc uzbrukuma, bet oficiāli tas tika apstiprināts 25. jūnijā, norādīja U. Alksnis. Atcelt ceļojumus uz Pakistānu mudināja arī tas, ka Jēkaba aģentūras maršrutā Pakistānā bija iekļauts tās vietas apmeklējums, kur notika uzbrukums tūristiem, stāsta uzņēmuma vadītājs.

Jēkaba aģentūra atcēlusi plānoto grupas ceļojumu uz Pakistānu šā gada septembrī, apturēta arī turpmākā ceļojumu plānošana. «Arī individuālajiem ceļotājiem neieteiksim doties uz šo valsti,» Db.lv norādīja U. Alksnis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prognozējot, ka pie Saeimas nama un Rīgas pils var tikt organizēti nesankcionēti pasākumi, policija gatavojas ierobežot automašīnu un gājēju pārvietošanos Vecrīgā.

Pils laukumā pie Rīgas pils (posmā no Daugavas gātes līdz Torņu ielai).

Savukārt gājēju kustība nepieciešamības gadījumā šajā laikā tiks ierobežota vai slēgta Jēkaba ielas posmā no Mazās Pils ielas līdz Torņu ielai; Mazajā Trokšņu ielā; Trokšņu ielas posmā no Aldaru ielas līdz Jēkaba ielai; Klostera ielas posmā no Jēkaba ielas līdz ēkai Klostera ielā 19; ielas posmā no Mazās Pils ielas līdz Klostera ielai (ielā starp Sv.Jēkaba katoļu katedrāli un Sv.Marijas Magdalēnas katoļu baznīcu); Pils laukumā pie Rīgas pils (posmā, no Daugavas gātes līdz Torņu ielai).

Ierobežojumu neattieksies uz operatīvo transportu un Militārās policijas transportlīdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemgales rajona tiesa izbeigusi tūrisma uzņēmumam SIA "Jēkaba aģentūra" maksātnespējas procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Maksātnespējas process kompānijai izbeigts, jo ir izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

"Jēkaba aģentūrai" maksātnespējas process izbeigts piektdien, 23.decembrī.

Jau vēstīts, ka Zemgales rajona tiesa 2021.gada 16.decembrī pasludināja "Jēkaba aģentūru" par maksātnespējīgu. Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru tika iecelts Jānis Kumsārs.

Tāpat ziņots, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) 2020.gada nogalē apturēja "Jēkaba aģentūrai" tūrisma operatora licences darbību.

Lēmumu par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu PTAC pieņēma, jo kompānija neizpildīja regulējošās prasības, proti, tā nebija noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iesniedz 21 ideju hercoga Jēkaba iemūžināšanai Kuldīgā

Vēsma Lēvalde, 19.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas pilsētas domes izsludinātajā konkursā par jaunu vides objektu hercoga Jēkaba piemiņai iesniegts 21 piedāvājums.

Kokursa žūriju pārsteigusi lielā atsaucība izsludinātajā ideju konkursā, jo noprotams, ka piedalījušies mākslinieki no visas Latvijas, atzīst Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa. Viņa pieļauj, ka realizēt varētu vairākas idejas. Piedāvāts gan bronzā atliet hercoga Jēkaba skulptūru, gan no betona izliet kuģi, kas mūzikas pavadībā raida gaismas staru debesīs. Ir ideja par skulptūru, kur hercogs Jēkabs, tērpies bruņās, stāv uz dolomīta krāvuma ar grozu rokās un ķer lidojošās vimbas, ir skice gleznojumam uz ēkas sienas, metāla izstrādājums, kas ir zinātniski fantastiska hercoga Jēkaba teleportācija laikā, kā arī citas radošas idejas. Iesniegtos darbus vērtēs konkursa žūrijas komisija, kurai ir tiesības pieaicināt nozares speciālistus, lai uzklausītu viņu viedokļus par piedāvājuma ideju. Konkursa prēmiju fonds ir Ls 1000. Lēmumu par konkursa uzvarētāju žūrija pieņems līdz 9. maijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jelgavā tā sargā svētku rotājumus, ka neviens tos nevar redzēt

Lelde Petrāne, 06.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavnieku neapmierinātību raisījusi Jelgavas Pašvaldības policijas vēlme no vandaļiem pasargāt Ziemassvētku rotājumus Hercoga Jēkaba laukumā, ziņo reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Kāds lasītājs stāstījis, ka Pašvaldības policijas busiņš jau trešo dienu stāv laukumā tieši pretī rotājumiem - lāčiem, aizsedzot skatu garāmbraucējiem un gājējiem.

Policijas pārstāve Sandra Reksce skaidrojusi, ka Pašvaldības policijas ekipāža netālu no svētku egles atrodas ik diennakti, lai novērstu centrālās egles un svētku noformējumu bojāšanu.

Uzklausot iedzīvotāju viedokļus, gan tikšot risināts jautājums par iespējamo posteņa dislokācijas vietas maiņu.

Jau ziņots, līdz 1. decembrim, kad svinīgi tika iedegta Jelgavas galvenā egle, pašvaldības aģentūra Pilsētsaimniecība organizēja pilsētas dekorēšanas darbus. Šogad pilsētā tika dekorētas trīs egles - Hercoga Jēkaba laukumā, kā arī Raiņa un Stacijas parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jelgavas rotāšanai iztērēs 19 tūkstošus latu

Lelde Petrāne, 24.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 1. decembrim, kad svinīgi tiks iedegta Jelgavas galvenā egle, pašvaldības aģentūra Pilsētsaimniecība organizē pilsētas dekorēšanas darbus. Šogad pilsētā tiks dekorētas trīs pilsētas egles - Hercoga Jēkaba laukumā, kā arī Raiņa un Stacijas parkā, vēsta Zemgales Ziņas.

Hercoga Jēkaba laukumā egle tiks dekorēta ar pagājušajā gadā iepirktajiem dekoriem, kas tiks papildināti ar spuldzītēm krītošu lāsteku formā, informējis pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors.

Raiņa parka egli rotās Jelgavas mākslas skolas 3.klases audzēkņu radošie darbi par tēmu «sniega sievas» un «sniega vīri». Dekori šūti no auduma, kas pildīti ar putuplasta bumbiņām un dekorēti ar dažādām aplikācijām.

Raiņa un Stacijas parku eglēs būs uzstādītas arī virtenes, kas tika izmantotas iepriekšējos gados. Egles iedegs un izslēgs kopā ar ielas apgaismojumu.

Uz koku stumbriem gar Lielo ielu pie pilsētas domes ēkas plānots uzstādīt gaismas sietus, savukārt Lielupes un Driksas tiltu apgaismes balstus dekorēs ar iepriekšējo gadu dekoriem «Zvaigznes». Dekoru uzstādīšanas darbus eglēs veiks SIA Mītavas Elektra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna ēka Jēkaba ielā 6/8 Saeimai nepieciešama konferencēm un diskusijām, taču par ieguldījumu apmēru skaidrības vēl nav.

Skaidrs gan ir tas, ka bez ieguldījumiem iztikt nevarēs – kapitāli ieguldījumi VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka piederošajā ēkā pēdējos gados nav veikti, turklāt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) dēļ Saeimai nepieciešamas mūsdienu prasībām tehniski atbilstošas telpas. Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) iznomātā ēka Jēkaba ielā 6/8 Saeimas vajadzībām ir ļoti piemērota, jo tā veidota kā reprezentācijas ēka, stāsta Latvijas Īpašumu vērtētāju asociācijas un SIA Eiroeksperts valdes priekšsēdētājs Vilis Žuromskis.

Saeimas valdījumā pašlaik ir četras ēkas – Jēkaba ielā 11, Torņa ielā 3/5, Jēkaba ielā 16 un Jēkaba ielā 10/12, Rīgā. «Galvenajai Saeimas ēkai Jēkaba ielā 11 pašlaik ir liela slodze, notiek atvērto durvju dienas, forumi utt., tomēr Sarkano zāli varbūt nevajadzētu izmantot šādām lietām,» DB norāda Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, kurš pēc Saeimas Saimnieciskās komisijas likvidācijas parlamentā atbild par saimnieciskajiem jautājumiem. Galvenās ēkas zāles paredzētas reprezentatīviem mēŗkiem, taču ar katru pasākumu savu statusu zaudē, viņš skaidro. Ekskluzīvas lietas ir arī Dzeltenajā zālē un neesot labi, ja tur notiek ikdienas pasākumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar Miķeļdienas gadatirgu

, 22.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Rīgas domes Kultūras departamenta koncertorganizācijas Ave Sol iesniegumu par Miķeļdienas gadatirgus sarīkošanu Doma laukumā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka Miķeļdienas gadatirgus notiks 27. sepetmbrī no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 Doma laukumā, Jaunielā, Jēkaba iela, Zirgu ielā un Tirgoņu ielā.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekus ar speciālām caurlaidēm, kas izsniegtas Rīgas domes Kultūras departamenta koncertorganizācijā Ave Sol):

No 26. septembra plkst. 6.00 līdz 27. septembra plkst. 21.00:

– Doma laukumā,

– Smilšu ielā, (labajā pusē) posmā no Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra līdz Jēkaba ielai;

– Tirgoņu ielā.

27. septembrī no plkst. 7.00 līdz plkst. 21.00:

– Jaunielā, posmā no Doma laukuma līdz Krāmu ielai;

– Šķūņu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Amatu ielai;

– Zirgu ielā, posmā no Doma laukuma līdz Meistaru ielai;

– Jēkaba ielā, posmā no Doma laukuma līdz Mazajai Pils ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemgales rajona tiesa pasludinājusi tūrisma uzņēmumu SIA "Jēkaba aģentūra" par maksātnespējīgu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Jānis Kumsārs.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram līdz 2022.gada 20.janvārim.

Tikmēr "Firmas.lv" informācija liecina, ka bankrota procedūras īstenošanas termiņš ir viens mēnesis.

Jau vēstīts, ka "Jēkaba aģentūrai" pagājušā gada nogalē tika apturēta tūrisma operatora licences darbība.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane toreiz stāstīja, ka 2020.gada 3.decembrī "Jēkaba aģentūra" informēja PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi esošajā situācijā, jo uzņēmums nedarbojas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Rundāles pilī atklāj par 125 tūkst. Ls restaurēto hercoga kabinetu

Gunta Kursiša, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rundāles pils 277. dzimšanas dienā atklāts pilnībā restaurētais hercoga otrais darba kabinets, kas pils interjerā ieņem īpašu vietu, jo ir vienīgā apartamentu telpa, kuras sienas ir apgleznotas. Tā restaurācija izmaksājusi 125 tūkstošus Ls.

Darba kabineta restaurācija notikusi Borisa un Ināras Teterevu fonda «Rundāles pils restaurācijas pabeigšana 2010 – 2014» programmas ietvaros. Šī projekta kopējās izmaksas ir 500 tūkst. Ls, un nākamgad plānots pabeigt bibliotēkas restaurāciju, kuras izmaksas lēstas aptuveni 250 tūkst. Ls apjomā, Db.lv stāstīja Rundāles pils grāmatvede.

Sienu gleznojumi nav raksturīgi 18. gadsimta dzīvojamām telpām, jo tās parasti ieguva sienu apvilkumu ar auduma tapetēm.

«Hercoga kabineta restaurācija bija ilgstoša un sarežģīta, jo kopš 1864. gada tās sienas pakāpeniski bija pārklājušas četras eļļas krāsas kārtas. Piecu gadu laikā mēs strādājām pie sienas attīrīšanas no pārkrāsojumu kārtām, konservācijas un zudušo vietu retušas,» stāsta darbu veicējs, restaurācijas uzņēmuma «Rokajs» vadītājs Gunārs Grīnfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Karostas cietums tiek pie otrās Lielā Jēkaba balvas

Vēsma Lēvalde, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes Tūrisma asociācija pasniegusi labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem savu augstāko gada tūrisma apbalvojumu – balvu Lielais Jēkabs.

Lielā Jēkaba balvu Dižā ekspozīcija Kurzemē 2011 šogad saņēma Karostas cietums. Balvu saņemt uz Talsiem, kur šogad notika balvas pasniegšanas ceremonija, bija devušies arī paši ekspozīciju autori Juris Raķis un Alvis Eņģelis. Karostas cietumam šī bija jau otrā Lielā Jēkaba balva. Pirmoreiz šo apbalvojumu cietums saņēma 2004. gadā par veiksmīgāko vissezonas tūrisma piedāvājumu Kurzemē.

Balva Tūrisma dižā mājas lapa Kurzemē 2011 arī šogad tika liepājniekiem. To saņēma Šēferu ģimenes uzņēmums Sofijas laivas, kura pamatnodarbošanās ir kanoe laivu noma Kurzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas ostā piestās viens no pasaulē lielākajiem buriniekiem

Gunta Kursiša, 27.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā 30. septembrī piestās viens no pasaulē lielākajiem buriniekiem - Pēterburgas Jūras akadēmijas burukuģis Mir, ko interesenti bez maksas varēs aplūkot no 30. septembra līdz 2. oktobrim.

Mir ir trīsmastu burinieks, kas būvēts 1987. gadā Gdaņskas kuģu būvētavā. Patlaban nedaudz izmainītā buru dizaina dēļ tas tiek uzskatīts par ātrāko mācību burinieku pasaulē, norāda Rīgas dome.

Burinieka kapteiņi ir Andrejs Orlovs un Viktors Antonovs, un kopš 1998. gada Mir ir Sanktpēterburgas oficiālais vēstnesis ārvalstīs.

Mir garums ir 110 metri un maksimālā iegrime – 6,5 metri. Kuģis ir arī ilggadējs The Tall Ship Races dalībnieks un vairākkārtējs kuģu regates The Tall Ships Races uzvarētājs.

Nākamgad starptautiskās burinieku un jahtu regate The Tall Ships Races 2013 no 25. līdz 28. jūlijam norisināsies Rīgā. Iepriekš Rīga uzņēma regates floti pirms desmit gadiem, 2003. gada 10. - 13. augustā, kad 80 buriniekus un jahtas no 18 valstīm aplūkoja vairāk nekā pusmiljons rīdzinieku un pilsētas viesu. 2003. gada regates organizatori atzina Rīgu par gada regates labāko ostu, pasniedzot tai speciālu ceļojošo balvu. Regate norisonās kopš 1956. gada un to organizē Starptautiskā burāšanas mācību organizācija Sail Training International (STI). 56 gadu laikā regates flote ir bijusi apmēram simts pilsētās Eiropā, ASV, Kanādā, Bermudās, Japānā un Honkongā. Līdz 2003. gadam regate notika ar nosaukumu Cutty Sark Tall Ship's Races.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma uzņēmumam SIA "Jēkaba aģentūra" apturēta tūrisma operatora licences darbība, liecina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) publiskotā informācija.

PTAC Patērētāju atbalsta, sabiedrības informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane aģentūrai LETA minēja, ka 2020.gada 3.decembrī "Jēkaba aģentūra" informēja PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi šī brīža situācijā, jo uzņēmums nedarbojas.

Pēc PTAC sniegtās informācijas, "Jēkaba aģentūras" apdrošināšanas polises pēdējā darbības diena bija 2020.gada 5.decembris.

Lēmums par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu pieņemts, jo kompānija neizpilda regulējošās prasības, proti, tā nav noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Kuldīga aicina uz Hercoga Jēkaba gadatirgu

Vēsma Lēvalde, 08.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobrī Kuldīgas Rātslaukumā notiks trešais Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Tirgus laikā arī tiks sumināti konkursa Sakoptākā Kuldīgas novada lauku sēta un konkursa Skaistākais Kuldīgas dārzs uzvarētāji.

Rudens tirgū jeb dižandelē visapkārt rībēs, skanēs, smaržos, burbuļos un sprēgās. Tirgus rati vai lūzīs no tuvu un tālu amatnieku darinājumiem. Pagastu ļaudis cels laukā no apcirkņiem, pagrabiem, lādēm, mucām un toveriem to labāko, kas pašu rokām audzēts, raudzēts, darināts un brūvēts. Kaulēties, jārēties, lielīties, acis mielot un vēderu lutināt te varēs ikviens, sola Kuldīgas novada dome.

Improvizētās hercoga manufaktūrās meistari un mācekļi grebs, kals, pīs, vīs un audīs. Seno spēļu pagalmā lidos cirvji, arbaletu bultas, dārdēs dižgabals, verēs iejusties bruņinieka un dzirnavnieka tēlos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pilsētas festivālu Dzīres Kuldīgā atklās ar lāzera, video un pirotehnikas šovu uz vecā Ventas tilta

Vēsma Lēvalde, 16.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 16. jūlijā, plkst. 23:40 ar lāzera, video un pirotehnikas šovu uz vecā Ventas tilta tiks atklāts pilsētas festivāls Dzīres Kuldīgā.

Dzīru atklāšanā skanēs Valda Zilvera mūzika, Arctos Lasertechnik (Vācija) lāzers un firmas Petarde salūts. Uzreiz pēc atklāšanas no plkst. 00:15 – vienā no Alekšupītes līkločiem – Zviedru lādes noslēpumi (Baznīcas ielā 17, kur senatnē darbojusies ziepju fabrika) – atkal būs jūtama senā elpa. Kopā ar Stendera ziepju fabrikas aromterapijas speciālisti Madaru Bāliņu varēs sasmaržot un sajust augu, ziedu un augļu burvības noslēpumus, uzzināt, kuri aromāti uzbur kaisli un dzīvesprieku, piešķir spēku vai gluži pretēji – atslābina.

Alekšupītes līklocī Hercoga Jēkaba galma aptiekā (Baznīcas ielā 10, kur Hercoga Jēkaba laikā atradusies zāļu tirgotava) nav manāma tiem laikiem raksturīgā sterilā gaisotne, bet senās aptiekāru receptes gan nekur nav zudušas, tās pārceļojušas mūsu dienās no mutes mutē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Daudzdzīvokļu māju uzlabošanu Jelgavā dēvē par luksusa lietu

Dienas Bizness, 17.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Lielās un citu centrālo ielu rekonstrukcijas sakoptā vide Jelgavā kontrastē ar daudzdzīvokļu mājām, kurās mitekļu īpašniekiem trūkst gan vienprātības, gan arī līdzekļu īpašumu sakārtošanai, šodien vēsta laikraksts Zemgales Ziņas. Pašvaldība centra sakopšanu neuzskatot par prioritāti, jo daudz resursu vēl jāiegulda neasfaltētajās ielās pilsētas nomalēs.

Savukārt Eiropas Savienība atbalstot tikai tos dzīvokļu īpašniekus, kuri vēlas savas mājas siltināt. Tā, piemēram, Uzvaras ielas 4. nama iedzīvotājs Fricis Šemets esot norūpējies, ka viņa mājapilsētas centru nedaiļo. Turklāt mājas galā, kur tika aizbērts Hercoga Jēkaba kanāls, sēžoties pamati.

Pašvaldības pārstāvji Zemgales Ziņām atzinuši, ka līdzekļu ieguldīšanu centra skaistumā pašlaik nevar atļauties.

Kā norāda reģionālais laikraksts, Uzvaras ielas namos iepretī Hercoga Jēkaba laukumam vienā dzīvoklī atjaunoto logu plastmasas rāmji balti, citā – brūni, citam vēl palikuši vecie koka logi. Dažādi arī balkoni. Kādā pirmā stāva dzīvoklī tas aiztaisīts ar restēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Saeima par 1,656 miljoniem latu tiks pie jaunām ēkām Jēkaba ielā

Zanda Zablovska, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība atbalstījusi VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka piederošā īpašuma Rīgā, Jēkaba ielā 6/8, atsavināšanu valstij Saeimas Kancelejas personā.

Īpašumu veido zeme 659 kvadrātmetru platībā un divas ēkas. Pašlaik tas iznomāts Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. Īpašuma vērtība noteikta 1,656 miljonu latu apmērā, un plānots, ka šie līdzekļi Saeimai tiks piešķirti 2012. gada budžeta grozījumos. Lai atsavinātu īpašumu, Saeimai, lemjot par grozījumiem šā gada valsts budžetā, būtu nepieciešams paredzēt likumprojektā Saeimas budžetā papildu apropriāciju izdevumiem no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem 1,656 miljonu latu apmērā nekustamā īpašuma iegādei no Hipotēku bankas, skaidro Finanšu ministrija.

DB jau rakstīja, ka jauna ēka Jēkaba ielā 6/8 Saeimai nepieciešama konferencēm un diskusijām, taču par ieguldījumu apmēru skaidrības vēl nav. Skaidrs gan ir tas, ka bez ieguldījumiem iztikt nevarēs - kapitāli ieguldījumi Hipotēku bankai piederošajā īpašumā pēdējos gados nav veikti, turklāt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) dēļ Saeimai nepieciešamas mūsdienu prasībām tehniski atbilstošas telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Protestējot pret visu šizofrēniju, kas notiek Krievijā, Impro atceļ visus šī gada ceļojumus uz Krieviju,» teikts Impro ceļojumi Twitter kontā.

Pašreizējā aktivitāte Twitter liecina, ka šī sociālā medija lietotāju vidū Impro lēmums tiek pozitīvi vērtēts.

Impro ceļojumi vadītājs Vilnis Klinovičs Db.lv apstiprināja, ka ceļojumi uz Krieviju tiek atcelti. Jautāts par šāda lēmuma pieņemšanas motivāciju, viņš norādīja - tā ir «pašcieņa».

Impro piedāvāto ceļojumu uz Krieviju īpatsvars nav bijis liels - tika plānotas sešas grupas uz tādiem galamērķiem kā Pēterburga, Baikāls un Kamčatka, tādējādi šobrīd nāksies ceļojumu atteikt 105 - 106 cilvēkiem, stāstīja V. Klinovičs.

Jēkaba aģentūras valdes priekšsēdētājs Uldis Alksnis portālam Db.lv atzina, ka Jēkaba aģentūra negrasās atcelt plānotos individuālos un grupu braucienus uz Krieviju. Viņš norādīja, ka Jēkaba aģentūra pievienojas Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA) aicinājumam būt par miera nesējiem caur saviem biznesa kontaktiem. «Jaukt kopā biznesu un politiku nevajag,» ir pārliecināts U. Alksnis. Viņš norādīja, ka pašlaik Jēkaba aģentūra plāno grupu braucienus uz Pēterburgu, Baikālu un Burjatiju, kā arī uz Kamčatku, tāpat tiks izpildīti arī individuālie pasūtījumi. Runājot par ceļojumiem uz Ukrainu, Jēkaba aģentūras valdes priekšsēdētājs Db.lv norādīja, ka tie šogad nav plānoti, taču tas nav tur esošās krīzes dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gads notikumiem bagāts bijis arī Latvijas reģionos. Db piedāvā atskatīties uz notikumiem Kurzemē, kas saviļņojuši ne tikai reģionu, bet arī visas Latvijas biznesa vidi.

Janvāris

Liepājas mērs Uldis Sesks sarunās ar ministru prezidentu Ivaru Godmani un ekonomikas ministru Kasparu Gerhardu vienojušies par tālāku izpēti un plānošanu elektroenerģijas ražotnes būvniecībai Liepājā, akcentējot cietā kurināmā izmantošanu kā alternatīvu Krievijas gāzei.

Februāris

Pēc SIA Zaksi pasūtījuma Užavas pagastā pabeidz jaunas alus ražotnes būvniecību un sāk tehnoloģisko iekārtu montāžu. Ēkas projekts paredz tūristiem apskatāmu alus darīšanas procesu.

Par atkritumu apsaimniekošanas firmas SIA Eko Kurzeme īpašniekiem kļuvušas ar Īslandes kapitālu saistītas firmas, kas neslēpj savu vēlmi izveidot lielāko atkritumu apsaimniekotāju valstī, pārņemot vairāku lielo pilsētu atkritumu saimniecības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Majoru kultūras namā izstādītas vaska figūras

Jūrmalā, Majoru kultūras namā, Jomas ielā 35, atkal atvērta Vaska figūru izstāde, ko pēc divu gadu pārtraukuma ar atjaunotu saturu piedāvā firma MTU Fantasy no Igaunijas.

Atklās izstādi Neskartie. Latvijas tekstilmāksla

Ārzemju mākslas muzejā 7.jūlijā pl.17.00 tiks atklāta Latvijas Tekstilmākslas asociācijas rīkotā izstāde Neskartie. Latvijas tekstilmāksla.

Būs apskatāmi Tiroles mākslinieku darbi

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā no 11. jūlija līdz 2. augustam būs apskatāma Austrijas mākslas izstāde Audums un akmens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Burukuģis vizinās rīdziniekus uz Sāmsalu

Vēsma Lēvalde, 02.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Rīgas uz Sāmsalu šovasar būs iespēja braukt ekskursijā ar burukuģi, pa ceļam apmeklējot Roņu salu Igaunijā.

Ceļojums ilgšot trīs dienas,apstiprina burukuģa Libava kapteinis Anatolijs Molokanovs. Db.lv jau rakstīja, ka par veiksmīgāko 2008. gada tūrisma produktu atzītais izklaides burinieks Libava šosezon pametīs Liepāju un strādās Rīgā.

Uz šādu soli kuģa īpašniekus pamudinājis nepietiekamais apgrozījums Liepājā, iepriekš norādīja Anatolijs Molokanovs. Libava izklaides braucienus plāno sākt maijā, pagaidām par pieturas vietu izraudzīta Andrejosta. Kuģis drīkst uzņemt līdz 40 pasažieriem. Šovasara Libava plāno piedalīties arī koka kuģu festivālā Mērsragā, Pērnavas pilsētas svētkos un koka burinieku salidojumā salā Hījumā. Plānots ceļojums uz Baltic Sail svētkiem un uz Viduslaiku nedēļu Gotlandē Visbijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, trešdien, 30. jūnijā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes sēdē izskatīs pirmpirkuma tiesības uz "Liepājas metalurga" nekustamās mantas - zeme un ēkas iegādi Liepājas SEZ vajadzībām.

Principā tas nozīmē darījuma starp valsti un turku investoriem izgāšanu, jo pārdošanas darījums noslēgts gan par kustamo, gan nekustamo mantu.

Darījuma fons

Šā gada 30. aprīlī SIA "FeLM", kas procesā pārstāv Latvijas valsts intereses, noslēdza līgumu par bijušā "Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas kompleksa kustamās un nekustamās mantas iegādi un izteica gatavību uzsākt darbību teritorijā, iepriekš pauda Turcijas uzņēmuma "Aslanli Metalurji" pārstāvji. Ir pilnībā izpildītas finanšu saistības atbilstoši līgumam. Proti, ir iemaksāta nauda un izteikta gatavība investēt 200 miljonus piecu gadu laikā. Investori pavasarī bija noslēguši rūpnīcas inventarizāciju kopīgi ar SIA "FeLM" un īpašums ir gatavs nodošanai. Tik tālu viss ir skaisti, atliek vien Liepājas SEZ pirmpirkuma tiesības uz zemi, kuras var izmantot un viss liecina, ka tās tiks izmantotas. Plašāk par darījumu db.lv rakstīja iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūnijā Vecrīgā, pie Doma laukuma tiks atvērta viesnīca Dome Hotel & SPA, kuras izveidē un ēkas rekonstrukcijā ieguldīti ap 2.5 milj. latu.

Tajā būs 15 eleganti luksusa numuri. Kopā ar viesnīcu tiks atvērts arī SPA centrs ar austrumu masāžām, frizētavu un tvaika pirti, saunu un terasi ēkas augšstāvā ar skatu uz Doma baznīcu.

Dome Hotel & SPA īpašnieks ir SIA Baltijas dizaina viesnīcas, kas dibināta 2004.gadā. Uzņēmums plāno izvērst viesnīcu biznesu Austrumeiropā, orientējoties galvenokārt uz t.s. boutique jeb salonviesnīcu nišu. Dome Hotel & SPA būs uzņēmuma pirmā viesnīca.

Ēkā ir saglabātas visas vēsturiski vērtīgās lietas – 18.gs. sienu gleznojumi, koka kāpnes, podiņu krāsnis, durvis un logi. Speciāli telpiski risinājumi nodrošina dienasgaismu visās viesu uzņemšanas telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru