Transports un loģistika

Liepājas autobusu parks sāk sadarbību ar Baltic Taxi

Vēsma Lēvalde, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

A/s Liepājas autobusu parks (LAP) no 1. novembra piedāvās pasažieriem iespēju nokļūt lidostā Rīga, neiebraucot Rīgā.

Šis papildu pakalpojums pasažieriem izmaksās vienu latu klāt pie parastās autobusu biļetes cenas, Db.lv informēja a/s LAP mārketinga daļas vadītājs Uldis Kalniņš. Pakalpojumu nodrošināt liepājniekiem palīdzēs Baltic Taxi. Jaunais pakalpojums attieksies uz jebkuru reisu maršrutā Liepāja – Rīga – Liepāja.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s Liepājas autobusu parks nolēmusi konkurēt ar privātajiem pasažieru pārvadātājiem, piedāvājot nokļūt no Liepājas uz Rīgas lidostu. Tieši šāds pakalpojums līdz šim bija galvenā privāto pasažieru pārvadātāju priekšrocība. Pasažieri izkāps un arī iekāps pieturā netālu no lidostas, kur tos gaidīs Baltic Taxi takosmetri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas autobusu parks (LAP) kļuvis par lielāko taksometru kompānijas SIA Baltic Taxi īpašnieku, liecina uzņēmuma paziņojums par nākotnes nodomiem NASDAQ OMX Riga.

Sniedzot informāciju par nākotnes iecerēm, LAP norāda, ka dibinās jaunu meitasuzņēmumu, kas nodarbosies ar autobusu iznomāšanu tūrisma firmām un citām kompānijām, kā arī ir veikusi ieguldījumu Baltic Taxi.

Šie ieguldījumi tiek veikti šī gada maijā pieņemtās LAP attīstības stratēģijas ietvaros. Uzņēmumam ir ambiciozi attīstības mērķi, un tas plāno paplašināt savu komercdarbību.

LAP ir veicis ieguldījumu 500 000 latu apmērā, apmaksājot jaunemitētās Baltic Taxi kapitāla daļas un iegūstot 68,12% līdzdalību Baltic Taxi pamatkapitālā.

Ieguldījuma Baltic Taxi mērķis ir paplašināt LAP sniegto pakalpojumu klāstu un paaugstināt uzņēmuma vērtību, ieguldot līdzekļus strauji augošā uzņēmumā. Darījuma summa ir pilnībā apmaksāta un ir ieguldīta uzņēmuma pamatkapitālā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Liepājas autobusu parks septembrī izpildījis 99,7% reisu

Db.lv, 04.10.2022

AS Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Liepājas autobusu parks" (LAP) šogad septembrī Liepājas, Pierīgas, kā arī Ogres-Aizkraukles lotēs nodrošinājis 24 457 reisus jeb 99,7% paredzēto reisu, informē LAP pārstāvji.

Tostarp Ogres-Aizkraukles maršrutos, kur LAP darbu sāka šogad 1.jūlijā, kopējais reisu skaits septembrī veidoja 8988, no kuriem izpildīti 99,73%.

Kompānijā skaidro, ka galvenais iemesls neplānotām izmaiņām kustību sarakstos joprojām ir kvalificētu autobusu vadītāju trūkums, esošo darbinieku slimošana un transportlīdzekļu tehniskie bojājumi.

Autobusu šoferu deficīta problēma jārisina steidzami 

Par to, kādi steidzami risinājumi nepieciešami, lai nodrošinātu nepieciešamo skaitu autobusu šoferu,...

Mēneša laikā uzņēmums ir ziņojis kopā par 76 atceltiem vai pārtrauktiem reisiem visos trijos pārvadājumu reģionos, norāda kompānijas pārstāvji, piebilstot, ka uzņēmums turpina darbības rādītāju uzlabošanu, piesaistot autobusu šoferus.

LAP pārstāvji uzsver, ka arī citi pārvadātāji sastopas ar autobusa vadītāju būtisku nepietiekamību. Satiksmes ministrijas šogad 19.septembrī organizētās domnīcas laikā Autotransporta direkcija, pēc pārvadātāju aptaujāšanas, pauda, ka šobrīd Pierīgas reģionā, tostarp Ogres novadā pārvadātājiem trūkst 92 autobusu vadītāji.

Pēc kompānijā vēstītā, LAP atbalsta nozares ģenerālvienošanās noslēgšanu, kas paredzētu būtiskus uzlabojumus šoferu atalgojumā un sociālajās garantijās, nosakot minimālo bruto algu mēnesī, definējot, vai un kā tiek apmaksāts laiks, kas pavadīts autobusa vadīšanā, kā arī starpreisu stāvēšanas laiks.

Vienlaikus kompānijā norāda, lai īstenotu nozares ģenerālvienošanos, ir nepieciešama sadarbība un kopīga izpratne ne tikai pārvadātāju starpā, bet arī pašvaldību, nozares arodorganizāciju un atbildīgo valsts institūciju vidū.

Savukārt, runājot pat LAP iespējām nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kompānijā min, ka reisu izpildēs Ogres novadā LAP izmanto četrus jaunus "Isuzu Turquoise" autobusus, kas ir pielāgoti personām ar kustību traucējumiem. Gadījumos, kad personai ar kustību traucējumiem ir nepieciešams saņemt pakalpojumu reisā, kurā nav norīkots speciāli pielāgots autobuss vai personai nav zināma informācija par speciāli pielāgota autobusa norīkojumu konkrētā reisa izpildē, šo informāciju iespējams noskaidrot un pieteikt šādu autobusu 36 stundas pirms konkrētā reisa izpildes, piezvanot uz bezmaksas dispečeru dienesta tālruni attiecīgajā reģionā.

AS Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns informē, ka kompānijas vadība ir nosūtījusi Ogres pašvaldības priekšsēdētājam atklātu vēstuli, skaidrojot reisu nodrošināšanas kārtību Ogres un Aizkraukles lotē, kā arī aicinot uz konstruktīvu sadarbību labākā iedzīvotāju informēšanā.

Vēstulē LAP aicina Ogres pašvaldību atbalstīt un palīdzēt skaidrot informāciju iedzīvotajiem atbilstoši valdībā apstiprinātajiem noteikumiem, gan attiecībā uz to, kā iedzīvotāji var uzzināt par izmaiņām kustību sarakstos, gan attiecībā uz pasažieru, kuriem ir kustību traucējumi, pārvadāšanu.

Jau ziņots, ka Autotransporta direkcija ir brīdinājusi LAP par iespējamu pirmstermiņa līguma laušanu reģionālajos autobusu maršrutos Ogres un Aizkraukles novados saistībā ar reisu neizpildi.

LAP apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,406 miljoni eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,603 miljonus eiro.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu LAP darbībās, uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (33%) ģimenēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

LAKRS prasības ir šā brīža tirgus situācijai neatbilstošas

AS «Liepājas Autobusu parks» valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns, 20.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mediju un publiskajā telpā izvirzītās arodbiedrības LAKRS prasības par 7,00 eiro stundas likmi visiem vadītājiem ir neadekvātas, neatbilstošas uzņēmuma iespējām un nozares situācijai.

«Liepājas Autobusu parks» (LAP) strādā konkrētā ekonomiskajā realitātē un iepirkumu summu ietvaros. Tas nozīmē, ka LAP ienākumu avots ir iepirkumu rezultātā noslēgtie līgumi. LAP finanšu iespējas ir mazāk atkarīgas no LAKRS prasībām, kas izteiktas bez pamatojuma, bet gan no valsts ekonomiskās situācijas, valsts stratēģijas transporta un pasažieru pārvadājumu jomās, no autoparka uzturēšanas un iegādes cenām, no degvielas cenu svārstībām, sezonalitātes, darbaspēka efektivitātes, publisko iepirkumu kritērijiem un daudziem citiem faktoriem.

Piešķirt visiem darbiniekiem minēto stundas likmi nav pareizi jo pasažieru pārvadājumi ir dažādi, turklāt uz katru loti ir savs iepirkums par citu iepirkuma summu un prasībām, kas jāizpilda. LAP nodarbina lielu skaitu šoferu, kuru atbildība, godaprāts, spējas, u.c. profesionālās kvalitātes ir atšķirīgas. Tieši šo iemeslu dēļ šoferiem tiek noteikta pamata atlīdzības stundu likme, pie kuras tiek pieskaitītas piemaksas par papildu darbu un darba rezultātiem. Ja šāda atalgojuma sistēma LAKRS nešķiet pareiza, loģiska un motivējoša, tad LAP aicina sniegt detalizētus un racionālus apsvērumus, kāpēc šāda atlīdzības aprēķināšanas kārtība ir prettiesiska vai nepamatota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Liepājas autobusu parks nodibina meitasuzņēmumu Rumba Tours

Žanete Hāka, 02.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra beigās Uzņēmumu reģistrā reģistrēts AS Liepājas autobusu parks (LAP) (viens no lielākajiem akcionāriem pastarpināti ir Andra Šķēles ģimene) piederošs transporta pakalpojumu uzņēmums SIA Rumba Tours, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Jaunais uzņēmums dibināts, realizējot stratēģiskās attīstības plānu, ko AS Liepājas autobusu parks padome apstiprināja šī gada maijā.

SIA Rumba Tours pamatā nodarbosies ar autobusu un mikroautobusu noma pasažieru neregulārajos un tūrisma pārvadājumos, piedāvājot dažāda komforta līmeņa autobusus atbilstoši klientu vēlmēm.

Rumba Tours sadarbosies ar uzņēmumiem un organizācijām, privātpersonām, kā arī ar tūrisma pakalpojumu sniedzējiem Latvijā un ārvalstīs, skaidrots uzņēmuma paziņojumā.

Rumba Tours pamatkapitālā ieguldīti 100 tūkstoši latu, kas apmaksāti no pašu līdzekļiem. Ieguldītie naudas līdzekļi tiks izmantoti darbības uzsākšanai, kā arī lai sagatavotos nākamā gada tūrisma sezonai. Daļa līdzekļu jau tuvākajā laikā tiks izmantoti pirmo autobusu iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

LAP: Likums par LAKRS izvirzītajām prasībām streikot neparedz

Leonīds Krongorns, AS «Liepājas Autobusu parks» valdes priekšsēdētājs, 29.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēcīgi vairāku Liepājas Autobusu parka (LAP) darbinieku vēlme streikot ar motivāciju «mēģināts nav zaudēts» ir izprotama. Diemžēl tā ir ļoti neproduktīva un neko neatrisina, turklāt, izvērtējot streika pieteikumu, rodas pārliecība, ka nelikumīga. Tādēļ LAP ir vērsies ar iesniegumu Kurzemes rajona tiesā Liepājā atzīt streika pieteikumu par nelikumīgu.

Aicinām Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrību (LAKRS) atsaukt streika pieteikumu, lai sēstos pie sarunu galda, izveidotu izlīgšanas komisiju un risinātu jautājumus pārrunu ceļā, kas nav līdz šim noticis.

LAKRS PRASĪBAS

LAKRS 2019. gada 30. maijā plāno rīkot streiku, pieprasot izpildīt sešas LAKRS prasības, tostarp 1) autobusu vadītājiem nodrošinātu stundas likmi 7 € apmērā; 2) darbgatavības laika posma samaksu 3.5 €/h; 3) LAP grāmatvedībā veikt biedru naudas ieturējumu no darbinieku algām un pārskatīt to LAKRS; 4) noslēgt Darba koplīgumu jaunā redakcijā; 5) saņemt rakstveidā informāciju un konsultēties ar LAKRS pirms tiek pieņemti kādi lēmumi, kuri var skart darbinieku intereses; 6) atbilstoši Darba likuma 96. pantam nosūtīt darbiniekus uz apmācībām, apmaksājot darba laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemērojusi naudas sodu kopumā 1,975 miljonu eiro apmērā trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem - AS "Liepājas autobusu parks" (LAP), AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss", trešdien žurnālistiem pavēstīja KP.

Tostarp LAP piemērota soda nauda 862 700 eiro apmērā, "Nordeka" - 637 600 eiro apmērā, bet "Latvijas sabiedriskajam autobusam" - 474 600 eiro apmērā.

Soda nauda kompānijām piemērota par vienošanos Autotransporta direkcijas (ATD) organizētajos iepirkumos par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos uz 10 gadiem.

KP secinājusi, ka LAP, "Nordeka" un "Latvijas sabiedriskais autobuss", lai iepirkumā iegūtu pakalpojuma sniegšanas tiesības maršrutos maksimāli pietuvināti noteiktajai robežai - 15 miljoni kilometru gadā, - savstarpēji apmainījās ar komerciāli sensitīvu informāciju ne tikai par lotu sadali, bet arī par dalības nosacījumiem iepirkumos, vienojoties, piemēram, par piedalīšanos vai nepiedalīšanos konkrētajā lotē, kā arī par piedalīšanās formu iepirkumos - individuāli vai veidojot apvienības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas autobusu parka (LAP) komandai šonedēļ izdevies būtiski uzlabot darbības rezultātus - neizpildīto reisu skaits pēdējās dienas laikā samazināts no 51 uz 14, informē uzņēmumā.

7.jūlijā neizpildīto reisu skaits ir 4 % no kopējā.

Uzņēmums vēlreiz atvainojas pasažieriem un turpina darbības rādītāju uzlabošanu.

LAP valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns norāda, ka pirms pasažieru reģionālo pārvadājumu pakalpojuma pārņemšanas Ogres un Aizkraukles lotē ar 1. jūliju, LAP veica apjomīgus sagatavošanās darbus. Proti, vairāk nekā pirms gada, 2021. gada jūnijā, LAP uzsāka jauno, lotes apkalpošanai nepieciešamo, autobusu pasūtīšanu un aprīkošanu. Vēl pirms darba uzsākšanas 1. jūlijā autobusu flote pakalpojuma nodrošināšanai bija nokomplektēta un sagatavota pilnībā.

LAP lotes apkalpošanai ir gatavojies ļoti nopietni: līguma nosacījumu izpildei un pakalpojuma sniegšanai uzņēmums veicis ieguldījumus 6,2 miljonu eiro apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas autobusu parks sūdzas par negodīgu konkurenci

Vēsma Lēvalde, 05.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas autobusu parks vērsies Iepirkumu uzraudzības birojā ar sūdzību par, viņuprāt, negodīgu konkurenci Zemgales plānošanas reģiona iepirkumā par pasažieru pārvadājumiem Dobeles pārvadājumu tīklā.

«Esam veikuši atkārtotu iesniegto dokumentu izvērtēšanu, apzinājuši neatkarīgu nozares ekspertu un iepirkumu speciālistu viedokli, kuri arī norāda uz iepirkumu komisijas nepilnvērtīgo darbību, objektīva lēmumu pieņemšanai nepieciešamās informācijas nepieprasīšanu un nevēlēšanos nodrošināt valsts līdzekļu efektīvu izmantošanu. Balstoties uz mūsu pamatoto sūdzību, Iepirkumu uzraudzības birojs šobrīd vērtē Zemgales plānošanas reģiona lēmuma atbilstību normatīviem, kas ietver vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi pret konkursa dalībniekiem,» informē LAP valdes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas Autobusu parks klauvē pie pasažieru sirdsapziņas

Vēsma Lēvalde, 09.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas Autobusu parks (LAP) izplatījusi atklātu vēstuli, kurā norāda pasažieriem, ka, izvēloties individuālos pasažieru pārvadātājus, viņi atbalsta nodokļu nemaksāšanu.

«Mūsu pētījumi pierāda, ka ikdienā vairāk nekā 36% no visiem pasažieriem izvēlas «mirkiņus», kas nereti pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, pakļauj pasažierus veselības un dzīvības riskiem, kā arī neveic godprātīgus nodokļu maksājumus,» teikts LAP vēstulē.

LAP strādā vairāk nekā 265 darbinieki, par kuriem tiekot godprātīgi nomaksāti nodokļi un sociālās iemaksas. Šā gada pirmajā pusgadā LAP valsts budžeta iemaksāja vairāk nekā 429,5 tūkstošus latu. Situācija ar «mirkiņiem» esot diametrāli pretēja - tie rada valstij zaudējumus, uzskata LAP vadība. Atzīstot, ka šie uzņēmumi strādā legāli, LAP tomēr uzsver, ka ar neregulāro pārvadājumu licencēm pārsvarā tiek veikti regulāri pārvadājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Līgumi ar trim kartelī iesaistītajiem pārvadātājiem būtu jāpārtrauc

Db.lv, 20.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāvērtē iespēja pārtraukt līgumus ar trim kartelī iesaistītajiem pasažieru pārvadātājiem ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

"Domāju, ka ir jāizskata arī iespēja, ka šiem komersantiem jau esošie, noslēgtie līgumi būtu jāpārtrauc. Ja tam būs juridisks pamats esošajā regulējumā, tad noteikti šādu soli vajadzētu spert," sacīja Vitenbergs, komentējot Konkurences padomes (KP) lēmumu par kopumā 1,975 miljonu eiro soda naudas piemērošanu AS "Liepājas autobusu parks" (LAP), SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka" par aizliegtu vienošanos Autotransporta direkcijas (ATD) organizētajos iepirkumos par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos uz desmit gadiem.

Viņš arī norādīja, ka konstatētais pārkāpums ir smags un šis nav arī pirmais KP paziņojums par karteli Latvijā, tādējādi ir jābūt mācībai. "Domāju, ka te vajadzētu būt rūgtai mācībai gan šiem komersantiem, gan arī citām nozarēm," teica satiksmes ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas autobusu parks lems par peļņas sadali

Vēsma Lēvalde, 10.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas autobusu parks (LAP) 9. maijā akcionāru pilnsapulcē izvērtēs 2011. gada darbības rezultātus un lems par peļņas sadali.

Plānots apstiprināt 2011. gada rezultātus un 2012. gada budžetu un darbības plānu, kā arī ievēlēt zvērinātu revidentu 2012. gada pārskatu apstprināšanai, liecina LAP paziņojums. Šobrīd reģistrēts 627 441 balsstiesīgo LAP akciju. Akcionāriem, kuri pārstāv vismaz 1/20 daļu balsstiesīgo akciju, ir tiesības septiņu dienu laikā no sludinajuma publicēšanas (līdz 12. aprīlim) ierosināt papildu jautājumu iekļaušanu dienaskārtībā.

2011. gadā a/s Liepājas autobusu parks neto apgrozījums nedaudz pārsniedza 5,3 miljonus latu, kas ir par 0,96% mazāks nekā 2010. gadā, liecina uzņēmuma nerevidētais 2011. gada 12 mēnešu finanšu pārskats. Pērn uzņēmums iegādājās piecus IVECO markas mikroautobusus, kā arī četrus jaunus MAN autobusus starppilsētu reisiem. Gada nogalē uzņēmums iegādājās 12 lietotus Volvo markas autobusus pilsētas pārvadājumiem. Db.lv rakstīja, ka 2011. gada oktobrī a/s LAP nodibināja meitasuzņēmumu LAP Serviss, ieguldot pamatkapitālā nekustamo īpašumu vairāk nekā 668 tūkst. Ls vērtībā. No 2011. gada 16. novembra uzņēmumu vada Māris Ārbergs. A/s LAP akcionāri ir Liepājas dome (34,85%), SIA LAP1R (49,49%) un fiziskas personas (15,66%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki Lauku attīstības programmas (LAP) mērķi nav sasniegti, eksperti iesaka palielināt atbalsta efektivitāti, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Izvērtējot lauksaimniecības ražošanas apjomus LAP darbības laikā, Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Ekonomikas pētniecības centra pētnieki secinājuši, ka nozīmīgs kāpums bijis tikai laukaugu sektorā, kopējais mērķis +50 % nav sasniegts, straujš palielinājums bijis tikai lielajās saimniecībās, taču samazinājums vērojams mazajās saimniecībās. Tāpat secināts, ka LAP mērķis – saglabāt lauku apdzīvotību – nav sasniegts, jo lauku iedzīvotāju skaits 2007.–2014.g. ir samazinājies par 9%. Tomēr līdzīgs skaita samazinājums ir arī pilsētās. Programmas iespējamā ietekme uz apdzīvotību bija ierobežota un tās pasākumi nebija pietiekami orientēti, lai saglabātu apdzīvotus laukus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērīgie jau, visticamāk, pamanījuši pa Rīgas ielām pārvietojamies automašīnu Ford Mustang ar taksometru pakalpojumu sniedzēja Baltic Taxi marķējumu. Kā uzzināja Db.lv - vēlāk šim ekstravagantajam taksim varētu pievienoties vēl citi.

Sarunā ar Db.lv Baltic Taxi direktors Ingus Kļaviņš pastāstīja, ka mērķis, uzņēmuma taksometru floti papildinot ar ekstravagantiem automašīnu modeļiem, ir radīt dažādību piedāvājumā, kā arī pārsteigumu klientos.

I. Kļaviņš skaidro, ka Ford Mustang taksometrs klientiem pieejams vienādā cenā ar citiem kompānijas taksometriem, taču nedaudz dārgāk brauciens ar Ford Mustang izmaksā tad, ja to speciāli izsauc. Tas tāpēc, ka, kamēr visi citi Baltic Taxi taksometri atrodas vairākos stratēģiskajos punktos un klientu var uzņemt vidēji 15 minūšu laikā, nemērojot garu ceļu, marķētais Ford Mustang ir tikai viens, līdz ar ko tam dažkārt nākas mērot ceļu cauri visai pilsētai, lai nonāktu pie klienta. Pēc Kļaviņa teiktā, atšķirība ir aptuveni pieci santīmi uz kilometru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīga Taxi šefs: man trūkst nekaunības, lai «piesūktos» valsts dotācijai

Gunta Kursiša, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Man nav tādas nekaunības, lai «piesūktos» pie valsts budžeta caur valstij tobrīd piederošo airBaltic vai arī pasažieru pārvadājumu dotāciju formā, kā to dara Rīgas Taksometru parks,» norāda Rīga Taxi valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs, kas ir sašutis, ka «kompānijas, kas strādā ar zaudējumiem, man vēl pamācīs, kā organizēt savu biznesu».

G. Aksjonovs retoriski jautā, vai esot pieņemami, ka «taksometru kompānijas, kuras medijos sevi tēlo kā pašas godīgākās, kā izrādās no publikācijām medijos, piemēram 2011. gadā ir strādājuši ar gandrīz pusmiljonu latu lieliem zaudējumiem, turklāt zaudējumi, saskaņā ar publiskotajiem datiem, pēdējā gadā ir pieauguši pat par 31,3%».

«Un viņi mani pamācīs, kā organizēt biznesu? Absurds! Jā, man nav tādas nekaunības, lai «piesūktos» pie valsts budžeta caur valstij tobrīd piederošo airBaltic vai arī pasažieru pārvadājumu dotāciju formā, kā to dara Rīgas Taksometru parks,» G. Aksjonovs ir sašutis. «Taču es ļoti ceru, ka ilgtermiņā Latvijā tiks novērtēti uzņēmēji, kuri saimniecisko darbību veic ar pašu spēkiem, nevis pārdala nodokļos nomaksāto naudu, tai skaitā manis nomaksāto,» viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas autobusu parks plāno sadarbību ar airBaltic

Vēsma Lēvalde, 07.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Liepājas autobusu parks (LAP) nolēmusi konkurēt ar privātajiem pasažieru pārvadātājiem, piedāvājot nokļūt no Liepājas uz Rīgas lidostu. Projekts paredz sadarbību ar lidsabiedrību airBaltic.

To intervijā portālam irliepaja.lv atklājis LAP avaldes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons. Konkurējošie mikroautobusi Liepājas autobusu parkam (LAP) gadā radot zaudējumus aptuveni miljons latu apmērā. Galvenā priekšrocība mikriņiem ir tā, ka tie pasažierus uzņēm pie mājas un izlaiž pie mājas, kā arī pieved pie lidostas Rīga. Lai gan G. Kristapsons uzskata, ka vairums no pārvadātājiem nemaksā nodokļus un neizsniedz biļetes, ar šo parādībulikuma ietvaros cīņa neesot pārāk sekmīga.

Tāpēc LAP plāno izmantot tirgus metodes - izvietot starppilsētu autobusu galapunktu pilsētas centrā un nogādāt pasažierus lidostā Rīga. Ja viss izdosies kā plānots, jau aptuveni pēc mēneša sāksies sadarbības projekts ar aviokompāniju airBaltic, kura rezultātā arī LAP autobusu pasažieri varēs ērti nokļūt lidostā, nebraucot uz Rīgas centu. Pasažieri izkāps un arī iekāps pieturā netālu no lidostas, kur tos gaidīs airBaltic mikroautobusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepājas Autobusu parks izveido meitas uzņēmumu

Vēsma Lēvalde, 21.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru pārvadājumu a/s Liepājas autobusu parks nodibinājusi meitas uzņēmumu SIA LAP serviss. Meitas uzņēmums nodarbosies ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu.

SIA LAP serviss pilnībā pieder a/s Liepājas autobusu parks. Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 668 100 Ls, kas sastāv no nekustamā īpašuma un zemes ieguldījuma. Uzņēmums SIA LAP serviss dibināts, lai Liepājas autobusu parks atsevišķi nodalītu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu no uzņēmuma pamatdarbības, kas ir pasažieru pārvadājumu veikšana. SIA LAP serviss galvenais uzdevums būs nodrošināt efektīvu nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. «Daudzi pārvadātāji jau to ir izdarījuši, lai padarītu saimniekošanu efektīvāku,» DB skaidroja a/s Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons. Liepājas Autobusu parkam esot plaša teritorija, biroju ēka un servisa ēkas, kurās ir brīvas vietas arī nomniekiem, kuru piesaistīšana būs viens no jaundibinātā uzņēmuma uzdevumiem. SIA LAP serviss darbinieku kolektīvu pamatā veidos a/s Liepājas Autobusu parks līdzšinējie energodienesta speciālisti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

ATD piedāvājusi kartelī iesaistītajiem pārvadātājiem lauzt līgumus uz vienošanās pamata

LETA, 24.02.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotransporta direkcija (ATD) piedāvājusi Konkurences padomes (KP) lēmumā par neatļautu vienošanos iesaistītajiem pasažieru pārvadātājiem lauzt līgumus uz savstarpējās vienošanās pamata, piektdien preses konferencē sacīja ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Vienlaikus ATD ir gatava lauzt līgumus ar šiem pārvadātājiem gadījumā, ja KP lēmums kļūst galīgs un nepārsūdzams pēc tiesas lēmuma.

Līgumu laušana ar pārvadātājiem uz savstarpējas vienošanās pamata varētu būt iespējama, ja tam ir pārvadātāju piekrišana, turklāt katrā no lotēm piekrišana nepieciešama no tā pārvadātāja vai pārvadātāju apvienības, kuri veic pārvadājumus šajā lotē, teica Godiņš.

Tāpat līgumu laušana uz savstarpējas vienošanās pamata būs iespējama brīdī, kad iestāsies pakalpojuma nepārtrauktība. ATD ir vērsusies pie Latvijas pārvadātājiem ar aptauju, lai saprastu pārvadātāju rīcībā esošos resursus un iespējas veikt pārvadājumus brīdī, kad tiek lauzti līgumi ar KP lēmumā minētajiem pārvadātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Leonīds Krongorns: «Mēs gadiem cenšamies panākt reālu konkurenci»

Jānis Goldbergs, 11.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) jau piekto reizi pilnveidošanai atdevis SIA Rīgas satiksme (RS) iepirkumu. Divu gadu laikā tā arī nav radīts likumīgs pamats Rīgas pasažieru pārvadājumiem ar mikroautobusiem

Prettiesiskas darbības un mākslīgi radītas jukas jau rada sekas visā valstī, sarunā ar DB pauž AS Liepājas autobusu parks (LAP) valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

RS iepirkums Par apakšuzņēmuma līguma noslēgšanu par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētas tīkla daļas maršrutos izsludināts 2016. gada vasarā. Tam kvalificējušies divi pretendenti – pilnsabiedrība Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) un divu uzņēmumu personu apvienība, kurā ietilpst LAP un SIA Nordeka.

«Mēs gadiem cenšamies panākt reālu konkurenci un sabiedriskā pakalpojuma iepirkuma likuma ievērošanu, bet mums vienkārši pārmet iepirkuma vilcināšanu,» uzsākot sarunu ar DB, saka L. Krongorns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājnieki Rīgas lidostā nokļūs ar taksometriem

Jānis Rancāns, 01.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 1. novembri Liepājas autobusu parks (LAP) maršrutos Liepāja – Rīga – Liepāja uzsāk piedāvāt pasažieriem neiebraucot Rīgas centrā nokļūt lidostā Rīga, kā arī ievieš jaunus papildreisus Rīga – Liepāja un Liepāja – Rīga. Pasažierus uz lidostu iecerēts nogādāt ar Baltic Taxi taksometriem.

Db.lv jau vēstīja, ka šis papildu pakalpojums pasažieriem izmaksās vienu latu klāt pie parastās autobusu biļetes cenas. Pakalpojumu nodrošināt palīdzēs Baltic Taxi. Jaunais pakalpojums attieksies uz jebkuru reisu maršrutā Liepāja – Rīga – Liepāja.

Lai nokļūtu lidostā Rīga pie autobusa vadītāja papildus biļetei būs jāiegādājas kupons viena lata vērtībā un LAP veiks taksometru rezervāciju. Iebraucot Rīgā K. Ulmaņa gatves pieturā Zolitūde pasažieri varēs pārsēsties Baltic Taxi taksometros un turpināt ceļu uz lidostu, liecina LAP informācija.

Savukārt braucot no lidostas uz Liepāju, pasažieriem brauciena dienā vismaz 15 minūtes pirms autobusa izbraukšanas no Rīgas jārezervē vieta autobusā, bet piecas minūtes pirms autobusa izbraukšanas no Rīgas autoostas jādodas uz lidostas Baltic Taxi biroju no kurienes tos aizvedīs uz pieturu Mežmalas iela, kur pasažieri varēs pārsēsties uz autobusu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par taksometru kompānijas Baltic Taxi lielāko īpašnieku ir kļuvusi pati kompānija SIA Baltic Taxi, kurai tagad pieder 90% no uzņēmuma, liecina Lursoft pieejamie dati.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošā uzņēmuma Lursoft dati liecina, ka Baltic Taxi īpašnieku sarakstā ir pats uzņēmums SIA Baltic Taxi, Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS), kurām pieder 7% no uzņēmuma, un SIA Baltic Taxi vienīgais valdes loceklis Jānis Naglis, kura īpašumā ir 3% kapitāldaļu.

Līdz šim Baltic Taxi 51% īpašnieks ir bijis BAS, bet 49% kapitāldaļu piederēja J. Naglim.

Situācija, kad uzņēmums pieder pats sev, nav tipiska, un viens no iespējamajiem variantiem, kā Baltic Taxi ir kļuvis pats par savu lielāko īpašnieku, varētu būt, ka līdzšinējie īpašnieki nav apmaksājuši savas daļas uzņēmuma pamatkapitālā, Db.lv skaidroja zvērināta advokāte Andra Rubene.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Cik maksās Yandex.Taxi pakalpojums Rīgā?

Lelde Petrāne/Elīna Pankovska, 15.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Yandex.Taxi sācis darboties Rīgā – Latvija kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības valsti, kurā serviss uzsācis darbību. Izsaukt taksometru iespējams iOS un Android mobilajos pielikumos latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam.

Mašīnas piebraukšana Rīgā maksāšot ne vairāk par 0,71 eiro, bet pēc tam ne vairāk kā 0,36 eiro par kilometru vai 0,13 eiro par brauciena minūti, informē pakalpojuma sniedzējs. Tā, piemēram, aizbraukt no tirdzniecības centra «Spice» līdz «Laimas» pulkstenim varot par apmēram 4,60 eiro. No viesnīcas «Radisson Blu Elizabete Hotel» līdz starptautiskajai lidostai «Rīga» – par aptuveni 7,40 eiro. Samaksāt par vešanu var skaidrā naudā vai ar bankas karti pielikumā, tas paskaidro.

«Mēs jau pasen sākām domāt par ienākšanu Baltijas valstīs. Visvairāk piedāvājumu sadarboties tiek saņemts no Latvijas, tāpēc mēs nolēmām sākt ar Rīgu. Mūsu tehnoloģijas un algoritmi padara taksometru par ērtu un ne pārāk dārgu pilsētas transporta veidu. Yandex.Taxi automātiski nodod pieprasījumu vadītājam, kurš atbrauks visātrāk. Tādā veidā viņam nenākas ilgi gaidīt uz izsaukumu vai braukt pie klienta cauri visai pilsētai. Serviss rēķinās ar situāciju uz ceļa, lai izveidotu optimālu maršrutu. Nākamo pieprasījumu pēc vadītāja tas jau laicīgi meklē vietā, kurp taksometrs ved pasažieri. Šādas tehnoloģijas samazina braucienu pašizmaksu – vadītāji nopelna vairāk, savukārt lietotāji maksā mazāk,» stāsta Yandex.Taxi starptautiskās attīstības direktors Mušegs Saakjans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļņas mērs Remigijs Šimašus lūdzis Lietuvas Konkurences padomei izmeklēt, vai taksometru tiešsaistes pakalpojumu operatora «Yandex.Taxi» reklāma atbilst likumiem un vai tā nemaldina patērētājus.

Lietuvas galvaspilsētas pašvaldība paziņojusi, ka «Yandex.Taxi» reklāmā, kas tiek izplatīta pa dažādiem kanāliem, teikts, ka kompānija piedāvā taksometru pakalpojumus, un par to liecina arī uzņēmuma nosaukums, taču «Yandex.Taxi» vēl līdz šim Viļņas pašvaldībā nav lūdzis atļauju pārvadāt pasažierus ar vieglajām automašīnām.

«Mēs lūdzam sākt izmeklēšanu par iespējamu reklāmas likuma piektā panta pārkāpumu, kā arī pieņemt lēmumu par pagaidu pasākumu - noteikt par pienākumu pārtraukt publicēt reklāmu, kas neatbilst noteiktajām prasībām,» sacīts Viļņas mēra iesniegumā Konkurences padomei.

Mērs arī informējis Konkurences padomi, ka kompānijas «ETN Baltic» reklāmas stendos pilsētas ielās no trešdienas plānots izvietot «Yandex.Taxi» reklāmu, kas pēc pašvaldības domām, ir maldinoša. Pašvaldība kompāniju par to jau ir brīdinājusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Taxi pārtrauc darbību Valmierā

Dienas Bizness, 16.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Taxi no šī gada 20. maija pārtrauc pakalpojumu sniegšana Valmierā. Uzņēmums norāda, ka šāds solis sperts, lai koncentrētos darbībai Rīgā un Jūrmalā.

«Darbības pārtraukšanai Valmierā pamatā ir uzņēmuma straujā un dinamiskā izaugsme, kā rezultātā ir nepieciešama jaunu investoru piesaiste un līdzšinējās darbības prioritāšu pārvērtēšana, nodarbinot visas automašīnas Rīgā un Jūrmalā,» norāda Baltic Taxi directors: Ingus Kļaviņš.

Baltic Taxi savus spēkus Valmierā sāka izmēģināt 2011. gada nogalē. Uzņēmumā uzskata, ka Baltic Taxi ienākšana Valmierā ļāva sarosīties arī konkurentiem: «Lepojamies, ka līdz ar Baltic Taxi ienākšanu Valmieras taksometru tirgū, paaugstinājās arī konkurentu sniedzamo pakalpojumu kvalitāte, taksometri kļuva tīrāki, paši šoferi palika pieklājīgāki un estētiskāk ģērbti. Esam patiesi priecīgi par to, ka mums ir izdevies paaugstināt Valmieras taksometru pakalpojumu standartus un ceram, ka tie tādi arī saglabāsies.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pasažieru pārvadātājus sodīs bargāk

Egons Mudulis, 26.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēji bažījas par lielajiem riskiem .

Nule kā ar valsts SIA Autotransporta direkcija (ATD) līgumus kopumā orientējoši par 23,38 milj. eiro parakstījušie pārvadātāji (ar autobusiem) Latvijas vidienē Dienas Biznesam min vairākas lietas, kas uz sešiem gadiem uzņemtajās saistībās viņus īsti neapmierina. Tai pašā laikā komersanti atzīmē arī pozitīvo – esot izskausti dempingotāji. Pozitīvi ir arī tas, ka tika izvirzītas augstākas prasības pārvadātājiem, un, cerams, samazināsies sūdzību skaits par zemo pakalpojumu kvalitāti, piemēram, Bauskas virzienā, norāda Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) direktors Ivo Ošenienieks.

Trijās daļās sadalītajā lotē Centrs-1 uzvarējušas pārvadātāju apvienības, kuras veido vismaz trīs uzņēmumi. Jūrmalas virzienā (Centrs-1A) par 7,83 milj. eiro no 18. marta strādās a/s Nordeka, a/s Liepājas autobusu parks (LAP) un a/s Rīgas Taksometru parks. Ogres virzienā (Centrs–1B) par 6,18 milj. eiro no 1. marta pārvadājumus veiks Nordeka, LAP, SIA Ogres autobusu parks un SIA Aizkraukles ATU. Bet Bauskas virzienā (Centrs–1C) par 9,37 milj. eiro no 18. marta darbosies Nordeka, LAP, SIA AIPS un SIA Tukuma Auto. Nordekai paredzamā kopējā līgumcena ir 9,9 milj. eiro, bet LAP 6,43 milj. eiro, paziņojuši biržas Nasdaq Riga uzņēmumi, bet citi DB uzrunātie apvienību komersanti savu līgumu summas neatklāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Riepu dūrējiem taksometram, kurā atradās Dombrovskis, var piespriest piecus gadus cietumā

Gunta Kursiša, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējamais sods, kas var tikt piešķirts taksometru vadītājiem, kas aizšķērsoja ceļu Baltic Taxi taksometram, kurā tobrīd atradās ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un divi Saeimas deputāti, un pārdūra tā riepu, ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, īslaicīga aizturēšana (no trim dienām līdz trim mēnešiem) vai piespiedu darbs, naudas sods un policijas kontrole.

Taksometru vadītājiem sods tiks piemērots pēc panta par huligānismu vairāku personu grupā. Šādi gadījumi, kad «izrēķinās» taksometru vadītāji policijas redzeslokā bieži nav nonākuši, Db.lv stāstīja Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Interneta plašumos jau izskanēja informācija, ka Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un divi Saeimas deputāti kļuvuši par lieciniekiem tā dēvētajiem «taksometru kariem» - Baltic Taxi automašīnai, kurā atradušies politiķi, uzbrukuši konkurējošas kompānijas taksometru vadītāji. To Db.lv apstiprināja arī ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

Komentāri

Pievienot komentāru