Būve

Liepājas Reģionālā slimnīca turpina rekonstrukciju

Vēsma Lēvalde, 01.01.1970

Jaunākais izdevums

Liepājas Reģionālajā sākta rekonstrukcijas otrā kārta, kas ilgs aptuveni gadu.

Pēc otrās kārtas sekos trešā un ceturtā kārta, kopā apgūstot ap deviņiem miljoniem latu, DB informēja SIA Liepājas reģionālā slimnīca valdes loceklis Andris Vistiņš.

Otrajā kārtā plānots izbūvēt pagrabstāvu, rekonstruējot maģistrālās komunikācijas un ierīkojot personāla telpas. Pārvietošana un telpu piemērošana sagaidāma Dzemdību, Radioloģijas, Reanimācijas nodaļā un operāciju zālēs. Slimnīcā būs pārdomātāks nodaļu izvietojums, lai ērtāk būtu strādāt mediķiem un kvalitatīvāk apkalpotu pacientus, norāda A. Vistiņš. Liepājas būvvalde izdevusi būvatļauju arī trešajai un ceturtajai rekonstrukcijas kārtai, taču tās varēs sākt tikai nākamā gada augustā.

DB rakstīja, ka Liepājas reģionālās slimnīcas rekonstrukcijas 2., 3. un 4. kārtu veiks piegādātāju apvienība RBSSKALS & RBSSKALS Būvvadība. Līguma summa ir 7,485 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvdarbi notiek ERAF projekta Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA Liepājas reģionālā slimnīca, uzlabojot veselības pakalpojumu kvalitāti un paaugstinot izmaksu efektivitāti ietvaros. Projekta pirmajā kārtā, kas noslēdzās šā gada maijā, ieguldīti 4,9 milj. Ls, pārbūvētas ēkas pirmā un otrā stāva telpas, kā arī uzcelta jauna piebūve, izveidojot tā sauktās slūžas neatliekamā medicīniskā transporta vajadzībām, kā arī autostāvvieta. Pašreizējā slimnīcas ēka ir celta pirms 26 gadiem, un pēc rekonstrukcijas, kad būs pabeigti visi iecerētie darbi, ko varētu īstenot aptuveni 5-6 gadu laikā, slimnīca bez vērienīgiem kapitālieguldījumiem kalpos vismaz 30 gadus, cer tās vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medicīnas iestāžu reformas rezultātā Latvijā tuvākajā nākotnē varētu palikt 19 daudzprofilu slimnīcas. Ja šis plāns tiks īstenots, viskritiskākā situācija būs Latgalē, kur paliks tikai 2 slimnīcas, kas medicīnisko palīdzību sniedz 24 stundas diennaktī.

Ar šādu plānu ārsti iepazīstināti pirms svētkiem.

Saskaņā ar Preiļu slimnīcas galvenās ārstes Dainas Pličas sniegto informāciju Kurzemē (316 719 iedzīvotāji, platība – 13 498 km2) plānots saglabāt 3 slimnīcas, kas medicīnisko palīdzību sniedz 24 stundas diennaktī, Zemgalē (291 595 iedzīvotāji, platība – 10 742 km2) – 3 slimnīcas, Vidzemē (257 569 iedzīvotāji, platība – 15 346 km2) – 4 slimnīcas, bet Latgalē (364 345 iedzīvotāji, platība – 14 547 km2) – tikai 2 slimnīcas. Rīgas plānošanas reģionā paredzēts saglabāt 7 daudzprofilu slimnīcas.

Kā norādīja D. Pliča, trūkst loģikas un pamatojuma tam, kādēļ Latgalē, kur ir visvairāk iedzīvotāju (neskaitot Rīgas plānošanas reģionu), plānots vismazākais slimnīcu skaits. Pēc viņas domām, līdzīgi kā pārējos Latvijas reģionos, arī Latgalē būtu nepieciešamas vismaz trīs slimnīcas, pretējā gadījumā Latgales iedzīvotājiem krasi pasliktināsies stacionārās neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielās slimnīcas kļūst vēl lielākas (tabula)

Guna Gleizde, Db, 14.10.2008

Lielākā Latvijas slimnīca P.Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca meklē iespējas ietaupīt, stingrāk kontrolējot katras nodaļas un struktūrvienības medikamentu iepirkumus un katras nodaļas darba efektivitāti, saka slimnīcas vadītājs Arnolds Atis Veinbergs.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts finansējums un augošais sniegto pakalpojumu skaits joprojām kāpina slimnīcu apgrozījumus.

Neskatoties uz to, ka nozīmīgu daļu slimnīcu ienākumu veido pacientu maksājumi, tomēr joprojām lielāko daļu to sniegto pakalpojumu apmaksā valsts. Arī par Latvijas Jūras medicīnas centra, kas ir viena no nedaudzajām Latvijas privātajām slimnīcām, sniegtajiem pakalpojumiem valsts pērn maksājusi 2.7 milj. Ls, kas veido gandrīz pusi no šīs iestādes kopējā apgrozījuma.

Var rasties zaudējumi

2007. gadā starp desmit lielākajām slimnīcām tikai viena – Liepājas reģionālā slimnīca – strādājusi ar zaudējumiem. Tiesa, šī slimnīca izveidota vien pērnā gada pavasarī, reorganizējot Liepājas centrālo slimnīcu. Saskaņā ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras datiem, par valsts līdzekļiem ārstēto pacientu skaits pērn audzis gandrīz visās lielākajās slimnīcās, tāpat pieaudzis šim mērķim atvēlēto līdzekļu apjoms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, vairākās Latvijas ārstniecības iestādēs paredzēts ieguldīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu to infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā.

Pašreiz no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) slimnīcām projektu īstenošanai pieejami vairāk nekā 70 miljoni eiro.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu 12 ārstniecības iestādēm sagatavot un iesniegt projekta iesniegumus ERAF līdzfinansējuma saņemšanai, informē CFLA.

Programmas nosacījumi paredz, ka pirmās atlases kārtas ietvaros projektus iesniegs Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivari, Liepājas reģionālā slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Vidzemes slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Vidzemes slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca un Rēzeknes slimnīca. Termiņš projektu iesniegšanai - 29.maijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas slimnīca: Vai tiešām kādam jānomirst garā rindā uzņemšanas nodaļā?

V. Lēvalde, 07.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA „Liepājas reģionālā slimnīca” darbinieku atklāta vēstule Latvijas Republikas Ministru prezidentam I.Godmaņa kungam, Veselības ministram I.Eglīša kungam

2009.gada pirmajā darba dienā Liepājas reģionālā slimnīca ir saņēmusi VOAVA vēstījumu ar paziņojumu, ka šī gada pirmajā ceturksnī finansējums slimnīcai ir samazināts par 15%. Ņemot vērā krasi pieaugušās medikamentu un medicīnas aprīkojuma cenas, kā arī pieaugušās ekspluatācijas izmaksas, reālais finansējuma samazinājums ir vismaz 20%. VOAVA paziņojumu nepavada nekāda informācija – nav pateikts, pēc kādiem principiem 2009.gadā notiks slimnīcas darba apmaksa, kā krīze skārs pacientu, vai un cik lielā mērā pieaugs pacienta līdzmaksājums, kas notiks ar ambulatoro aprūpi – vai ģimenes ārsts būs pieejams pacientam tāpat kā līdz šim vai tikai par pilnu samaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāizmanto visas iespējas vakcinēt iedzīvotājus pret Covid-19 jau pirms jaunā gada, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

"Es ceru, ka mēs tiešām jau 28.decembrī vakcinēsimies un medicīnas personāls noteikti ar pilnu jaudu, jo saslimstība tiešām ir ļoti augsta," viņš uzsvēra, paužot arī cerību, ka slimnīcas uz to ļoti "sasprings".

Viņš uzsvēra, ka vakcīna ir efektīva un tas ir pierādīts pētījumos.

EK apstiprina apstiprina Covid-19 vakcīnu 

Eiropas Komisijai (EK) pirmdien apstiprinājusi farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās...

Vaicāts, cik ātri varētu atgriezties pie normālas dzīves, veicot vakcināciju teicamos tempos, speciālists uzsvēra, ka to ir grūti pateikt, jo distancēšanās būs jāievēro vēl kādu laiku. Tomēr, jo vairāk cilvēki būs vakcinēti, sevišķi "atslēgas vietās", piemēram, pansionātos, vakcinējot to darbiniekus, izglītības iestādēs vakcinējot skolotājus, kā arī ar vakcīnu nodrošinot medicīnas darbiniekus, jo mazāk būs uzliesmojumu.

Tomēr viņš uzsvēra, ka Covid-19 lielākā vai mazākā mērā problēmas sagādās visu nākošo gadu.

Kā ziņots, Eiropas Komisija (EK) pirmdien apstiprinājusi farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošanu Eiropas Savienībā (ES), paverot ceļu vakcinācijas sākšanai tuvākajās dienās. Komisija, dalībvalstis un vakcīnas ražotāji tagad strādā, lai pirmās vakcīnu devas piegādātu 26.decembrī, savukārt vakcinācija varētu sākties 27., 28. un 29.decembrī.

"Pfizer" un "BioNTech" pirmdien paziņoja, ka "atrodas gatavībā" piegādāt vakcīnas, tiklīdz to lietošanu būs apstiprinājusi EK.

EK ir noslēgusi līgumus ar kopumā septiņiem potenciālo vakcīnu piegādātājiem, lai nodrošinātu visiem ES pilsoņiem iespēju galu galā vakcinēties pret jauno koronavīrusu.

Plānots, ka pirmajā piegādē Latvijā nonāks 9750 farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas pret Covid-19 devas, norādīja Zāļu valsts aģentūrā.

Tikmēr Veselības ministrija publiskojusi laika grafiku pirmo vakcīnu nonākšanai Latvijā. Ministrija norāda, ka pēc šī brīža plāna Latvija vakcīnas saņems 26.decembrī. Ministrija skaidro, ka tās tiek uzglabātas sasaldētā veidā mīnus 75 grādos.

Savukārt 28.decembra rītā zāļu lieltirgotavas piegādās šo vakcīnu desmit Latvijas slimnīcu vakcinācijas kabinetiem, kur to plus 2 līdz plus 8 grādos var uzglabāt līdz piecām dienām.

Plānots, ka šajā pašā dienā sāksies vakcinācija, kā pirmajiem to saņemot veselības aprūpes darbiniekiem, kuri strādā ar Covid-19 pacientiem slimnīcās, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Latvijā vakcinācijai pret Covid-19 sākotnēji plānots veidot desmit kabinetus, kas atradīsies slimnīcās. Plānots, ka slimnīcas, kurās tiks sākta personāla vakcinācija, ir Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca un Vidzemes slimnīca.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks būvēt radioloģijas bloku Liepājā

Vēsma Lēvalde, Db, 25.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas reģionālā slimnīca noslēgusi līgumus, lai varētu sākt būvēt radioterapijas ārstēšanas bunkuru onkoloģisko pacientu apkalpošanai, informē slimnīca.

2009.gada 16.februārī SIA Liepājas reģionālā slimnīca un SIA AGROPROJEKTS noslēdza līgumu par radioterapijas ārstēšanas bunkura būvniecības būvuzraudzību. 2009.gada 18.februārī SIA Liepājas reģionālā slimnīca un a/s UPB noslēdza līgumu par radioterapijas ārstēšanas bunkura būvniecību. Būvdarbu izpilde jāuzsāk pēc būvatļaujas saņemšanas un jāpabeidz 7 mēnešu laikā kopš būvatļaujas saņemšanas. Būvatļauja saņemta 24. februārī.

2009.gada 20.februārī SIA Liepājas reģionālā slimnīca un SIA Arhitekta G.Vīksnas birojs noslēdza autoruzraudzības līgumu. Būvniecība notiks projekta „Onkoloģijas slimnieku ārstēšanas pakalpojumu attīstība SIA Liepājas reģionālā slimnīca, veicot infrastruktūras sakārtošanu un medicīnisko ierīču iegādi ietvaros. Projekta aktivitāšu īstenošanas termiņš ir 21 mēnesis kopš līguma parakstīšanas brīža. Projekta kopējās izmaksas ir Ls 2.4 miljoni latu, ERAF līdzfinansējums 2.0 milj. ls, 360 tūkstoši - valsts atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākās Kurzemes un Vidzemes slimnīcas ir sagatavojušās šonakt gaidāmajai vētra.

Kuldīgas slimnīcā šodien notikusi darbinieku apspriede, kurā diskutēts par gaidāmo vētru, pastāstīja slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis. Viņš norādīja, ka slimnīca ir gatava dažādām situācijām un ārstniecības iestādei jau ir pieredze rīcībai stiprās vētrās - viena no tām piedzīvota ap 2005.gadu, kad Kuldīgas slimnīcā vienīgajai tuvākajā apkaimē bijusi elektrība.

«Mēs īpaši par to vēju šobrīd neuztraucamies. Esam bijuši daudz draudīgākās situācijās. Ģenerators ir kārībā un viss ir nodrošināts,» uzsvēra Kuldīgas slimnīcas vadītājs.

Arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir sagatavojusies dažādiem iespējamiem vētras radītiem apgrūtinājumiem. Kā pastāstīja slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis, šodien slimnīcā notikusi nodaļu vadītāju un atbildīgo dienestu pārstāvju sapulce, kurā pārrunāta rīcība vētras laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos tiks sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Pirmais cilvēks Latvijā farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" ražoto vakcīnu "Comirnaty" saņems plkst.10 Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers".

RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece aģentūrai LETA pavēstīja, ka ik stundu paredzēts potēt piecus cilvēkus, un vakcinācijas kabinets dienā strādās astoņas stundas. Stunda vai divas dienā būs atvēlēta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku vakcinēšanai. "Darbinieku saraksti divām pirmajām dienām jau ir gatavi," atzina RAKUS pārstāve.

Vakcinācija pret Covid-19 notiks desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos. Slimnīcas, kurās šodien tiks sākta vakcinācija, ir RAKUS, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca un Vidzemes slimnīca. Nākotnē, iespējams, tiks izveidoti vēl citi vakcinācijas kabineti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apvienos Liepājas un Saldus slimnīcas

Vēsma Lēvalde, Db, 11.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome atbalstījusi SIA Liepājas reģionālā slimnīca reorganizāciju, pievienojot tai SIA Saldus medicīnas centrs.

Veicot SIA Liepājas reģionālā slimnīca reorganizāciju, pievienojot SIA Saldus medicīnas centrs, tiks nostiprināts reģionālās slimnīcas statuss un konkurētspēja, kā arī paplašināta apkalpes zona, kas ļaus realizēt plašāku un apjomīgāku valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu klāstu, savu lēmumu pamato Liepājas domes deputāti.

Papildus tam, atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem SIA Liepājas reģionālā slimnīca, pievienojot sev SIA Saldus medicīnas centrs pretendē uz papildus pusmiljona latu finansējumu īstenotajam projektam Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA Liepājas reģionālā slimnīca, uzlabojot veselības pakalpojumu kvalitāti un paaugstinot izmaksu efektivitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Četri pretendenti vēlas būvēt staru terapijas bloku

Vēsma Lēvalde, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursam staru terapijas bloka būvniecībai Liepājas reģionālajā slimnīcā pieteikušies četri pretendenti, Db apstiprināja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Konkursa komisija uzvarētāju izvēlēsies divu nedēļu laikā. Konkurss izsludināts projektā par onkoloģijas slimnieku ārstēšanas pakalpojumu attīstību Liepājas reģionālajā slimnīcā. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums projektam ir Ls 2 040 000. Valsts piešķirtais finansējums ir Ls 360 000. Projekta kopējās izmaksas ir Ls 2 400 000. Projekta aktivitāšu īstenošanas termiņš ir 21 mēnesis kopš līguma parakstīšanas brīža.

Projekta aktualitāti pastiprina 8. janvāra valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais rīkojuma projekts par VSIA Piejūras slimnīca reorganizācijas sākšanu. Reorganizācijas rezultātā SIA Liepājas reģionālā slimnīca pamatkapitāls palielinātos līdz 36.488 miljoniem latu, bet valsts iegūtu Liepājas reģionālās slimnīcas kapitāla daļu ar kopējo nominālvērtību 11.382 miljoni latu. Veidojot slimnīcu apvienību Liepājā, valsts ir ieinteresēta ietekmes saglabāšanā jaunizveidotajā uzņēmumā, jo Piejūras slimnīca sniedz onkoloģisko un psihiatrisko palīdzību visā Kurzemes reģionā, kas ir stratēģiski svarīgi, nodrošinot vienmērīgu minētā pakalpojuma pieejamību visā reģionā. Savukārt Liepājas reģionālā slimnīca sniedz plaša profila veselības aprūpes pakalpojumus Liepājas pilsētas un rajona iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slimnīcu apvienošanā saskata vēlmi iegūt nekustamo īpašumu

Vēsma Lēvalde, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā, Jūrmalas parkā, izvietotās Piejūras slimnīcas Psihiatriskās klīnikas darbinieki nosūtījuši atklātu vēstuli medijiem un valdībai, iestājoties pret slimnīcas pievienošanu Liepājas Reģionālajai slimnīcai.

Nepieciešams aizstāvēt pacientu intereses, jo pieņemtie lēmumi par tām nerunā vispār, lēmumu centrā ir tikai zemes un nekustamie īpašumi, kas pāries Liepājas pašvaldībai, norādīts vēstulē, komentējot Liepājas domes lēmumu par slimnīcu apvienošanu un nekustamā īpašuma pārņemšanu.

Latvijā nav precedenta, kad psihiatrisko palīdzību pilnā apjomā sniegtu pašvaldības slimnīca, uzsver mediķi. Viņi vērš uzmanību, ka slimnīcā ir arī pacienti, kas ārstējas piespiedu kārtā ar tiesas lēmumu. Tie ir psihiski slimi cilvēki, kas pēc kriminālnodarījumu veikšanas atbrīvoti no atbildības un tiesa viņiem noteikusi ārstēšanos stacionārā. Šo cilvēku uzraudzību var nodrošināt tikai specializētā klīnikā. Slimnīca apkalpo Rietumkurzemi ar iedzīvotāju skaitu ap 250 tūkstošiem. Pastāv bažas, ka, apvienojot psihiatriska un somatiska profila stacionārus, finansu plūsma, ko līdz šim saņēma Psihiatriskā klīnika, daļēji tiks novirzīta Liepājas Reģionālās slimnīcas budžeta deficīta lāpīšanai, sašaurinot pakalpojumu pieejamību psihiatrijā plaša reģiona iedzīvotājiem, pauž vēstules autori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas pašvaldības pilnvarnieki bijuši pieticīgi

Vēsma Lēvalde, Db, 30.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kapitāla daļu turētāju pārstāvju atlīdzība lielajās un vidējās kapitālsabiedrībās Liepājas pašvaldībā noteikta mazāka nekā MK noteiktā, savukārt mazajās sabiedrībās tā atstāta pilnā apmērā. Liepājas mērs šos amatus pilda bez atlīdzības.

Liepājas pašvaldībai kapitāla daļas pieder 21 kapitālsabiedrībā. Lielu kaptālsabiedrību daļu pašvaldībai nav, vidējās kapitālsabiedrības daļu turētājs saņem 80 % no MK noteiktajiem 300 latiem mēnesī. Šos pienākumus pilda Liepājas Attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis SIA Liepājas ūdens, a/s Liepājas Autobusu parks, un domes nekustamo īpašumu pārvaldes vadītājs Mārtiņš Tīdens SIA Liepājas enerģija. V. Vitkovskis domi pārstāv arī divās mazajās sabiedrībās (SIA Komunālā pārvalde un SIA Lejaskurzemes tūrisma informācijas birojs), saņemot par to 100 % atalgojumu jeb 225 latus mēnesī. M. Tīdens domi pārstāv arī mazajā sabiedrībā SIA Nekustamā īpašuma rekonstrukcija. Trīs mazo sabiedrību kapitāldaļas uzrauga Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna (SIA Liepājas teātris, SIA Liepājas leļļu teātris un SIA Liepājas Latviešu biedrības nams). Domes juridiskās daļas vadītāja Inita Pelnēna pašvaldības kapitāldaļas uzrauga SIA Jaunliepāja, SIA Vecliepāja, SIA Liepājas autostāvvietas, SIA OC Ledushalle Liepājas metalurgs, SIA Aviasabiedrība Liepāja, SIA Liepājas tramvajs. Savukārt domes finanšu pārvaldes vadītāja Dace Gertsone domi pārstāv SIA Vecliepājas PVAC un SIA Jaunliepājas PVAC, kā arī atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA Liepājas RAS. Savukārt Liepājas mērs bez atlīdzības gādā par pašvaldības kapitāldaļām SIA Liepājas reģionālā slimnīca un SIA Liepājas Olimpiskais centrs. Ja viena struktūrvienība ir pašvaldības kapitāla daļas turētāja vairākās kapitālsabiedrībās, mēneša atlīdzības kopējo apmēru nosaka, summējot mēneša atlīdzību par katru kapitālsabiedrību un ņemot vērā, ka mēneša atlīdzības kopējais apmērs nedrīkst pārsniegt 1 500 latu. Kapitāla daļu turētāja pārstāvis par savu pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā netiek prēmēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas Reģionālā slimnīca iegūst nekustamo īpašumu

Vēsma Lēvalde, 08.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reorganizējot Tuberkulozes slimnīcu un pārvietojot to uz Liepājas Reģionālo slimnīcu, atbrīvotās ēkas nonāks Reģionālās slimnīcas īpašumā.

Par to Db informēja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. "Visticamāk, ka atbrīvotās ēkas Reģionālajai slimnīcai nebūs vajadzīgas, un tā varēs tās pārdot, iegūstot brīvus līdzekļus," pieļāva U.Sesks. Slimnīcas īpašumā nonāks vecā sanatorijas tipa koka apbūve ekskluzīvā rajonā.

Db jau ziņoja, ka Liepājas dome lēmusi par SIA Liepājas Tuberkulozes slimnīca reorganizāciju, kuras rezultātā stacionārs pārvietosies uz reģionālo slimnīcu, bet ambulatorās aprūpes vajadzībām slimnīca nomās telpas Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrā. Tuberkulozes slimnīca atradās netālu no Zilā karoga pludmales un Jūrmalas parka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludināts iepirkumu konkurss par staru terapijas bloka būvniecību

Vēsma Lēvalde, Db, 16.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Liepājas reģionālā slimnīca, īstenojot projektu Onkoloģijas slimnieku ārstēšanas pakalpojumu attīstība SIA Liepājas reģionālā slimnīca, veicot infrastruktūras sakārtošanu un medicīnisko ierīču iegādi izsludinājusi atklātu iepirkumu konkursu par staru terapijas bloka būvniecību. Būvnieku piedāvājumi par jaunās ēkas, kurā atradīsies lineārais paātrinātājs, būvniecību tiek gaidīti līdz 7. janvārim.

Patlaban jau notikusi lineārā paātrinātāja ēkas būvniecības tehniskā projekta neatkarīgā izvērtēšana (būvekspertīze), kuru veica SIA V projekts. Tāpat noslēgts līgums ar SIA TRADINTEK par onkoloģijas slimnieku radioterapijas ārstēšanas aparatūras iegādi un uzstādīšanu, informē slimnīca.

Projekts tika uzsākts šā gada 10. septembrī, kad Liepājas Reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bārzdiņš parakstīja līgumu ar Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūras vadītāju Zitu Altenburgu par projekta īstenošanu un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma piešķiršanu.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējum ir Lv 2 040 000.00 apjomā. Lv 360 000 ir valsts piešķirtais finansējums. Projekta kopējās izmaksas ir Lv 2 400 000.00. Projekta aktivitāšu īstenošanas termiņš ir 21 mēnesis kopš līguma parakstīšanas brīža.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno rekonstruēt Liepājas reģionālo slimnīcu

Vēsma Lēvalde, Db, 17.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Liepājas reģionālā slimnīca sadarbībā ar Liepājas būvvaldi izsludinājusi metu konkursu arhitektu birojiem, lai izvēlētos labāko no risinājumiem slimnīcas pakāpeniskai rekonstrukcijai un vienlaikus izvēlētos to arhitektu biroju, kas veiks jau detalizētāku plānošanu.

Šis konkurss ir mājas uzdevums, kas slimnīcai jāveic, lai pretendētu uz Eiropas Savienības finansējumu nākamajā projektu kārtā. Šajā kārtā iezīmētais finansu resursu apjoms Liepājas Reģionālai slimnīcai ir apmēram Ls 3.5 miljoni, kas, protams, nav pietiekama nauda visas slimnīcas rekonstrukcijai, bet tomēr par to šajos apstākļos, kad būvniecības izmaksas ir ievērojami kritušās, var paveikt visai daudz, norāda slimnīcas vadība.

Atbilstoši konkursa nolikumam 18. februārī pretendentu darbi tiks nodoti publiskai apspriešanai.

Rekonstrukcija tiek pamatota ar Liepājas pilsētas veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības plānu 2007. - 2013. gadam, kas paredz SIA Liepājas reģionālā slimnīca ēku kompleksa renovāciju un papildus platību izbūvi, lai nodrošinātu SIA Piejūras slimnīca pievienošanu un SIA Priekules slimnīca pārveidošanu par aprūpes slimnīcu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Cer uz veselības tūrisma citadeli Liepājā

Vēsma Lēvalde, 30.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiecoties iegūt kūrortpilsētas statusu, Liepājas pašvaldība sarīkojusi plašu veselības tūrisma iespēju un nākotnes plānu prezentāciju.

30.janvārī iepazīšanās vizītē Liepājā ieradīsies Latvijas Kūrortpilsētu asociācijas un Latvijas veselības tūrisma klastera, Veselības centra 4 un Vidzemes olimpiskā centra pārstāvji. Viesu uzmanības lokā ir veselības tūrisma klastera jaunuzņemtie biedri (Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs, Liepājas reģionālā slimnīca, LOC baseinu un spa centrs, kā arī Liepājas Universitāte), to piedāvātie pakalpojumi, esošais un attīstāmais Liepājas piedāvājums veselības tūrisma jomā.

Klastera pārstāvji apmeklēs Liepājas slimnīcu, Liepājas olimpiskā centra baseinu un SPA kompleksu un Liepājas Universitāti. Liepājas slimnīca viesus iepazīstinās ar paveikto slimnīcas labiekārtošanā un turpmākajiem attīstības plāniem, atjaunoto fizikālās terapijas un rehabilitācijas nodaļu, dienas stacionāru, Latvijā unikālo runas un balss izpētes laboratoriju un telemedicīnas kabinetu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saeimas deputātus līdz Kuldīgas domes ēkai nogādā policija

LETA, 18.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas deputātus, kas šodien devās uz izbraukuma sēdi Kuldīgā, līdz pašvaldības ēkai palīdzējuši nogādāt vietējie policisti, novēroja aģentūra LETA. Viņus pie Kuldīgas novada domes ēkas pilsētas Rātslaukumā sagaidīja vismaz 300 piketētāji.

Saeimas deputāti ieradās ar nelielu nokavēšanos, viņi pie domes ēkas tika sagaidīti ar skaļiem svilpieniem. Uzrunājot piketētājus, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) zīmīgi pārteicās. Viņas kļūmīgā uzruna «Labdien, Liepājā! Tas ir, Kuldīgā!» izpelnījās smieklus un aplausus. Barča paskaidroja, ka īsi pirms Kuldīgas saplīsis transports, ar ko deputāti devās uz Kuldīgu, un līdz Kuldīgas domes ēkai deputātus palīdzējuši nogādāt vietējie policisti.

Ar skaļiem svilpieniem pie domes ēkas tika sagaidīts arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Liepājas partija/ZZS). Bārzdiņš īsā uzrunā piketa dalībniekiem uzsvēra: «Jūsu jaukajai slimnīcai ir jābūt, un tā būs! Tas ir pats galvenais.» Veselības ministram ieejot domes ēkā, piketētāji skaļi sauca «Naudu! Naudu!».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slimnīcas cīnās par pacientiem

Vēsma Lēvalde, Db, 16.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepārdomātā kvotu dalījuma dēļ Liepājas Reģionālā slimnīca (LRS) ir spiesta nopietni ierobežot pakalpojumu sniegšanu, savukārt kaimiņu slimnīcas varot vilināt liepājniekus ārstēties pie viņiem, uztraucas LRS vadība.

Šī gada pirmajos 4 mēnešos citu slimnīcu teritoriju pacientu ārstēšanai Liepājas reģionālā slimnīcā (LRS) izlietojusi gandrīz pusmiljonu latu, kas ir ap 90% no viena mēneša slimnīcas kvotas.

2009.g. pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar to pašu periodu pirms gada, ārstēto pacientu skaits ir samazinājies par 6.6%, vienlaikus no citu slimnīcu apkalpes zonām Liepājā ārstēto pacientu skaits ir pieaudzis par 4.6% un šo pacientu ārstēšanai izlietotie līdzekļi (kvota) pieauguši vēl vairāk - par 9.8%.

Visvairāk, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir pieaudzis ārstēto pacientu skaits no Priekules slimnīcas apkalpes zonas (+19%), Ventspils slimnīcas apkalpes zonas (+16%), arī no citām pilsētām un rajoniem ārstēto pacientu skaits ir samazinājies tikai par nepilniem 2%, informē slimnīca.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno reorganizēt Liepājas tuberkulozes slimnīcu

V. Lēvalde, 07.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāti ceturtdien, 8. maijā, plāno izskatīt lēmuma projektu "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Liepājas Tuberkulozes slimnīca" reorganizāciju".

Paredzams, ka no augusta pēc visu juridisko formalitāšu nokārtošanas plaušu un tuberkulozes ārstēšanu nodrošinās SIA Liepājas reģionālā slimnīca, izveidojot un aprīkojot Ftiziopulmonoloģijas nodaļu slimnīcā un nodrošinot ambulatoro aprūpi SIA Jaunliepājas primārās veselības aprūpes centrs, kurā slimnīca būs telpu nomnieks.

Šobrīd par valsts piešķirto finansējumu Ls 430 000 apmērā veikts remonts SIA Jaunliepājas PVAC un Liepājas reģionālās slimnīcas Ftiziopulmanoloģijas nodaļā. Tuberkulozes slimnīca līdz šim Liepājā bija patstāvīga medicīnas iestāde netālu no jūras un Jūrmalas parka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātās iestādes un atsevišķas pašvaldību slimnīcas demonstrē stabilu peļņu

Veselības aprūpes nozarē ar stabilu un vērā ņemamu peļņu pamatā var lepoties privātā kapitāla uzņēmumi. Lielākā ir Veselības centru apvienībai – 2,2 milj. eiro, kas ir nodrošinājis arī augstāko peļņu starp top uzņēmumiem – 12%. Otrs lielākais pelnītājs ir E. Gulbja laboratorija ar 1,8 milj. eiro un otro augstāko rentabilitāti – 11%. Vairāk nekā miljonu eiro nopelnījis arī Veselības centrs 4 – 1,5 milj. eiro.

Vērtējot valstij un pašvaldībām piederošās ārstniecības iestādes, ar stabilu peļņu jau gadiem strādā Vidzemes slimnīca, kas pieder Valmieras pilsētai un Valkas novadam. Pērn tā strādājusi ar gandrīz viena miljona eiro peļņu, 2015. gadā nopelnījusi 757,4 tūkst. eiro, 2014. gadā – 1,1 milj. eiro. Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs pozitīvos rezultātus gan apgrozījumā, gan peļņā saista ar papildu maksas pakalpojumu sākšanu ārstniecības jomā un saimnieciskajā ziņā. Slimnīcā ļoti seko līdzi ienākumiem un izmaksām, veic ekonomiski pamatotu un lietderīgu investīciju politiku. Lielākais izaicinājums ir atrast līdzsvaru starp drošu un modernu ārstniecības vidi un reālajām slimnīcas iespējām, jo vajadzību ir daudz – personāla atalgojums, telpas, droša vide, tehnoloģijas utt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome ir vērsusies tiesā pret būvnieku karteļa dalībnieci SIA "Velve", prasot atlīdzināt 3 977 971 eiro zaudējumus, savukārt būvnieki zaudējumus neatzīst, 15.maijā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pirms nepilna gada Konkurences padome (KP) lēma sodīt būvnieku karteļa dalībniekus par ilgstošu aizliegtu vienošanos valsts un pašvaldību iepirkumos. Gandrīz visi pieķertie būvnieki pārkāpumus neatzina, bet KP aicināja pasūtītājus tiesāties ar viņiem par nodarītajiem zaudējumiem.

Kompānija "Velve" tomēr vainu atzina. Lai atjaunotu agrāko uzticamību, būvniekam bija arī jāatmaksā zaudējumi Rīgas domei un Liepājas reģionālajai slimnīcai, taču "Velve" miljonos mērāmos zaudējumus atsakās segt, tādēļ šonedēļ Rīgas dome vērsusies pret būvkompāniju tiesā.

Būvnieku karteļa lietu aizsāka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Vairāku gadu garumā bijušā zvejnieku kolhoza teritorijā Jūrmalā noklausītās ietekmīgu nozares spēlētāju sarunas atklāja, kā neformālās tikšanās reizēs viņi viens otram sola nekonkurēt valsts un pašvaldību iepirkumos un turēt cenas tā, lai varētu vairāk nopelnīt, atgādina raidījums. Aizliegtās tikšanās galvenie organizētāji bijuši kompānijas "Velve" bijušais īpašnieks Māris Martinsons, "Re&Re" īpašnieki Didzis Putniņš un Ainārs Pauniņš, kā arī Guntis Rāvis un Ivars Millers no "Skonto būves".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dispečeri aizdomu gadījumos par saslimšanu ar COVID-19 pacientus ar viegliem simptomiem analīžu parauga noņemšanai varēs novirzīt uz jaunizveidotu mobilo analīžu punktu Biķernieku trases teritorijas auto stāvlaukumā, Sergeja Eizenšteina ielā 16.

Līdz šim šāds mobilais punkts darbojās jau pie Latvijas Infektoloģijas centra, kur bija viena medicīniskā telts. Ņemot vērā 12.martā paplašināto COVID-19 uzliesmojuma skarto valstu sarakstu un līdz ar to būtiski pieaugušo pacientu skaitu, kam nepieciešams veikt analīzes, kopš 16.marta šajā punktā atvērta arī otra medicīniskā telts.

Atgādinām, ka analīzes šajos mobilajos punktos var nodot tikai tad, ja pacients iepriekš ir piezvanījis uz ārkārtas tālruni 113, kur dispečeri izvērtē pacienta stāvokli un pieņem lēmumu par iespēju veikt analīzes mobilajā punktā. Lai mazinātu slimības izplatības risku, bez iepriekšējas pieteikšanās un bez saslimšanas simptomiem uz analīžu nodošanas punktiem doties nedrīkst! Lai vienuviet neveidotos pacientu drūzma, laboratorisko izmeklējumu veikšana notiek rindas kartībā katram pacientam noteiktā laikā, par ko viņš tiek informēts telefoniski. Pēc reģistrēšanas brīža gaidīšanas laiks analīžu nodošanai ir orientējoši diennakts, tomēr var būt atsevišķi gadījumi, kad gaidīšanas laiks ir ilgāks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas pašvaldības uzņēmumu vadītājiem algas kā ministriem

Vēsma Lēvalde, Db, 26.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pat pēc 15 % obligātās algu samazināšanas vairākiem Liepājas pašvaldības uzņēmumu vadītājiem algas ir valsts vadītāju līmenī, izpētījis laikraksts Kurzemes Vārds.

Vislielāko algu 2009. gadā saņem pērn 115 tūkstošu latu lielus zaudējumus piedzīvojušās pašvaldības SIA Liepājas ūdens vadītājs Andis Dejus - 2.04 tūkstošus latu. Viņš arī salīdzinoši daudz zaudējis no algas, jo pērn viņa alga vidēji bijusi 3.024 tūkstoši latu, raksta Kurzemes Vārds.

Liepājas reģionālā slimnīca pērn cietusi gandrīz 379 tūkstošus latu zaudējumus, valdes priekssēdētājs Juris Bārzdiņš saņem 1.97 tūkstošus latu algā, bet viņa vietnieks ārstniecības jautājumos, patologs Edvīns Striks - 1.78 tūkstošus latu, valdes locekle Liene Busele - 1.42 tūkstošus latu.

Atkritumu poligona apsaimniekotāja Liepājas RAS, kas pērn nopelnījusi 120 tūkstošus latu, valdes priekšsēdētājs Normunds Niedols saņem 1.62 tūkstošu latu algu. Viņam ir arī 1.2 tūkstošus latu liela amatalga PSIA Vecliepāja. Komunālās pārvaldes vadītājs Ģirts Reinbergs - 1.5 tūkstošus latu, Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins - 1.5 tūkstošus latu. Arī domes izpilddirektors Edgars Rāts saņem algu arī PSIA Komunālā pārvalde - 1.35 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uz Liepāju vilinās ar Aktiem naktī, atmiņām par kino un vikingu laivu

Vēsma Lēvalde, 05.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā tūrisma sezonā Liepājā iecerēts akcentēt etnisko tūrismu un pakalpojumus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tāpat tūrisma nozare cer uz gardēžiem.

Liepājas Jūrmalas parkā līdz tūrisma sezonas sākumam būs uzstādītas divas taktilās kartes. Zilā karoga pludmalē būs izveidota peldvieta cilvēkiem ar kustību traucējumiem: ratiņkrēsliem piemērota laipa ļaus nokļūt pludmalē, bet īpašā krēslā invalīdi varēs izbaudīt peldi jūrā. Šī peldvieta būs aprīkota ar audio bojām.

Jaunums ekskursiju piedāvājumā būs Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja izveidotais pilsētas apskates maršruts neredzīgajiem un vājredzīgajiem īpaši apmācītu gidu pavadībā. Tas iekļauj nozīmīgākos Liepājas centra apskates objektus un sniedz iespēju izjust Liepāju ar dzirdi, tausti un ožu. Papildu drošību pilsētā sniedz ar skaņas signāliem aprīkotie luksofori pie gājēju pārejām un citi vides pieejamības elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas pašvaldībai pārmet neracionālu saimniekošanu

Vēsma Lēvalde, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes opozīcija pēta līdzekļu izlietojumu vairākās Liepājas pašvaldības kapitālsabiedrībās, izsaktot aizdomas par liela apjoma līdzekļu neracionālu izlietojumu.

Opozījas redzeslokā jau ilgāku laiku ir SIA Liepājas reģionālā slimnīca, par ko opozīcija vērsusies Valsts Kontrolē. Tā nolēmusi detalizēti izpētīt līdzekļu izlietojumu 25 miljonus latu vērtajos projektos SIA Liepājas ūdens, kur aizdomīgi šķietot projektu ieviešanas konsultantiem samaksātie 850 tūkstoši latu. Liepājas izglītības pārvaldē opozīcija saskata pārkāpumu, jo pilnas slodzes juriste ar vairākkārt lielāku atalgojumu nekā skolotājiem paralēli darba laikā strādā kā zvērinātā advokāte.

Tāpat opozīcija arī plāno pieprasīt izvērtēt Liepājas pašvaldības policijas priekšnieka Normunda Dīķa atbilstību amatam, jo viņš nav varējis paskaidrot, kāpēc joprojām ar Pašvaldības policijai piederošu automašīnu braukā no amata atstādinātais Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Arturs Vaiteiks.

Komentāri

Pievienot komentāru