Jaunākais izdevums

Augstākās tiesas (AT) Senāts noraidījis likvidētās partijas LPP/LC kasācijas pieteikumu pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), līdz ar to partijai par nelikumīgu līdzekļu izlietošanu Valsts kasē būs jāatmaksā vairāk nekā pusmiljons latu, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, KNAB 2008.gadā secināja, ka partija LPP/LC ir 9.Saeimas vēlēšanās piedalījušās un patlaban darbību izbeigušās Latvijas Pirmās partijas un Latvijas Ceļa vēlēšanu apvienības saistību un tiesību pārņēmēja.

Partijai tika uzdots atmaksāt pārsniegtos pieļaujamos priekšvēlēšanu izdevumus 422 226 latu apmērā un pretlikumīgi saņemtos dāvinājumus jeb ziedojumus kopsummā par 106 643 latiem. Tie Valsts kasē bija jāatmaksā līdz 2008.gada 13.decembrim.

KNAB secināja, ka konkrētajā gadījumā apvienība, izmantojot politisko partiju pārreģistrācijas kārtību, izvairījusies no saistībām pret valsti, tādējādi rīkojusies pretēji likuma mērķim, kas paredz nodrošināt partiju finansiālās darbības atbilstību parlamentārās demokrātijas sistēmai.

Partija KNAB lēmumu pārsūdzēja. Administratīvā rajona tiesa pagājušā gada 12.novembrī noraidīja LPP/LC sūdzību, tādējādi atzīstot KNAB lēmuma tiesiskumu. Arī Administratīvā apgabaltiesa vasarā noraidīja LPP/LC pieteikumu par apelācijas tiesvedības ierosināšanu, lai pārsūdzētu pirmās instances lēmumu.

Partija LPP/LC tika likvidēta pagājušā gada nogalē. Liela daļa tās biedru pievienojās Rīgas vicemēra Andra Amerika jaunizveidotajam politiskajam spēkam Gods kalpot Rīgai!.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmums LPP Latvia ltd., kas pārstāv tādus plaši pazīstamus modes preču zīmolus kā Reserved, Sinsay, Mohito, House un Cropp, paziņojis par vērienīgiem attīstības plāniem Latvijas reģionos.

Tuvākajā laikā plānots atvērt vairākus zīmola Sinsay veikalus dažādās pilsētās - Daugavpilī, Jēkabpilī, Cēsīs, Ķekavā u.c.

Kā informē LPP Latvia ltd valdes locekle Inese Ļebedeva, šis ir būtisks solis uzņēmuma attīstībā. LPP pārstāvošais uzņēmums Latvijā darbojas gandrīz 20 gadu un pašlaik nodarbina 340 darbinieku. "Līdz šim visi mūsu veikali darbojušies tikai Rīgā, taču uzņēmuma 20. jubilejas priekšvakarā sākts aktīvs darbs pie Sinsay veikalu atvēršanas ārpus galvaspilsētas. Turklāt nākamajā gadā uzņēmums plāno atvērt vēl vismaz 10 veikalus Latvijas pilsētās."

Biznesu reģionos bremzē atbilstošu namu trūkums 

Piemērotu telpu atrašana ārpus Rīgas uzņēmējiem ir liels izaicinājums, atsevišķās pilsētās...

Tā kā šobrīd noslēgtie telpu nomas līgumi neaptver visus reģionus, kuros uzņēmums redz attīstības potenciālu, LPP Latvia ltd. turpina raudzīties attīstības virzienā reģionos, izskatot visas telpu nomu iespējas pilsētās ar vismaz 6000 iedzīvotāju, piemēram, Liepājā, Jūrmalā, Jelgavā, Ventspilī, Rēzeknē, Ogrē, Valmierā, Salaspilī u. c.

Kā norāda Sinsay nomas un attīstības projektu vadītājs Alberts Aigars, tieši piemērotu telpu atrašana reģionos ir lielākais izaicinājums, ar kuru uzņēmums šobrīd saskaras. Daļā pilsētu trūkstot Sinsay standartiem atbilstošu tirdzniecības telpu, kas būtu vismaz 800 m2 platībā, tādēļ joprojām notiek aktīvs darbs pie vietu meklēšanas un uzņēmums ir atvērts dažādu telpu nomas piedāvājumu izskatīšanai.

"Pandēmijas laiks ir veicinājis strauju tiešsaistes tirdzniecības popularitātes pieaugumu, tādējādi paplašinot preču pieejamību reģionos, un, likumsakarīgi, mazpilsētās cilvēki ir kļuvuši prasīgāki attiecībā uz preču piedāvājumu. Pieprasījums pēc lielo ķēžu zīmolu klātienes veikaliem reģionos ir augsts, bet piedāvājums - joprojām zems," uzņēmuma ieceres pamato LPP Latvia ltd. mārketinga vadītāja Jana Meidropa.

"LPP Latvia ltd. mātes uzņēmums "LPP" ir Polijas ģimenes uzņēmums un uzskatāms par vienu no visstraujāk augošajiem apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmumiem Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā.

"LPP SA" pārvalda piecus modes zīmolus: "Reserved", "Cropp", "House", "Mohito" un "Sinsay", kuru piedāvājums šobrīd ir pieejams klātienes un tiešsaistes veikalos gandrīz 40 tirgos visā pasaulē trijos kontinentos. Uzņēmumam ir vairāk nekā 1700 veikalu tīkls ar kopējo platību 1,4 miljoni m2, un uzņēmuma birojos un pārdošanas struktūrās Eiropā, Āzijā un Āfrikā ir nodarbināti vairāk nekā 24 tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot demokrātisko cenu zīmola Sinsay attīstību reģionos, 13.janvārī Rēzeknē durvis vērs jau ceturtais zīmola veikals ārpus Rīgas.

"2022.gada beigās uzsākām vērienīgu uzņēmuma paplašināšanos ārpus Rīgas un 2023.gadā šo uzņemto kursu noteikti trupināsim, lai būtu vēl sasniedzamāki saviem klientiem. Jaunajā gadā pirmais atvērtais veikals būs Rēzeknē, bet noteikti tuvākā laikā atgriezīsimies ar labām ziņām arī pie citu pilsētu iedzīvotājiem, jo zīmola veikali tiks atvērti arī daudzās citās vietās," norāda LPP Latvia ltd. valdes locekle Inese Ļebedeva.

Sinsay vērienīgi attīstības plāni Latvijas reģionos 

Apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmums LPP Latvia ltd., kas pārstāv tādus plaši pazīstamus modes...

Līdz ar zīmola Sinsay veikala atvēršanu Rēzeknē tiks radītas vismaz 10 jaunas darbavietas. LPP Latvia ltd. personāldaļas vadītāja Andra Luksa-Urtāne atzīst: "Veikala atvēršana Rēzeknē ir investīcija gan vietējā ekonomikā, gan jaunu darbavietu izveidē. Mēs redzam, ka ir liels pieprasījums pēc stabilām darba vietām, kas atrodas tuvu dzīvesvietai".

Biznesu reģionos bremzē atbilstošu namu trūkums 

Piemērotu telpu atrašana ārpus Rīgas uzņēmējiem ir liels izaicinājums, atsevišķās pilsētās...

"Neskatoties uz klātienes veikalu ekspansiju, joprojām aktīvākā tirdzniecība notiek Sinsay e-veikalā," komentē LPP Latvia ltd. mārketinga vadītāja Jana Meidropa.

"LPP Latvia ltd. mātes uzņēmums "LPP" ir Polijas ģimenes uzņēmums. "LPP SA" pārvalda piecus modes zīmolus: "Reserved", "Cropp", "House", "Mohito" un "Sinsay", kuru piedāvājums šobrīd ir pieejams klātienes un tiešsaistes veikalos gandrīz 40 tirgos trijos kontinentos visā pasaulē.

Uzņēmumam ir vairāk nekā 1700 veikalu tīkls ar kopējo telpu platību 1,4 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmuma birojos un pārdošanas struktūrās Eiropā, Āzijā un Āfrikā ir nodarbināti vairāk nekā 24 tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Amerikam beidzot izdodas reģistrēt partiju

Gunta Kursiša, 07.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrs pirmdien reģistrējis Rīgas vicemēra Andra Amerika dibināto politisko partiju Gods kalpot Rīgai, kurai patlaban ir 345 biedri un vairāk nekā 800 atbalstītāji. Partijas valdē iecelti gandrīz visi bijušās LPP/LC Rīgas domes deputāti.

«Gods kalpot Rīgai izveidota ar mērķi apvienot īstenus pilsētas patriotus, lai, kopā strādājot, veidotu Rīgu par drošu un sakārtotu mājvietu visiem tājā dzīvojošajiem,» pauda organizācijas pārstāve Liene Pētersone.

Jau iepriekš vēstīts, ka šā gada aprīļa beigās Uzņēmumu reģistrs atteica reģistrāciju partijai Gods kalpot Rīgai, jo iesniegtajos statūtos tika konstatētas nepilnības.

Jau vēstīts, ka esošā Rīgas vicemēra un bijušā LPP/LC politiķa A. Amerika dibinātā organizācija Gods kalpot Rīgai 17. martā no biedrības pārtapusi lokālpatriotiskā reģionālajā partijā.

Jau rakstīts, par Gods kalpot Rīgai priekšsēdētāju partijas dibināšanas kongresā vienbalsīgi tika ievēlēts vienīgais izvirzītais kandidāts A. Ameriks. Valdē iecelti gandrīz visi bijušās LPP/LC Rīgas domes deputāti - Rīgas Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs un a/s Rīgas siltums padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, komiteju deputāti Andris Bērziņš, Irina Vinnika, Mihails Gavrilovs, a/s Getliņi EKO valdes loceklis Raimonds Timma, Kristīgo draudžu kolēģijas darba grupas vadītājs Jānis Šmits, kā arī Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs. Arī pārējie valdes locekļi ir bijušie partijas LPP/LC biedri. Valdē ievēlēts Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs, bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, kurš tagad ir A. Amerika padomnieks Rīgas domē, pašvaldības SIA Rīgas karte valdes loceklis Aleksandrs Brandavs, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Mix Media Group īpašnieks uzņēmējs Andrejs Feldmanis, bijusī Rīgas domes deputāte Sarmīte Pīka, kā arī kādreizējais Saeimas un Rīgas domes deputāts, bijušais TB/LNNK biedrs Andrejs Požarnovs un Latvijas Baptistu Draudžu Savienības izpilddirektore Inga Ziņģe-Pupiņa, kā arī A. Amerika biroja vadītāja Rīgas domē Rudīte Leitena, kura 2009. gadā kandidējusi pašvaldību vēlēšanās no LPP/LC saraksta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Dominējošais stāvoklis mazumtirdzniecībā un tā ļaunprātīga izmantošana

Tatjana Čaika, juriste, zvērinātu advokātu birojs Borenius, 26.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 25.jūnijā Administratīvajā apgabaltiesā (Tiesa) tika izskatīta viena no lietām, kur Konkurences padome (turpmāk – KP) ir pieņēmusi lēmumu par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu mazumtirgotājam saistībā ar dominējoša stāvokļa mazumtirdzniecībā (turpmāk – DSM) ļaunprātīgu izmantošanu1.

Lietā KP ir konstatējusi, ka mazumtirgotājs attiecībās ar vienu no piegādātājiem piemēro līguma noteikumus, kas paredz nepamatotu maksājumu (veicināšanas atlaidi) par preču atrašanos zemo cenu zīmola veikalos. Zemāk ir apkopoti vissvarīgākie jautājumi, kādi var rasties DSM normas piemērošanas sakarā, ņemot par pamatu KP lēmumā ietvertos argumentus, kā arī Tiesas secinājumus lietā.

Lietas par DSM ļaunprātīgu izmantošanu ierosināšana uz KP iniciatīvas pamata

Saskaņā ar KL 24.pantu KP var ierosināt lietu, ja tai kļūst zināmi fakti, uz kuriem pamatojoties var konstatēt pārkāpumu, kā arī tad, ja KP ir pamats uzskatīt, ka šādi fakti varētu būt. Lai gan šī norma tika ietverta KL sākotnējā redakcijā (KL 13.panta otrā daļa parādījās vēlāk), nebūtu pamata ierobežot iespējas ierosināt lietas uz KP iniciatīvas pamata, pamatojoties uz pārkāpuma būtību. Vēl jo vairāk šķiet aktuālā lietu ierosināšana KL 24.panta kārtībā tieši gadījumos ar DSM ļaunprātīgu izmantošanu, kad cietušajiem piegādātāji diez vai būs interese nonākt konfliktā ar saviem lielākiem noieta kanāliem, jo neviens prātīgs uzņēmējs nesūdzēsies par dominējošā uzņēmuma rīcību, no kura pēc būtības ir atkarīga cietušā turpmākā darbība tirgū. Savukārt, ja šāds ierobežojums pastāvētu, KL 13.panta otrajai daļai būtu tikai deklaratīvs raksturs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrs otrdien atteicis reģistrāciju politiskajai partijai Gods kalpot Rīgai.

Reģistrācija atteikta, jo iesniegtajos partijas statūtos konstatētas nepilnības, pastāstīja UR Nevalstisko organizāciju un masu informācijas līdzekļu reģistrācijas nodaļas vadītāja Lilita Strode. Nepilnību novēršanai dots trīs mēnešus ilgs laiks, lai nepieciešamos dokumentus precizētu un iesniegtu atkārtotai reģistrācijai. Pēc šī perioda partijai reģistrācija būtu jāsāk no jauna un atkārtoti jāmaksā valsts nodevas.

Jau vēstīts, ka esošā Rīgas vicemēra un bijušā LPP/LC politiķa Andra Amerika dibinātā organizācija Gods kalpot Rīgai 17.martā no biedrības pārtapusi lokālpatriotiskā reģionālajā partijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā Polijas apģērbu ražotājs un tirgotājs LPP slēdzis savus veikalus Krievijā, paziņojis uzņēmums.

Uzņēmums ir pabeidzis operatīvās darbības, kas nepieciešamas veikalu slēgšanai Krievijā, un 29.martā slēdza pēdējo.

Tādējādi saskaņā ar iepriekš izteikto deklarāciju no 30.marta Krievijas tirgū tiks slēgti visi LPP zīmolu veikali. Iepriekš uzņēmums bija pilnībā apturējis preču transportēšanu uz Krieviju, kā arī visas investīcijas un attīstības plānus un pārtraucis visu savu zīmolu tirdzniecību tiešsaistē.

LPP veikali vairāk nekā 25 valstīs strādā ar zīmoliem "Reserved", "Cropp", "House", "Mohito" un "Sinsay".

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijas patērētāja tiesības uz godīgu cenu un privātumu

Evita Vaivode-Šulte, SIA Creditinfo Latvija Klientu apkalpošanas vadītāja, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kredītinformācijas apmaiņa vienmēr cenšas sabalansēt divas, savā ziņā pretējas, patērētāju tiesības:

1) patērētāja tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību, kas maksimāli ierobežo jebkādu personas datu vākšanu un apstrādi;

2) patērētāju tiesības uz godīgu cenu jeb iespēju saņemt finanšu pakalpojumus, kredītresursus uz maksimāli izdevīgiem nosacījumiem, kas paredz efektīvu un pilnīgu datu izvērtēšanu.

Par tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramību Eiropā runāts ļoti daudz un sen, tādēļ Eiropā šis jautājums ir visai labi sakārtots: to regulē ES Direktīva (95/46/EK), un Latvijā saskaņā ar šo direktīvu izstrādāts Fizisko personu datu aizsardzības likums. Tajā galvenais, kas nodrošina šo tiesību ievērošanu, ir nosacījums, ka datu apstrādi var veikt tikai ar pašas privātpersonas piekrišanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Tikai apzinot savas kļūdas varēsim iet uz priekšu

Evita Vaivode-Šulte, SIA Creditinfo Latvija Klientu apkalpošanas vadītāja, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Martin Gruell sacīja:

«No transparency, no trust;

no trust, no credit;

no credit, no investment;

no investment, no growth!

So there is a simple logic: financial reporting is an essential building block for financial intermediation, foreign investment, and sustainable economic development.»

Šis īsais, bet ļoti precīzais izteiciens, rosināja mani mazliet vairāk pavērties Latvijā notiekošajā.

Finanšu sistēmas nozīme ekonomikas attīstībai

Visiem labi zināms, ka finanšu sistēma ir viens no pamatiem valsts ekonomikas attīstībai un stabilitātei un tās ietekme var būt izšķiroša gan tautsaimniecības augšupejas un kritumu tempiem (apmēriem), gan attīstības virzieniem. Efektīvs finanšu institūciju darbs var nest būtisku ieguldījumu ekonomikas izaugsmē un iedzīvotāju labklājības līmeņa celšanos, bet tieši to augstās ietekmes dēļ, pastāv arī būtiski riski valsts finanšu sistēmas stabilitātei, kuru ignorēšana, gan likumdevēju, gan izpildvaras līmenī, var radīt nozīmīgas negatīvas sekas un nodarīt neatgriezeniskus postījumus ne tikai tuvākajā, bet arī tālākajā valsts attīstības perspektīvā. Risku vadības nozīmi finanšu sistēmā akcentē arī Eiropas Centrālā Banka: «Lai aizsargātu finanšu sistēmu un nodrošinātu finanšu stabilitāti, jānoskaidro galvenie risku avoti un vājās vietas un jāpanāk, lai visas iesaistītās puses, piemēram, finanšu institūcijas un uzraudzības institūcijas apzinātos šos riskus.» (skatīt šeit)

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas metalurga akcionāri pēc valsts galvojuma saņemšanas ziedojuši 56 tūkstošus latu politiķiem

Dienas Bizness, 16.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas metalurga akcionāri Kirovs Lipmans, Sergejs Zaharjins un Iļja Segals pēc valsts galvojuma piešķiršanas 2008. gada novembrī pie varas esošajiem politiķiem kopumā ziedojuši 56 tūkstošus latu, raksta lsm.lv.

2008. gadā, kad valdība vienojās piešķirt valsts galvojumu Liepājas metalurgam, lai tas varētu aizņemties naudu bankā veco martena krāšņu nomaiņai, pie varas bija premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), finanšu ministra amatā darbojās Atis Slakteris (Tautas partija), bet oficiāli galvojumu parakstīja finanšu ministrs Einars Repše (Vienotība) 2009. gada decembra beigās.

Kirovs Lipmans 2009. gada martā LPP/LC ziedoja desmit tūkstošus, bet 2010. gada augustā viņš ziedoja 18 tūkstošus partiju apvienībai Par Labu Latviju, kurā apvienojās LPP/LC un Tautas partijas cilvēki, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībā esošā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas dome apstiprinājusi detālplānojuma projektu zemesgabalam Bražciems 0701, kas praktiski paver zaļo gaismu Lielupes labā krasta apbūvei, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Zemesgabals pieguļ Lielupes labajam krastam, robežojas ar autoceļu Rīga-Ventspils un mežu. Mežaudzi veido 70 līdz 170 gadus vecas priedes, bet gar upes krastu aug melnalkšņi, vītoli un kārkli. Padomju laikā izveidots kempinga tipa koka mājiņu ciems, kas brūk kopā. Namiņu īpašnieki savas īpašumtiesības nevar pierādīt, sabiedriskajās apspriedēs nav piedalījušies. Īpašumu šķērso arī vairāki zemes ceļi.

Paredzēts izbūvēt jaunu ielu tīklu, brauktuves ar divām joslām, gājēju trotuāru un ar laiku arī veloceliņu. Centrālā ēka iecerēta kā multifunkcionāla būve ar atklātajiem un slēgtajiem tenisa kortiem, restorānu, veikalu, viesnīcu. Paredzētas arī 2,5 līdz 3,5 stāvu augstas kempinga mājas. Izstrādātajā detālplānojumā minēts, ka apbūve būs maksimāli saudzīga pret kokiem, cenšoties izcirst pēc iespējas mazāk, tomēr ir skaidrs, ka šāda mēroga būvniecībā to nāksies darīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tiesā atkal ierosināta Rīgas kuģu būvētavas maksātnespējas lieta

Žanete Hāka, 25.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļu rajona tiesā ir pieņemts LPP Nordweg Ship Reapair iesniegtais AS Rīgas kuģu būvētava maksātnespējas pieteikums un ir ierosināta maksātnespējas lieta, informē uzņēmums.

AS Rīgas kuģu būvētava valde informē, ka tā maksātnespējas pieteikumā norādītos darījumus uzskata par nenotikušiem un fiktīviem, tāpēc jau 2014.gada 1.augustā tika uzsākts tiesvedības process pret LPP Nordweg Ship Reapair par šo darījumu atzīšanu par spēkā neesošiem.

Db.lv jau rakstīja, ka vairāki uzņēmumi jau iepriekš tiesā iesnieguši maksātnespējas pieteikumu pret AS Rīgas kuģu būvētava, taču tiesa prasības noraidīja.

RKB iepriekš informēja, ka kompānijā tiek veikts apjomīgs neatkarīgs audits, pirms kura pilnīgas pabeigšanas RKB ir apņēmusies atturēties publiskot kopējos rezultātus. Taču jau patlaban iegūts pietiekami plašs faktoloģiskais materiāls, lai izdarītu secinājumus, ka pienākumus nolaidīgi esot pildījis bijušais valdes loceklis Igors Komarovs, norāda RKB pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jūrmalas dome pārdod zemi uz nomaksu

Agrita Aune, speciāli DB, 05.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas dome nolemj pārdot izsolē 253,5 tūkst.m2 lielu zemesgabalu Lielupes krastā par 1,14 miljoniem eiro ar atlikto maksājumu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Zemesgabals pieguļ Lielupes labajam krastam, robežojas ar autoceļu Rīga–Ventspils un mežu. Uz tā atrodas mežaudze, kuras izpirkšanas vērtību Rīgas reģionālā virsmežniecība noteikusi 44,52 tūkst. eiro apmērā. SIA Eiroeksperts zemesgabalu novērtējusi par 1,09 milj. eiro. Izsolē to pārdos kopā ar meža vērtību.

Bražciema iekarotāji

2001. gadā pašvaldība noslēdza nomas līgumu ar SIA Bražuciems, ko 2003. gadā pagarināja uz 25 gadiem. Dome eksmēra J. Hlevicka vadībā 2004. gada 26. maijā pieņēma lēmumu (Nr.378) veikt zemesgabala Bražuciems 0701 degradēto teritoriju zonējuma maiņu no Dabas pamatnes teritorijas uz Jauktas darījumu, atpūtas un dzīvojamo teritoriju. 2014. gada augustā Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un iznomātāja pārstāve Kristīne Volka noslēdza vienošanos par zemes nomas pamatparāda vairāk kā 61 tūkst. eiro apmērā samaksāšanu. Sākotnēji šo zemesgabalu un darbības ap to saistīja ar G. Trukšņa bijušās partijas – LPP – biedra, arī bijušā Jūrmalas domes Attīstības komitejas vadītāja Aleksandra Bašarina vārdu, tomēr šobrīd SIA Lursoft dati liecina, ka SIA Bražuciems pieder SOLEMINE ESTATES LPP, kas reģistrēta Apvienotajā Karalistē. Nav manāms, ka nomnieks kaut ko darītu minētajā zemesgabalā, vien desmit gadu laikā tas no dabas pamatnes kļuvis par apbūvējamu. Tomēr Jūrmalas domes apstiprinātajā detālplānojumā paredzēts izbūvēt jaunu ielu tīklu, brauktuves ar divām joslām, gājēju trotuāru un ar laiku arī veloceliņu. Centrālā ēka iecerēta kā multifunkcionāla būve ar atklātajiem un slēgtajiem tenisa kortiem, restorānu, veikalu, viesnīcu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Drošības torpēda gremdē elektroniskos darījumus

Māris Ķirsons, 12.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības apdraudējums elektroniskajā vidē piespiež pārvērtēt sagatavotos likuma grozījums, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness (4. lpp.)!

Tāda aina pavērās pēc Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdes, kurā tika apspriesti grozījumi Elektronisko dokumentu likumā. Vairākus būtiskus riskus komisijas sēdē atgādināja Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) pārstāvis Māris Alberts. Viņš norādīja uz ES direktīvas prasībām un izņēmumiem saistībā ar līgumiem, kurus var slēgt elektroniski. «Dalībvalstis var noteikt, ka elektroniskie līdzekļi neattiecas uz visiem līgumiem. Tādi var būt līgumi, ar kuriem tiek radītas vai nodotas tiesības uz nekustamo īpašumu, izņemot nomas tiesības, līgumi, kuri saskaņā ar likumu nav spēkā, ja tie nav apliecināti likumā noteiktajā kārtībā, galvojuma līgumi, ja galvojumu piešķir, un ķīlas nodrošinājumi, ja tos sniedz personas, kuras darbojas nolūkos, kas nav saistīti ar šo personu arodu, uzņēmējdarbību vai profesiju un darījumiem ģimenes un mantojuma tiesību jomā,» skaidroja M. Alberts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Revolūcija starptautisko nodokļu sfērā mainīs spēles noteikumus ārvalstu investīciju piesaistē.

Revolūcija starptautisko nodokļu sfērā mainīs spēles noteikumus ārvalstu investīciju piesaistē; lielu lomu spēlēs nodokļu administrācija, kurā jau ir uzsāktas pārmaiņas vairākās jomās

Tādu ainu rāda Domnīcas Certus pētījums.

Certus valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis atzina, ka pašlaik nav skaidrības, ar ko beigsies OECD BEPS (Base erosion and profit shifting) process un kādi būs jaunie spēles noteikumi. Lai arī, viņaprāt, ir nepieciešama lielāka skaidrība par to, kā būs, kamēr to iegūsim, paies laiks, taču zaudēt laiku nedrīkst, un tāpēc valsts iestādēm būtu jārīkojas nekavējoties.

Jau patlaban VID spēj kvalitatīvi apkalpot lielus ārvalstu investorus, piemēram, Uralkalij, taču kapacitāte ir ierobežota. Tāda mēroga darījumus varam apkalpot kādus divus gadā, ne vairāk, DANA REIZNIECE-OZOLA, FINANŠU MINISTRE

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Nodarbinātības problēmas un izglītota darbaspēka trūkums nav tikai Latvijas problēma

Zane Driņķe - Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne, uzņēmēja, SIA Sky Port valdes locekle, 09.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd plaši tiek diskutēts par Latvijas uzņēmējdarbības attīstības iespējām, demogrāfiskās situācijas un izglītības ietekmi uz ekonomikas attīstību, darbaspēka pieejamību un vajadzībām. Nodarbinātības problēmas un izglītota darbaspēka trūkums nav tikai Latvijas problēma, ar to saskaras arī virkne valstu Eiropas Savienībā un ārpus tās.

Lai arī cik aktīvi augstskolas negatavotu cilvēkus darba tirgum, rezultātā darba devēji tomēr izjūt darbinieku trūkumu, jo liela daļa aizbrauc uz ārvalstīm. Lai rastu šīs problēmas risinājumus, būtiski apzināties problēmas mērogus un saprast, ka Latvijā šajā situācijā nav viena.

Jaunākie bezdarba rādītāji Eiropas Savienībā (ES) liecina, ka Latvijā bezdarba līmenis ir 8,1%, ierindojot mūs astotajā vietā. Pirmajā vietā ir Grieķija ar 20,7% bezdarbu, kam seko Spānija ar 16,4%, Kipra ar 11,3% u.c. Mūsu kaimiņvalstīs situācija gan ir nedaudz labāka – Lietuvā bezdarba līmenis ir 7,1%, savukārt - Igaunijā 5,4% (1). Runājot par jauniešu bezdarbu, jāmin, ka arī tur pirmajā vietā ir Grieķija ar 43,7%, savukārt Latvija ir devītajā vietā ar 17,9% (2).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc intervijas publicēšanas Ainārs Šlesers laikrakstam Diena pavēstījis, ka viņa paziņojums par atgriešanos nav nejaušs.

Kā šodien raksta laikraksts, A. Šlesers, kurš pēc neveiksmes 11. Saeimas vēlēšanās un LPP/LC darbības izbeigšanas aizgāja no politikas, intervijā norādīja uz gatavību tajā atgriezties. Viņš nepasaka, vai pievienosies kādam politiskajam spēkam, vai dibinās jaunu partiju, kas jau vairākkārt viņam izdevies. Saskaņas centram adresētā atzinība intervijā rada iespaidu, ka A. Šlesers saista savu nākotni ar šo politisko spēku, taču viņa teiktais pēc intervijas publicēšanas liecinot par plāniem izmantot reģionu līderu potenciālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Biznesa cerība lidos zemāk

Didzis Meļķis, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sevišķi augsto lidojumu bezpilotu lidaparātu lietošanai biznesā ASV regulators neparedz, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness (7. lpp.)!

Tā var spriest pēc ASV Federālās Aviācijas administrācijas (FAA) publiskotā «ieteikuma par jauniem noteikumiem mazām bezpilotu lidaparātu (BPL) sistēmām», kas lasāms tiešsaistē. Ņemot vērā ASV tirgus nozīmību jaunāko tehnoloģiju izrāvieniem, kuros savu līdzdalību piesaka arī aizvien vairāk Latvijas sākumuzņēmumu, sekot ASV regulējumu tendencēm ir svarīgi arī mūsu platuma grādos. Tā nesenajā globāla mēroga gada notikumā inovāciju un elektronikas jomā – Losandželosas patērētāju elektronikas šovā (CES) janvāra sākumā ‒ Latvijas Helico Aerospace Industries prezentēja savu AirDog jaunāko prototipu, kas ieguva labākā robota/BPL titulu un otro labāko vērtējumu visu iegūto CES balvu starpā. Šīs publikācijas tapšanas laikā DB ar kompānijas pārstāvi sazināties gan neizdevās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Latvija - pasaules līderos rapša sēklu eksportā un rapša eļļas importā

Juris Paiders, speciāli Dienas Biznesam, 18.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2022. gadā atbilstoši ITC datiem, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, Latvija bija trešajā vietā pasaulē pēc rapša sēklu eksporta un otrajā vietā pasaulē uz vienu iedzīvotāju pēc rapša eļļas importa.

Rapsis ir kultūraugs, kuru sāka kultivēt aptuveni pirms 4000 gadiem Indijā, bet aptuveni pirms 2000 gadiem tā audzēšana tika sākta Ķīna un Japānā. Eiropā rapsis nonāca aptuveni Krusta karu laikā - 13. gadsimtā (E. Ruža 2.8 Rapsis un ripsis. Grām. Augkopība. Jelgava, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, 2004, 230.lpp.). Rapsis ir viens no retajiem eļļas augiem, kas var augt visai pieticīgos klimatiskajos apstākļos.

Rapsi izaudzē vairāk, nekā spēj pārstrādāt 

Latvija ir liela rapšu sēklu audzētāja, taču trūkst to pārstrādes jaudu, kā...

Tomēr pirmo rapša šķirņu sēklu eļļa saturēja ļoti augstu erukskābes īpatsvaru (pat 30-40%), tāpēc līdz pat 20. gadsimta vidum rapsis bija praktiski tikai tehniskā kultūra. Rapša eļļa tika lietota galvenokārt eļļas lampiņās (tā deg bez kvēpiem ar gaišu liesmu), bet pēc tvaika mašīnu izgudrošanas rapša eļļa tika izmantota mehānismu eļļošanai.

Neaudzēja, bet ražoja eļļu

Rapša eļļa gan bija pazīstama un pat kādu laiku (19. gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados) tā tika ražota Mūkusalas eļļas spiestuvē ( J. Jenss No Latvijas rūpniecības attīstības vēstures 18. gs. beigās - 1860. g. grām. Vēstures problēmas V. Rīga, Latvijas PSR Zinātņu akadēmijas izdevniecība,1962, 220.lpp.). Tomēr droši var apgalvot, ka vietējā rapšu eļļa tolaik tika ražota no ievestām sēklām, jo selekcijas eksperimenti, lai atrastu Latvijas apstākļiem piemērotu ziemas rapšu šķirni, sākās tikai 20. gs. sākumā.

Nozīmīgs pavērsiens rapša audzēšanā Latvijā sākās ar 21. gadsimta sākumu. Pieprasījums pēc biodegvielas stimulēja pieprasījumu pēc rapšu eļļas, un Latvijas lauksaimnieki sāka specializēties rapša audzēšanā. Atbilstoši CSP datiem 2000. gadā rapša sējumu platības bija 6,9 tūkstoši hektāru. Savukārt jau 2004. gadā rapša sējumu platību kopapjoms ( 54,3 tūkstoši hektāru) pārsniedza padomju laika sniegumu. Pēdējos gados rapša sējumu platību kopapjoms ir starp 140 un 160 tūkstošiem hektāru, bet maksimālā kopraža bija 2020. gadā, kad tika iegūts 451 tūkstotis tonnu rapša sēklu.

Ar šādiem ražošanas apjomiem Latvija ir kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju starptautiskajā tirdzniecībā. 2022. gadā Latvija ar eksportētiem 342 tūkstošiem tonnu bija 10. vietā pasaulē.

Visu rakstu lasiet žurnāla Dienas Bizness 16.janvāra numurā!

Abonēt ir ērtāk: e-kiosks.lv.

Meklē arī lielākajās preses tirdzniecības vietās!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī jaunais būvniecības procesu regulējums ir spēkā tikai kopš pagājušā rudens, nepilnības tajā rod gan juristi, gan būvnieki , otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Vēlme sakārtot būvniecības procesa normatīvo regulējumu ir visnotaļ apsveicama iniciatīva. Jaunā Būvniecības likuma un tam pakārtoto normatīvo aktu izstrāde un pieņemšana iezīmē, ka notiek arī reāla darbība mērķa sasniegšanai. Tomēr prakse rāda, ka arī jaunā būvniecības procesa regulējuma piemērošanā ir sastopami nenoregulēti un pretrunīgi interpretējami aspekti,» DB norāda zvērināta advokāte Linda Štrause un juriste Aija Kreicberga.

Jaunais Būvniecības likums vēl ir tik jauns, ka visi ar to saistītie riski un problēmas nemaz nav izgaismojušies, pauž arī zvērināta advokāte Laine Skopiņa. «Pašreiz būtiskākās problēmas esam konstatējuši saistībā ar jaunā likuma pārejas noteikumiem. Proti, tie neparedz visus gadījumus, kad būvniecības procesā iesaistītajām personām nākas saskarties ar abiem regulējumiem vienlaicīgi. Piemēram, pārejas noteikumi neatrunā kārtību, kādā veicamas izmaiņas saskaņā ar veco likumu izstrādātos būvprojektos. Tas nozīmē, ka ir iespējami vairāki risinājumi attiecībā uz uzņēmēju, kas vēlas savu būvniecības ieceri realizēt. Tas neveicina būvniecības procesa caurspīdīgumu un paredzamību, kas ir izšķiroši normālas uzņēmējdarbības vides nodrošināšanā. Tāpat neatrisināts ir jautājums saistībā ar jaunajiem garantijas termiņiem, kas piemērojami arī būvniecības procesiem, kas iesākti saskaņā ar veco likumu. Pārejas termiņš, kurā apdrošināšanas līgumi ir jāpārslēdz, ir noteikts, bet nav noteikts, kas sedz papildu izmaksas, kas ir radušās saistībā ar jauno garantijas termiņu. Līdz ar to pušu starpā rodas strīdi, un beigās visbiežāk pasūtītājs ir tas, kas maksā, jo viņš ir vairāk ieinteresēts projekta pabeigšanā,» viņa uzsver. Tā kā lielākā daļa projektu ir iesākti saskaņā ar veco likumu, ir loģiski, ka pašreiz konstatētās problēmas ir saistītas tieši ar pārejas noteikumiem. Paredzams, ka tad, kad tiks realizēti projekti tikai saskaņā ar jauno likumu, izgaismosies jaunas problēmas citās būvniecības procesa stadijās, viņa norāda. «No juridiskā viedokļa raugoties, uzskatām, ka jaunajam likumam izšķiroši būs tas, ko tiesas nolems attiecībā uz būvatļaujas atzīmju pārsūdzēšanas iespējām. Ja tiesas izlems atļaut atzīmju pārsūdzēšanu, ko jaunais likums tiešā tekstā neparedz, visticamāk, mūs gaida jaunas izmaiņas regulējumā,» pauž L. Skopiņa. Viņa arī atzīst – būvniecības nozarē strādājošie klienti norāda uz ļoti specifiskām problēmām, kuras tos skar, tādēļ secināms, ka «mūs sagaida arī daudz praktiskas dabas problēmu saistībā ar jauno regulējumu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

610 milj. eiro vērtais jauno pasažieru vilcienu piegādes un apkalpošanas noslēgtā līguma turpmākais liktenis būs atkarīgs no valdības lēmuma.

«Publiskajā telpā šobrīd ir ļoti daudz nepamatotu spekulāciju par aprīļa sākumā noslēgtā 34 jaunu pasažieru elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu piegādi ar Spānijas kompāniju CAF,» uzsver a/s Pasažieru vilciens (PV) valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds. Viņš norāda, ka Eiropas Komisija nevar būt sniegusi nekādu noslēgtā jauno vilcienu piegādes un 30 gadu uzturēšanas līguma izvērtējumu. Proti, līgumam starp CAF un PV ir uz 59 – 60 lpp, bet papaildus tam ir pielikums vairāk 800 lpp. apmērā un noslēgtas ir tas 2. aprīli. «Līgums ar visiem pielikumiem ir konfidenciāls un tā publiskošanai ir nepieciešams abu līgumslēdzēju pušu akcets, turklāt tajā ir arī komercnoslēpumu saturošaa informācija,» tā uz jautājumu par šī līguma pieejamību un izvērtēšanu, kuram tad ir taisnība par to, ir vai nav pārkāpti valdības uzstādījumi PV valdei slēdzot līgumu ar CAF. N. Freivalds uzsver, ka līgums noslēgts, ievērojot Ministru kabineta izvirzītos nosacījumus, un ir izdevīgs gan Latvijas valstij, gan sabiedrībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iespējams, ar Šķēli un Šleseru saistītais uzņēmums veiksmīgi noslēdzis 9,5 milj. Ls ieprikumu

Gunta Kursiša, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ekodoktorīna, kura īpašnieki vēsturiski saistīti ar Andra Šķēles ģimeni, noslēgusi 9,5 milj. Ls vērtu iepirkumu konkursu par būvdarbu veikšanu atkritumu šķirošanas centrā Stopiņu novadā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Projekta «Atkritumu šķirošanas centra izveide Stopiņu novadā atkritumu sagatavošanai noglabāšanai» ietvaros būvdarbus veiks personu grupa SIA LNK Industries un a/s Latvijas tilti, liecina informācija IUB. 9,5248 milj. Ls vērtajā konkursā savu piedāvājumu iesniedza arī SIA Eko Reverss.

DB jau rakstīja, ka pērnā gada vasarā ar A. Šķēli saistītā SIA Privāto aktīvu pārvalde (PAP) pārdeva savu ieguldījumu kompānijā SIA Tehnoinvest, kam iepriekš piederēja 35% Ekodoktorīnas daļu. To iegādājās SIA City Energy un a/s BAO. Tehnoinvest tika pārdota, tobrīd nesaredzot ieguldījuma kompānijā Ekodoktrīna atdeves iespējas ilgtermiņā, iepriekš tika teikts uzņēmuma paziņojumā. Līdz ar šīm izmaiņām nomainījās vadība arī SIA Ekodoktrīna, ar kuru kopā SIA Getliņi EKO bija izveidojuši minēto pilnsabiedrību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas kviešu nodeva attur valsts lauksaimniekus no eksportēšanas, trešdien raksta Dienas Bizness.

Līdz ar sarežģīto ekonomisko un politisko situāciju Krievijas likumdevējiem nākas domāt, kā variēt pašreizējos apstākļos. Balstot vienu jomu, piemēram, ekonomikas lejupslīdes laikus mēģinot padarīt vieglākus vienkāršajiem iedzīvotājiem, kādai citai jomai kaut kas tiek atņemts. Interesanti, ka to pierādījušas arī tendences Krievijas kviešu eksporta tirgū. Vājā rubļa un augošo importa cenu ietekmē Krievijā inflācija turas 16% atzīmes tuvumā (tuvu augstākajam līmenim 13 gadu laikā). Krievija, vēloties nodrošināt situāciju, lai valstī graudu izstrādājumi paliek lēti, jau šī gada sākumā paziņoja, ka ierobežos savu graudu eksportu, uzsverot, ka valstī izaudzētajam vispirms jāapmierina vietējo iedzīvotāju vajadzības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autopārvadātājiem darba šobrīd netrūkst, taču samaksa aizvien ir neatbilstoša, ceturtdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Tādu skaidrojumu šķietami pretrunīgajiem komersantu skaļajiem paziņojumiem par negatīvo ietekmi, ko uz autopārvadājumiem atstāj Eiropas Savienības (ES) un Krievijas savstarpējas sankcijas, no vienas puses un pozitīvo kravu komercpārvadājumu statistiku no otras puses min Latvijas Autopārvadātāju asociācijas prezidents Valdis Trēziņš. Šī gada deviņos mēnešos pārvadāts par 2,1% vairāk kravu nekā pērnā gada attiecīgajā laika periodā, kopumā veidojot 33,21 milj. t kravu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Kamēr iekšzemes pārvadājumos vērojams kritums par 0,5% jeb 131 tūkst. t, starpautiskajā satiksmē kopumā apkalpots par 11,2% jeb 814 tūkst. t kravu vairāk. Neliels kritums 1,5% jeb 44 tūkst. t apjomā gan vērojams eksporta pārvadājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas savstarpējās aizdevumu platformas šogad visdrīzāk izvirzīsies starp Eiropas līderiem, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Savstarpējo aizdevumu platformu tirgū var gaidīt jaunus dalībniekus, un šajā gadā aktīvākais darbs notiks saistībā ar regulējuma izveidi savstarpējo aizdevumu platformām.

2017. gadā turpināsies savstarpējo aizdevumu platformu attīstība Latvijā – augs gan finansēto kredītu apjoms, gan, iespējams, veidosies atsevišķas jaunas platformas, paredz nozares pārstāvji.

Savstarpējo aizdevumu platformas 2017. gadā turpinās izvērst savu darbību, aptverot arvien jaunas valstis un valūtas, uzsver Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas (LAFPA) vadītājs Gints Āboltiņš, piebilstot, ka tas reducēs dažādas barjeras, radot iespēju finansējumam brīvi pārvietoties starp pasaules iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Divu gadu laikā Latgalē plāno ieguldīt 52 miljonus eiro, izveidojot 818 darba vietas

Dienas Bizness, 26.03.2015

Arī Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (attēlā) pārvalde iesaistīta sadarbības projektos ar pašvaldību un uzņēmējiem, lai sekmētu jaunu industriālo zonu attīstību. Projektu galvenais mērķis ir jaunu darba vietu radīšana

Foto: Jānis Staris

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu gadu laikā no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) plānots ieguldīt 52 miljonus eiro labvēlīgas uzņēmējdarbības vides attīstīšanai Latgalē. Iecerēts, ka rezultātā jaunajās ražošanas teritorijās tiks izveidotas 818 darba vietas, bet degradēto teritoriju īpatsvars samazināsies par 124 hektāriem, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

Latgale tradicionāli ir viens no ekonomiski atpalikušākajiem Latvijas reģioniem. Jau gadiem tajā ir viszemākā vidējā darba samaksa, kā arī iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju ir zemāks nekā kopumā Latvijā, nemaz nerunājot par bezdarbu, kas šā gada februārī tuvojās 20%, kamēr valstī vidēji tas nesasniedz 10%. Lai situāciju mainītu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) strādā pie kārtējā rīcības plāna Latgales izaugsmei.

VARAM valsts sekretāra vietniece Ilona Raugze stāsta, ka potenciālie projekti jau ir apzināti un tos piedāvā Latgales plānošanas reģiona attīstības padome. Iecerēts, ka ieguldīto 52 miljonu rezultātā jaunajās ražošanas teritorijās tiks izveidotas 818 darba vietas, bet degradēto teritoriju īpatsvars samazināsies par 124 hektāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru