Mazumtirdzniecība

Linstow Center Management valdes loceklis: Ja būtu daudz naudas, mēs būtu visbrīvāk tērējošie pircēji pasaulē

Dienas Bizness, 20.06.2013

Jaunākais izdevums

«Administratīvie šķēršļi apvienojumā ar iedzīvotāju augstajām prasībām un zemo pirktspēju Latviju padara par sarežģītu tirgu. Ja Latvijas iedzīvotājiem būtu daudz naudas, mēs būtu visbrīvāk naudu tērējošie pircēji pasaulē vai vismaz topa augšgalā,» norādījis Linstow Center Management valdes loceklis Mārcis Budļevskis.

«Turklāt mēs esam sabiedrība, kas samērā nesen iznākusi no padomju laiku ēnas, tāpēc mums ir jauni tirdzniecības centri, jaunas auto tirdzniecības vietas, jaunas viesnīcas un restorāni. Daudzās Eiropas valstīs, šie objekti ir daudz senāki, un tajās iedzīvotāji samierinās ar vienkāršāku līmeni, lai gan ir daudz maksātspējīgāki,» viņš stāstījis intervijā laikrakstam Diena.

«Latvijas pircēji pieraduši pie augsta komforta un grib visu to labāko un kvalitatīvāko, lai arī nevar atļauties maksāt augstu cenu. Daudzi lēto preču veikali, kas Latvijā krīzes laikā parādījās, pastāvēja tikai īsu brīdi un tagad vairs nav atrodami, jo mūsu iedzīvotāji negrib pirkt lētas, zemākas kvalitātes preces.

Turklāt Latvijas tirgu sarežģītāku padara arī tas, ka Rīgā un vēl citās pilsētās pastāv divas kultūras, katrai vajadzīgs atšķirīgs mārketings, katra jāuzrunā citā valodā - gan burtiskā, gan simboliskā nozīmē. Ja lielo starptautisko zīmolu pārstāvji grib ienākt Latvijā, tad divu mentalitāšu esamība jāņem vērā. Jāpiebilst, ja ārvalstu uzņēmējs skatās uz Baltiju kā uz vienu tirgu, tas arī nav pareizi, jo Baltijas valstis - tie ir trīs ļoti atšķirīgi tirgi. Strādājam arī Igaunijā un zinām, ka igauņiem patīk vienkāršot lietas un tas biznesā reizēm palīdz. Tāpēc administratīvie šķēršļi tur bieži ir vieglāk pārvarami nekā mūsu valstī. Tas nav apzināti panākts, igauņi savā biznesa domāšanā vienkārši tādi ir - tendēti lietas nesarežģīt. Turklāt pircēji Igaunijā ir racionālāki un maksātspējīgāki, salīdzinot ar pircējiem mūsu valstī,» novērojis M. Budļevskis.

Jautāts par pasaules mēroga zīmolu piesaistīšanu, viņš atbildējis: «Mēdz būt dažādi. Ar H&M mēs vienojāmies ļoti ātri. Ar visiem tā, protams, nenotiek. Dzirdēti visādi, pat komiski lēmumi. Ir bijis tā - kādam zīmolam ir viens reģionālais pārstāvis visā Baltijā, kas atbrauc dažu stundu vizītē uz Rīgu, atnāk pulksten 12 dienā uz tirdzniecības centru un secina, ka tur ir maz cilvēku, tāpēc šajā tirdzniecības centrā atvērt veikalu neizvēlas. Būtu atnācis septiņos vakarā, pircēju būtu daudz! Turklāt, jo neprofesionālāki lēmēji, jo biežāk jāpierāda, ka patiešām ir tā, kā ir. Ar profesionāliem lēmumu pieņēmējiem sarunas parasti notiek ļoti konstruktīvi.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pērn bija iebrucis arī Re&Re būvēts jumts tirdzniecības centrā Alfa

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs SIA Linstow Center Management (Linstow) atzīst, ka pērn oktobrī tirdzniecības centrā Alfa iebruka uzņēmuma Re&Re būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, apliecināja Linstow pārstāve Evija Ansonska.

Viņa pastāstīja, ka negadījums Alfā pērn notika divos posmos. Vispirms 5. oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, kā rezultātā naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

«Veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama, jo negadījumi notika pēc darba laika,» šī fakta noklusēšanu gada garumā skaidroja Ansonska.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) raidījumā Panorāma sacīja, ka ar šādu faktu šodien uzzinājis no medijiem. Uz tirdzniecības centru Alfa otrdien brauks būvvaldes pārstāvji, lai apsekotu, kas tur notiek un vai konstrukcijas ir drošas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas uzņēmums "Linstow" pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrējis jaunu uzņēmumu SIA "Linstow Trabucco", liecina "Firmas.lv" informācija.

"Linstow Trabucco" pamatkapitāls ir 200 000 eiro, tā vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas "Linstow".

Jaundibinātā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Frode Gronvolds, bet valdes locekļi - Jānis Valdmanis un Andis Kublačovs.

SIA "Linstow Baltic" pārstāvis Gunārs Klēģers aģentūrai LETA skaidroja, ka "Linstow Trabucco" ir nodibināta ar mērķi nākotnē iegādāties nekustamo īpašumu, kā arī nodrošināt iegādāto nekustamo īpašumu attīstīšanu un apsaimniekošanu.

Jau ziņots, ka janvārī tirdzniecības centru apsaimniekotājs "Linstow Center Management" mainījis nosaukumu uz "Linstow Baltic".

"Linstow Center Management" 2019.gadā strādāja ar 4,611 miljonu eiro apgrozījumu un guva 231 532 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Linstow tirdzniecības centra projekta Salienā attīstība ir apstādināta

LETA, 25.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas iepirkšanās centru apsaimniekotājs «Linstow Center Management» (LCM) ir apstādinājis tirdzniecības centra projekta Salienā, Babītes pagastā attīstību, aģentūrai LETA pastāstīja LCM pārstāvji.

«Konkrētā projekta attīstība patlaban ir apstādināta. Ņemot vērā tirgus izmaiņas, šobrīd plānots strādāt pie projekta attīstības koncepta izmaiņām,» informēja LCM, nekomentējot, kādu konkrēti tirgus izmaiņu dēļ plānotas projekta attīstības koncepta izmaiņas.

LCM pārstāvji arī pastāstīja, ka jauna informācija par projektu varētu sekot 2020.gadā.

2013.gadā LCM toreizējais valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds sacīja, ka LCM pašlaik negatavojas strauji attīstīt tirdzniecības centra projektu Salienā, Babītes pagastā, taču atteicies no projekta nav.

«Šis projekts nav nolikts plauktā, bet mēs pašlaik arī negatavojamies to strauji attīstīt. Šim projektam vēl ir nepieciešams laiks, lai tas nobriestu, jo tur ir nepieciešami cita tipa tirgotāji, nekā mums ir, piemēram, Alfā vai Origo. Salienā ir nepieciešami lielu mērogu tirgotāji. Līdz ar to tie ir sarežģītāki lēmumi un investīcijas. It īpaši šīs dienas situācijā. Tādēļ es vēlreiz varu teikt - šis projekts nav nolikts plauktā, bet mēs ar to arī nesteidzamies. Alfa pilnīgi noteikti tiks paplašināta pirms Salienas attīstīšanas,» sacīja Gronvolds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināta - Samazinās Linstow pamatkapitālu

Žanete Hāka, 23.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots samazināt SIA Linstow pamatkapitālu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma pamatkapitālu paredzēts samazināt par nepilniem 13 miljoniem. Pēc pamatkapitāla samazināšanas SIA Linstow pamatkapitāls būs 7,204 miljoni eiro.

Norvēģu Linstow Center Development piederošais SIA Linstow reģistrēts 1996.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījumu veidojuši 6,558 miljoni eiro, bet peļņu – 4,787 miljoni eiro.

SIA Linstow ir tirdzniecības centra Origo īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs.

SIA Linstow Center Management valdes locekle Elvīra Korsakova skaidro - lai nodrošinātu uzņēmuma attīstības projektam nepieciešamās investīcijas, SIA Linstow īpašnieki vēsturiski bija veikuši nozīmīgus ieguldījumus uzņēmuma pamatkapitālā. Šobrīd SIA Linstow ir peļņu nesošs uzņēmums ar stabilu un pozitīvu naudas plūsmu. Izvērtējot grupas uzņēmumu kapitāla struktūru, īpašnieks ir pieņēmis lēmumu samazināt SIA Linstow pamatkapitālu līdz līmenim, kas būtu optimāls, ņemot vērā uzņēmuma darbības apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Stacijas laukuma stāvvietā izveidojies konflikts starp taksometru firmām

NOZARE.LV, 26.04.2013

SIA "Limuzīnu centrs" taksometri un AS "Rīgas taksometru parks" jeb "Red Cab" taksometri pilsētvides un tirdzniecības centru attīstītājam "Linstow Center Management" piederošajā stāvvietā Stacijas laukumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt Stacijas laukuma taksometru stāvvietā izveidojies konflikts starp taksometru pārvadātāju uzņēmumiem.

Taksometru stāvvietas zeme pieder pilsētvides un tirdzniecības centru attīstītājam Linstow Center Management, un uz nomas līguma pamata šo stāvvietu izmanto AS Rīgas taksometru parks jeb Red Cab taksometri. Šonakt stāvvietā iekļuvuši citu uzņēmumu taksometri, kuri izvietojušies pie ietves, līdz ar to Red Cab taksometriem nākas veidot paralēlu otro rindu.

Rīgas taksometru parka komercdirektore Anita Pakalniece apstiprināja, ka šāda nelikumīga iekļūšana stāvvietā naktī ir notikusi, un piebilda, ka par situācijas risinājumu patlaban domājot stāvvietas īpašnieki Linstow Center Management.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pērn audzis par 4%

Dienas Bizness, 28.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, pieaudzis par 4%, informē kompānijā.

«Īpaši augstus rādītājus 2014. gadā uzrādījuši tirdzniecības parks Alfa, kura apgrozījums ir pieaudzis par +7%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums pieaudzis par +6%,» komentē Linstow Center Management Tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Galactico tirdzniecības centros, 2014. gadā pircēju skaits salīdzinājumā ar 2013. gadu vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs. Daži tirdzniecības centri tomēr uzrāda arī nelielu pirkumu skaita pieaugumu.

2014. gadā par +5% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar 2013 gadu. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par +6%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar +5% pieaugumu, un Galerija Centrs, Mols un Dole ar +3% pieaugumu vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Uzsākta Ülemiste tirdzniecības centra paplašināšana Tallinā

Monta Glumane, 28.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs Linstow Center Management ar kapsulas iemūrēšanas ceremoniju nupat nosvinējis Ülemiste tirdzniecības centra paplašināšanas uzsākšanu. Iecerēts, ka durvis tas vērs jau 2019. gada jūnijā, informē SIA Linstow Center Management.

«Pašlaik Linstow Center Management Baltijas valstīs paplašina trīs iepirkšanās centrus, bet kopumā Latvijā un Igaunijā apsaimnieko sešus centrus. Mēs varam lepni teikt, ka šī paplašināšanās, kas padarīs Ülemiste par 125 000 kvadrātmetru lielu iepirkšanās un izklaides centru, to ierindos lielāko Eiropas tirdzniecības centru vidū un Baltijas tirdzniecības centru augšgalā,» stāsta AS Linstow valdes priekšsēdētājs Pērs Mortensens.

SIA Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds norāda, ka pamatā cilvēki labprāt apmeklē tirdzniecības centrus, jo tajos ir veikalu dažādība, tomēr paplašināšanas mērķis ir papildus iepirkšanās iespējām piedāvāt arī kvalitatīvu izklaidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētvides un tirdzniecības centru attīstītājs Linstow Center Management iecerējis paplašināt tirdzniecības centru Alfa, palielinot veikalu platības un labiekārtojot laukumus pie tirdzniecības centra ēkas, informē uzņēmuma pārstāvji.

«Projekta ietvaros tirdzniecības parka Alfa ēkas apjoms tiks paplašināts uz Šmerļa ielas pusi, saglabājot esošo ēkas plāna struktūru un zonējumu un piedāvājot lielāku veikalu klāstu,» stāsta SIA Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvalds.

Tāpat projekta ietvaros ir paredzēts izbūvēt divus labiekārtotus laukumus: labiekārtotu centrālo laukumu ar apstādījumiem un atpūtas zonu pretī C (Rimi) ieejai, kā arī bērnu rotaļu un aktīvās atpūtas laukumu iepretim B ieejai.

Savukārt, aizvietojot samazināto virszemē izvietojamo automašīnu stāvvietu skaitu, tiks izveidotas aptuveni 400 jaunas pazemes autostāvvietas zem projektējamās piebūves un priekšpagalmā, zem esošās autonovietnes gar Brīvības gatvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināts ar vizualizācijām - Linstow gatavs 90 milj. eiro vērtam lēcienam

Zanda Zablovska, Delfi, speciāli DB, 27.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management šī gada rudenī varētu sākt 40 miljonus eiro vērto Alfas paplašināšanu; tam sekos Origo

Tā DB stāsta Linstow Center Management (Linstow) biznesa attīstības un iznomāšanas direktors, valdes loceklis Mārcis Budļevskis. Igaunijā, Tallinā, Linstow rekonstruēja tirdzniecības centru Ülemiste, bet Latvijā attīstītāja prioritāšu saraksta pirmajā vietā ir tirdzniecības parka Alfa paplašināšana. Alfa ir veiksmīgākais no Linstow tirdzniecības centriem un dabiski līdz tam nonākusi – ir gan pieprasījums, gan nepieciešamā zeme, skaidro M. Budļevskis.

Rinda garāka

Saskaņā ar viņa teikto dota zaļā gaisma jauno platību iznomāšanai un visu projekta darbu uzsākšanai. Ar telpu nomas plāniem iecerēts tikt galā līdz šī gada augustam, kas nozīmē, ka būvniecību varētu sākt 2015. gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO, VIDEO: 72 miljonus eiro vērtie Origo būvdarbi tuvojas finišam

Monta Glumane, 22.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties tirdzniecības centra Origo piebūves celtniecības darbu noslēgumam, Linstow Center Management atklāj, kādi nomnieki atradīsies topošajā sešstāvu iepirkšanās un biroju centrā.

Video skatāms raksta beigās!

Db.lv jau vēstīja, ka jauno piebūvi apmeklētājiem paredzēts atklāt nākamā gada pavasarī. Ēkas pirmajos trīs stāvos plānots izvietot tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu sniedzēju telpas, bet ēkas augšējos trīs stāvos A klases birojus - Origo One.

Paredzēts, ka ēkas pirmajā stāvā atradīsies pirmās nepieciešamības preces. Tajā tiks izvietoti tādi veikali kā Drogas, Euronics, Douglas, Jāņa Rozes grāmatnīca, Mēness Aptieka, Pasaules Optika, kā arī tehnoloģiju un mobilo sakaru operatori – LMT, Bite, Tele 2, Lattelekom, Samsung, kā arī kafejnīcas un ātrās ēdināšanas pakalpojumi – Blender, Lage Gastranome, Costa Coffee u.c. Tāpat pirmajā stāvā atradīsies lielākais Rimi pilsētas centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka un Danske Bank ir piešķīrušas Linstow grupai ilgtermiņa sindicēto aizdevumu 34 miljonu eiro apmērā. Tas paredzēts tirdzniecības centra Origo paplašināšanai, veidojot multifunkcionālo centru, kas iekļausies arī Rail Baltica satiksmes mezglā. Katra no bankām finansē pusi no kopējā aizdevuma apjoma.

Projektā plānots pārbūvēt esošās tirdzniecības centra Origo telpas un vietā, kur iepriekš atradās pasta centrāle uzbūvēt jaunu korpusu, sešos stāvos iekārtojot gan tirdzniecības telpas, gan telpas birojiem un restorāniem, kā arī pazemes autostāvvietas. Jaunās ēkas būvniecības darbi jau ir sākušies, un tos plānots pabeigt līdz 2019. gada oktobrim.

Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds (Frode Grønvold): «Origo tirdzniecības centra paplašināšana un Origo One biznesa centra izveide ir nozīmīgs solis uzņēmumam Linstow. Bet ne tikai mums. Ieguldot 70 miljonus eiro, mēs Latvijā veidosim jaunu tendenci nozarē, apvienojot tirdzniecību, biznesu, ēdināšanu, veselību un transportu zem viena jumta, apliecinot, ka Rīga ir kosmopolītiska pilsēta gluži tāpat kā lielākās Eiropas galvaspilsētas. Projekts tiek attīstīts atbilstoši globālai tendencei, nodrošinot tirdzniecību un uzņēmējdarbību blakus transporta mezgliem, kas cilvēkiem nodrošina maksimālas ērtības. Jaunais multimodālā transporta mezgls, kas tiks realizēts saskaņā ar Rail Baltica projektu, radīs jaunas iespējas uzņēmumiem stacijas teritorijā un ap to, kā arī stimulēs pilsētas attīstību un šīs zonas centrā būs Origo. Prieks, ka ne tikai mēs esam noticējuši šim projektam, tā patiesās iespējas novērtējuši arī mūsu partneri – bankas SEB un Danske Bank, kas atbalsta mūsu plānu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Linstow saņem sindicēto aizdevumu 76 miljonu eiro apmērā

Žanete Hāka, 03.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka un Danske Bank izsniegušas Linstow grupas uzņēmumiem ilgtermiņa sindicēto aizdevumu 76 miljonu eiro apmērā, kas paredzēts uzņēmuma saistību refinansēšanai tirdzniecības centros Origo un Galerija Centrs, informē AS SEB banka.

Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds: «Pilsētas centrā esošo projektu attīstība gan Rīgā, gan citās Eiropas lielpilsētās iegūst aizvien lielāku nozīmi un tā kļūst aizvien kompleksāka, ņemot vērā klientu un partneru augošās prasības. Tādēļ šādu projektu veiksmīgai attīstībai ļoti svarīgi ir veidot spēcīgas partnerības – tādas, kā Linstow izveidojis ar SEB banku un Danske Bank.»

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts: «Noslēdzot šo darījumu, esam kļuvuši par ilgtermiņa partneriem, nostiprinot arī labo sadarbību starp mūsu kompānijām Norvēģijā un Igaunijā. Aizdevumu procentu likmes tirgū šobrīd ir vēsturiski zemākajos līmeņos, tādēļ šis ir īstais brīdis uzņēmumiem piesaistīt līdzekļus investīciju plānu īstenošanai vai esošo saistību pārfinansēšanai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd izaugsme var notikt nevis uz tirgus palielināšanās rēķina, bet gan atņemot konkurentam tā daļu, intervijā DB atzīst tirdzniecības centru (t/c) attīstītāja un apsaimniekotāja SIA Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvods (Frode Grønvold).

Norvēģijas nekustamā īpašuma attīstītājs Linstow Baltijā darbību sācis pirms 20 gadiem, šajā laikā Latvijā vien investējot ap 450 milj. eiro. Tagad kompānija gatavojas iespaidīgām pārmaiņām Origo apkārtnē, uzskatot, ka esošie iepirkšanās centri arvien ir uzlabojami, arī paplašināmi, savukārt jaunu projektu attīstīšana tirdzniecības sektorā gan būtu ļoti sarežģīts uzdevums.

Fragments no intervijas

Dienas Bizness par Linstow iecerēm paplašināt tirdzniecības centrus Alfa un Origo vēstīja jau pirms laba laika. Kāpēc tās joprojām ir plānu stadijā?

Pagājušajā gadā mainījās Linstow apsaimniekoto t/c Alfa, Mols un Dole īpašnieks. Tas ir nekustamā īpašuma fonda Blackstone atzars Multi Corporation, kas ir ļoti profesionāls un pieredzējis tirgus dalībnieks, viens no lielākajiem t/c īpašniekiem Eiropā. Iepirkšanās centrus turpinām pārvaldīt šī jaunā īpašnieka uzdevumā. Tas vēlējās vēlreiz izvērtēt Alfas paplašināšanas projektu, tad bija jāveic dažas izmaiņas. Taču varu apgalvot, ka tās paplašināšana tiks sākta ļoti drīz. Iespējams, – vēl šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017.gada 3.oktobrī uzsāktie paplašināšanas darbi t/c Alfa strauji tuvojas beigām un jau 5.septembrī tiks atklāta jaunā piebūve.

«Pēc divu gadu intensīvas būvniecības t/c Alfa ir gatava atgūt lielākā Latvijas tirdzniecības centra titulu. Tādēļ ar gandarījumu varu pavēstīt, ka jaunā Alfa durvis vērs jau šī gada 5. septembrī,» skaidro Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds. «Esam tiešām pateicīgi gan mūsu apmeklētājiem, gan nomniekiem un sadarbības partneriem par pacietību. Tomēr varu apgalvot – tas ir bijis tā vērts, jo tagad piedāvāsim ne tikai plašāko modes preču zīmolu klāstu vienuviet, bet spēsim nodrošināt mūsu apmeklētājiem arī plašu restorānu zonu, sporta zāli un arī unikālu bērnu izklaižu zonu.»

Jau ziņots, ka projekta kopējās investīcijas sasniedza 55 miljonus eiro un tā ietvaros tirdzniecības centrs paplašināts par 30 000 m2. Līdz ar to nomnieku skaits no pašreizējiem 170 tiks palielināts līdz 250. Šobrīd iznomātas 95% tirdzniecības platību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Galactico tirdzniecības centru apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 6%

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management apsaimniekotajos Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole, Origo un Galerija Centrs kopējais apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis par 6%, liecina medijiem sniegtā informācija.

Linstow Center Management apsaimniekoto tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska norāda: «Īpaši augstus rādītājus šī gada pirmajos mēnešos uzrādījis tirdzniecības centrs Mols, kura apgrozījums ir pieaudzis par 11%. Līdzīgus rezultātus uzrāda arī tirdzniecības parks Alfa, kuru apgrozījums pieaudzis par 9%.»

Galactico tirdzniecības centros pirmajā pusgadā pircēju skaits salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn vidēji starp visiem tirdzniecības centriem ir palicis nemainīgs.

Gada pirmajos sešos mēnešos par 7% ir pieaugusi veiktā vidējā pirkuma summa salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Vislabākos rādītājus vidēji par vienu pirkumu uzrāda tirdzniecības parks Alfa, kur vidējais pirkums pieaudzis par 7%, kam seko tirdzniecības centrs Origo ar 6% pieaugumu un Mols ar 4% vidējā pirkuma summai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorāns Lido tirdzniecības centrā Origo tiks izvietots pirmajā stāvā un aizņems 276 m2 lielu platību, biznesa portālam db.lv pastāstīja Linstow Center Management valdes loceklis, Iznomāšanas un biznesa attīstības direktors Mārcis Budļevskis.

Tirdzniecības centrā Origo uzņēmums Lido jauno restorānu plāno atklāt šogad. Precīzāku laiku M. Budļevskis pagaidām neatklāj, vien norāda, ka ierīkošanas darbi jau notiek, «līdz ar to atklāšanas brīdis ilgi nebūs jāgaida».

Iecere par Lido restorānu tirdzniecības centrā Origo bijusi jau sen, un abas puses jau ilgāku laiku meklējušas iespēju sadarboties. «Tāpēc - tiklīdz atbrīvojās pienācīga vieta - tika noslēgta vienošanās par vietu, kur iepriekš atradās restorāns IL Patio. Nevienu citu nomnieku nenācās pārvietot,» skaidroja Linstow Center Management valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot darbus pie tirdzniecības centra "Origo" (Origo) paplašināšanas un biznesa centra "Origo One" projekta realizācijas, gadu mijā plānots slēgt Origo A māju, kuras rekonstrukcija turpināsies līdz 2020.gada rudenim, informē nekustamo īpašumu attīstītājs "Linstow Center Management" (LCM).

Tomēr jau 2020.gada februāra beigās - marta sākumā durvis vērs Origo paplašinātā daļa, tostarp divas reizes lielākais "Rimi". Veikali un pakalpojumi Origo B mājā kā arī Rīgas Centrālās Stacijas pārējā daļā 2020.gada sākumā turpinās strādāt bez izmaiņām.

T/c Origo A mājā esošo veikalu pēdējā darba diena pirms pagaidu slēgšanas būs šā gada 31.decembris, bet "Rimi" pēdējā darba diena būs 2020.gada 2.janvāris.

Jau ziņots, ka t/c Origo paplašināšanai "Linstow Center Management" uzsācis jaunas ēkas būvniecību blakus esošajā zemes gabalā Satekles ielā 2b. Ēkas pirmajos trīs stāvos būs tirdzniecības centrs, savukārt 4. līdz 6. stāvā 11500m2 platībā top moderns biznesa centrs "Origo One", kurā atradīsies A klases biroji. Biznesa centra atklāšana plānota 2020. gada februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) uzsāks Origo biznesa centra būvdarbu sagatavošanas darbus Stacijas laukumā 1. Jaunā ēka būs daļa no tirdzniecības centra Origo paplašināšanās projekta.

Vizualizācijas - raksta galerijā!

Linstow Center Management projektu direktors Andis Kublačovs biznesa portālam db.lv norādīja: «Precīzu plānoto investīciju apjomu varēsim nosaukt pēc šobrīd notiekošā, projekta budžeta strukturēšanas procesa, projektā ietverot ne tikai jaunas ēkas būvniecību, bet arī esošā t/c Origo rekonstrukcijas un renovācijas darbus.»

Origo biznesa centrs iekļaujas kopējā Rīgas pilsētvides attīstības plānā, līdz ar tā realizēšanu 2019. gadā tiks sakārtots posms no Stacijas laukuma līdz Dzirnavu ielai. Jaunais Origo biznesa centrs iekļausies jaunās dzelzceļa stacijas projektā, rezultātā kļūstot par nozīmīgu galamērķi ar dažādiem tirdzniecības, ēdināšanas un citiem pakalpojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nosvinēti spāru svētki t/c Origo jaunajai sešu stāvu piebūvei, kuru apmeklētājiem paredzēts atklāt nākamā gada pavasarī.

Pirmajos trīs stāvos plānots izvietot tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu sniedzēju telpas, bet ēkas augšējos trīs stāvos A klases birojus - Origo One. Attīstības ieceres rezultātā esošā t/c Origo platība divkāršosies.

«Origo tie būs papildu 16 200 kvadrātmetri jaunām tirdzniecības platībām un 10 900 kvadrātmetri A klases birojiem – biznesa centram Origo One,» uzsver Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

Projekta realizācijā Linstow Center Management kopumā plāno investēt 72 miljonus eiro. Jaunais komplekss tiek projektēts un būvēts kā energoefektīva celtne, ievērojot Breeam (British Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikācijas procesa ilgtspējīgi būvētajām ēkām nosacījumus. «Ir paveikts būtisks darba apjoms, jo esam sasnieguši ēkas augstāko punktu un varam jau apskatīt projekta kopējo veidolu tā plānotajā izmērā,» stāsta būvkompānijas Skonto Būve padomes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ieguldot vēl 35 miljonus, Igaunijas Ülemiste kļūs par vienu no lielākajiem centriem Eiropā

Lelde Petrāne, 26.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas lielākais tirdzniecības un izklaides centrs Ülemiste, kura attīstītājs un apsaimniekotājs ir Linstow Center Management, tiks paplašināts par 13 tūkstošiem kvadrātmetru, kuros izvietos komerciālās un izklaides telpas. Līdz 2019. gada vasarai Ülemiste, kura platība būs 92 tūkstoši kvadrātmetru, piedāvās kinoteātri, sporta centru, batutu centru, vairāk nekā 200 veikalu, 25 kafejnīcas un restorānus, kā arī 1800 vietas automašīnām.

«Pēdējo celtniecības atļauju saņēmām janvārī un esam parakstījuši būvniecības līgumu ar Fund Ehitus. Rimi veikals ir pārcelts uz pagaidu telpām, un tagad var sākties celtniecība,» stāsta Linstow Center Management valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds. Viņš informē, ka centra darbība netiks pārtraukta un tas būs atvērts pircējiem. «Lielākās pārmaiņas būs pašreizējā Rimi veikala nojaukšana, lai radītu vietu pazemes autostāvvietām un diviem stāviem. Nākotnē klienti varēs iekļūt Rimi veikalā uzreiz no pazemes autostāvvietas, izmantojot liftu vai slīdošās kāpnes. Sportland tiks paplašināts gandrīz par trīs tūkstoš kvadrātmetriem. Arī pašreizējo iekšpagalmu gaida lielas pārmaiņas – tas kļūs lielāks un modernāks ar stikla kupolu,» skaidro F. Gronvolds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Alfa vadība lūgusi no Black star wear sortimenta izņemt apģērbu ar Kremļa tematiku

LETA, 09.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības parka «Alfa» pārvaldītājs lūdzis no veikala «Black star wear» sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

Veikalā «Black Star Wear» liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

Norvēģijas uzņēmuma «Linstow», kura meitaskompānija SIA «Linstow Center Management» Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus «Alfa», «Mols» un «Origo», pārstāve Ilze Žūka uzsvēra, ka uz visiem nomniekiem attiecas vienādi noteikumi, proti, ir jāievēro Valsts likumdošana un normatīvo aktu prasības. Vienlaikus šis regulējums neparedz pieprasīt iesniegt katra nomnieka tirdzniecībai paredzētā sortimenta katras preces detalizētu aprakstu un bildes, skaidroja Žūka.

«Taču, reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, mēs esam sazinājušies ar šo nomnieku, lūdzot izņemt no sortimenta konkrēto kolekciju,» viņa teica.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs Linstow Center Management (LCM) pēc rekonstrukcijas Tallinā 23.oktobrī atklāj tirdzniecības centru Ülemiste. Centra rekonstrukcijā, kas ilga no pērnā gada septembra līdz šā gada oktobrim, Linstow ieguldīja 40 miljonus eiro, pastāstīja pārstāve Aija Liepiņa.

«Kopš t/c Ülemiste atvēršanas 2004. gada aprīlī ir pagājuši desmit darbības gadi. Lai attīstītos kopsolī ar pilsētu, apkārtējo vidi un tās infrastruktūru, kā arī lai apmierinātu aizvien pieaugošo pircēju pieprasījumu pēc plašāka veikalu klāsta un preču izvēles, no kā izriet arī nomnieku augošais pieprasījums pēc nomas platības, esam īstenojuši tirdzniecības centra rekonstrukciju,» par projekta realizēšanu stāsta Frode Gronvold, LCM valdes priekšsēdētājs.

Pēc rekonstrukcijas līdzšinējā tirdzniecības centra platība (GBA) būs divkāršota - no 49 700 kv.m. uz 92 500 kv.m., un līdzšinējo 160 veikalu vietā tagad būs iespēja apmeklēt 205 dažādus veikalus, kafejnīcas un restorānus. Tirdzniecības centra paplašināšanas laikā izbūvēta 13 400 kv.m. daudzstāvu autostāvvieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Atvērts viens no vērienīgākajiem investīciju projektiem

Lelde Petrāne, 14.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā "Origo" ēkā, kas atrodas Rīgā, Satekles ielā 2b, apmeklētājiem atvērta tirdzniecības centra "Origo" paplašinātās daļas pirmā kārta, kā arī biznesa centrs "Origo One".

Projekts esošā t/c "Origo" platību palielinās vairāk nekā divas reizes, jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietojot tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos – A klases birojus. Projektā kopumā plānots investēt 75 miljonus eiro. T/c "Origo" A ēkas rekonstrukciju plānots pilnībā noslēgt līdz 2020. gada rudenim.

Projekta ietvaros t/c "Origo" kopējā platība pieaugusi no 35.5 līdz 81.8 tūkstošiem kvadrātmetru. 35.7 tūkstoši kvadrātmetru tiks atvēlēti tirdzniecības telpām, savukārt 11.1 tūkstotis kvadrātmetru aizņems ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām aprīkoti A klases biroji un darījumu telpas – biznesa centrs "Origo One".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vērienīgākajiem investīciju projektiem – t/c "Origo" paplašinātā ēka un biznesa centrs "Origo One" – tuvojas noslēgumam, informē projekta attīstītāji.

Sākot ar 4.novembri, apmeklētājiem durvis vērusi rekonstruētā t/c "Origo" ēka ar jaunu ieeju no Stacijas laukuma. Projekts ļāvis tirdzniecības centra platību palielināt vairāk nekā uz pusi. Projekta kopējās investīcijas sasniedz aptuveni 75 miljonus eiro. T/c "Origo" rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2020. gada beigās.

Rekonstruētās ēkas pirmajā stāvā, savā pastāvīgajā atrašanās vietā, darbu uzsācis Info centrs. Tirdzniecības vietas un ēdināšanas uzņēmumi savu darbību uzsāks pakāpeniski. Rekonstruētajā ēkā atradīsies dažādi veikali un pakalpojumu sniedzēji.

"Tā kā t/c "Origo" paplašināšanās notiek izaicinošā laikā, par prioritāti esam izvirzījuši apmeklētāju un darbinieku drošību. Tirdzniecības centrā radīti apstākļi, kas ikvienam ļauj ievērot valstī noteiktās prasības veselības aizsardzībai, un mēs aicinām sabiedrību tos ievērot - sargāt ne tikai sevi, bet arī citus, tostarp pārdevējus un garāmgājējus. Līdz ar rekonstruētās ēkas atvēršanu vērienīgais investīciju projekts tuvojas noslēgumam, un pavisam drīz tirdzniecības centrs apmeklētāju acīm pavērsies jaunā veidolā, sniedzot vēl kvalitatīvāku iepirkšanās pieredzi," stāsta "Linstow Center Management" tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Linstow Center Management (LCM) apsaimniekotajā tirdzniecības centrā Mols tiks atklāts zviedru apģērbu giganta Hennes&Mauritz (H&M) veikals, liecina medijiem izplatītā informācija.

Plānots, ka trešais H&M veikals Latvijā tiks atklāts šā gada rudenī.

Latvijā pirmais H&M veikals pērn tika atvērts tirdzniecības centrā Galerija Centrs, bet vēlāk - arī t/c Alfa. Kopējās investīcijas abu veikalu izveidē bijušas aptuveni 3,5 miljonu latu apjomā.

Galactico tirdzniecības centru attīstītājs (t/c Alfa, Galerija Centrs, Mols, Dole, Origo) un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs SIA Linstow Center Management Latvijā darbojas 16 gadus. Kopējā LCM apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 m², bet visā Baltijā - 275 000 m² (LCM apsaimnieko arī lielāko t/c Ülemiste Igaunijā).

Komentāri

Pievienot komentāru