Jaunākais izdevums

Nukleārās medicīnas centra izveide ir solis uz priekšu visā diagnostikas nozarē Latvijā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Nukleārās medicīnas centra «Medvision» izveidē investēti teju 10 milj. eiro – bankas aizdevums ir ap 4 milj. eiro, bet ERAF finansējums pētniecībai – 5,7 milj. eiro. Daudzpusīgā pielietojuma dēļ projekts realizēts, sadarbojoties dažādām iestādēm, uzņēmumiem, tostarp vadošajām Latvijas augstskolām, zinātniekiem, mediķiem un speciālistiem. Viens no nukleārās medicīnas centra dibinātājiem ir Rīgas Stradiņa universitāte, kuras rektors Jānis Gardovskis DB uzsver pieejamās augstās tehnoloģijas vēža pētīšanā, farmācijā un ārstēšanā, kā arī mūsdienu prasībām atbilstošas studiju prakses iespējas.

Visu rakstu Likvidē atpalicību audzēju diagnostikā lasiet 7. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīgā atklās onkoloģisko slimību diagnostikas centru

Žanete Hāka, 04.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 6. aprīlī, Rīgā tiks atklāts visā Baltijas reģionā unikāls onkoloģisko slimību diagnostikas komplekss – Nukleārās medicīnas centrs Medvision, kas tapis pateicoties sadarbībai starp Rīgas Stradiņa universitāti un privātajiem investoriem, kā arī izmantojot Eiropas Savienības projekta atbalsta finansējumu, informē kompleksa pārstāvji.

Centrā onkoloģisko un citu slimību diagnostikai tiks izmantota pozitronu emisijas tomogrāfijas un datortomogrāfijas (PET/CT) metode, kas šobrīd ir precīzākā diagnostikā izmantotā metode vēža noteikšanā, bet tās ieviešana Latvijā ļauj arī mūsu valstī padarīt pieejamus izmeklējumus, kuriem onkoloģijas nozarē pasaulē nav konkurentu, lai laicīgi un precīzi noteiktu audzēju stadiju, novērtētu audzēju dinamiku, diagnosticētu iespējamos recidīvus un noteiktu terapijas veidus un efektivitāti.

Viens no Nukleārās medicīnas centra Medvision dibinātājiem ir Rīgas Stradiņa universitāte, kuras rektors profesors Jānis Gardovskis uzsver, ka dalība Nukleārās medicīnas centra izveidē ir loģisks solis šīs stratēģijas realizācijā: «Centrs, kas tapis kā RSU meitasuzņēmums, nodrošinās Latvijā līdz šim vēl nebijušas diagnostikas iespējas, kā arī dos iespējas jaunajiem RSU zinātniekiem un studējošajiem piedalīties zinātniskajos pētījumos Latvijā būtiskākajā veselības aprūpes jomā ar pasaulē modernākajām tehnoloģijām,» stāsta RSU rektors. «Esmu pārliecināts, ka centrā pieejamās tehnoloģijas ļaus būtiski uzlabot onkoloģisko slimību diagnostiku un, protams, rezultāts var būt arī mūsu zinātnieku izdarīti starptautiski atzīti zinātniskie atklājumi,» uzskata RSU rektors profesors Jānis Gardovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) veidotā Nukleārās medicīnas centra meitas uzņēmums SIA «MedVision», kas specializējas onkoloģisko slimību izmeklēšanā ar pozitronu emisijas tomogrāfijas (PET/CT) metodi, turpmāk sauksies «RSU Nukleārās medicīnas klīnika», tādējādi daudz vairāk uzsverot gan tā klīnisko darbību un orientāciju uz pacientu, gan RSU kā prestižas un starptautiski atpazīstamas universitātes akadēmisko un pētniecisko klātbūtni klīnikas darbībā.

Pilnveidojoties un paplašinot uzņēmuma darbību, šādu lēmumu par uzņēmuma nosaukuma maiņu pieņēmuši SIA «Nukleārās Medicīnas Centrs» akcionāri. Jaunais nosaukums jau reģistrēts LR Uzņēmumu reģistrā.

Rīgas Stradiņa universitātes rektors, profesors Jānis Gardovskis: «Uzņēmuma nosaukuma maiņa atspoguļo sākotnējā diagnostikas centra pārmaiņas jaunā kvalitātē. Kopš SIA »MedVision« izveides 2016. gada pavasarī, uzņēmums ir uzkrājis ievērojamu pieredzi un paplašinājis darbības jomas. Līdztekus onkoloģisko slimību izmeklēšanai ar pozitronu emisijas tomogrāfijas (PET/CT) metodi, šobrīd uzņēmums piedāvā arī onkologa un urologa konsultācijas. Ņemot vērā uzņēmuma izaugsmes un attīstības potenciālu nukleārās medicīnas jomā, mēs, Rīgas Stradiņa universitāte, kā viens no lielākajiem akcionāriem, plānojam nākotnē veikt papildus investīcijas, lai paplašinātu uzņēmuma pakalpojumu klāstu pacientiem, kā arī attīstītu RSU Nukleārās medicīnas klīniku par nukleārās medicīnas un radioloģijas kompetences centru. Plānojam tajā apmācīt jaunos speciālistus, kā arī veikt zinātniskus pētījumus. Jau šobrīd RSU paspārnē darbojas zinātniskā struktūrvienība – Radioloģijas zinātniskā laboratorija, fundamentāla bāze Latvijas jaunajiem ārstiem, kur iespējams veikt starptautiska līmeņa zinātniskos pētījumus par dažādu saslimšanu diagnostiku un ārstēšanu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Nukleārās medicīnas centrs izveidojis ciklotrona kompleksu

Žanete Hāka, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā darbu sācis SIA Nukleārās medicīnas centrs (NMC) ciklotrona komplekss, kura izveide apliecina Latvijas potenciālu un spējas augsto medicīnas tehnoloģiju attīstības un pētniecības jomās, informē NMC pārstāvji.

Ciklotrona komplekss nodrošina radiofarmaceitisko preparātu izstrādi onkoloģisko slimību diagnostikas vajadzībām, kā arī veicinās nukleārās medicīnas, radioķīmijas un radiofarmācijas inovāciju un tehnoloģiju attīstību Baltijas reģionā. NMC ir šobrīd vienīgais uzņēmums Baltijas reģionā, kas nodrošina pilnu ciklu, sākot no diagnostikai nepieciešamo preparātu ražošanas ciklotronā līdz onkoloģisko pacientu izmeklēšanai ar PET/CT metodi.

Līdz ar ciklotrona kompleksa izveidi, Latvijā kļuvusi pieejama pacientu izmeklēšana ar pasaulē progresīvākajām attēldiagnostikas metodēm Jau šobrīd vēža pacientiem vairs nav jābrauc uz ārvalstīm, lai veiktu PET/CT izmeklējumu, jo, pateicoties ciklotronam, tas pieejams Rīgā, diagnostikas centrā MedVision. Nākotnē ciklotronā ražotie preparāti ļaus veikt arī kardiovaskulāro un neirodeģeneratīvo saslimšanu vizuālo diagnostiku. Tāpat NMC plāno ciklotronā izstrādāt radiofarmaceitiskos preparātus arī citu Baltijas reģiona diagnostikas centru vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medicīnas centrs “Nucleo” sadarbībā ar “ARS Kodolmedicīnas klīniku” ir izveidojuši Baltijā unikālu medicīnas centru, kas nodrošinās kodolmedicīnā balstītus diagnostikas pakalpojumus, kā arī ražos un eksportēs radioaktīvos farmaceitiskos produktus.

Centra izveidē investēti vairāk nekā 2,5 miljoni eiro.

“Rīgā atklātais kodolmedicīnas centrs ir unikāls Baltijas reģionā. Jau vasaras izskaņā centrā tiks nodrošināta diagnostikai nepieciešamā radioaktīva preparāta ražošana mūsu rīcībā esošajā ciklotronā, savukārt jau patreiz ir iespēja veikt onkoloģisko pacientu izmeklēšanu ar pozitronu emisijas tomogrāfiju un datortomogrāfiju. Vienlīdz būtiski ir tas, ka centrs nodrošinās praktisku un mūsdienīgu apmācību procesu jaunajiem speciālistiem medicīnas un diagnostikas jomās, farmācijā un ķīmijā, kā arī medicīnas inženierijā un fizikā,” norāda SIA “Nucleo” medicīnas centra valdes locekle Dace Rātfeldere.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas jūras medicīnas centrs, ieguldot 2,23 milj. eiro, izveido diagnostiskās radioloģijas nodaļu, kas ļaus detalizētāk diagnosticēt onkoloģiskās saslimšanas

«Latvijā ir aptuveni 70 tūkst. onkoloģisko pacientu, un tā vēl nav visa statistika, jo daudziem slimība strauji attīstās un cilvēki nomirst pirms diagnozes uzzināšanas,» teic AS Latvijas jūras medicīnas centrs (LJMC) valdes priekšsēdētājs Jānis Birks.

Jaunā nodaļa ir viena no mūsdienīgākajām un inovatīvākajām ļaundabīgā audzēja diagnostikas nodaļām Austrumeiropā, tajā izmeklējumi tiek veikti ar pozitronu emisijas tomogrāfu (PET/CT), kas šobrīd tiek uzskatīta par progresīvāko vēža izmeklējumu aparatūru, iegūtie rezultāti ļauj atrast niecīgākās vēža šūnas. Pēc tam ārsts var izvēlēties atbilstošu ārstēšanas metodi.

Jāpiebilst, ka PET/CT tehnoloģiju izmanto arī, piemēram, Rīgas Stradiņa universitātes izveidotais Nukleārās medicīnas centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finansējums

Pievieno papildus vērtību

Rūta Kesnere, 23.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziedošana ir stratēģiski svarīga korporatīvās kultūras sastāvdaļa

To DB un holdinga Repharm rīkotajā apaļā galda diskusijā apstiprina visas runātājas – SIA Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa, Swedbank korporatīvo attiecību vadītāja Adriana Kauliņa, ABLV Bankas Labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve un holdinga Repharm komunikācijas direktore Līga Ribkinska.

Cik svarīga uzņēmuma korporatīvās kultūras sastāvdaļa ir ziedošana, un kādēļ uzņēmumi ar to vispār nodarbojas?

R. Strazdiņa: Mūsu uzņēmuma attīstības stratēģijā mecenātisms ir viens no pamata virzieniem. Microsoft Latvia mērķtiecīgi un regulāri daļu no savas peļņas iegulda dažādos projektos, kas pārsvarā gan ir saistīti ar mūsu darbības jomu, proti, tā ir digitālo prasmju attīstīšana, pieeja jaunākajām tehnoloģijām. Mums ir atsevišķa globāla struktūrvienība Microsoft Philantropies, kuras moto ir – tehnoloģiskā nākotne ikvienam, kas nodarbojas ar mecenātisma stratēģijas izstrādni un ieviešanu.

Komentāri

Pievienot komentāru