Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biotehnoloģiju kompānija "Thermo Fisher Scientific Baltics" ir vērtīgākais uzņēmums Lietuvā, liecina portāla "15min.lt" apkopotais simt Lietuvas vērtīgāko uzņēmumu saraksts.

Sarakstā 12 kompāniju vērtība pārsniedz vienu miljardu eiro.

"Thermo Fisher Scientific Baltics" vērtība pašlaik sasniedz 3,8 miljardus eiro salīdzinājumā ar 4,3 miljardiem eiro pērn.

Mazumtirdzniecības grupa "Maxima grupe" ieņem otro vietu, un tās vērtība pieaugusi līdz 2,2 miljardiem eiro no 2,168 miljardiem eiro pagājušajā gadā.

Trešajā vietā Lietuvas vērtīgāko uzņēmumu sarakstā ar 2,1 miljarda eiro vērtību ir transporta, kravu un loģistikas grupa "Girteka Group". Formāli "Girteka" šogad ir topa jaunpienācēja, jo pērn ceturtajā vietā ar 1,28 miljardu eiro vērtību bija grupas vairākuma īpašnieks "ME Investicija", kas šogad nomainīja nosaukumu un kļuva par "Willgrow".

Uzņēmēja Ģedimina Žiemeļa kontrolētā aviācijas grupa "Avia Solutions Group", kuras vērtība gada laikā pieaugusi līdz 1,66 miljardiem eiro no 926 miljoniem eiro, atzīta par šogad ceturto vērtīgāko uzņēmumu Lietuvā.

Tikmēr pirmo piecinieku noslēdz enerģētikas grupa "Ignitis grupe", kas pērn bija piektajā vietā. Lai gan "Ignitis grupe" vērtība ir pieaugusi līdz 1,495 miljardiem eiro, citu uzņēmumu straujāka izaugsme liegusi valsts kontrolētajai grupai saglabāt pozīcijas Lietuvā vērtīgāko uzņēmumu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru