Ražošana

Liepājas Kafijas fabrika plāno palielināt ražošanas un pārdošanas apjomus

Db.lv, 14.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgā šķīstošās un maltās kafijas ražotne Baltijā “Liepājas Kafijas fabrika” šogad atzīmē 50 gadu jubileju.

Uzņēmums veiksmīgi strādā, ir veicis nozīmīgas investīcijas tehnoloģijās un ieviesis jaunus produktus. Uzņēmums nodarbina 25 cilvēkus un mēnesī saražo aptuveni 200 tonnu šķīstošās un maltās kafijas.

2021. gadā SIA "Liepājas Kafijas fabrika" strādāja ar 1,205 miljonu eiro apgrozījumu.

“Liepājas Kafijas fabrika” izveidota 1972. gadā “Liepājas Cukurfabrika” paspārnē, bet vēlāk izveidota kā patstāvīgs uzņēmums, kuru 2013. gadā iegādājās kompānija “Rietumu investīciju grupa” un tas kļuva par Ukrainas, Anglijas kopuzņēmumu.

“Liepājas Kafijas fabrika” grauzdē kafijas pupiņas, ražo dažāda veida malto kafiju un šķīstošo kafiju. Aptuveni 30% - 40% gatavās produkcijas tiek realizēta vietējā tirgū, bet pārējā eksportēta uz Baltijas un tuvējām Eiropas valstīm, tomēr joprojām viens no lielākajiem saražotās produkcijas noieta tirgiem ir Ukraina, kur Liepājā grauzdētā un maltā kafija tiek pārdota ar privātiem zīmoliem.

Nākotnē iecerēts palielināt pupiņu kafijas ražošanas un pārdošanas apjomus, jo secināts, ka šī veida kafija klientu vidū kļūst arvien pieprasītāka, uzsver “Liepājas Kafijas fabrika” tirdzniecības vadītājs Mihaels Burešs.

Zaļās kafijas pupiņas fabrika iepērk no Brazīlijas, Indijas, Nikaragvas un Hondurasas. Šobrīd tās piegādā caur Rīgas ostu, taču tā kā arī Liepājas ostā tagad tiek apkalpotas konteineru tipa kravas, tiek apsvērta iespēja izmantot vietējās ostas pakalpojumus. Fabrikā ievestās pupiņas tiek testētas, grauzdētas, samaltas, atbilstoši noteiktai receptūrai.

Daļa no samaltās kafijas tiek pārstrādāta ar īpašu tehnoloģiju, iegūstot kafijas ekstraktu, kas vairāk nekā 20 m augstajā žāvēšanas tornī pārstop par šķīstošo kafiju.

“Liepājas Kafijas fabrika” tirdzniecības vadītājs Mihaels Burešs atzīst, ka ražošanā ir ieviesti jauni produkti, bet šķīstošās kafijas “Liepāja” recepte netiek mainīta. “Rūpīgi izvēlamies zaļās kafijas pupiņas pēc receptūras. Nemainām arī grauzdēšanas un ražošanas tehnoloģiju”.

“Liepājas Kafijas fabriku” savas darba vizītes laikā Liepājā apmeklēja Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko, kurš bija pārsteigts, ka viņa dzimtenē iecienītā “Ļvivas kafija” patiesībā top Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru