Citas ziņas

LU Aristoteļa svētkos uzstāsies grupa, kuru iesildījusi Rammstein

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dienu pirms 2007./08. akadēmiskā mācību gada sākuma, 2. septembrī, Latvijas Universitātes (LU) jaunie studenti pulcēsies Aristoteļa svētkos Doma laukumā.

Studentus sveiks universitātes vadība, valsts augstākās amatpersonas, kā arī pats Aristotelis un universitātes radošie kolektīvi, liecina LU sniegtā informācija.

Šogad Aristoteļa svētki notiek 41.reizi. Pasākums sastāv no divām daļām, no kurām pirmā notiks Doma laukumā, savukārt otrā šogad norisināsies Sapņu fabrikā.

Pulcēšanās Doma laukumā sāksies plkst. 19:30, bet pats pasākums sāksies astoņos vakarā. Jaunos studentus sveiks fakultāšu dekāni, universitātes rektors, universitātes radošie kolektīvi - koris Juventus un TDA Dancis, orķestris, kā arī pats Aristotelis. Tāpat ir paredzētas Valsts prezidenta Valda Zatlera un Izglītības uz Zinātnes ministres Baibas Rivžas un universitātes studentu pārstāvju uzrunas. Pēc pasākuma Doma laukumā sekos lāpu gājiens no Doma laukuma uz Alma Mater.

Pasākuma otrajā daļā, kura norisināsies Sapņu fabrikā un sāksies plkst. 22:00, uzstāsies viesi no Vācijas - elektroniskās mūzikas apvienība Project Pitchfork. Grupa savu darbību aizsāka 1991.gadā. Pirmā vērienīgā koncertturneja apvienībai notika 1995. gadā. Interesants ir fakts, ka šajā turnejā kā iesildošā grupa uzstājās Rammstein. Savas daiļrades kulmināciju Project Pitchfork sasniedza 2001. gadā ar albumu Daimonion. Kopā Project Pitchfork radošajā kontā ir 15 albumi un vairāk nekā divdesmit oficiālie singli. Uz koncertu Rīgā grupa ieradīsies ar pieaicinātiem viesmūziķiem, savu skanējumu koncertā papildinot ar ģitārām un akustiskajām bungām.

Sapņu fabrikā uzstāsies arī pašmāju grupas - R.A.P, UFO, Oranžās Brīvdienas un LU jauno mūzikas grupu konkursa uzvarētāji Das Sonntags Legion. Par godu Aristotelim Sapņu fabrikā tiks atvērta arī otrā zāle, kurā apmeklētājiem tiks piedāvāti daudzu dīdžeju priekšnesumi un video prezentācijas. Īpašu programmu nodrošinās universitātes Radio NABA mūzikas instruktori.

Svētkus organizē LU Studentu padome sadarbībā ar Radio NABA.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga nākamā gada 4.martā uzstāsies Vācijas grupa Rammstein, liecina koncertaģentūras FBI sniegtā informācija.

FBI informē, ka Rammstein ir viena no šobrīd pieprasītākajām koncertgrupām pasaulē, turklāt pēdējo 2 gadu laikā vien mūziķi pārdevuši vairāk nekā 25 miljonus ierakstu. Rammstein ir pirmā vācu grupa, kas tikusi nominēta prestižajai Grammy balvai.

Šogad grupa izziņoja jaunu turneju, kas sākumā paredzēja 27 šovus 25 pilsētās – teju visās valstīs vien dažas dienas pēc biļešu tirdzniecības uzsākšanas koncerti tika izpārdoti. Sekojot panākumiem, grupa ir paziņowww.rammstein.dejusi, ka tūre turpināsies 2010. gadā un tās ietvaros Rammstein uzstāsies Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rammstein koncerts izpārdots

Lelde Petrāne, 06.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Rammstein koncerts, kas rīt, 7. februārī, norisināsies Arēnā Rīga, ir izpārdots.

Vācijas superzvaigznes Rammstein Rīgā ieradīsies ar labāko dziesmu koncertu Made In Germany 1995 – 2011, un organizatori sola arī iespaidīgus specefektus Rammstein labākajās tradīcijās.

Kopš turnejas izziņošanas biļetes uz Rammstein koncertiem esot izpārdotas gandrīz visās pilsētās.

Arēnas Rīga durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas plkst. 18.00. Koncerta iesildītāji - zviedru grupa Deathstars uz skatuves kāps 19.30, bet Rammstein uzstāšanās sāksies plkst. 20.30.

Visas biļetes uz grupas koncertu Rīgā ir izpirktas un līdz ar to Arēnas Rīga kasē koncerta dienā biļetes nebūs nopērkamas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas valdība aizliegusi roka grupas Rammstein jaunā albuma publisku izstādīšanu veikalos, jo tajā kultivēts sadomazohisms, ziņo Reuters.

Valdības pārstāvjiem aizvainojošas šķitušas gan atsevišķas Rammstein diesmas, gan arī paša albuma dizains. Uz albuma vāciņa priekšpusē redzami grupas dalībnieki un kāda kaila sieviete, kura guļ uz galda. Vienam no grupas dalībniekiem rokā ir asmens, ar kuru viņš it kā grasās griezt sievietei.

Rammstein albums Liebe ist Fuer Alle Da (Love is For All) kopš tā izdošanas aptuveni pirms mēneša pasaulē ir bijis pārdotāko albumu augšgalā, ieņemot pirmo vietu Vācijā, Šveicē, Austrijā, Dānijā, Čehijas Republikā, Somijā un Nīderlandē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jauno studiju gadu Latvijas Universitātē ievadīs Aristoteļa svētki

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienu pirms 2007./08. akadēmiskā mācību gada sākuma, 2. septembrī Latvijas Universitātes jaunie studenti pulcēsies Aristoteļa svētkos Doma laukumā. Studentus sveiks Universitātes vadība, valsts augstākās amatpersonas, kā arī pats Aristotelis un Universitātes radošie kolektīvi.

Šogad Aristoteļa svētki notiek 41.reizi. Pasākums sastāv no divām daļām no kurām pirmā notiks Doma laukumā, savukārt otrā šogad norisināsies Sapņu fabrikā. Pulcēšanās Doma laukumā sāksies plkst. 19:30, bet pats pasākums sāksies astoņos vakarā. Jaunos studentus sveiks fakultāšu dekāni, Universitātes rektors, Universitātes radošie kolektīvi - koris Juventus un TDA Dancis, orķestris, kā arī pats Aristotelis. Tāpat ir paredzētas Valsts prezidenta Valda Zatlera un Izglītības uz Zinātnes ministres Baibas Rivžas un Universitātes studentu pārstāvju uzrunas. Pēc pasākuma Doma laukumā sekos lāpu gājiens no Doma laukuma uz Alma Mater.

Pasākuma otrajā daļā, kura norisināsies Sapņu fabrikā un sāksies plkst. 22:00, uzstāsies viesi no Vācijas - elektroniskās mūzikas apvienība Project Pitchfork. Grupa savu darbību aizsāka 1991.gadā. Pirmā vērienīgā koncertturneja apvienībai notika 1995. gadā. Interesants ir fakts, ka šajā turnejā kā iesildošā grupa uzstājās Rammstein. Savas daiļrades kulmināciju Project Pitchfork sasniedza 2001. gadā ar albumu "Daimonion". Kopā Project Pitchfork radošajā kontā ir 15 albūmi un vairāk nekā divdesmit oficiālie singli. Uz koncertu Rīgā grupa ieradīsies ar pieaicinātiem viesmūziķiem, savu skanējumu koncertā papildinot ar ģitārām un akustiskajām bungām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aristoteļa svētkos uzstāsies vācu mūziķu apvienība De/Vision

, 08.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes jauno studentu svētku Aristotelis koncertā, kas notiks 31. augustā, īpašie viesi būs vācu elektronikas un sintīpopa grupa De/Vision.

Koncertā būs dzirdama De/Vision elektroniskā programma, kas tapusi par godu dueta 20 gadu jubilejai un uz skatuves darbosies abi oriģinālā sastāva dalībnieki - Tomass Adams (Thomas Adam) un Stefens Kets (Steffen Keth).

Grupas De/Vision darbība aizsākas elektroniskās mūzikas ziedu laikos - 1988. gadā Vācijas pilsētā Darmštatē, kad trīs draugi – vokālists Stefens Kets un taustiņinstrumentālisti Tomass Adams un Markus Ganserts kopā sanākot izlemj dibināt grupu. Viņu izpildītās melanholiskās synth-pop melodijas ļoti ātri iekaro daudzu klausītāju sirdis, kamēr kritiķu nostāja paliek diezgan rezervēta, visbiežāk piedēvējot grupai Depeche Mode atdarināšanu. Ar šādu likteni mūziķiem ir nācies samierināties visus 17 darbības gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Otrdien līdz pusnaktij aicina pieteikties konferences TEDxRiga biļešu iegādei

Gunta Kursiša, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieteikšanās biļetēm uz TEDxRiga konferenci noslēgsies otrdien pusnaktī, savukārt trešdien notiks izloze, kurā tiks noskaidroti tie, kam būs iespēja biļetes iegādāties, informē TEDxRiga organizatori.

Jau vēstīts, ka pirmā TEDxRiga konference notiks 14. jūnijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, un tajā piedalīsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu runātāji.

Konferences pirmajā blokā The Science for life (Zinātne dzīvei) uzstāsies Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, kura uzstāšanās temats būs Dievs nespēlē kauliņus. Bet varbūt tomēr?, sociālo tīklu pētnieks Valdis Krebs ar tēmu Attapties tīkla nepareizajā pusē un matemātiķe Daina Taimiņa, kura runās par Tamborēšanu un hiperboliskām virsmām. Runātājiem pievienosies kardioķirurgi prof. Āris Lācis un prof. Andrejs Ērglis, kuri stāstīs par Dzīvības un nāves jautājumu. Sesiju noslēgs latviešu etnogrāfiskā koklētāja Laima Jansone, ar kuru kopā uzstāsies laikmetīgās dejas izpildītāji, apvienojot mūzikas, dejas un vizuālo mākslu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Db viedoklis: Bezatbildības kalngals, kuras likme bija 11 tūkstoši cilvēku

Dienas Bizness, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas Bizness vienmēr ir iestājies par godīgu uzņēmējdarbību un aizstāvējis uzņēmēju intereses. Taču, ja uzņēmums spēj riskēt ar 11 tūkstošu cilvēku dzīvību, tad jautājums ir par to, cik šāds bizness ir saprātīgs.

Runa ir par lēmumu pieļaut pasaulslavenās vācu grupas Rammstein koncerta norisi ar visiem uguns specefektiem, neraugoties uz faktu, ka pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā Arēnā Rīga, nebija nodrošināta ūdens padeve un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bija devis mutisku rīkojumu to nedarīt, jo ūdens spiediena pazemināšanās dēļ ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Interesanti, ka Arēnas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis «mazākais no diviem ļaunumiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu cenas uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem šogad vidēji ir par aptuveni 40% augstākas, nekā tās bija iepriekšējos svētkos 2018.gadā, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini atbilstoši iepriekšējo svētku cenrāžiem un šiem svētkiem sagatavoto cenrādi, kas vēl būs jāizskata Ministru kabinetā.

Cenu kāpums uz visiem pasākumiem nav vienāds. Tāpat ir pasākumi, uz kuriem cenas ir samazinājušās.

Atšķirībā no 2013. un 2018.gada svētkiem ir samazinājies biļešu cenu klāsts, sarūkot tieši lētāko biļešu piedāvājumam.

Piemēram, šogad uz svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup" Mežaparka Lielajā estrādē iecerēts piedāvāt biļetes piecās cenu grupās - par 20, 40, 60, 80 un 100 eiro. Savukārt 2018.gadā uz noslēguma koncertu bija pieejamas biļetes sešās cenu grupās - par 15, 25, 35, 45, 55 un 65 eiro. Savukārt 2013.gadā bija septiņas biļešu cenu grupas, lētākajām maksājot 3 latus jeb 4,3 eiro.

Līdz ar to uz svētku noslēguma koncertu dārgākā biļete šogad maksās par 54% vairāk nekā 2018.gadā, kas turklāt ir vairāk nekā divas reizes vairāk par 2013.gada dārgāko biļeti uz noslēguma koncertu. Savukārt lētākā biļete ir par 33% dārgāka nekā 2018.gadā, kā arī atbilst trešās dārgākās biļešu grupas cenai 2013.gada svētku noslēguma koncertā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zināmi desmit konferences TEDxRiga runātāji, tostarp D. Pavļuts un mūziķis Gustavo

Gunta Kursiša, 01.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā TED (Tehnoloģijas, Izklaide, Dizains) nacionālā mēroga konferencē TEDxRiga piedalīsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektori, no kuriem patlaban ir zināmi desmit runātāji.

Konferences pirmajā blokā The Science for life (Zinātne dzīvei) runu Dievs spēlē metamos kauliņus? sniegs Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš un sociālo tīklu pētnieks Valdis Krebs, kas runās par privātuma riskiem. Tāpat blokā The Science for life uzstāsies arī Daina Taimiņa, kura runās par Tamboradatas hiperbolisko plakni. Savukārt sesijā Creativity beats the Capital (Radošums uzvar kapitālu) uzstāsies Silīcija ielejas pazinējs Viesturs Sosārs ar tēmu Izgāšanās māksla.

Sadaļā The power of diversity (Daudzveidības spēks) kā viena no lektoriem uzstāsies Nodibinājuma Rīga 2014 programmu vadītāja un mākslinieciskās padomes koordinatore Aiva Rozenberga, kura stāstīs par Eiropas kultūras galvaspilsētām. Arhitekts Toms Kokins uzstāsies ar tēmu Veidojot ikdienu un vidi - jeb kā efektīvāk izmantot publisko telpu. Sadaļā līdz ar A. Rozenbergu un T. Kokinu uzstāsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš stāstīs par Starpdisciplināro izglītību kā priekšrocību mūsdienu sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Visvairāk alu dzeram Jāņos. Eiropā – arī Lieldienās un Ziemassvētkos

Tomass Panteli, A/s Aldaris izpilddirektors, 18.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojas vieni no gaidītākajiem latviešu svētkiem – Jāņi. Pētījums Aldara Papardes indekss atklāj, ka alus dzeršana ir populārākā tradīcija Jāņos, turklāt tieši alus ir populārākais dzēriens, kuru šajos svētkos izvēlas pieaugušie – 62%. Arī alus darītāju pārdošanas rādītāji liecina, ka tieši Jāņi ir alus pārdošanas veiksmīgākais laiks. Bet kā ir citās Eiropas valstīs? Kad tur alus ir iecienītākais dzēriens?

Piemēram, Lietuvā alus dzeršanas tradīcijas uz Vasaras saulgriežiem nav tik izteiktas kā Latvijā. To zināmā mērā var skaidrot ar brīvdienu skaitu, jo Lietuvā šajos svētkos ir tikai viena oficiālā brīvdiena. Turklāt, atšķirībā no Latvijas, alus tradīcijas šajā valstī ir izteiktas visa gada garumā. Par to liecina arī fakts, ka Lietuvā ir lielāks alus patēriņš uz vienu iedzīvotāju nekā Latvijā. Daudz alus tiek patērēts arī citās vasaras oficiālajās brīvdienās, īpaši Jūras svētkos Klaipēdā un lielu sporta notikumu laikā.

Līdzīga situācija ir arī Igaunijā, kur alus ir populārākais dzēriens visa gada garumā, it īpaši brīvdienās un dažādos svētkos. Vasarā alus patēriņš ir lielāks, tai skaitā Vasaras saulgriežos. Igaunijā notiek arī vairāki ar alu saistīti festivāli. Piemēram, jau vairāk nekā 10 gadus jūlija vidū Igaunijā notiek populārais Õllesummer (Alus vasaras) festivāls. Līdzīgs, bet mērogos nedaudz mazāks alus festivāls notiek arī Sāremā – Õlletoober festivāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jauno studiju gadu LU iesāks ar Aristoteļa svētkiem

, 25.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes Studentu padome 31. augustā rīko tradicionālos Universitātes jauno studentu sveikšanas svētkus Aristotelis. To ietvaros notiks svinīgs vakara pasākums Doma laukumā, bet pēc tā sekos izklaidējošā daļa Spīķeros, kurā uzstāsies vācu mūziķu apvienība De/Vision. Šogad tradicionālie Latvijas Universitātes jauno studentu svētki notiks jau 42. reizi.

Svētki iesāksies 31. augsutā plkst. 19.00 ar svinīgo daļu Doma laukumā. Tur pulcēsies visu Latvijas Universitātes (LU) 13 fakultāšu pirmā kursa studenti. Viņus sveiks LU rektors prof. Mārcis Auziņš, Latvijas valsts, valdības un Rīgas domes augstas amatpersonas, fakultāšu dekāni, kā arī pats Aristotelis un vecāko kursu studenti. Doma laukumā jaunos studentus ar priekšnesumiem sveiks arī Universitātes radošie kolektīvi. – koris Juventus un TDA Dancis. Pēc svinīgās pasākuma daļas studenti dosies lāpu gājienā no Doma laukuma pa Vecrīgas ielām uz Alma Mater – LU galveno ēku Raiņa bulvārī 19.

LU jaunos studentu svētku Aristotelis otrā daļa sāksies plkst. 22.00 jaunajā pasākumu norises vietā Spīķeri (Maskavas ielā 6). Pasākuma galvenie viesi būs vācu elektronikas un sintīpopa grupa De/Vision. Muzikāli piesātinātā koncertā uzstāsies arī pašmāju grupas - Tumsa, Dzelzs vilks un Re:public, kā arī šī gada maijā notikušā LU jauno mūzikas grupu konkursa uzvarētāji – grupa Green novice. Klausītājiem būs iespēja baudīt arī 10 populāru dīdžeju performances tunelī, kas ved no Spīķeriem uz krastmalu pie Daugavas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Uz Rammstein koncertu Rīgā ieradušies 12 tūkstoši skatītāju

Lelde Petrāne, 08.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas grupa Rammstein 7. februārī uzstājās pilnībā izpārdotā Arēnā Rīga.

Šovu noskatījās vairāk nekā 12 000 apmeklētāju.

Pirms vācu superzvaigznēm skatītājiem pārsteigumu sagādāja Rīgas Doma kora skolas skolēni, kuri izpildīja divu Rammstein dziesmu aranžijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rammstein izceļas ar smagāko un sarežģītāko skatuves aprīkojumu koncertu vēsturē Rīgā

Vēsma Lēvalde, Db, 09.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupai Rammstein, kas 4. martā koncertēs Arēnā Rīga, paredzama smagākā skatuve un tehniski sarežģītākie specefekti arēnas vēsturē.

Nepieciešamo skaņas, gaismu un specefektu tehniku uz Latviju transportēs 27 kravas automašīnas, kas ir absolūts rekords starp Rīgā notikušajiem koncertiem, informē koncertaģentūra FBI.

Rammstein koncerts būšot viens no tehniski sarežģītākajiem un vizuāli iespaidīgākajiem šoviem, kāds jebkad noticis Arēnā Rīga. Tehniskā komanda Latvijā ieradīsies ar 8 autobusiem un pie koncerta tehniskā nodrošinājuma strādās aptuveni 100 cilvēku. Skatuves konstrukciju svars sasniedz 44 tonnas un tā būs smagākā skatuve, kas jebkad uzstādīta Arēnā Rīga. Bet gaismu tehnika, specefekti un pie griestiem stiprināmā skaņu tehnika svērs vēl 38 tonnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis brīnās par vācu grupas Rammstein koncerta rīkotāju bezatbildību.

A.Pencis Db skaidroja, ja tas būtu bijis parasts koncerts, tad ar tām ugunsdzēsēju mašīnām, kas bija novietotas pie Arēnas, varētu arī pietikt. Bet visi efekti, kas tika rādīti koncertā, padarīja visu vēl bīstamāku, jo nebija nodrošināta ungunsdrošība un nebija arī ūdens spiediena, līdz ar to, ja kaut kas notiktu, neko nevarētu izdarīt.

«Tā ir klaja likumdošanas un Ministru kabineta noteikumu ignorēšana un savu interešu likšana augstāk par sabiedrības interesēm. Noteikumi ir rakstīti, nevis lai būtu vienkāršs papīrītis uzrakstīts, bet gan lai tie tiktu ievēroti,» uzsver A.Pencis. Viņš arī norādīja, ka ir ne mazums piemēru pasaulē, kad dažādu pasākumu un koncertu laikā izceļas ugunsgrēki un cilvēki arī tiek sabradāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rammstein koncerta organizatoriem būs jāmaksā 1000 latu sods

Guna Gleizde, 05.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, tā organizatoriem būs jāšķiras no tūkstoš latiem, Db sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Db jau rakstīja, ka koncertaģentūra FBI 4.martā izlēma, ka Rammstein koncerts tomēr notiks, lai arī ar VUGD uzskatīja, ka tā norise nav droša, jo Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens un nedarbojas automātiskā ugunsdzēsības sistēma

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis brīnās par vācu grupas Rammstein koncerta rīkotāju bezatbildību.

A.Pencis Db skaidroja, ja tas būtu bijis parasts koncerts, tad ar tām ugunsdzēsēju mašīnām, kas bija novietotas pie Arēnas, varētu arī pietikt. Bet visi efekti, kas tika rādīti koncertā, padarīja visu vēl bīstamāku, jo nebija nodrošināta ungunsdrošība un nebija arī ūdens spiediena, līdz ar to, ja kaut kas notiktu, neko nevarētu izdarīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz grupas Rammstein koncertu Latvijā, kas 2010. gada 4.martā norisināsies Arēnā Rīga, biļešu tirdzniecība tiks uzsākta nākampirmdien, 2.novembrī, plkst. 10.00, informēja koncertaģentūra FBI.

Biļetes varēs iegādāties interneta lapā www.ticketpro.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

No ceturtdienas, 29.oktobra, plkst. 10.00 interneta lapā www.ticketpro.lv tiks uzsākta koncerta biļešu iepriekšpārdošana FBI koncertu kluba biedriem.

Pirmo 1 000 stāvbiļešu cena būs 25 Ls, pārējās stāvbiļetes maksās 30 Ls. Sēdvietas maksās no 25 Ls līdz 35 Ls, atkarībā no sēdvietas attāluma līdz skatuvei. Būs pieejamas arī 1 000 biļetes speciāli ierīkotā fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, un to cena būs 45 Ls.

Rammstein Latvijā ieradīsies sava jaunā albuma Liebe ist für alle da popularizēšanas ietvaros. Eiropas turnejas pirmie 27 šovi gandrīz visur tika izpārdoti dažu dienu laikā, un grupas pārstāvji prognozē, ka arī tikko izziņotie 11 tūres koncerti Austrumeiropas valstīs, tostarp Latvijā, tiks izpārdoti īsā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī nākamajā gadā festivāls «Positivus» notiks divas dienas, informēja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Jautāts par aptuveno laiku, kad festivāls varētu notikt, Majors sacīja, ka datumi festivāla pastāvēšanas laikā gandrīz nav mainījušies. «Šogad gan festivāls notika nedēļu vēlāk nekā iepriekšējos gados, bet nākamgad tas noteikti būs kādā no ierastajām nedēļām,» sacīja Majors.

Programmas veidošana un mākslinieku atlase nākamā gada festivālam notiks, sākot ar septembri, pastāstīja Majors, uzsverot, ka tas ir darbs, kas notiek visu laiku.

Pirmās aplēses liecina, ka šogad aizvadīto festivālu «Positivus» apmeklēja vairāk nekā 15 000 cilvēku.

Jautāts, kādas ir sajūtas pēc aizvadītā festivāla, Majors atklāja, ka pašreiz nav īsti laika pievērsties pārdomām. «Ir gandarījuma un noguruma sajūta, bet mums nav daudz laika kavēties atmiņās par nedēļas nogali, jo gatavojamies grandiozajam pasākumam Lucavsalā - vācu metāla mūzikas grupas «Rammstein» koncertam,» atklāja Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdens avārijas dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) liedza sākt vācu grupas Rammstein koncertu Arēnā Rīga, taču tā organizatori rīkojās pretēji. Līdz ar to VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatoru darbības apturēšanu, vēsta portāls Diena.lv.

«Izvēlējāmies mazāko ļaunumu no diviem,» teic Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņš klāsta, ka bijušas divas iespējas - evakuēt zālē sanākušos aptuveni 10 000 cilvēku, vai arī nodrošināt visus drošības pasākumus, lai koncerts notiktu. Izvēlēts otrais, ņemot vērā arī to, ka Rammstein koncertos nav bijuši incidenti ar pirotehnikas lietošanu, bet koncerta atcelšana un sanākušo evakuācija varētu izraisīt konfliktsituācijas.

Savukārt VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatora darbības apturēšanu. «Ir tas koncerts jāpārtrauc,» rīkojuma būtību skaidro VUGD pārstāve Inga Vetere, skaidrojot, ka atļauja pēc atkārtotas ekspertīzes nav dota, jo nelaimes gadījumā nebūtu iespējams nodrošināt nepieciešamos glābšanas darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 15.oktobrī, aprit 100 dienas kopš Valdis Zatlers Saeimā deva Valsts prezidenta zvērestu.

Līdz ar pirmo amatā stāšanās dienu, Valsts prezidents ir pildījis visus ar Satversmi uzliktos pienākumus, akcentē Prezidenta Preses dienests:

-reprezentējis valsti, pārstāvot Latviju starptautiskajās organizācijās, darba vizītēs apmeklējot tuvākās kaimiņvalstis, tiekoties ar ārvalstu amatpersonām, akreditējot ārvalstu vēstniekus, izsniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem ārvalstīs;

-pildot Latvijas valsts bruņotā spēka augstākā vadoņa pienākumus, apmeklējis Latvijas armijas kareivjus viņu dienesta vietās Latvijā un Latvijas lielākajā starptautiskajā misijā Afganistānā;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā notiks Rīgas, Kurzemes un Zemgales novadu pūtēju orķestru svētki "Ielūdz Jūrmala"

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 2007.gada 15.septembrī, Jūrmalā notiks Rīgas, Kurzemes un Zemgales novadu pūtēju orķestru svētki "Ielūdz Jūrmala", kurus rīko Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar valsts aģentūru "Tautas mākslas centrs".

Jau no plkst.11.00 pilsētas iedzīvotājiem un viesiem pūtēju orķestri uzstāsies koncertu laukumos un skvēros, plkst.17.00 visi ir aicināti doties līdzi svētku gājienā pa Jomas ielu, bet plkst.18.00 uz noslēguma koncertu Dzintaru koncertzālē.

Svētkos piedalīsies Kurzemes novada pūtēju orķestri no Saldus, Talsiem, Ventspils, Tukuma, Kazdangas, Ugāles, Brocēniem; Zemgales novads ar pūtēju orķestriem no Jelgavas, Jūrmalas un Skaistkalnes; Rīgas novada pūtēju orķestri no Rīgas, Zvejniekciema, Inčukalna un Siguldas. Svētku virsdiriģenti būs Artūrs Maculēvičs, Raitis Ašmanis, Haralds Bērziņš. Svētkos uzstāsies arī Kauguru kultūras nama vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Vēlreiz", vadītāju Māra Subača un Vitas Poles vadībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

VID panākums tiesā norāda uz versiju par Lūša un Aišpura nogalināšanu

Lato Lapsa kopā ar Kristīni Jančevsku, Baltic Screen, speciāli Db, 06.08.2008

Jelgavas gaļas kombināta vadības pārstāvji tiesībsargus vairākkārt informēja, ka ar Grupa Media saistītas personas cenšas piespiest uzņēmumu pārskaitīt arestētos līdzekļus kādai trešajai personai. Pašlaik gan nav zināms, cik nopietni izmeklētāji Aigara Lūša (attēlā) slepkavību saista ar naudas atmazgātāju mēģinājumiem jebkādā veidā atgūt savus līdzekļus.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas panākumi, Latgales priekšpilsētas tiesai par naudas atmazgāšanu notiesājot SIA Grupa Media valdes locekli Ernestu Jansonu, netieši norāda uz versiju par iemesliem, kuru dēļ pagājušā gada septembrī un šā gada janvārī tika nogalināti uzņēmēji Gatis Aišpurs un Aigars Lūsis.

Notiesā par atmazgāšanu

Šā gada 27. jūnijā Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa mazpazīstamās SIA Grupa Media – 2005. gadā dibinātas kompānijas ar minimālo 2000 latu pamatkapitālu un Panama ofšorā Goldbeam Trading Inc. noslēptiem īpašniekiem – valdes loceklim Ernestam Jansonam piesprieda nosacītu piecu gadu cietumsodu un 8 000 latu naudassodu.

Šis spriedums tika pasludināts, tiesai 1974. gadā dzimušo E. Jansonu atzīstot par vainīgu pēc Krimināllikuma 218. panta otrās daļas un 195. panta trešās daļas – par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai organizētā grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionālais mūzikas un mākslas festivāls Bildes 2009, ko rīko Bilžu birojs, šogad sāksies agrāk nekā parasti – jau 28. septembrī mūzikas klubā Četri balti krekli un turpināsies 8. oktobrī Kongresu namā.

Kopumā festivāls šogad aicina uz astoņiem koncertiem, kuros piedalīsies aptuveni 150 grupas un muzikāli projekti, kā arī uz izstādi Ergorapido un lidojošie paklāji, kas veidota ar Elecrolux Latvia atbalstu.

Divos folkmūzikas koncertos 28. un 29. septembrī pēc ilgāka pārtraukuma būs dzirdams Igors Siliņš, jaunas dziesmas dziedās Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, uzstāsies arī Imants Daksis, Varis Vētra, Andris Mucenieks un citi mūziķi. Folkmūzikas koncertus vadīs Daiga Petkeviča, Normunds Jakušonoks un Varis Vētra.

No 8. līdz 10. oktobrim festivāls turpināsies Kongresu namā, kur notiks jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts, Bildēs sevi jau pieteikušo un ne tik jauno grupu koncerts, koncerts bērniem, bet festivāls izskanēs ar Bilžu veterānu koncertu.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Parādu nastas turpinās smacēt

Jānis Šķupelis, DB Investors redaktors, 26.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekordzemo procentlikmju laiki mūžīgi neilgs, bet tas daudziem kādā brīdī sadārdzinās aizņemšanās un parādu pārfinansēšanas izmaksas, un norēķināties par apjomīgām saistībām būs arvien grūtāk.

Pagājušonedēļ, piemēram, Eiropas Centrālā banka centās tirgus dalībniekus mierināt, ka iestāde strādās pie tā, lai zemu likmju laiki būtu aktuāli vēl ilgi. Tiesa gan, šobrīd daudzi tāpat gaida, ka Vecā kontinenta centrālie baņķieri par pakāpenisku bezprecedenta ekonomikas stimulēšanas pasākumu beigu sākumu mājienus dos jau rudenī. Nešaubīgi milzīgas ieguvējas no pēdējo gadu centrālo banku politikas ir bijušas valdības, kurām viss notiekošais starptautiskajā finanšu tirgū ļāvis ļoti lēti piesaistīt naudu pat uz ļoti gariem termiņiem. Vēl nesen nebija brīnums tas, ka negatīvā teritorijā atradās vidēja un pat garāka termiņa (Vācijas 10 gadu) obligāciju ienesīgums. Arī Latvijai starptautiskajā tirgū izdevies emitēt obligācijas ar vēsturiski viszemākajām likmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV izkrīt no pasaulē pievilcīgāko investīciju mērķu trijnieka

Ritvars Bīders, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošās attīstības jeb tā sauktās BRIC valstis (Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna) turpina iekarot investīcijām pievilcīgāko valstu saraksta virsotni, no pirmā trijnieka izstumjot ASV.

Apvienot Nāciju Organizācijas (ANO) veidotajā pasaulē investīcijām pievilcīgāko valstu sarakstā 2010. -2012. gadam ASV nokritusies līdz piektajai vietai. Iepriekšējā sarakstā pasaulē lielākais enerģijas patērētājs ieņēma otro vietu.

Pirmo pasaulē investīcijām pievilcīgāko valstu augšgalā savu vietu jau iesildījusi Ķīna, kurai seko Indija, pavirzoties par vienu vietu uz augšu, un Brazīlija, kas arī pakāpusies par vienu vietu uz augšu.

Pasaulē investīcijām pievilcīgo valstu saraksta TOP 10:

1. Ķīna

2. Indija

3. Brazīlija

4. Asv

5. Krievija

6. Meksika

7. Lielbritānija

8. Vjetnama

9. Indonēzija

10. Vācija

Viss UN ziņojums skatāms, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru