Lauksaimniecība

Līgatnes pašvaldībai neesot ziņu par noslēpumaino labdari

Elīna Pankovska, 28.03.2011

Jaunākais izdevums

Plašsaziņas līdzekļos ir parādījusies informācija par kādu noslēpumainu firmu Agro Food Holding Lily, kas savu projektu realizācijai it kā radusi dzirdīgas ausis Līgatnes pašvaldībā.

Tomēr Līgatnes novada dome atzīmē, ka nekad nav tikusies ne ar šīs firmas vienīgo valdes locekli Genādiju Smirnovu, ne kādu citu minētās firmas pārstāvi, un pašvaldībai neesot ziņu par uzņēmuma ideju realizāciju novada teritorijā.

Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins: «Visticamākais, ka Līgatnes vārds šai «projektā» ticis piesaukts, jo Līgatnes novadā tiek realizēti vairāki vērienīgi projekti, un Līgatne, pēc socioloģisko aptauju datiem, ir viena no iecienītākajām dzīvestelpām Latvijā.»

Jāatgādina, ka firma Agro Food Holding Lily apbraukā Latvijas pašvaldības, solot, ka nezināmas izcelsmes ASV investīciju fonds viņiem piešķirs 4 miljrd. ASV dolāru. Ar šo naudu firma Latvijas laukos radīs 9 tūkst. darba vietas, uzcels 5 tūkst. siltumnīcu, fermu un zivju audzētavu, ziņoja TV3 raidījums Nekā Personīga.

Firmas Agro Food Holding Lily partneri esot kāds Amerikas Investīciju fonds, Izraēlas Agrārais fonds, bankas Latvijā un noslēpumaini privātie investori. Biznesa ideja – Latviju nosēt ar siltumnīcām, ekoloģiski tīrām elektrostacijām, fermām un zivju audzētavām. Saražoto pārdot Sarkanajam Krustam, ANO palīdzības programmai un izkonkurēt spāņu tomātus un gurķus Latvijas lielveikalos.

Četru miljardu devēju Agro Food Holding Lily tur noslēpumā. Prezentācijā, kas atrodama firmas mājas lapā, uzskaitīti vairāki atbalstītāji Latvijā. Starp tiem kāda firma, kas kopā ar amerikāņiem izstrādājusi programmu, kā ātri un lēti audzēt ekoloģiskos dārzeņus. Lursoft dati gan liecina, ka tā ir Genādijam Smirnovam piederoša un ar mīnusiem strādājoša celtniecības firmiņa. Kāds cits atbalstītājs ir firma M-zelts.

Interesantākais holdinga atbalstītājs ir Baltijas atjaunojamās enerģijas asociācija. Tā reģistrēta kādā daudzdzīvokļu mājā Rīgā Valdemāra ielā.

Agro Food Holding Lily sadarboties mudinājis daudzas pašvaldības. Dzirdīgas ausis bijušas Līgatnē, Priekulē un Madonā. Bet vislielākā atsaucība ir Latgalē, kurai piesolīti 1,2 miljardi dolāru un ar siltumnīcām apbūvēt platības, kas ir vairāk nekā puse no visas Rēzeknes pilsētas teritorijas. Rēzeknē un Ludzā šonedēļ Agro Food Holding Lily sāka savu pārliecināšanas kampaņu.

Rēzekne un Ludza investoriem ļaus sevi pierādīt. Lai arī vietējie deputāti par fantastiskajiem plāniem smīkņā, daudzi zemnieki jau interesējas, kā savas zemes iznomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda firma – Agro Food Holding Lily apbraukā Latvijas pašvaldības, solot, ka nezināmas izcelsmes ASV investīciju fonds viņiem piešķirs 4 miljardus ASV dolāru. Ar šo naudu firma Latvijas laukos radīs 9 000 darba vietas, uzcels 5000 siltumnīcas, fermas un zivju audzētavas, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga.

Firmas Agro Food Holding Lily partneri esot kāds Amerikas Investīciju fonds, Iz¬raēlas Agrārais fonds, bankas Latvijā un noslēpumaini privātie investori.

Projekta apmēri un summas līdzinās naudas daudzumam, ko Latvijas glābšanai piešķīrusi Pasaules Banka un Starptautiskais Valūtas fonds.

Biznesa ideja – Latviju nosēt ar siltumnīcām, ekoloģiski tīrām elektrostacijām, fermām un zivju audzētavām. Saražoto pārdot Sarkanajam Krustam, ANO palīdzības programmai un, protams, izkonkurēt spāņu tomātus un gurķus Latvijas lielveikalos.

Četru miljardu devēju Agro Food Holding Lily tur noslēpumā. Prezentācijā, kas atrodama firmas mājas lapā uzskaitīti vairāki atbalstītāji Latvijā. Starp tiem kāda firma, kas kopā ar amerikāņiem izstrādājusi programmu kā ātri un lēti audzēt ekoloģiskos dārzeņus. Lursoft dati gan liecina, ka tā ir Genādijam Smirnovam piederoša un ar mīnusiem strādājoša celtniecības firmiņa. Kāds cits atbalstītājs ir firma M-zelts. Tā atrodas garāžu kooperatīvā Lubāne. M-zelts bizness ir Latgales ezeros izraktās dūņas, kuras pārstrādā mēslojumā. Tā esot viņu zelta ādere, par ko interesējoties pat naftas šeihi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bauskā pēc pāris gadiem varētu sākt darbu kompānijas Agro Food Holding Lily uzņēmums, kurā būtu 2000 darba vietas. Ražošanas kompleksu plānots izbūvēt Bauskas nomalē, industriālā parka teritorijā, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Bauskas novada domes sēdē 29. decembrī ar ieceri deputātus iepazīstinājis kompānijas Agro Food Holding Lily pilnvarotais pārstāvis Genādijs Smirnovs. Pirms diviem gadiem nodibinātā kompānija gatavojas Latvijā izvērst ekoloģisko lauksaimniecību, paši audzējot un pārstrādājot produktus. Zemgalē par vienu no šādām vietām izraudzīta Bauska.

G. Smirnovs deputātiem klāstījis, ka šeit būs daudzas siltumnīcas, kurās audzēs baklažānus, gurķus, zirņus, pētersīļus, piparmētras, pupiņas. Atsevišķi vēl audzēs trušus, zivis. Ar vismodernākajām tehnoloģijām aprīkotajās siltumnīcās izmantos saules, vēja, zemes enerģiju. Objektā būs pārstrādes uzņēmumi, plānots būvēt daudzstāvu dzīvojamās mājas, jo iecerēts nodarbināt 1911 strādājošo. Firma gatava uzbūvēt Bauskā publisko baseinu, ekoloģisko preču tirgu, ģeotermālo staciju. Produkciju eksportēs, daļu saražotā atvēlēs vietējam tirgum.

Komentāri

Pievienot komentāru