Finanses

LKB Life apdrošināšanas licences tomēr anulēs

Žanete Hāka, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu no 20. aprīļa anulēt visas AAS LKB Life izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai.

FKTK padome marta sākumā nolēma visas LKB Life izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai nevis anulēt, bet to darbību uz laiku apturēt, jo tādējādi tiek saglabāta iespēja Latvijas Krājbankas, kas ir LKB Life lielākais akcionārs, administratoram atbilstoši kreditoru interesēm lemt par LKB Life akciju pārdošanu.

Licenču darbība tika apturēta līdz 19.aprīlim, tomēr šodien nolemts licences anulēt.

Šāds lēmums pieņemts, jo kopš AAS LKB Life licenču apturēšanas 1. martā nav izdevies atrisināt radušās problēmas, kas saistītas ar AAS LKB Life daļas sava pamatkapitāla zaudēšanu AS Latvijas Krājbanka, līdz ar to apdrošināšanas licenču darbība nevar tikt atjaunota.

Pēc licenču anulēšanas AAS LKB Life nedrīkst slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, palielināt apdrošināšanas summas un pagarināt apdrošināšanas līgumus.

Arī pēc licenču anulēšanas līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību un AAS LKB Life nodrošinās saistību izpildi pret klientiem. AAS LKB Life rīcībā šobrīd ir pietiekoši daudz līdzekļu, lai segtu gan fizisku, gan juridisku personu prasījumus, skaidro FKTK.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Citadele apkalpos likvidējamās LKB Life klientus

Jānis Rancāns, 23.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele un Citadele Life noslēgusi līgumu ar Latvijas Krājbankas meitas sabiedrību LKB Life, kas šobrīd atrodas likvidācijas procesā, par pakalpojumu sniegšanu līdzšinējiem LKB Life klientiem, informē banka.

Daļu likvidējamās LKB Life ar klientiem noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu ir pārņēmusi Citadele Life, savukārt tiem klientiem, ar kuriem LKB Life dzīvības apdrošināšanas līgumus izbeigs, atbilstoši sniegtajām LKB Life norādēm banka Citadele no šī gada 3. septembra veiks uzkrājumu summu izmaksu.

Kā skaidroja Citadele Life valdes priekšsēdētāja Jolanta Jērāne, Citadele Life ir pārņēmusi visus LKB Life noslēgtos līgumus Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu veidošanu 100+. Līdz ar to līdzšinējie LKB klienti, ar kuriem ir noslēgti šādi līgumi, kļuvuši par Citadele Life klientiem. J. Jērāne uzsvēra, ka Citadele Life pārņemtos līgumus turpina pildīt ar tādiem pašiem nosacījumiem, kādus paredzēja LKB Life, tajā skaitā saglabājas garantētā procentu likme un uz Citadele Life šiem klientiem ir pārgājusi tāda uzkrājuma summa, kādu aprēķinājis LKB Life.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu uz laiku līdz 2012. gada 19. aprīlim apturēt visu Latvijas Krājbankas meitas uzņēmuma ASS LKB Life izsniegto ličenču apdrošināšanas veikšanai darbību.

Komisija norāda, ka līdz noteiktajam termiņam LKB Life nebūs atļauts slēgt jaunus apdrošināšanas līgumus un piesaistīt jaunus klientus. FKTK uzsver, ka līdz šim noslēgtie apdrošināšanas līgumi turpina savu darbību un LKB Life nodrošinās saistību izpildi pret apdrošinātājiem, jo apdrošinātāja rīcībā šobrīd ir pietiekoši daudz līdzekļu, lai segtu gan fizisku, gan juridisku personu prasījumus.

FKTK norāda, ka lēmums apturēt licences apdrošināšanas veikšanai pieņemts, jo LKB Life šobrīd neizpilda Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasības, t.i., nenodrošina maksātspējas prasības izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Visvairāk sūdzību par atteiktām apdrošināšanas atlīdzībām vai to apmēru

Žanete Hāka, 23.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šā gada deviņos mēnešos saņēmusi 48 klientu sūdzības par apdrošināšanas kompāniju darbību, liecina FKTK dati.

Pēc visu saņemto klientu sūdzību izskatīšanas, komisija ir pieprasījusi apdrošināšanas sabiedrībām sniegt skaidrojumus par radušos situāciju, tomēr nevienā no sūdzībās minētajiem gadījumiem komisija nav konstatējusi normatīvo aktu prasību pārkāpumus, par kuriem būtu piemērojamas Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā paredzētās sankcijas.

Starp apdrošināšanas kompānijām vislielākais sūdzību skaits iesniegts par AAS Balta – septiņas sūdzības, otrā vietā ierindojot BTA Insurance Company SE – sešas sūdzības. Trešo vietu dala Baltikums, Baltijas apdrošināšanas nams, LKB Life un Gjensidige Baltic ar piecām sūdzībām par katru.

Komentāri

Pievienot komentāru