Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koka logu un durvju, kā arī kokskaidu granulu ražotājs SIA "Staļi" saņēmis "Luminor" bankas finansējumu 2,5 miljonu eiro apmērā, kas ietver ilgtermiņa kredītu 850 tūkstošu eiro apmērā, 900 tūkstošu eiro kredītlīniju, kā arī faktoringa limitu - 750 tūkstošus eiro, informē bankā.

"Kokapstrāde ir viena no būtiskām Latvijas tautsaimniecības nozarēm un viens no mūsu valsts eksporta balstiem. Kokapstrādes uzņēmumiem Latvijā ir labs attīstības potenciāls, tāpēc priecājamies sniegt savu atbalstu uzņēmumam "Staļi", kas ir pieredzējis un sevi pierādījis, kā arī vienlaikus attīsta ilgtspējīgu un videi draudzīgu ražošanu," stāsta "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

"Mums kā uzņēmumam, kas vēlas paplašināt ražošanas kapacitāti un kāpināt ražošanas jaudas, ir būtiski, ka varam saņemt nepieciešamo finansējumu, lai varētu realizēt attīstības plānus. Šajos laikos tas nav iespējams bez banku atbalsta un līdzdarbošanās," pauž "Staļi" izpilddirektore Sanita Kameņeva.

2019.gadā uzņēmuma ražošanas efektivitāte palielināta aptuveni par 11%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu (tas tika realizēts ar 17,4 milj. eiro apgrozījumu un 1,6 milj. eiro EBITDA*, tādejādi izpildot uzstādīto mērķi); attīstīta e-komercija. Uzņēmums 2019. gadā ir atvēris interneta veikalu Latvijā un drīz tiks atklātas arī vairākas interneta veikala filiāles - Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā. Šis ir bijis viens no vērienīgākajiem uzņēmuma projektiem, kas pēdējā laikā realizēts.

Lai arī gads ir iesācies ar dažādiem izaicinājumiem pasaules ekonomikā, SIA "Staļi" uz nākotni raugās pozitīvi un turpina darba un ražošanas gaitas. Šajā gadā ir plānots investēt ap 1 milj. eiro iekārtu modernizācijā, kas varētu pacelt ražošanas efektivitāti vismaz par vēl 20%.

2020. gadā uzņēmums plāno sasniegt 18,5 milj. eiro apgrozījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru