Investors

Lokomotiiv Investeeringud ieguvusi 46,01% AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta rūpnīca akciju

Žanete Hāka, 29.11.2017

Jaunākais izdevums

AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta rūpnīca saņēmusi uzņēmuma akcionāra, obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteicēja sabiedrības OÜ Lokomotiiv Investeeringud ziņojumu par akciju atpirkšanas piedāvājuma rezultātiem, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Akciju skaits, kas pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes ir piedāvātāja rīcībā.

Pēc norēķinu izpildes par akciju atpirkšanas piedāvājumu OÜ Lokomotiiv Investeeringud rīcībā kopumā būs 3 815 805 mērķa sabiedrības akcijas, kas veido 46,01% no mērķa sabiedrības pamatkapitāla un balsstiesīgo akciju skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas zaudējumi – 2 miljoni eiro

Žanete Hāka, 23.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņus mēnešos AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) koncerns pabeidza ar zaudējumiem 2 miljonu eiro apmērā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Pārskata periodā koncerns eksportēja savu produkciju uz 8 valstīm, kopējais eksporta apjoms sasniedza 14,7 miljonus eiro (2016. gada 9 mēn. – 6,1 miljonu eiro). Galvenie eksporta virzieni 2017.gada 9 mēnešos bija ES valstis: Igaunija, Lietuva, Polija un Somija, trešās valstis: Krievija, Baltkrievija, Kazahstāna un Uzbekistāna.

Zaudējumi saistīti ar vēsturisko nenoslogotību pirmajā ceturksnī, skaidro uzņēmums. Otrajā un trešajā ceturksnī Uzņēmums tika noslogots, taču nevarēja realizēt objektus komplektējošo detaļu lielas aizkavēšanās dēļ no piegādātājiem. Patlaban uzņēmums strādā ar pilnu slodzi.

2017. gada 23. oktobrī DLRR akcionārs OÜ Lokomotiiv Investeeringud izteica obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu DLRR akcijām. Piedāvājums tika izteikts saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 17. oktobra lēmumu. Izteiktā piedāvājuma vienas akcijas cena ir 0,44 eiro. OÜ Lokomotiiv Investeeringud izteiktais piedāvājums neietekmēs DLRR nodarbinātības politiku - DLRR darbinieki saglabā darbavietas saskaņā ar noslēgtajiem darba līgumiem. Tā pat piedāvājums neietekmēs DLRR darbības stratēģijas, kā arī nākotnes plānu realizāciju, nav paredzēts mainīt esošo darbības profilu vai atrašanās vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Rīt sāksies AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta rūpnīca obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums

Žanete Hāka, 23.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 24. oktobrī sāksies AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta rūpnīca akcionāra OÜ Lokomotiiv Investeeringud izteiktais obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Prospekta parakstīšanas dienā piedāvātājam kopā ar mērķa sabiedrības akcionāriem, kas 7. septembra ārkārtas akcionāru sapulcē balsoja par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, pieder 63,31% no mērķa sabiedrības balsstiesīgo akciju kopskaita.

Atpirkšanas cena ir 0,44 eiro par vienu akciju.

Piedāvājuma termiņš ir 30 kalendārās dienas, sākot ar 2017. gada 24. oktobri (līdz 2017. gada 22. novembrim ieskaitot).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas akcionāram ļauj izteikt galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu

Žanete Hāka, 11.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi lēmumu atļaut AS «Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca» akcionāram AS «Skinest Rail» veikt AS «Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca» galīgo akciju atpirkšanu.

Vienas akcijas cena galīgajā atpirkšanā ir noteikta 0,44 eiro.

AS Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca konsolidētais neto apgrozījums pērnā gada 16,2 milj. EUR (144,6 % palielinājums attiecībā pret 2016. gada 9 mēnešu apgrozījumu).

2017. gada 9 mēnešu laika periodu koncerns pabeidza ar zaudējumiem 2 miljonu eiro apmērā. Pārskata periodā Koncerns eksportēja savu produkciju uz 8 valstīm, kopējais eksporta apjoms sastādīja 14,7 milj. EUR (2016. gada 9 mēn. – 6,1 milj. EUR).

Galvenie eksporta virzieni 2017.gada 9 mēnešos bija ES valstis: Igaunija, Lietuva, Polija un Somija, trešās valstis: Krievija, Baltkrievija, Kazahstāna un Uzbekistāna.Zaudējumi saistīti ar vēsturisko nenoslogotību pirmajā ceturksnī. Otrajā un trešajā ceturksnī Uzņēmums tika noslogots, taču nevarēja realizēt objektus komplektējošo detaļu lielas aizkavēšanās dēļ no piegādātājiem, skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Daugavpils uzņēmuma padomē iecelta Anastasija Udalova

Sandra Dieziņa, 04.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcas (DLRR) akcionāri ārkārtas sapulcē apstiprinājuši izmaiņas uzņēmuma statūtos, kā arī veikuši izmaiņas uzņēmuma padomē, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

No uzņēmuma padomes locekļa amata atsaukts Semi Henrik Roiha un viņa vietā par padomes locekli iecelta Anastasija Udalova. Viņa iepriekš bija VAS Latvijas autoceļu uzturētājs valdes locekle, bet šā gada 3.aprīlī amatu pameta. Vēlāk Latvijas Televīzija ziņoja, ka VAS Latvijas autoceļu uzturētājs telpās 4.aprīlī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu, tostarp, pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās neoficiālās informācijas, kratīts arī Anastasijas Udalovas kabinets.

DLRR līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Roman Zahharov un padomes locekļi Sergei Jakovlev, Pavel Prikhodko un Siarhei Psiola, savukārt, apstiprināti līdzšinējos amatos uz jaunu pilnvaru termiņu. Saistībā ar iziešanu no regulētā tirgus DLRR arī mainījis statūtus, veicot DLRR akciju konversiju no uzrādītāja akcijām uz parastajām vārda akcijām un apmainot vienu uzrādītāja akciju pret vienu vārda akciju. Uzņēmums statūtos arī noteicis, ka ir slēgta sabiedrība, kuras akcijas nav publiskās apgrozības objekts.DLRR statūtu grozījumi reģistrēti un izmaiņas amatpersonu sastāvā ierakstītas komercreģistrā šā gada 1.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcai jauns valdes priekšsēdētājs

Db.lv, 07.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca» (DLRR) līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Antanas Žmejauskas, kurš šo amatu ieņēma kopš 2018.gada aprīļa, kļuvis par uzņēmuma valdes locekli, un viņa vietā par jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Gerimantas Bakanas, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Savukārt līdzšinējais valdes loceklis Kazimirs Steļmačenoks atbrīvots no amata. DLRR valdē bez izmaiņām turpina darboties valdes locekļi Natālija Petrova un Darius Ražinskas.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 4.janvārī.

«Lursoft» izziņa liecina, ka jaunais amats DLRR ir vienīgais, kuru Latvijā reģistrētā uzņēmumā ieņem Lietuvas pilsonis Gerimantas Bakanas.

DLRR dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 611 906,60 eiro, un tā kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas uzņēmums «Skinest Rail AS» - tam pieder 53,99% uzņēmuma pamatkapitāla, savukārt atlikušie 46,01% akciju pieder Igaunijas kompānijai «OÜ Lokomotiiv Investeeringud». DLRR patiesais labuma guvējs ir Igaunijas uzņēmējs Oleg Ossinovski (Oļegs Osinovskis), kurš Latvijā apsūdzēts par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, kā arī par kukuļa nodošanu lielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca» (DLRR) līdzšinējais valdes loceklis Darius Ražinskas atstājis amatu, kuru viņš ieņēma kopš 2018.gada jūlija, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Izmaiņas uzņēmuma amatpersonās komercreģistrā ierakstītas 4.aprīlī.

Citi uzņēmuma valdes locekļi turpina strādāt bez izmaiņām. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Gerimantas Bakanas, bez kura uzņēmuma valdē darbojas valdes locekļi Natālija Petrova un Antanas Žmejauskas.

DLRR dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 611 906,60 eiro, un kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas uzņēmums «Skinest Rail AS» - tam pieder 53,99% DLRR pamatkapitāla, savukārt atlikušie 46,01% akciju pieder Igaunijas kompānijai «OÜ Lokomotiiv Investeeringud». DLRR patiesais labuma guvējs ir Igaunijas uzņēmējs Oleg Ossinovski (Oļegs Osinovskis), kurš Latvijā apsūdzēts par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, kā arī par kukuļa nodošanu lielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru