Citas ziņas

Liepājā izsludina konkursu maziem un vidējiem uzņēmumiem; pieejami 32 tūkstošie eiro

Gunta Kursiša, 04.04.2014

Jaunākais izdevums

Liepājā izsludināts projektu konkurss maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas tikuši vai tiks reģistrēti no 3. aprīļa līdz 6. maijam.

Dalību konkursā var pieteikt arī šo uzņēmumu intereses pārstāvošās biedrības vai nodibinājumi.

Kopējais mazo un vidējo komercsabiedrību (MVK) projektu līdzfinansējums ir 32 tūkstoši eiro. Konkursa nolikums paredz, ka vienam projektam ir iespējams saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz 50%, bet ne vairāk kā septiņi tūkstoši eiro.

Konkursā ekspertu komisija izvērtēs vairākus kritērijus: ilgtermiņa ieguldījums Liepājas pilsētas sociāli ekonomiskās attīstības programmā 2008.–2014. gadam, Liepājas pilsētas attīstības stratēģijā prioritāri definēto nozaru attīstībā; iespēja nodrošināt profesionālu projekta īstenošanas līmeni un kvalitāti; projekta izstrādes kvalitāte – apraksta precizitāte, izdevumu tāmes pamatotība un pārskatāms noformējums; projekta argumentācija; nodarbināto skaits uzņēmumā; prognozētā preču vai pakalpojumu tirgus paplašināšanās; projekta īstenošanas termiņš nepārsniedz laiku no 2014. gada 1. septembra līdz 2015. gada 1. maijam.

Projektu konkurss tiek organizēts astoto gadu.

Pieteikumus var iesniegt Attīstības pārvaldē (116. kabinetā) un Apmeklētāju pieņemšanas centrā (APC), Liepājas domē, Rožu ielā 6, vai Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Torņa ielā 4a, korpuss 2A, 201. telpā, līdz 2014. gada 6. maijam plkst. 17.00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas un Krievijas biznesa attiecības: ogļūdeņražu vietā graudi un produkti

Jeļena Šaldajeva, 05.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Latvijas un Krievijas biznesa attiecībām vajadzētu skatīties cerīgi, neskatoties uz "ledus laikmetu" Latvijas un Krievijas politiskajās attiecībās. Līdz ar pandēmijas neparedzamo attīstību, ilgtermiņa ekonomiskā attīstība lielā mērā atkarīga no spējas vest sarunas ar kaimiņiem.

Dzīve uz kredīta, kad ir iespējams nopelnīt, tranzīta pakalpojumu sniegšana, nenozīmē neko citu, kā pakļaut ekonomiku jaunam riskam un dažādu nozaru speciālistu ekonomiskās migrācijas vilnim. Lai izprastu radušos situāciju tirdzniecības un ekonomiskās attiecībās ar Krieviju, "Dienas Bizness" uzdeva dažus jautājumus Krievijas - Latvijas Biznesa padomes (RLDS) izpilddirektoram Vladimiram Van Žanam.

RLDS birojs atrodas Pleskavā, kura ir viena no Jaunā laika Hanzas savienības dalībniecēm. Šobrīd Hanzas savienība apvieno 192 pilsētas no 16 Eiropas valstīm.

Ne tikai politika negatīvi ietekmē Latvijas un Krievijas biznesa sadarbību. Saskaņā ar Krievijas Federālā muitas dienesta statistiku, sakarā ar pandēmiju 2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, preču eksports samazinājās par 21% (338,2 miljardiem ASV dolāru), atgriežot eksporta nozari pie 2015. – 2017. gada rādītājiem. Lielākais Krievijas eksporta apjoma samazinājums bija ogļu rūpniecībā (-30,6%), mašīnbūvē (-23,2%), transporta un loģistikas nozarē (-23,1%), naftas un gāzes rūpniecībā (-14,2%). Kāda ir Krievijas preču eksporta dinamika uz Latviju?

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

PrivatBank noslēgusi līgumu ar Altum par fizisko un juridisko personu finansējuma programmu īstenošanu

Db.lv, 03.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS PrivatBank noslēgusi līgumu ar attīstības finanšu institūciju Altum par sadarbību vairāku fizisko un juridisko personu finansējuma programmu īstenošanā, informē bankas pārstāvji.

Sadarbībā ar Altum PrivatBank klientiem - fiziskām personām tagad ir pieejamas divas mājokļa garantiju programmas: «Mājokļu garantijas jaunajiem speciālistiem» un «Mājokļu garantijas ģimenēm ar bērniem».

«Bankas meitas uzņēmums SIA Amber Real var piedāvāt dažādus mājokļu veidus, kuri atbilst Altum programmām. Amber Real portfelī ir nekustamie īpašumi, kuri atrodas gan Rīgā, gan ārpus tās robežām. Īpaši vēlos izcelt nekustamos īpašumus Liepājā un Daugavpilī, kur mēs varam piedāvāt dzīvokļus, sākot no 4000 eiro,» saka bankas valdes locekle un Amber Real vadītāja Una Jansone.

Juridiskām personām - vidējiem un lieliem uzņēmumiem, maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām un uzņēmumiem - PrivatBank sadarbībā ar Altum piedāvā dažādas līdzfinansējuma programmas un kredīta garantijas programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru