Ekonomika

Linen obligācijas iekļautas biržas Nasdaq Riga Baltijas First North tirgū

Db.lv, 09.03.2023

Jaunākais izdevums

Nasdaq paziņo par Latvijas uzņēmuma SIA L.J.Linen obligāciju iekļaušanu biržas Nasdaq Riga Baltijas First North tirgū no šodienas.

LINEN (SIA L.J.Linen) obligāciju emisijas apjoms ir 2 miljoni eiro, vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro ar mainīgo gada likmi 10% + 3 mēn. EURIBOR un kupona izmaksu 4 reizes gadā. Obligācijas tiks dzēstas 2024. gada 16. decembrī. LINEN obligāciju iekļaušana notiek pēc slēgtā piedāvājuma Igaunijas, Latvijas un Lietuvas investoriem.

"Sveicam LINEN Baltijas First North tirgū un priecājamies par vēl vienu mūsdienīgu un ambiciozu Latvijas uzņēmumu, kas debitējis kapitāla tirgos, lai turpinātu attīstīties un stiprinātu savas pozīcijas globālā mērogā. Novēlam panākumus izaugsmes mērķu īstenošanā!” vēl Nasdaq Riga biržas vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Jānis Kuļikovskis, LINEN dibinātājs un īpašnieks: “Esam priecīgi redzēt pagājušā gada lieliskos rezultātus, kas kārtējo reizi parāda mūsu uzņēmuma izaugsmes potenciālu. Papildus finansējums mums palīdzēs turpināt jau iesākto, straujo izaugsmi arī nākotnē. Iepriekšējo gadu lēmumi mērķtiecīgi veidot savu saimniecisko darbību jaunattīstības valstīs, kā arī veikt tirdzniecību ar aprites ekonomikas produktiem izrādījās ļoti veiksmīga. Ņemot vērā šī brīža tirgus situāciju, mēs esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc mūsu produktiem tikai augs.”

LINEN ir ģimenes uzņēmums otrajā paaudzē ar simtprocentīgu Latvijas kapitālu, kas nozarē darbojas jau gandrīz 30 gadus, nodrošinot klientu vajadzībām pielāgotas agroproduktu tirdzniecības ķēdes. SIA L.J.LINEN apgrozījums 2022. gadā bija 43 miljoni eiro, kas ir par 55% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt visas LINEN grupas, kurā ietilpst 14 uzņēmumi visā pasaulē, apgrozījums bija 63 miljoni eiro. Šogad grupa plāno apgrozījumu gandrīz dubultot, sasniedzot 100 miljonu eiro. LINEN birojā Latvijā, no kura tiek koordinēta uzņēmumu grupas darbība visā pasaulē, šobrīd nodarbināti 40 cilvēki. Vienlaikus LINEN Grupas uzņēmumiem ir aģenti un pārstāvniecības arī Latīņamerikā, Eiropā, Āzijā un Āfrikā, kopumā 46 valstīs. Uzņēmumu grupas Latvijas struktūrvienība reģistrēta 2004.gadā, un tā akcionārs ir Jānis Kuļikovskis.

Nasdaq First North tirgus ir piemērots augošiem uzņēmumiem izaugsmes kapitāla piesaistīšanai un atpazīstamības veicināšanai, saņemot visas publiska uzņēmuma priekšrocības. Savukārt investoriem First North tirgus sniedz iespēju piedalīties uzņēmuma izaugsmes stāstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nupat noslēgusies latviešu ģimenes uzņēmuma LINEN (SIA L.J. LINEN) slēgtā obligāciju emisija, kas dos papildu iespējas agroproduktu tirdzniecības namam Āzijā.

Par uzņēmuma pirmsākumiem, ambīcijām, ceļu pretī izaugsmei un realizācijas instrumentiem Dienas Bizness izjautāja uzņēmuma īpašniekus un vadītājus Jāni un Zani Kuļikovskus.

Kas ir uzņēmums LINEN, kā tas radies? Nosaukumā - lini...

J.K.: Izņemot nosaukumu, ar liniem nav nekāda sakara. Mēs esam agroproduktu tirgotāji. Proti, Eiropā, Āzijā, Āfrikā un citviet LINEN nodrošina individuāli pielāgotus piegādes ķēžu risinājumus lopbarības, mājdzīvnieku barības, biodegvielas u.c. ražotājiem. Darbojamies vairāk nekā 46 valstīs un esam starp top pieciem šīs industrijas uzņēmumiem Eiropā.

Tad nosaukums kā radās?

J.K.: Uzņēmums tiešām tika dibināts ar mērķi tirgot lina audumu no Baltijas uz Āfriku, tomēr tas neizdevās. Savukārt izdevās citas lietas. Mēs nemainījām nosaukumu, vienkārši turpinājām darboties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Linen emitē obligācijas divu miljonu eiro vērtībā

Db.lv, 15.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums Linen (SIA “L.J.Linen”), kas nodrošina klientu vajadzībām pielāgotas agroproduktu tirdzniecības ķēdes, debitējis kapitāla tirgū, emitējot obligācijas 2 miljonu eiro vērtībā.

Nodrošinātās obligācijas ar dzēšanas termiņu divi gadi piedāvātas gan privātajiem, gan institucionālajiem investoriem slēgta piedāvājuma veidā.

Obligācijas plānots iekļaut “Nasdaq Riga” alternatīvajā tirgū “First North” nākamā gada pirmajā pusē. Obligāciju emisijas rezultātā piesaistītie līdzekļi tiks izlietoti apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, uzņēmuma attīstībai un pozīciju nostiprināšanai tirgū Eiropas un Āzijas reģionos.

Linen pamatdarbība ir agroproduktu – lopbarības, mājdzīvnieku barības, biodegvielas, kosmētikas un mēslojumu - sastāvdaļu tirdzniecības globālā mērogā. Dzīvnieku izcelsmes izejvielu tirdzniecības jomā Linen ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Eiropas Savienībā un stabili iekļaujas piecu Eiropas Savienībā lielāko uzņēmumu vidū, kas ES nodrošina šāda veida izejvielu eksportu.

Komentāri

Pievienot komentāru