Jaunākais izdevums

Daugavas delikateses tīkls, ko veido 39 veikali, nonācis lietuviešu uzņēmēja Viliusa Kaikarisa kontrolē, vēsta laikraksts Bizness un Baltija.

Kopš šā gada 25.septembra 80% Daugavas delikateses kapitāla daļu īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums Kalida, liecina informācija Firmas.lv. 100% Kalida daļu īpašnieks ir Lietuvas pilsonis V. Kaikariss. Atlikušie 20% Daugavas delikateses kapitāla daļu joprojām pieder DK Daugava īpašniekam Aigaram Vaivaram.

Daugavas delikateses tīkls varētu tikt palielināts līdz 50 veikaliem, un turpmāk tajos tirgos gan Latvijas, gan Lietuvas produkciju, plāno V. Kaikariss. DK Daugava produkcija joprojām būs pieejama Daugavas delikateses veikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Aigars Vaivars pārtraucis sadarbību ar SIA Ozolmežu delikateses Siguldā, kas ražoja gaļas produktus ar zīmolu Daugavas delikateses.

Tādējādi DK Daugava veikalos uz laiku pārtraukta gaļas produktu tirdzniecība. Kā skaidro Daugavas saimnieks, abu pušu sadarbība pārtraukta, jo sadarbības partneris pārkāpis noslēgto līgumu par nemainīgu kvalitāti un produktu sastāvu. Proti, gaļas produktu ražotājs sācis variēt ar izejvielām, tās aizvietojot ar citām, kas ir pretrunā ar vienošanos. «Es nevaru strādāt ar cilvēkiem, kuri krāpj ne tikai Daugavas zīmolu, bet arī pircējus, tāpēc sadarbību pārtraucām. Šis gadījums pierādīja, ka uzņēmēju vārdi nesakrīt ar darbiem,» skaidro A. Vaivars. Šobrīd viņš meklē risinājumu, vai sākt sadarbību ar jaunu un uzticamu gaļas pārstrādes uzņēmumu vai arī sākt pašiem nodarboties ar gaļas produktu ražošanu, jo Sērenē vietas pietiekot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Daugavas īpašniekam jauna kompānija

Sandra Dieziņa, 23.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudznozaru kompānijas (DK) Daugava saimnieks Aigars Vaivars nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA Daugava – 1.

Kā liecina komercreģistra dati, SIA Daugava – 1 reģistrēta 16. jūlijā un tās valdes priekšsēdētājs ir Aigars Vaivars. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 Ls un tas reģistrēts Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā.

Aigars Vaivars pagaidām neatklāj, kāds būs jaunās kompānijas darbības veids, solot par to paziņot pēc tam, kad būs detalizētāka skaidrība. Jāatgādina, ka DK Daugava nodarbojas ar piena produktu, maizes un konditorejas izstrādājumu ražošanu un tirdzniecību. Pērn rudenī DK Daugava sāka gaļas produktu realizāciju, taču šogad maijā A. Vaivars pārtrauca sadarbību ar SIA Ozolmežu delikateses Siguldā, kas ražoja gaļas produktus pēc Daugavas pasūtījuma, savu rīcību pamatojot ar līguma nepildīšanu. Pagaidām vēl neesot rasts jauns sadarbības partneris, lai gan sadarbības «vēlmes ir daudziem», pauda A. Vaivars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bankas nav ieinteresētas piedāvāt skaidras naudas izmaksas pakalpojumu veikalā

Žanete Hāka, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visticamāk, tuvākajā laikā nepalielināsies banku skaits, kuras iesaistījušās pakalpojuma Naudas izmaksa veikalā piedāvājumā, jo daļa banku vēlas veicināt elektroniskos norēķinus, savukārt citas bankas strādā ar nerezidentu klientiem.

Pašlaik pakalpojumu piedāvā SEB, Citadele, Nordea, DNB un Hipotēku banka, un pakalpojums pieejams gandrīz 800 tirdzniecības vietas, stāsta SIA First Data Latvia izpilddirektore Zanda Brīvule-Jansone. Kā liecina statistika, katru mēnesi tiek veikti ap 30 tūkstošiem naudas izmaksas darījumu.

Jāpiebilst, ka pakalpojumu nodrošina tādi tirgotāji kā Iki, Lukoil, SIA Daugavas delikateses, SIA Latvijas aptieka, Saules veikali Latgalē, reģionālās degvielas uzpildes stacijas, kā arī citas tirdzniecības vietas.

Vaicāta, kādēļ patlaban pakalpojumu piedāvā tikai piecas bankas, Z. Brīvule-Jansone skaidro, ka nav nekādu ierobežojumu, lai Naudas izmaksas pakalpojumā nevarētu piedalīties visas bankas. Tomēr tas, vai bankas izvēlas piedāvāt šo pakalpojumu, atkarīgs no bankas pašas - izvēli piedalīties vai nē ietekmē katras bankas klientu segments un bankas vēlme virzīt klientus izmantot bezskaidrus norēķinus, nevis veicināt skaidras naudas norēķinus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO, VIDEO: Golfu var spēlēt ikviens

Laura Mazbērziņa, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai spēlētu golfu, nav jābūt aristokrātam, un šā stereotipa laušana ir viens no Ozo golfa kluba mērķiem.

Par kluba apmeklētāju un golfa spēlētāju var kļūt ikviens, kurš ir ar mieru respektēt golfa laukuma noteikumus, spēles etiķeti un apģērba kodeksu, ar ko nezinātājs var iepazīties uz vietas, stāsta Armands Puče, Ozo golfa kluba (SIA Golfs & karti) direktors un līdzīpašnieks, Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents. Viņaprāt, katram golfa spēlētājam ir jābūt gatavam izaicinājumam un jāsaprot, ka jebkurš hobijs prasa laiku un enerģiju. Lai sāktu spēlēt golfu, ir nepieciešami vien seši eiro. Ja spēle iepatiksies, interesentam, lai varētu spēlēt golfa laukumā un piedalīties sacensībās, būs nepieciešama Latvijas Golfa federācijas izdota Handikapa (HCP) karte. To var saņemt, nokārtojot Zaļās kartes testu vai atjaunojot iepriekšējā gada HCP karti. Zaļās kartes testam ir teorētiskā un praktiskā daļa.

Komentāri

Pievienot komentāru