Jaunākais izdevums

"Ļodzās Melngaiļa krēsls un Lattelecom privatizācijas piedāvājums," tā šodien, 20.novembrī, vēsta laikraksts Diena.

Valdības vilcināšanās izlemt, vai atbalstāms Lattelecom (LT) vadības jau pavasarī sagatavotais uzņēmuma privatizācijas priekšlikums, var novest pie loģiskas šī piedāvājuma atcelšanas. Proti, kā liecina informācija, kas ir Dienas rīcībā, kuluāros tiek pieļauts, ka netiks pagarinātas LT privatizācijas priekšlikuma virzītāja, uzņēmuma valdes priekšsēža Nila Melngaiļa un vēl divu N.Melngaiļa priekšlikumu atbalstošu LT valdes locekļu Ingrīdas Rones un Valda Vancoviča pilnvaras. Oficiāli tās beidzas 17.decembrī, taču lēmums par to pagarināšanu jāpieņem ātrāk, norāda Diena.

No neoficiālu avotu ziņām esot noprotams, ka pret N.Melngaiļa piln­varu pagarināšanu ir PA valdes loceklis, savulaik par Tautas partijas "tēva" Andra Šķēles "pastnieku" dēvētais bijušais Saeimas deputāts Mihails Pietkevičs.

Par privatizāciju atbildīgais ekonomikas ministra vietas izpildī­tājs, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) uzskata, ka LT pri­vatizācijas jautājums jāizšķir jaunajai valdībai. Kad konkrēti tā sāks darbu, pagaidām nav zināms.

N.Melngailis iespēju, ka viņa valdes priekšsēža pilnvaras jau decembra sākumā varētu izbeigties, pagaidām Dienai atteicies komentēt. Viņš uzsvēris, ka LT vadība un piesaistītais finanšu investors aizvien cer, ka pēc jaunas valdības izveidošanas ministri izšķirsies par konkrētu lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krēsls ir viena no vissvarīgākajām mēbelēm ikvienam darbiniekam, jo tieši krēsls nosaka to, cik ērti darbā cilvēks jūtas un cik efektīvi var strādāt. Ja nepieciešami biroja krēsli, svarīgi ņemt vērā ne tikai ergonomikas pamatprincipus, bet arī katra konkrētā darbinieka ķermeņa īpatnības. Uzņēmums AJ Produkti ir apkopojis ieteikumus, kas jāņem vērā, izvēloties biroja krēslu.

Darba laiks un specifika

Pirmkārt, jāizvērtē, cik ilgu laiku katru dienu darbinieks pavada, sēžot krēslā. Jo vairāk laika tiek pavadīts sēžot, jo svarīgāk ir izvēlēties ergonomisku krēslu ar pēc iespējas plašākām pielāgošanas iespējām.

Ja šis laiks ir līdz četrām stundām, bet pārējā laikā darbinieks atrodas kustībā, ja krēsls tiek izmantots vien īsiem brīžiem, droši var izvēlēties kādu no ekonomiskākajiem krēslu modeļiem, ergonomikai un papildfunkcijām būtisku nozīmi nepievēršot.

Izplatītākie ir biroja krēsli astoņu stundu darba dienai. Šādi krēsli ir pieejami vidējā cenu kategorijā, tiem ir pietiekami plašas pielāgošanas iespējas un mehānismi paredzēti intensīvai ikdienas lietošanai. Šis krēslu segmants ir plaši pārstāvēts arī AJ Produkti sortimentā un lielākā daļa šo krēslu ir aprīkoti ar sinhrono mehānismu, kas nodrošina augstu pielāgojamību un nepieciešamo atbalstu mugurai, rokām, pleciem un kaklam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Sakarā ar futbola spēli ierobežos satiksmi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 8. septembrī Skonto stadionā notiks EURO 2008 kvalifikācijas spēle futbolā, Db.lv informēja Rīgas dome.

Policija 8. septembrī no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem aizliegs apstāties un stāvēt:

- Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

- Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

- Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

- Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus);

- Sporta ielas abās pusēs posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai;

- Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

- Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

- Zaļās ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Emiļa Melngaiļa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar futbola spēli ierobežos satiksmi

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 8. septembrī "Skonto" stadionā notiks EURO 2008 kvalifikācijas spēle futbolā.

Policija 8. septembrī no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem aizliegs apstāties un stāvēt:

" Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

" Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

" Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

" Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai (izņemot pasākuma dalībnieku transportlīdzekļus);

" Sporta ielas abās pusēs posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai;

" Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

" Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

" Zaļās ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Emiļa Melngaiļa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 20. jūlijā Skonto stadionā norisināsies grupas Metallica koncerts un, kuru koncerta rīkotāji neiesaka ņemt līdzi bērnus un izvairīties no stadiona apkārtnes braucot ar automašīnu.

picturegallery.b58fdd2c-6edb-41a5-a1ae-74ef3307c269

Grupas uzstāšanos vēros vairāk nekā 30 000 skatītāju un koncerts Rīgā būs vienīgais Metallica koncerts Baltijas valstīs. Koncertaģentūra FBI, bērnus neiesaka ņemt līdzi sakarā ar augsto skaņas līmeni un lielo apmeklētāju skaitu.

Kā norāda aģentūras mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš, 20. jūlijā no plkst. 15.00 līdz pat plkst. 24.00 būs slēgta visa veida transportlīdzekļu satiksme (izņemot operatīvo transportu un iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas tālāk minētajās ielās un ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm novietošanai maksas autostāvvietā) Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Skanstes ielai, Emīla Melngaiļa ielā, Strēlnieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai, Vesetas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai, Antonijas ielas posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sakarā ar grupas Metallica koncertu ierobežos satiksmi

, 17.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā 20. jūlijā no plkst. 7.30 līdz plkst. 24.00 transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt:

– Emiļa Melngaiļa ielas abās pusēs;

– Strēlnieku ielas abās pusēs posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

– Hanzas ielas abās pusēs posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai;

– Vesetas ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

– Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

– Antonijas ielas abās pusēs posmā no Emiļa Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai.

Atstātos transportlīdzekļus policija pārvietos uz tuvāko iespējamo vietu.

Policija 20. jūlijā no plkst. 13.00 līdz plkst.24.00 nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot operatīvo transportu un iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētās ielās un ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm novietošanai maksas autostāvvietā):

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kargina un Krasovicka krēsli jau pārdoti

, 06.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gada nogalē noslēdzās Parex bankas bijušo akcionāru darba kabinetu mēbeļu un biroja aprīkojuma izsoļu 1. kārta, kurā pārdota 41 vienība jeb vairāk nekā puse no piedāvātajām vienībām, ieņemot 14.8 tūkstošus latu.

Parex bankā Db informēja, ka pirmajā kārtā, kas noritēja no 8. līdz 22. decembrim, kopumā tika piedāvātas 69 vienības – krēsli, galdi, dīvāni, paklāji, gaismas ķermeņi, aizkari, u.c. aprīkojums.

Tostarp Parex bankas bijušā akcionāra un bankas vadītāja Valērija Kargina krēslu izdevies pārdot par 856 latiem (sākumcena 790 Ls), tika solītas 12 likmes, bet otra akcionāra Viktora Krasovicka krēsls nosolīts par 469 Ls (sākumcena bija 449.3 lati), tika solītas 3 likmes.

Atlikušās 28 vienības (mēbeles un biroja aprīkojums) tiks piedāvātas iegādei izsoļu otrajā kārtā, kas sāksies 6. janvārī un ilgs piecas dienas, ar par 10% samazinātu izsoles sākuma vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes loka izbūves 2 posma ietvaros nozīmīgs notikums Ventspilī piegādāti plānotā divi jauni 330/110 kV autotransformatori, informēja Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Vairāk nekā 100 tonnu smagās iekārtas vairākos posmos tiek transportētas no Polijas. Tādējādi būs noslēdzies viens no ārkārtīgi sarežģītiem un darbietilpīgiem procesiem Kurzemes elektroapgādes drošuma veicināšanai, skaidro Latvenergo.

«Šis ir unikāls brīdis vērienīgajā elektroapgādes infrastruktūras projektā Kurzemes loks, kura ietvaros viens no nozīmīgākajiem 2. posma darbiem ir jaunas 330 kV sadales izbūve apakšstacijā Ventspils un divu jaunu 125 MVA autotransformatoru uzstādīšana,» skaidro AS Latvijas elektriskie tīkli valdes loceklis Jānis Kirkovalds.

Jaunās iekārtas sāks darbu jau 2014. gada vidū, kad tiks ieslēgta jaunā 330 kV elektropārvades līnija Grobiņa – Ventspils, nodrošinot lielāku jaudas rezervi Ventspils apakšstacijas pieslēgumos nekā līdz šim, kā arī 330 kV pieslēgums un saite ar 110 kV sprieguma pusi, kas tiks nodrošināta ar jaunajiem autotransformatoriem, būtiski uzlabos elektroenerģijas apgādes drošumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kvalitatīvs biroja krēsls ne vien padara darba vidi ērtāku, bet arī nodrošina ergonomisku pozu. Vēlies iegādāties biroja krēslu sev vai saviem darbiniekiem, taču neesi pārliecināts, kādu modeli no plašā piedāvājuma izvēlēties? Iepazīsties ar svarīgākajiem šo biroja mēbeļu aspektiem šajā rakstā!

Noteikums #1: ņem vērā krēsla mehānismu

Biroja krēsliem ir dažādi mehānismu veidi, kas ļauj ieņemt ergonomisku darba pozīciju, pielāgojoties ķermeņa kustībām. Izplatītākie no mehānismiem ir:

• slīpuma fiksācija – sēdeklis un atzveltne ir vienādā leņķi arī kustību laikā. Krēsla pozīciju var nofiksēt vai arī atstāt šūpošanās režīmā;

• atzveltne ar pastāvīgu saskari – krēsla sēdeklis ir fiksēts, bet atzveltne kustas līdztekus ķermeņa augšējās daļas kustībām;

• sinhronais mehānisms – sēdekļa un atzveltnes mijiedarbības proporcija ir 1:2. Tas nozīmē, ka, sēdekļa pozīcijai izmainoties par vienu grādu, atzveltnes pozīcija mainīsies par attiecīgi diviem grādiem. Krēslu var arī nofiksēt;

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Zīmola leģenda: mēbeļu impērijas piemērs IKEA

Linda Zalāne, 01.02.2019

Savulaik tik populāro atpūtas krēslu Ekenäset tā pirmsākumos 1957. gadā sauca Esbjerg. Krēsla forma radīta, iedvesmojoties no izciliem dāņu funkcionālisma dizaina darbiem. Lakonisks koka rāmis un mīksts, ērts sēdeklis. Ne vienam vien atausīs atmiņā, kā tētis vai vectētiņš mēdza lasīt avīzi, atlaidies līdzīgā krēslā.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 75 gadus ir palicis nepārspēts IKEA fenomens, šis uzņēmums ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem mēbeļu impērijas piemēriem pasaulē.

Šajā laikā radīta ne viena vien ikoniska mēbele, kas IKEA veikalu plauktos atrodama vēl aizvien. Kompānijas preču veidošana ir smalki izplānota, pie jaunu kolekciju veidošanas darbojas kupla komanda. Iedziļināšanās dizaina niansēs, vēlme radīt cenas ziņā demokrātisku piedāvājumu ir IKEA veiksmes atslēga, kas ļāvusi noturēties mēbeļu biznesā 75 gadu garumā.

«Atbilde, kāpēc dažas mēbeles kļūst par ikonām, slēpjas to spējā nezaudēt aktualitāti arī pēc vairākiem gadu desmitiem. Piemēram, klasiskais Strandmon krēsls, kas bija viens no IKEA dibinātāja Ingvara Kamprada favorītiem, kļuva par vienu no pirmajām izpārdotajām mēbelēm ierobežotā izdevuma IKEA 75 jubilejas kolekcijā. Latviešiem no IKEA 75 kolekcijas patīk metāla režģa krēsls Raane un noapaļota dizaina krēsls Gagnet, sarkanais Bjuran krēsls un spilveni ar spilgtām apdrukām,» stāsta IKEA Latvija Komunikācijas un interjera dizaina nodaļas vadītāja Baiba Freija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā, sakarā ar futbola maču ierobežos satiksmi

, 14.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Futbola federācijas iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 15. oktobrī Skonto stadionā notiks pasaules čempionāta kvalifikācijas spēle futbolā.

Rīkojumā noteikts, ka 15. oktobrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 24.00 policija nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi (izņemot operatīvo transportu, transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm novietošanai maksas autostāvvietā, kā arī iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas minētajās ielās un ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam):

– Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Skanstes ielai;

– Emiļa Melngaiļa ielā;

– Strēlnieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai;

– Vesetas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai;

– Antonijas ielas posmā no Emiļa Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Noteikti satiksmes ierobežojumi Prāta vētras koncertu laikā

Lelde Petrāne, 16.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar grupas Prāta Vētra koncertiem Skonto stadionā 17. un 18. augustā ir noteikti vairāki satiksmes ierobežojumi.

No 16.augusta plkst. 20.00 līdz 19.augusta plkst. 08.00 transportlīdzekļiem tiks aizliegts apstāties un stāvēt Emīla Melngaiļa ielas abās pusēs kā arī Hanzas ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Strēlnieku ielas līdz Vesetas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar koncerta rīkotāju izsniegtajām caurlaidēm).

Transportlīdzekļu satiksmei no 17.augusta plkst. 17.00 līdz 18.augusta plkst. 1.00 un no 18.augusta plkst.17.00 līdz 19.augsta plkst.1.00 tiks slēgta Hanzas iela posmā no Strēlnieku ielas līdz Vesetas ielai un Emīļa Melngaiļa iela posmā no Zaļās ielas līdz Strēlnieku ielai, savukārt Antonijas ielā posmā no Dzirnavu ielas līdz Emīla Melngaiļa ielai tiks organizēta divvirzienu transportlīdzekļu satiksme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Radošā laboratorija: Avangardiskais zviedru dizaina duets

Lana Jūra, 20.06.2016

Arch kolekcija mēbeļu ražotājam Gebrüder Thonet Vienna, veidota no termiski apstrādāta liekta koka. Inspirācija tai meklējama tradīcijām bagātajā Vīnes krēslu vēsturē un gadsimtiem senās koksnes apstrādes tradīcijās

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien uz viņām fokusējas starmešu gaismas Milānā, Amsterdamā un Tokijā.

Viņu vārdi lasāmi līdzās vīriešu kārtas smagsvariem, kas nosaka toni industriālajā dizainā. Viņas aicina sadarboties pasaules vadošie ražotāji. Viņu dizains nav izteikti ziemeļniecisks, drīzāk – eksperimentāls. Jau 2005.gadā, īsi pēc karjeras sākšanas, britu dizaina žurnāls Icon prognozēja viņām slavu un daudzsološu karjeru. Viņas ir jaunas, komunikablas un inteliģentas - zviedru dizaina grupas Front dalībnieces Sofija Lāgerkvista (Sofia Lagerkvist) un Anna Lindgrēna (Anna Lindgren). 2016.gada Milānas dizaina nedēļā duets prezentēja jaunus produktus sadarbībā ar Moroso, Thonet GTV, Axor/Hansgrohe, Qeeboo, Porro, Wallpaper Handmade, Alpi, Zero, Triennale di Milano (www.frontdesign.se).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā, Valmierā, radīti Nuuk chair – atpūtas/relaksācijas krēsli, kurus plānots eksportēt

Nuuk chair ir krēsli, kurus var izmantot gan viens, gan ar ģimeni vai nelielā draugu kompānijā. Šobrīd tirgū tiek piedāvāts augstais Nuuk krēsls un zemais Nuuk krēsls, kā arī lielais un mazais galds. Ideja par Nuuk krēsliem radusies pirms trīs gadiem, brīdī, kad neizdevās cita biznesa ideja un bija jāizdomā, kā realizēt iepirktos materiālus.

"Paralēli strādāju pasākumu (sporta spēļu) organizēšanā, un viena no mūsu aktivitātēm bija būris, kas sametināts no metāla kvadrātcaurulēm (līdzīgs lielajam Nuuk rāmim). Pasākumos izmantojām arī šūpuļtīklus, ko iekarina kokos, tomēr saskārāmies ar problēmu, ka ne vienmēr tīklus ir, kur iekārt, jo koki atrodas tālu no atpūtas vietas vai ir nepieciešami papildu stiprinājumi. Iedomājos, ka tīklu varētu iekarināt šajā būra rāmī. Izdarījām to un sapratām, ka ļoti ērti sēdēt, tā arī radās pirmais Nuuk krēsls. Tālākais jau bija apzināta produkta attīstība un virzība,” stāsta SIA Rūtiņdupsis dibinātājs un vadītājs Raivis Tauriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākotnē bankām būs jāapvienojas, prasības tām kļūs stingrākas, kredīti - pieejamāki uzņēmējiem.

Cītīga kļūdu labošana pēc globālās finanšu krīzes, kā arī Parex bankas iespējamā pārdošana - šie bez šaubām būs galvenie faktori, kas visvairāk ietekmēs Latvijas banku nozari turpmākajos gados. Bet vai tā banka, uz kuru pēc pieciem gadiem iesim pēc kredīta vai maksājuma kartes, būtiski atšķirsies no tās, kuras pakalpojumus izmantojam šodien? Ekspertu vērtējumi par to ir dažādi, taču skaidrs ir viens: spēles noteikumi, kurus bankām izvirzīs uzraugošās iestādes, kļūs daudz stingrāki, kas neizbēgami iespaidos arī klientus.

Jaunā un vecā jeb labā un sliktā

Parex bankas pārdošana mazinās spriedzi gan tās klientu vidū, gan arī pārējos tirgus dalībniekos - tā uzskata Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Irēna Krūmane. Bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis savukārt uzsver, ka Parex sadalīšana jaunajā un vecajā jeb labajā un sliktajā interesi par nacionalizēto banku palielinās. «To sadalot, mēs palielinām aktīvu vērtību - kamēr tie ir samaisīti kopā, tie pircējiem nav interesanti,» skaidro N. Melngailis. Tas ļaus arī uzlabot «labās» daļas bilanci, jo tā tiks atbrīvota no problemātiskākiem kredītiem, kuriem jāveido uzkrājumi, kas palielina bankas zaudējumus. N. Melngailis atgādina, ka «labā» banka pārņems tos kredītus, ar kuru atgūšanu grūtību nav, visu klientu bāzi, līzinga biznesu, kompāniju Parex Asset Management, nerezidentu apkalpošanu utt. Savukārt sliktajā bankā, kas būtībā būs nekustamā īpašuma fonds, nonāks tie īpašumi, kurus banka bija spiesta pārņemt, piemēram, nepabeigtos attīstītāju projektus. Tie gaidīs labākus laikus, bet kapitāla fondam pietikšot vairākiem gadiem, apgalvo bankas prezidents. Pēc N. Melngaiļa teiktā, šādu pieeju izmanto daudzas Eiropas bankas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirkšanai nodibina firmu Luksemburgā

Aigars Kauliņš [email protected] 67084416, 24.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom vadība strādā darījuma pabeigšanai nepieciešamo uzdevumu izpildes, TB/LNNK lūgs valdībai atlikt lēmuma pieņemšanu.

Gala lēmums par telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom privatizāciju varētu tikt pieņemts 6. novembrī. «Ja valdība lēmumu par pārdošanu pieņem minētajā datumā, tad vēl ir iespējams ievērot iepriekš apspriestos termiņus par darījuma pabeigšanu un līdz ar to arī — ieskaitīt naudu par Lattelecom kapitāldaļām valsts budžetā līdz gada beigām,» uzskata Lattelecom preses sekretāre Maija Celmiņa. Tikmēr Tēvzemei un brīvībai/LNNK (TB/LNNK) lūdz valdībai atlikt jautājumu par Lattelecom privatizāciju, jo uzskata, ka izvēlētais privatizācijas modelis nav labākais risinājums, jo iegūstamā summa 290 milj. Ls ir teju līdzvērtīga uzņēmumam piederošo īpašumu vērtībai. «Pašreizējā ekonomiskā situācijā šis ir veiksmīgākais Lattelecom pārdošanas modelis, jo nodrošina valsts budžetam garantētus ienākumus atbilstoši augstākajam neatkarīgam vērtējumam,» norāda M. Celmiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nila Melngaiļa atalgojums Parex bankas prezidenta amatā būs 12 000 latu mēnesī. Iepriekš, strādājot par Lattelecom izpilddirektoru, N. Melngaiļa mēnešalga bija aptuveni tikpat liela, un kopumā viņš bija viens no vislabāk atalgotajām valsts amatpersonām, raksta Diena.

Db.lv jau ziņoja, ka N. Melngailis iecelts par Parex bankas jauno prezidentu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Godmanis: Melngaiļa plānam pielikts punkts

, 17.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Ivars Godmanis pēc tikšanās ar Lattelecom izpilddirektoru Nilu Melngaili un ASV investīciju kompānijas Blackstone Group pārstāvjiem paziņoja, ka Lattelecom privatizācija nenotiks pēc Nila Melngaiļa iecerētā scenārija, ziņo Latvijas Radio.

Ivars Godmanis esot norādijis, ka Nila Melngaiļa plānam ir pielikts punkts.

24. janvārī Ministru prezidents ir iecerējis tikties ar Telia Sonera pārstāvjiem, lai lemtu par tālāko rīcību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV investors The Blackstone Group ir nosūtījis vēstuli Ministru Kabinetam norādot, ka bez Nila Melngaiļa atrašanās Lattelecom vadītāja amatā, darījums pērkot TeliaSonera piederošās 49% uzņēmuma daļas nevar notikt, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, raksta Nozare.lv.

Tādējādi The Blackstone Group faktiski paziņo par atkāpšanos no darījuma.

Nozare.lv raksta, ka starptautiski pieredzējuša vadītāja izēšanai no amata seko investora aiziešana no investīciju vides. Jaunam Lattelecom vadītājam būs jāveic citu vadītāju un darbinieku pārliecināšana, ka uzņēmums attīstīsies stabili un prognozējami.

Par iespējamo kandidātu Nila Melngaiļa vietā tiek minēts Lattelecom finanšu direktors Juris Gulbis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas pašvaldība nepārņems mūzikas un mākslas vidusskolas

Vēsma Lēvalde, Db, 15.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome nosūtījusi vēstuli kultūras ministram Intam Dālderim, kurā pašvaldība noraida iespēju pārņemt Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolu un Liepājas Mākslas vidusskolu savā pakļautībā.

Kultūras ministrija bija lūgusi domi izvērtēt iespēju ar 2010./2011. mācību gadu pārņemt Liepājas Mākslas vidusskolu vai mūzikas vidusskolu domes padotībā sakarā ar administratīvo izdevumu samazināšanu ministrijā.

Pašvaldība vēstulē ministrijai norāda, ka šobrīd darba kārtībā nav jautājums par attiecīgo izglītības iestāžu pārņemšanu pašvaldības padotībā, jo saskaņā ar likumdošanu šīs skolas ir valsts pārziņā. „Ir pārtraukta valsts mērķdotācija 5 - 6 gadīgo bērnu apmācībai aptuveni 700 tūkstošu latu apjomā, kuru neplānoti jāsedz pašvaldībai no saviem līdzekļiem. No šā gada 1.septembra pašvaldībai būs jānodrošina ne vien šī iztrūkstošā mērķdotācija, bet pilnā apjomā būs jāsedz visu šo pedagogu darba samaksa, kas līdz šim saskaņā ar Izglītības likumu bija paredzēta no valsts, paskaidro Liepājas domes priekšsēdētāja 1. vietniece Silva Golde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slēgta satiksme Melngaiļa ielas posmā

, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21. janvārī, sakarā ar dzelzsbetona kanalizācijas cauruļvada rekonstrukcijas darbiem, uz E.Melngaiļa ielas slēgta satiksme posmā no Strēlnieku ielas līdz Antonijas ielai. Satiksme šajā posmā būs slēgta līdz šā gada 30. jūlijam, taču tiks nodrošināta iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas E.Melngaiļa ielas slēgtajā posmā, transporta piekļūšana dzīves vietai vai uzņēmumam, kā arī operatīvā transporta kustība informē Rīgas ūdens.

Darbu veicēji - SIA SUIS-Rīga plāno darbus pabeigt laikus vai pat pirms termiņa, neskatoties uz to, ka tos apgrūtina nepieciešamība kolektoru izbūvēt uz pāļiem un arī lielais gruntsūdeņu daudzums. Pēc šī posma pabeigšanas, kolektora rekonstrukciju paredzēts turpināt līdz pat Zaļai ielai.

Dzelzsbetona kanalizācijas cauruļvadu rekonstrukcija šobrīd notiek arī citos Rīgas pilsētas rajonos – Vecmīlgrāvī ( Emmas ielā, Vecāķu prospektā un Ezera ielā) un Ķengaragā gar Daugavas krastu. Šie darbi tiek veikti projekta Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 3. kārta ietvaros ar mērķi izveidot drošu kanalizācijas sistēmu visā Rīgas pilsētā. Projekts tiek īstenots, izmantojot 85% Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu un 15% Rīgas domes un SIA Rīgas ūdens līdzfinansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Melngailis uz Parex nācis komplektā ar savu firmu

Vēsma Lēvalde, Db, 03.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas prezidentam Nilam Melngailim piederošās firmas Riga Capital (RC) kļūšana par vienu no bankas konsultantiem bijis viens no N.Melngaiļa nosacījumiem, piekrītot kļūt par bankas vadītāju, raksta laikraksts Diena.

"Tas bija viņa nosacījums, ka viņš nāk ar savu komandu," jautāts, kāpēc N.Melngailim piederošā RC kļuvusi par Parex konsultantu, laikrakstam teicis FM valsts sekretārs, Parex īpašnieces valsts a/s Latvijas Hipotēku un zemes banka valsts pilnvarnieks Mārtiņš Bičevskis. Tas arī esot pamats RC piesaistīšanai, kuras pienākumos ir gan palīdzība bankas stabilizācijas programmas izstrādē, gan bankas sagatavošanā pārdošanai. RC pakalpojumus apmaksās Parex. Līgums ar firmu vēl nav noslēgts, jo neesot panākta vienošanās par samaksu. M.Bičevskis prognozēja, ka tas varētu notikt šonedēļ. Taujāts, vai tas nebūs interešu konflikts, ja N. Melngailis kā bankas prezidents slēgs līgumu ar sev piederošo firmu par konsultāciju pakalpojumu pirkšanu, M. Bičevskis teica, ka par līgumu lemšot Parex padome, "ja vajadzēs, arī Hipotēku banka". Līguma nosacījumus un RC pakalpojuma cenu M. Bičevskis līdz tā noslēgšanai nav atklājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā būs Ugunsdzēsēju laukums

Dienas Bizness, 30.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja Ugunsdzēsēju laukuma nosaukuma piešķiršanu laukumam starp Hanzas un Strēlnieku ielām pie Emiļa Melngaiļa ielas sākuma. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Ugunsdzēsēju depo Hanzas ielā 5 ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, kas izveidots 20.gadsimta sākumā. Patlaban ēkā darbojas VUGD struktūrvienības – Latvijas Ugunsdzēsības muzejs, Operatīvās vadības pārvalde un Rīgas reģiona pārvaldes 9.daļa, informē Rīgas dome.

Laukumā pie ugunsdzēsēju depo Hanzas ielā 5 gadsimta garumā notika intensīvas praktiskās nodarbības un treniņi, kur ugunsdzēsēji ieguva iemaņas darbā ar ugunsdzēsības aprīkojumu un iekārtām, kā arī paaugstināja profesionālo meistarību. Gadu gaitā laukums pieredzējis zirgu vilktu ugunsdzēsības tehniku, pirmos tvaika sūkņus pašgājējus, laikam atbilstošus modernus pagājušā gadsimta un šodienas ugunsdzēsības automobiļus, kā arī vairāku ugunsdzēsēju paaudžu soļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Raidījums: Parex šobrīd strādā Latvijā vieni no vislabāk atalgotajiem baņķieriem

Lelde Petrāne, 07.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiek uzsvērts, ka Parex baņķieru atalgojums atbilst vidējiem rādītājiem nozarē. Taču, veicot salīdzinājumu, LTV raidījuma De facto veidotāji secinājuši, ka tā gluži nav - Parex bankā šobrīd strādā Latvijā vieni no vislabāk atalgotajiem baņķieriem, turklāt valstij piederošās bankas vadītāja alga šogad atkal atgriezusies iepriekšējā līmenī.

Vairāki finanšu nozarē strādājošie De facto sacījuši, ka viskorektāk Parex banku būtu salīdzināt ar diviem pārējiem tirgus līderiem Swedbank un SEB. Salīdzinājumam izmantoti De facto rīcībā esošie Neo dati, kas, kā šī persona apgalvo, nākuši no VID elektroniskās deklarēšanas sistēmas. Banku prezidentu līmenī Parex atalgojums īpaši neatšķiroties. Nila Melngaiļa vidējie pērnā gada mēneša ienākumi bijuši otrie augstākie, turklāt gada nogalē N. Melngaiļa atalgojums samazināts un šo banku vidū tas bijis zemākais.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Turēsies pie piedāvājuma šogad atdot piekto daļu Parex bankas sindicētā kredīta

Madara Fridrihsone, Db, 17.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība atbalsta Parex bankas valdes priekšsēdētāja Nila Melngaiļa piedāvāto Parex bankas sindicētā kredīta atdošanas grafiku, kas paredz, ka šogad bankas kreditoriem tiks atdoti 20 % no kopumā 775 milj. eiro lielā sindicētā kredīta. Šonedēļ kreditoriem tikšot pārskaitīti uzkrātie kredītprocenti – aptuveni 3 milj. eiro.

Tiesa, kā pēc valdības slēgtās sēdes žurnālistiem atzina N. Melngailis, pagaidām vienošanās ar sindicētā kredīta devējiem vēl nav panākta, taču, viņaprāt, vienoties noteikti izdosies. "Pricipā jau no pagājušā gada novembra, kad Parex banka pārgāja valsts īpašumā, sindikāts varēja pieprasīt kredīta atdošanu, bet tas nav noticis," savu pārliecību pamato pašreizējais Parex bankas valdes priekšsēdētājs.

Premjers Ivars Godmanis informē, ka šodien valdība pieņēmusi lēmumu atbalstīt N. Melngaiļa piedāvāto sindicētā kredīta atdošanas grafiku, saskaņā ar kuru šogad Parex kreditoriem tiks atmaksāti 20 % no kredīta summas, kā arī izsniegt valsts garantijas, ka nākamgad Parex atdos vēl 30 % no sindicētā kredīta summas, bet 2010. gadā – atlikušo daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušās nedēļas nogalē beidzot ir noslēgts darba līgums ar valsts rokās nonākušas Parex bankas valdes priekšsēdētāju Nilu Melngaili, Db uzzināja bankā.

N. Melngailis bez darba līguma strādāja kopš viņa apstiprināšanas pērn decembra sākumā. Jāatgādina, ka īsu brīdi pirms N. Melngaiļa Parex banku vadīja Parex bankas kontrolpaketes turētājas Hipotēku bankas vadītājs Inesis Feiferis.

Paredzēts, ka N. Melngaiļa bruto atalgojums bankas vadītāja amatā mēnesī ir 12 tūkstoši lati.

Ar Nilu Melngaili beidzot noslēgts darba līgums

Komentāri

Pievienot komentāru