Jaunākais izdevums

Likvidēta SIA «Rakstnieku poliklīnika», kuru tiesa 2017.gada 17.novembrī pasludināja par maksātnespējīgu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Šī gada 8.februārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lēma par SIA «Rakstnieku poliklīnika» maksātnespējas procesa izbeigšanu, jo tika izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns. Tagad uzņēmums likvidēts un attiecīgs ieraksts izdarīts komercreģistrā.

Ar maksātnespējas procesa pieteikumu 2017.gadā tiesā vērsās pati SIA «Rakstnieku poliklīnika». Poliklīnika norādīja, ka tai jau ilgstoši pastāvēja kavēti nodokļu maksājumi. Turklāt, SIA «Rakstnieku poliklīnika» nebija izdevies atrisināt jautājumu par poliklīnikas telpu nomu Rīga, Raiņa bulvārī 27, tādējādi traucējot veikt darbību pilnā apmērā.

Minēto iemeslu dēļ SIA «Rakstnieku poliklīnika» nav bijis iespējams veikt darbību pilnā apmērā; tās ieņēmumi būtiski samazinājušies, bet izdevumi - saglabājušies pilnā apmērā.

«Lursoft» izziņa liecina, ka SIA «Rakstnieku poliklīnika» dibināta 1997.gadā.

Poliklīnikas līdzīpašnieki bija trīs privātpersonas, divi uzņēmumi un viena biedrība. Lielākā īpašniece ar 33,12% kapitāldaļu bija Baiba Rozanova, 28,74% kapitāldaļu piederēja Daumantam Lūsim, bet 11,86% kapitāldaļu īpašniece bija Līga Reisone. Latvijas Rakstnieku savienībai piederēja 10,18% poliklīnikas pamatkapitāla daļu, SIA «Veselības centrs 4» - 9,66% kapitāldaļu, bet SIA «OC Vision» (iepriekš pazīstams kā «Latvijas Universitātes Optometrijas centrs»), bija 6,44% kapitāldaļu īpašnieks.

2017.gadā SIA «Rakstnieku poliklīnika» apgrozījums bija 164 tūkstoši eiro un tā strādāja ar zaudējumiem 25 tūkstošu eiro apmērā. Poliklīnika nodarbināja 30 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 27 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bijušās Rakstnieku poliklīnikas ēku Raiņa bulvārī izsolīs ar trīs miljonu eiro sākumcenu

LETA, 31.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) ar trīs miljonu eiro sākumcenu izsolīs ēku Raiņa bulvārī 27, Rīgā, kurā savulaik atradās Rakstnieku poliklīnika, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Nekustamais īpašums sastāv no zemes vienības 781 kvadrātmetra platībā un divām būvēm. Izsoles sākumcena ir trīs miljoni eiro, bet izsoles solis - 10 000 eiro.

Īpašuma elektroniskā izsole ar augšupejošu soli sāksies pirmdien, 4.novembrī, bet noslēgsies 4.decembrī plkst.13.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets šogad 24.septembrī atļāva VNĪ izsolē pārdot ēku Raiņa bulvārī 27, Rīgā.

Daļa no nekustamā īpašuma ir iznomāta - atbilstoši 2018.gada 19.martā noslēgtajam telpu nomas līgumam SIA «OC Vision» līdz 2023.gada 31.oktobrim un līdz brīdim, kad pēc līguma termiņa notecējuma puses ir pilnībā izpildījušas savas saistības, iznomātas ēkas pirmā stāva telpas ar kopējo platību 118,7 kvadrātmetri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interesentu trūkuma dēļ šodien nenotika VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinātā atkārtotā elektroniskā izsole ēkai Rīgā, Raiņa bulvārī 27, kurā savulaik atradās Rakstnieku poliklīnika, informēja VNĪ.

Izsoles sākumcena bija noteikta 2,25 miljoni eiro, bet izsoles solis - 10 000 eiro.

Ņemot vērā to, ka vairākās atkārtotās izsolēs, tostarp izsolē, kas noslēdzās šodien, neviens pretendents nebija pieteicies, VNĪ nolēmis uz laiku pārtraukt īpašuma izsoļu organizēšanu.

VNĪ plāno pārskatīt izsoles nosacījumus un turpināt īpašuma izsoļu rīkošanu 2021.gadā, kad nekustamā īpašuma tirgū situācija varētu būt pamainījusies.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets 2019.gada 24.septembrī atļāva VNĪ izsolē pārdot ēku Raiņa bulvārī 27, Rīgā.

Daļa no nekustamā īpašuma ir iznomāta - atbilstoši 2018.gada 19.martā noslēgtajam telpu nomas līgumam SIA "OC Vision" līdz 2023.gada 31.oktobrim un līdz brīdim, kad pēc līguma termiņa notecējuma puses ir pilnībā izpildījušas savas saistības, iznomātas ēkas pirmā stāva telpas ar kopējo platību 118,7 kvadrātmetri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) tuvākajās dienās izziņos atkārtotu izsoli ēkai Rīgā, Raiņa bulvārī 27, kurā savulaik atradās Rakstnieku poliklīnika, samazinot iepriekšējās izsoles sākuma cenu atbilstoši normatīvo aktu prasībām par 15%.

Pieteikšanās atkārtotajai izsolei būs atvērta līdz 4. martam, informē VNĪ NĪ Iznomāšanas un Pārdošanas pārvaldes direktore Anita Feldmane.

Ņemot vērā to, ka izsolē, kas noslēdzās 5. februārī, neviens pretendents nebija pieteicies, VNĪ pārskatīja nosacījumus un drīzumā izsludinās atkārtotu izsoli. Izsolei tiks noteikta sākuma cena – 2, 55 miljoni eiro.

Detalizēti izsoles noteikumi tiks publicēti mājas lapā www.vni.lv un Tieslietu administrācijas izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv.

Izsole ir Ministru kabineta noteikumos noteiktā kārtība, kā valstij noskaidrot tirgus pieprasījumu un apzināt interesentus. "Lai arī izsolē oficiālu pieteikumu noteiktajā termiņā nav, interese par šo īpašumu ir, tādēļ turpinām darbu ar ieinteresētajiem tirgus dalībniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolē konkurencē starp 3 pretendentiem par 2,3 miljoniem eiro nosolīta vēsturiskā ēka Raiņa bulvārī 27 , Rīgas centrā, kanālmalā, kur agrāk atradusies Rakstnieku poliklīnika, informē VNĪ.

Līgums par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgts tuvākā mēneša laikā.

Ēka VNĪ pārvaldībā nonākusi 2016.gadā un vēsturiski to izmantoja medicīnas iestādes vajadzībām. Īpašums virzīts pārdošanai kopš 2019.gada nogales. Pārdošanas procesā notikušas 7 izsoles, kas šādu nekustamo īpašumu tirgus realizācijā ir ierasta prakse. Vēsturiskā arhitektoniski vērtīgā ēka Raiņa bulvārī 27, Rīgā atrodas 5 minūšu attālumā no centrālās stacijas netālu no Raiņa bulvāra un Barona ielas krustojuma. Ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Tā sastāv no 3 fasādes daļām ar logiem - gaišas telpām ar kopējo platību 2697 kv.m. Ēkas 4. stāvā atrodas balkons ar skatu uz Latvijas Nacionālo operu.

Komentāri

Pievienot komentāru