Tirdzniecība un pakalpojumi

Lindex Latvia rekordliela peļņa

Žanete Hāka, 17.08.2015

Jaunākais izdevums

Pagājušajā gadā Lindex Latvia uzrādīja augstāko neto apgrozījuma rādītāju kopš uzņēmuma dibināšanas 2005. gada nogalē, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 8,486 miljonus eiro, savukārt 2013. gadā tas bija 7,384 miljoni eiro. Pērn uzņēmuma peļņa sasniedza rekordlielus apmērus - 1,008 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas. Lindex Latvia rentabilitātes rādītājs 2014. gadā pakāpās līdz 36,23.

Aizvadītajā gadā Lindex Latvia atvēra vienu jaunu veikalu, līdz ar to gada nogalē kopumā pārvaldīja jau deviņus apģērbu veikalus. Kopumā Lindex Latvia darbība pērn raksturojama ar darbības uzlabošanos, jo visa gada griezumā bija novērojama finanšu rādītāju izaugsme salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem.

2015. gadā Lindex Latvia veiks pasākumus veikalu darbības optimizēšanai un tirgus pozīciju saglabāšanai, pārskatot darbības procesus, optimizējot izmaksas un paaugstinot efektivitāti, kā arī vairāk uzmanības pievēršot aktivitātēm, kas vērstas uz zīmola atpazīstamības veicināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sieviešu un bērnu apģērbu mazumtirgotāja SIA «Lindex Latvia» darbība pagājušajā gadā uzlabojusies, un tas palielinājis apgrozījumu par 11,5% salīdzinājumā ar 2016.gadu līdz 10,434 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem pieaugusi par 12,6% un bija 1,454 miljoni eiro.

«2017.gadā bija vērojama gan SIA Lindex Latvia, gan Latvijas mazumtirdzniecības nozares rādītāju izaugsme, kā rezultātā sabiedrība gadu noslēdza ar 12% pārdošanas apjomu pieaugumu pret pagājušo gadu,» sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

SIA «Lindex Latvia» gada pārskatā atzīmē, ka tirdzniecības ieņēmumu sadalījums gada laikā bija nevienmērīgs, kas saistīts ar preču sezonalitāti un izpārdošanas kampaņām. Uzņēmuma ieņēmumi bija lielāki gada otrajā pusē un Ziemassvētku laikā.

SIA «Lindex Latvia» par galveno uzdevumu 2017.gadā bija izvirzījis pakalpojumu standartu uzlabošanu un ikdienas darbību optimizēšanu. Uzņēmums 2017.gadā nodarbināja 92 darbiniekus, kas bija par trīs vairāk nekā gadu iepriekš, un tas pagājušā gada beigās pārvaldīja 10 veikalus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oktobra vidū universālveikala Stockmann otrajā stāvā atvērti četri jauni veikali. Starp jaunajiem nomniekiem ir pulksteņu veikals Laiks, salons Wood Religion Barber Shop, optikas salons Metropole Optika un grāmatu veikals Zvaigzne ABC, kuri kopā aizņem gandrīz 600 m2.

«Rīgā ir pabeigts ēkas reorganizācijas un pieejamo telpu nomas projekts,» norāda Brets Pirtnieks, Stockmann nekustamā īpašuma nodaļas reģionālais vadītājs.

Nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums Colliers International Latvia sadarbības līguma ietvaros par telpu nomu un saskaņā ar jauno Stockmann stratēģiju un ideju par Rīgā esošās ēkas izmantošanu, piesaistījis septiņus jaunus nomniekus.

2015. gada septembrī universālveikalā ienāca divi jauni nomnieki – sadzīves tehnikas un elektronikas veikals Euronics un kafejnīca Costa Coffee. Vēlāk, 2016. gada janvārī, uzņēmums Anvol universālveikala ceturtajā stāvā atvēra veikalu XS Rotaļlietas.

Komentāri

Pievienot komentāru