Tirdzniecība un pakalpojumi

Lietuvas žurnāliste: arī Lietuvā runā par Maximas boikotu; reāli nekas nenotiek

Dienas Bizness, 29.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maxima pārstāvji Lietuvā, līdzīgi kā viņu kolēģi Latvijā, nekomentē to, vai veikalos izjūt iedzīvotāju boikotu. Arī kaimiņvalstī Lietuvā izskanējusi šāda ideja, tomēr realitāte rāda, ka Maxima veikali Lietuvā nav kļuvuši ievērojami tukšāki, Lietuvas televīzijas LNK žurnāliste Egle Račukauskaite pauda telefonsarunā LNT 900 sekundēs.

Viņa stāstīja, ka arī Lietuvā iedzīvotāji noliek svecītes un ziedus pie Maxima veikaliem, pieminot Zolitūdes traģēdijā bojā gājušos. Savukārt Maxima Latvija vadītāja Gintara Jasinska izteikumi ceturtdien preses konferencē radījuši iedzīvotāju šasutumu un arī neizpratni. E. Račukauskaite stāstīja, ka daudzi lietuvieši piekrīt, ka G. Jasinskam vairs neesot vietas biznesā. Viņa komunikācijā ir pieļauta kļūda, un tā neesot pirmā, noskaņojumu Lietuvā skaidroja LNK žurnāliste.

Tikmēr pats G. Jasinskis, bijušais Maxima Latvija vadītājs, kuru no amata par ciniskajiem izteikumiem atlaida ceturtdienas vakarā, medijam lrytas.lt pauda, ka viņa teikto nepareizi esot interpretējuši Latvijas žurnālisti un viņš esot pārprasts.

Valsts prezidents Andris Bērziņš samitā Viļņā norādīja Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei, ka Maxima attieksme Latvijā nav pieņemama, LTV1 pauda Līga Krapāne, prezidenta preses sekretāre. A. Bērziņš pauda Lietuvas prezidentei, ka pēc G. Jasinska situācija Latvijā var izveidoties neprognozējama.

Jau ziņots, ka G. Jasinskis tika atlaists pēc tam, kad preses konferencē viņš izteicās, ka atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi. G. Jasinsks jūtoties atbildīgs, bet ne vainīgs - viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc Maxima Latvija vadītāja sacītā, veikala darbinieki rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas.

Komentāri

Pievienot komentāru