Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs lielāko būvniecības, remonta un sadzīves preču tīklu pārvaldošā kompānija Kesko Senukai Rīgā, Lucavsalas ielā, atklājusi Latvijā pirmo jaunās koncepcijas tīkla iepirkšanās centru K Senukai, kurā ieguldītas 3,3 milj. eiro lielas investīcijas.

16 K-rauta veikalu Latvijā un Igaunijā pārvaldīšanu Kesko Senukai šā gada aprīlī pārņēma no sava stratēģiskā akcionāra Skandināvijas koncerna Kesko.

11 tūkstošus kvadrātmetru lielajā jaunajā K Senukai iepirkšanās centrā Rīgā gandrīz divkārt ir palielināts preču sortiments. Darbā pieņemti 100 darbinieki, un tas ir divreiz vairāk, nekā bija līdz šim.

Ar trīs mēnešus ilgušo bijušā K-rauta veikala modernizēšanu Kesko Senukai aizsāk visa tirdzniecības tīkla atjaunināšanu. Atjaunināšanai jau ir gatavi vēl divi veikali - viens Rīgā, Ulmaņa gatvē, otrs – Tallinā. Līdz 2020. gadam plānotas vairāk nekā 100 milj. eiro lielas investīcijas modernu veikalu atvēršanai Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Baltkrievijā.

Pašlaik Kesko Senukai pārvaldīto tirdzniecības tīklu veido 101 veikals Baltijas valstīs, kā arī 20 OMA veikali Baltkrievijā. Kopējais tīkla apgrozījums 2015. gadā bija 583 milj. eiro.

Kesko Senukai akcijas uz pusēm pieder Kesko un Rakausku ģimenei. Kesko koncerns ir viens no mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības līderiem Eiropā, tā apgrozījums pagājušajā gadā bija gandrīz 9 miljardi eiro. Koncerna uzņēmumos strādā vairāk nekā 45 tūkstoši darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru