Transports un loģistika

LSF Holdings palicis bez kravām

Oskars Prikulis [email protected], 05.09.2006

Jaunākais izdevums

Savulaik ietekmīgais, bet Ventspils tranzītbiznesa konfliktā novājinātais Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem daļēji piederošais LSF Holdings šobrīd palicis bez kravām, kuras pārņēmuši konkurenti. Savulaik LSF Holdinga meitas uzņēmums LSF Trans ekspeditēja un pārvaldīja lielu daļu no Ventspils ostas kravu plūsmas. Pērnajā gadā vien caur kompāniju gājuši teju desmit miljoni tonnu dažādu kravu, kas kompānijas akcionāriem — Anrijam un Līgai Lembergiem, kā arī Ventspils uzņēmējam Oļegam Stepanovam gadā nodrošināja vairākus miljonus latu lielas dividendes. 2005. gadā holdingā ietilpstošo uzņēmumu kopējais apgrozījums bija teju 170 miljoni latu, bet peļņa — 12 miljoni latu. Šobrīd LSF Holdinga centrālais uzņēmums un galvenais naudas avots LSF Trans ir palicis bez kravām un ar neskaidru nākotni — pēdējā mēnesī kompānijas pārkrauto un ekspeditēto kravu apjoms bijis tuvu nullei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jansons paliek LSF Holdings valdes priekšsēdētāja amatā

, 02.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien SIA LSF Holdings juridiskajā adresē Ventspilī, Dzintaru ielā 20a, kabinetā Nr. C216 notika SIA LSF Holdings atkārtota ārkārtas dalībnieku sapulce, ko bija ierosinājis AS Topmar Holdings, Db.lv informēja SIA LSF Holdings preses dienests.

Uz atkārtotu ārkārtas dalībnieku sapulci bija ieradies Anrijs Lembergs un Uģis Grauds, kurš uz pilnvaras pamata pārstāvēja Līgu Lembergu. Uz sapulci neieradās AS Topmar Holdings pilnvarotie pārstāvji.

Visi klātesošie sapulces balsstiesīgie dalībnieki nolēma:

1) ievēlēt SIA LSF Holdings valdi līdzšinējā sastāvā:

SIA LSF Holdings valdes priekšsēdētājs - Edgars Jansons,

valdes locekļi – Ansis Sormulis, Andris Vilcmeiers;

2) balsot pret prasības celšanu pret sabiedrības valdes locekļiem, jo 100% klātesošie sapulces balsstiesīgie dalībnieki uzskata, ka SIA LSF Holdings valdes darbība atbilst sabiedrības interesēm;

3) nākošajā AS Ventspils Grain Terminal atkārtotajā ārkārtas dalībnieku sapulcē balsot par SIA LSF Holdings interesēm atbilstošas padomes sastāva ievēlēšanu - ievēlēt 3 SIA LSF Holdings pārstāvjus;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Topmar Holding prasa izmeklēt Ekonomikas policijas inspektora darbības

, 14.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tranzītbiznesa pārstāvim Oļegam Stepanovam piederošais Topmar Holding uzrakstījis iesniegumā Iekšlietu ministrei, kurā lūdz pārbaudīt Ekonomikas policijas inspektora Raita Kalnača darbībās.

Topmar Holdings nosūtītajā iesniegumā uzņēmums lūdz izvērtēt Kriminālprocesa pārkāpumus Raita Kalnača pieņemtajā lēmumā par LSF Holdings 100% daļu arestu (šis uzņēmums pieder Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem Līgai un Anrijam - katram pa 25%, un Topmar Holding - 50%). LSF Holdings šo darbību vērtē kā spiediena izdarīšanu uz policijas darbu.

Db jau vairākkārt vēstījis, ka LSF Holdinga 50% akcionāram Topmar Holding neizdevās panākt holdinga likvidāciju, jo Ekonomikas policijā holdingam tika uzlikts arests, un līdz ar to aizliegums veikt jebkādas darbības saistītas ar uzņēmuma pārreģistrāciju. Dēļ šiem notikumiem izcēlies skandāls starp Topmar Holding un LSF Holdinga pārstāvjiem. Topmar Holdings iesniegumā norāda, ka inspektora lēmums esot neprofesionāls un paviršs, un «sastādīts pēc likvidējamās SIA LSF Holdings bijušā valdes priekšsēdētāja Edgara Jansona diktāta». Iesniegumā AS Topmar Holdings raksta, ka «uzskata par nepieciešamu lūgt uzsākt iespējamo dienesta pārkāpumu pārbaudi un izvērtēt, vai Raitis Kalnačs ir tiesīgs turpināt savu darbību Jūsu pārraudzītajā institūcijā. Pat viens tas fakts, ka Edgars Jansons ierodas Raita Kalnača kabinetā un dod viņam rīkojumus kriminālprocesuālu darbību laikā un liecinieku klātbūtnē, liek apšaubīt inspektora objektivitāti un morāli. Šāds lēmuma pieņemšanas veids liek domāt, ka inspektors šādi rīkojas, nevis lai aizsargātu sabiedrības intereses un panāktu Kriminālprocesa likumā un Krimināllikumā noteiktos mērķus, bet lai ar prettiesiskiem līdzekļiem, pārkāpjot likumu, aizsargātu atsevišķu personu savtīgās ekonomiskās intereses.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LSF Holdings esot pārdevis Ventspils Grain Terminal akcijas

, 12.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA LSF Holdings ir noslēdzis līgumu par sev piederošo graud pārkraušanas termināļa AS Ventspils Grain Terminal akciju pārdošanu Latvijā reģistrētai Krievijas kompānijai.

Nav izslēgts, ka daļu no vairāku miljonu vērtās summas SIA LSF Holdings ir jau saņēmis, paziņojumā presei norāda Topmar Holdings, kas ir viens no LSF Holdinga akcionāriem.

«a/s Topmar Holdings pievērš uzmanību tam, ka SIA LSF Holdings turpina uzņēmuma mantas izšķērdēšanu, tā nodarot kaitējumu uzņēmuma dalībniekiem,» uzsver kompānijas pārstāvji. «SIA LSF Holdings valde Edgara Jansona vadība, neatskaitoties dalībniekiem, turpina tērēt uzņēmuma līdzekļus, nosakot nesamērīgi augstas un darba tirgū līdz šim vispār nesastopamas atlīdzības likmes sev un sev uzticamiem darbiniekiem, uzpērkot apšaubāma satura prasījumus un apmaksājot nesamērīgi augstus advokātu rēķinus nepamatotos tiesvedību procesos pret dalībniekiem vai ar tiem saistītajām komercsabiedrībām,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LSF Holdinga akcionāru sapulcē tika nolemts uzņēmumu likvidēt – šis lēmums izraisīja kautiņu, kurā iesaistīts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons.

Par to Db pastāstīja viena no LSF Holdinga akcionāra pārstāvjiem Mārtiņš Kvēps. Lēmumu likvidēt LSF Holdingu M. Kvēps skaidroja ar to, ka kompānijas 2 gadus faktiski nenodarbojas ar komercdarbību, bet kompānijas naudu «dedzina» dažādās tiesas prāvās un honorāros. «2 miljoni latu veido algas un advokātu honorāri. Aizgāja tik tālu, ka valde atsakās kompānijas īpašniekiem atklāt, ar ko nodarbojas, jo mēs esot kaitnieki,» pastāstīja M. Kvēps. Viņš arī prognozēja, ka pēc šīs akcionāru sapulces, visticamāk, sāksies tiesu darbi.

LSF Holdings uzsver, ka bijušie valdes locekļi ir ignorējuši statūtos noteikto, ka sabiedrības augstākā pārvaldes institūcija ir dalībnieku sapulce un ir patvaļīgi uzurpējuši tās funkcijas, tajā skaitā, lai pieņemtu nelikumīgus lēmumus par viena no dalībniekiem izstumšanu no sabiedrības, prasības celšanu pret visiem dalībniekiem, kā arī atņemot iespējas dalībniekiem izlietot savas ar dalībnieku sapulci saistītās tiesības un noskaņojot dalībniekus vienu pret otru, īpaši ļaunprātīgi izmantojot apstākli, ka katrai no abām dalībnieku grupām pieder 50 % sabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

LSF Transam rekordpeļņa

Oskars Prikulis [email protected], 04.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils tranzītbiznesa vadošā uzņēmuma LSF Holdings kravu ekspeditors LSF Trans pērn strauji audzējis gan apgrozījumu, gan peļņu. LSF Trans, kas ir holdinga ienesīgākais uzņēmums, 2005. gadā nopelnījis 11.51 miljonu latu, pretstatā 6.56 miljoniem latu 2004. gadā, tādējādi ierindojoties ienesīgāko uzņēmumu vidū Latvijā. Arī LSF Trans apgrozījums 2005.gadā kāpis par 33%, sasniedzot nedaudz vairāk kā 55 miljonus latu. Savukārt visas LSF Holdings grupas kopējais neauditētais apgrozījums 2005.gadā sasniedz 250 miljonus ASV dolārus, Db lēsa LSF Holdings valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons, uzsverot, ka «iespējas tranzīta biznesa nozarē ir neizsmeļamas, pat konkurences apstākļos». Kopumā LSF Trans ekspedēto kravu apjoms sasniedza 10 miljonus tonnu, no kurām 5,14 miljoni tonnu bija kālija minerālmēslojuma kravas; 4,56 miljoni tonnu bija akmeņogļes, bet 0,3 miljoni tonnu bija pārējās kravas (graudi, jēlcukurs, kaulu milti, kūdra, metāli, borskābe). E. Jansons veiksmīgos rezultātus skaidro ar speciālistu stratēģiski pārdomātu darbu, tranzīta servisa paketes piedāvājumu klientiem. LSF Holdings ir cieši saistīts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Oficiāli gan A. Lembergam vairs nepieder daļas LSF Holdingā. Db jau vēstīja, ka visas savas daļas viņš nodevis bērniem Līgai un Anrijam Lembergiem - katram pa 25 % LSF Holdinga. Pārējie 50 % pastarpināti joprojām palikuši Ventspils tranzītbiznesa pārstāvja, tranzīta kompānijas Ventbunkers līdzīpašnieka un zināmu laiku arī A. Lemberga publiskā oponenta Oļega Stepanova rokās, liecina Lursoft datu bāzē pieejamā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lems par tiesvedības pārtraukšanu LSF holdinga un Kālija parka strīdā

Vēsma Lēvalde, Db, 07.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa šodien, 7. aprīlī, lems par to, vai pārtraukt tiesvedību SIA LSF Holdings prasībā pret a/s Kālija parks par 2.46 miljonu latu piedziņu.

Lūgumu pārtraukt tiesvedību iesniedza atbildētājs - a/s Kālija parks un atbildētāja pusē pieaicinātās trešās personas Valērija Godunova pārstāvis. Lūgums pamatojās uz to, ka pret trešo personu - Valēriju Godunovu sākts kriminālprocess, kā arī uz to, ka Rīgas apgabaltiesa skata prasītāja pusē pieaicinātās trešās personas - SIA LSF Trans prasību pret vairākiem atbildētājiem, tajā skaitā a/s Kālija parks. Atbildētājs uzskata, ka visi trīs procesi ir savstarpēji saistīti pēc būtības, turklāt kriminālprocesā ir plašākas iespējas gūt pierādījumus, kas var ietekmēt tiesas spriedumu. Tāpēc lūgts tiesvedību pārtraukt, līdz būs iztiesāts kriminālprocess. Savukārt LSF holdinga un LSF Trans pārstāvji uzskata, ka nav pamata pārtraukt tiesvedību, jo juridiski katra lieta ir patstāvīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LSF Holdings turpina savu darbību

, 27.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien notikusi tranzītbiznesa uzņēmuma SIA LSF Holdings atkārtotā kārtējā dalībnieku sapulce, kurā tika pieņemts lēmums apstiprināt LSF Holdings gada pārskatus un ievēlēt revidentu 2009.gadam.

Iepriekš LSF Holdinga sapulces laikā izvērtās liels skandāls, jo viens no holdinga akcionāriem Topmar Holdings (kas pieder uzņēmējam Oļegam Stepanovam) vēlējās uzņēmumu likvidēt.

Maija sākumā gan ar Valsts policijas (VP) lēmumu tika piemērots arests Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem un O. Stepanovam pastarpināti piederošās LSF Holdings 100% kapitāla daļām. Līdz ar to holdinga likvidācija vairs nav iespējama, tomēr skandāla dēļ LSF Holdinga gada pārskats sapulcē netika apstiprināts, tāpēc sapulce bija jāsasauc no jauna.

Uz šo sapulci bija ieradušies SIA LSF Holdinga dalībnieku Anrija Lemberga un Līgas Lembergas pilnvarotie pārstāvji, kas kopā pārstāvēja 50% no SIA LSF Holdings apmaksātā balsstiesīgā pamatkapitāla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apķīlā AS Kālija Parks mantu par 2,5 miljoniem

, 18.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa nolēmusi apķīlāt AS Kālija Parks kustamu mantu, skaidru naudu, tos maksājumus, kas AS Kālija Parks pienākas no trešajām personām. Prasības nodrošinājuma summa ir 2 459 814 Ls, Db.lv informēja SIA LSF Holdings preses dienests.

Atšķirībā no AS Ventspils Tirdzniecības Osta mantas apķīlāšanas, šoreiz SIA LSF Holdings nebija jāiemaksā noteikta naudas summa. Pēc SIA LSF Holdings Valdes priekšsēdētāja Edgara Jansona domām, ir diezgan savādi, ka viena un tā pati tiesa divās līdzīgās lietās pieņem atšķirīgus lēmumus.

2006.gada 5.aprīlī SIA LSF TRANS bijušais rīkotājdirektors Valērijs Godunovs pārskaitīja uz AS Kālija Parks kontu 3 500 000 eiro.

"V.Godunova pārskaitījums bija viens no soļiem, ar ko bija plānots panākt LSF TRANS maksātnespēju. Šis tiesas lēmums ir būtisks panākums daudzajās tiesvedībās," saka SIA LSF Holdings Valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraidīts LSF Holdings pieteikums VTO maksātnespējas lietā

, 31.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien (31. martā) Ventspils tiesas atzina, ka SIA LSF Holdings rosinātais AS Ventspils tirdzniecības osta (VTO) maksātnespējas pieteikums ir pamatots, tomēr maksātnespēju noraidīja, Db.lv informēja SIA LSF Holdings Preses dienests.

Tika nolemts piedzīt no VTO visus tiesāšanās izdevumus un administratora atalgojumu.

SIA LSF Holdings Preses dienests norāda: "Pēc vairākkārtējiem SIA LSF Holdings aicinājumiem parādsaistības nokārtot, AS Ventspils tirdzniecības osta ilgstoši nav atdevusi parādu 1,5 miljonu EUR apmērā, tāpēc SIA LSF Holdings nolēma vērsties tiesā."

Viss spriedums šajā prāvā būs pieejams 10.aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oļegam Stepanovam un Anrijam un Līgai Lembergiem uz pusēm piederošais LSF holdings pārdevis 50% uzņēmuma Ventspils graudu terminālis. To sauc par ģenerālmēģinājumu «lielajam» Ventspils darījumam, vēsta interneta vietne pietiek.com.

Septembra beigās, dažas dienas pirms Saeimas vēlēšanām īstenots viens no tā sauktās Ventspils ostas tranzītuzņēmumu «lielās» pārdošanas darījumiem. Īpašniekus mainījis Ventspils tranzīta karos ilgstoši ierautais uzņēmums Ventspils graudu terminālis (Ventspils Grain terminal). Kazahstānas uzņēmumam Grain Pool of Kazakhstan pārdotas 50% LSF holdings piederošās graudu termināļa daļas, liecinot drošas ziņas, kas ir Pietiek rīcībā.

Uzmanību šis darījums pelnot, jo LSF Holdings uz pusēm pieder Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem un iepriekš ar Lembergu asi karojušajam Ventspils miljonāram Oļegam Stepanovam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latvijas Skvoša federāciju turpmāk vadīs Māris Macijevskis

Lelde Petrāne, 20.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas skvoša federāciju (LSF) vismaz turpmākos trīs gadus vadīs augsto tehnoloģiju uzņēmuma AS «HansaMatrix» valdes loceklis, finanšu direktors un aktīvs skvoša spēlētājs Māris Macijevskis, kurš šajā amatā nomainīs Raivi Lucijanovu, kurš LSF vadīja divus pilnvaru termiņus, kopš 2013. gada.

Šā gada 10. novembrī notikušajā LSF biedru un valdes kopsapulcē Raivis Lucijanovs nolika savas pilnvaras valdē tāpat kā vēl divi valdes locekļi - Ilze Pāvulāne un Ginta Krūkle. Valdē tika ievēlēti Māris Macijevskis, kā arī mārketinga speciālists un uzņēmējs Ivars Bērziņš un juriste Edīte Masaļska, savukārt pārvēlēti tika trīs valdes locekļi - uzņēmējs Dimitrijs Bekasovs, žurnāliste Baiba Lulle un IT speciālists Ēriks Tikaiže.

Māri Macijevski jaunā valde uz šo amatu atbalstīja vienprātīgi.

Māris Macijevskis iepriekš strādājis dažādos amatos Latvijas komercbankās, pēdējos gados bijis atbildīgs par lielo uzņēmumu apkalpošanu. Skvošu jaunais LSF vadītājs spēlē astoņus gadus, šogad Latvijas čempionātā ieguva 15.vietu vīriešu elites grupā, savukārt senioru +35 grupā - 3.vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Turpinās skatīt LSF holdinga prasību pret Kālija parku

Vēsma Lēvalde, Db, 07.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa turpinās 8. aprīlī skatīt SIA LSF holdings prasību pret a/s Kālija parks par zaudējumu piedziņu.

Db jau ziņoja, ka prasība ir par aizdevumu, ko a/s Kālija parks aizdeva LSF holdingam, bet LSF Trans rīkotājdirektors Valērijs Godunovs aizdevuma summu pārskaitīja pirms termiņa atpakaļ a/s Kālija parks, ar to, pēc prasītāja uzskatiem, radot būtiskus finansiālus zaudējumus LSF holdingam un LSF Trans.

Savukārt SIA LSF Holdings prasību pret a/s Ventspils Tirdzniecības osta par zaudējumu piedziņu un prasības nodrošināšanu Kurzemes apgabaltiesa šodien neskatīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jansons: LSF Holdinga telpās notika bruņota ielaušanās

, 30.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, dalībnieku sapulces dienā SIA LSF Holdings telpās rīta pusē esot notikusi bruņota ielaušanās.

LSF Holdinga valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons izplatījis arī paziņojumus, kur informē par ārkārtas preses konferences sasaukšanu saistībā ar šo ielaušanos.

Preses paziņojumā viņš informē, ka ielaušanās priekšgalā bija Arnis Nīcgalis, Mārtiņs Kvēps, Aleksejs Ovods un trīs neidentificētas personas melnos uzvalkos ar īsiem matiem un pielietoja fizisku spēku.

Jāatgādina, ka M. Kvēps pārstāv vienu no LSF Holdings 50 % akciju īpašnieku Topmar Holdings, kas šodien nolēma LSF Holdingu likvidēt, jo tas ilgstoši neveica normālu komercdarbību. M. Kvēps Db savukārt ziņoja, ka sapulcē izcēlās kautiņš pēc lēmuma pieņemšanas par kompānijas likvidāciju, kurā iesaistīts E. Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No Latvijas vēlas piedzīt miljonus

Oskars Prikulis, Db, 18.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandē reģistrētā un vairāku Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumu īpašniece Beleggingsmaatschappij Geit B.V varētu piedzīt no Latvijas 100 milj. eiro.

Db rīcībā nonākusi informācija, ka šodien Beleggingsmaatschappij Geit B.V (Geit B.V.) un Transfides B.V. (vēl viens uzņēmums ar daļām Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumos) grasās sūtīt vēstuli Ministru prezidentam Ivaram Godmanim, Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Andrim Guļānam, kurā izklāstītu argumentus un iemeslus iespējamai tiesvedībai ar Latviju.

Geit B.V. ir akcionāre uzņēmumos Kālija parks un Ventspils tirdzniecības osta (VTO), bet šie uzņēmumi, kas arī paši kvalificējas kā investori noslēgtā starptautiskā ieguldījumu aizsardzības līguma izpratnē, ir iesaistīti vairākās tiesvedībās, kas pēdējā laikā esot krietni mazinājušas uzņēmumu vērtību. Tāpat Geit B.V. ir akcionāre uzņēmumos Seestar, Mineral-trans-serviss. Geit B.V. ir pārliecināts, ka notiekošais ir vērsts uz Kālija parka un VTO biznesa iznīcināšanu, savukārt Latvijas valsts neko nedarot, lai aizsargātu investīcijas - tas esot pārkāpums Nīderlandes - Latvijas līgumam par ieguldījumu savstarpējo veicināšanu un aizsargāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa aizliedz AS Topmar Holdings izmantot balsstiesības

, 17.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LR Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta ir pieņēmusi lēmumu aizliegt AS Topmar Holdings izmantot balsstiesības SIA LSF Holdings ārkārtas un kārtējās dalībnieku sapulcēs.

SIA LSF Holdings informē, ka 2009.gada 7.jūlijā LR Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas tiesnesis aizliedzis AS Topmar Holdings veikt jebkādas darbības un izmantot jebkādas no normatīvajiem aktiem izrietošās sabiedrības dalībnieka tiesības jautājumos par SIA LSF Holdings darbības izbeigšanu (likvidāciju) un izmaiņu izdarīšanu SIA LSF Holdings izpildinstitūciju sastāvā.

Lēmums nav pārsūdzams, un tas stājās likumīgā spēkā tā pieņemšanas brīdī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasludinās lēmumu LSF Trans un LSF Holdinga strīdā ar Kālija parku

Vēsma Lēvalde, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa 20. septembrī pasludinās lēmumu lietā, kurā Ventspils tranzītuzņēmumi LSF Trans un LSF Holdings cer atgūt no a/s Kālija parks vairāk nekā divus miljonus latu.

Db lv jau rakstīja, ka prasība ir par līdzekļiem, ko Kālija parks aizdeva LSF Holdingam, bet LSF Trans rīkotājdirektors Valērijs Godunovs aizdevuma summu pārskaitīja pirms termiņa atpakaļ Kālija parkam, ar to, pēc prasītāja uzskatiem, radot ievērojamus finansiālus zaudējumus LSF Holdingam un LSF Trans. Kopējā aizdevuma summa bijusi deviņi miljoni eiro (6,3 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LSF Holdings netiks likvidēts

, 11.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijā ir uzsākta izmeklēšana par LSF Holdinga dalībnieku sapulces notikumiem.

Izmeklēšanas ietvaros tiesa ir uzlikusi aizliegumu visām pusēm (gan Oļegam Stepanovam piederošajam Topmar Holdings, gan Ventspils mēra Aivara Lemberga bērniem Anrijam un Līgai Lembergiem), kas liedz veikt jebkādas LSF Holdinga pārreģistrēšanas darbības t.s. likvidāciju. Līdz ar to LSF Holdinga likvidācija šobrīd nav iespējama, norāda LSF Holdinga valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons. Tikai pēc izmeklēšanas beigām būs iespējams veikt jebkādas pārreģistrēšanas darbības ap LSF Holdingu.

Līdz maija beigām esot iecerēts sasaukt atkārtotu LSF Holdinga dalībnieku sapulci. Vairāk lasiet rītdienas Dienas biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neatjauno tiesvedību prasībā pret Ventspils Tirdzniecības ostu par 4.3 miljonu latu piedziņu

Vēsma Lēvalde, Db, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa 10. februārī nolēma neatjaunot tiesvedību SIA LSF holdings un SIA LSF Trans prasībā pret a/s Ventspils Tirdzniecības osta par 4.34 miljonu eiro zaudējumu piedziņu.

Kurzemes apgabaltiesa noraidīja arī SIA LSF holdings izteiktās piezīmes pie protokola. Tiesvedību lietā par 4.34 miljonu eiro (ap trīs miljonu latu) piedziņu no Ventspils tirdzniecības ostas (VTO) apturēja 20. janvārī, jo ierosināts kriminālprocess.

2007.gada septembrī Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta atstāja negrozītu Kurzemes apgabaltiesas lēmumu, ka pirms VTO īpašumu apķīlāšanas prasītāja SIA LSF Trans māteskompānijai SIA LSF Holdings būs jāiemaksā drošības nauda 1.5 miljonu latu apmērā. Drošības nauda netika iemaksāta.

Šī ir viena no daudzām lietām, kurās savstarpēji tiesājas ar Ventspils ostu saistītās kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas sagaida Latvijas 100 visbagātākos?

Lato Lapsa, Baltic Screen sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju LAIKA STARS, speciāli Db, 08.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas visbagātākajiem cilvēkiem solās būt ļoti veiksmīgs, un izņēmums varētu būt vienīgi tranzīta nozare, kā arī atsevišķi megauzņēmumi, kuros iestājusies neliela stagnācija, - šāds ir rezultāts Baltic Screen un korporatīvo finanšu kompānijas LAIKA STARS veiktajam pētījumam par Latvijas 100 bagātāko cilvēku biznesa izredzēm tuvākā gada laikā.

Tika izvērtēta virkne faktoru, kas ietekmē Latvijas 100 bagātākajiem uzņēmējiem piederošo īpašumu vērtību, un uz veiktās analīzes bāzes tika sagatavots iespējamais attīstības scenārijs - īpašumu vērtības izmaiņas. Uzņēmēju īpašumu vērtību ietekmē vairāki faktori, kuru izpausmes, lai gan līdzīgas pēc būtības, katru biznesu var ietekmēt savādāk.

Jāņem vērā, ka, prognozējot, kā mainīsies Latvijas 100 bagātāko cilvēku ienākumi, lielākoties tika analizēta publiski pieejamā informācija, un līdz ar to biznesa vērtības izmaiņas tika novērtētas oficiāli pieejamajai jeb caurspīdīgajai biznesa daļai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandālā, kas novedis pie ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmenta procedūras, iesaistītā ASV viceprezidenta Džo Baidena dēla Hantera Baidena firmai «Rosemont Seneca» nauda no Ukrainas gāzes un naftas kompānijas «Burisma Holdings» skaitīta caur Latvijas banku AS «PrivatBank», liecina internetā nopludināti «Rosemont Seneca» kontu pārskati.

Savukārt Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis pērn apmeklējis «Burisma Holdings» īpašnieka, gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča līdzgaitnieka, no Ukrainas aizmukušā Mikolas Zločevska organizētu forumu Monako.

Izdevums «The Hill» vēstīja, ka laikā no 2014.gada pavasara līdz 2015.gada rudenim «Rosemont Seneca» no «Burisma Holdings» saņēmis vidēji vairāk nekā 166 000 ASV dolāru mēnesī.

Internetā nopludinātas «Rosemont Seneca» konta atskaites no «Morgan Stanley» bankas Ņujorkā parāda, ka naudas pārskaitījumi kompānijai veikti caur «PrivatBank». Vienā pārskaitījumā parasti skaitīti 83 333,33 dolāri.

Hanters Baidens bija «Burisma Holdings» uzraudzības padomes loceklis laikā, kad viņa tēvs bija ASV viceprezidents un prezidenta Baraka Obamas valdībā pārraudzīja diplomātiskās attiecības ar Ukrainu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida prasību preta/s Kālija parks

Vēsma Lēvalde, 20.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa noraidījusi SIA LSF Trans un SIA LSF Holdings prasību par vairāk nekā divu miljonu latu zaudējumu piedziņu no a/s Kālija parks.

Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 4.oktobrī, un pēc tam 20 dienu laikā to varēs pārsūdzēt, Db.lv uzzināja tiesā. Jau vairākkārt rakstīts, ka šī ir viena no tā sauktajām Ventspils tranzītbiznesa karu lietām. Prasība ir par līdzekļiem, ko Kālija parks aizdeva LSF Holdingam, bet LSF Trans rīkotājdirektors Valērijs Godunovs aizdevuma summu pārskaitīja pirms termiņa atpakaļ Kālija parkam, ar to, pēc prasītāja uzskatiem, radot ievērojamus finansiālus zaudējumus LSF Holdingam un LSF Trans. Kopējā aizdevuma summa bijusi deviņi miljoni eiro (6,3 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Rīgas pilsētas šķīrējtiesa neņem vērā Kriminālpolicijas lūgumu

Imants Liepiņš [email protected], 22.09.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pretrunīgi vērtētā un dažādos interešu konfliktos iejauktā Rīgas Pilsētas šķīrējtiesa (RPŠ) nav ievērojusi Kriminālpolicijas lūgumu neskatīt pusmiljarda vērtā tā dēvētā Ventspils tranzītbiznesa kara lietu skatīšanu, kamēr nav pabeigti kriminālprocesi par dokumentu viltošanu. RPŠ sākusi izskatīt visas četras A/S Kālija Parks un A/S Ventspils Tirdzniecības Osta prasības pret SIA LSF Holdings un LSF Trans. Atbildētāju juristi iesniedza dokumentus, kuros noraidīja RPŠ kompetenci izskatīt jebkādas ar LSF Holdinga uzņēmumiem saistītas lietas, jo līgumi, kas par strīda risināšanas vietu nosaka RPŠ, esot viltoti. LSF Holdinga valdes loceklis Edgars Jansons līgumu viltošanā vaino bijušo LSF Trans izpilddirektoru Valēriju Godunovu. Db jau ziņoja, ka RPŠ reģistrēta Kālija Parka un VTO galvenās advokātes Jeļenas Sīpolas prakses vietā Rīgā, Grēcinieku ielā 3-3. Šķīrējtiesas lielākais īpašnieks Mihails Solodiļins vienlaikus ir J. Sīpolas vīrs un amatā ievēlēts valdes loceklis kādā nesen dibinātā V. Godunova firmā Astraline.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prokuratūra atcēlusi arestu Ventspils mēra Aivara Lemberga sievas Ināras un meitas Līgas mantai, vēsta laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA).

Lursoft datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka atcelts arests L. Lembergai piederošajām LSF un Baltimar VT kapitāla daļām.

Savukārt no Lursoft datu bāzes izriet, ka atcelts arests arī šo kompāniju meitas firmu kapitāla daļām un akcijām – piemēram, Baltijas Ekspresī un Nord Natie terminālā.

"No Lursoft datu bāzes arī secināms, ka iepriekš bija arestētas ne tikai L. Lembergai tieši un pastarpināti piederošās kapitāla daļas minētajos uzņēmumos, bet arī patiesā labuma guvēja tiesības. No tā var secināt, ka arī A. Lemberga lietas tiesā gaidāmas diskusijas par to, kas ir patiesā labuma guvēja tiesības, kā šīs tiesības atšķiras no īpašnieka tiesībām, vai tās ir jāuzrāda amatpersonas deklarācijā, vai tās ierobežo amatpersonas darbību, kā tās var iegūt, kā no tām var atteikties u.tml.," vēsta NRA.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Alūksnes putnu fermas IPO mērķis ir saražoto olu daudzumu palielināt par 60%

Db.lv, 17.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS APF Holdings uzņēmumu grupa, kas ietver vienu no lielākajiem putnkopības un olu ražošanas uzņēmumiem Latvijā SIA Alūksnes putnu ferma un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmumu SIA Preiļu putni, šī gada rudenī plānotā sākotnējā publiskā piedāvājumā (IPO jeb Initial Public Offering) mērķis ir piesaistīt investoru līdzekļus, lai līdz 2025. gadam audzētu ražoto olu daudzumu par 60%.

Šāda apjoma izaugsme nozīmēs, ka uzņēmuma ieņēmumi augs no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā.

Papildus jau esošajām trim dējējvistu novietnēm iecerēts uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz pat 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaitu audzēt līdz 665 000.

Tāpat plānots sākt olu pārstrādi, ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām.

Uzņēmumā skaidro, ka, pateicoties gan darbības apmēru, gan rentabilitātes pieaugumam, "APF Holdings" EBITDA kāpums plānots no aptuveni diviem miljoniem eiro pērn līdz 8,5 miljoniem eiro 2025.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Storent Holdings, Latvijā vadošais un viens no lielākajiem būvniecības tehnikas nomas uzņēmumiem Baltijā, paziņo par savu obligāciju publisko piedāvājumu, pamatojoties uz pamatprospektu, kas publicēts uzņēmuma mājaslapā un Nasdaq Riga.

Andris Pavlovs, Storent līdzdibinātājs un Storent Holdings valdes loceklis: "Storent Investments pirmo reizi emitēja obligācijas jau 2017. gadā. Taču šobrīd tiek atvērta parakstīšanās uz pirmajām Storent Holdings obligācijām. Ieguldījums uzņēmumā Storent ir ieguldījums modernu, drošu un ilgtspējīgu būvniecības tehnikas nomas procesu attīstībā Baltijā un Ziemeļvalstīs."

Latvijas Banka 2023. gada 31. maijā ir reģistrējusi Storent Holdings parādzīmju emisijas pamatprospektu un devusi atļauju Storent Holdings veikt parādzīmju publisko piedāvājumu.

Storent Holdings apstiprināja programmas pirmās daļas galīgos noteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru