Tirdzniecība un pakalpojumi

Lux Express audzē peļņu un apgrozījumu

Žanete Hāka, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

Starptautisko pasažieru pārvadājumu firma SIA Lux Express Latvia strādājusi ar 2,016 miljonu latu apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar 2011.gadu ir par 21,73%, liecina Lursoft dati.

Tāpat arī aizvadītajā gadā SIA Lux Express Latvia izdevies audzēt savu peļņu līdz 26,74 tūkstošiem latu, kas ir par 83,98% vairāk nekā iepriekš.

Latvijas ekonomiskā situācija, kā arī iedzīvotāju pirktspēja nemazina iedzīvotāju apņemšanos ceļot, tomēr, salīdzinot ar citiem gadiem, ceļotāji arvien vairāk Latvijā un Baltijā kā tūrisma galamērķi izvēlas tuvākās kaimiņvalstis, liecina Lux Express Latvia veiktā pētījuma dati.

SIA Lux Express Latvia savu darbību uzsācis 1994.gadā ar sākotnējo nosaukumu SIA Baltijas Autobusu līnijas. Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir Igaunijas AS Lux Express Estonia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no piektdienas, 28.aprīļa, palielinās reisu skaitu maršrutā Rīga-Tallina, informē "Lux Express" pārstāvji.

Ieskaitot maršrutu Tallina-Viļņa, turpmāk starp Rīgu un Tallinu ik dienu tiks nodrošināti 12 reisi. Braucienu dati liecina, ka Latvija joprojām ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem igauņu vidū, savukārt Latvijas iedzīvotāji labprāt ceļo uz Igauniju.

Salīdzinot ar 2022.gada martu, "Lux Express" maršrutā Tallina-Rīga pasažieru skaits šogad palielinājās par 61%. Savukārt kopējais pasažieru skaits visos reģiona (Baltijas valstis un Varšava) maršrutos šogad pieauga par 67%.

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels norāda, ka visās trīs Baltijas valstīs novērojams intereses pieaugumu par ceļošanu, un to apliecina arī pasažieru skaita pieauguma tendences. "Lux Express" seko līdzi pasažieru vēlmēm un, reaģējot uz intereses kāpumu, atbilstoši palielina arī reisu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lux Express plāno sākt pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils

LETA, 04.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" maijā plāno sākt komerciālos pasažieru pārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils, aģentūrai LETA apstiprināja "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.

Viņš norāda, ka Sabiedriskā transporta padome ir paudusi atbalstu reģionālās nozīmes maršruta Rīga-Liepāja atklāšanai pasažieru komercpārvadājumiem.

"Patlaban gaidām Autotransporta direkcijas (ATD) paziņojumu par šī maršruta atvēršanu komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem un atbildi uz uzņēmuma pieteikumu izsniegt atļauju, lai varētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils," pauž Ķibēns.

Viņš papildina, ka patlaban būtiskākais solis transporta nozares attīstībai būtu šo un citu maršrutu atvēršana komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem, kas ne vien veicinātu konkurenci tirgū, bet arī pasažieriem dotu iespēju izvēlēties pakalpojuma kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobusu pārvadājumu kompānija "Lux Express" piektdien atklājusi jaunu maršrutu Tallina-Varšava, kuru no Rīgas varēs izmantot arī Latvijas pasažieri, informē uzņēmumā.

Līdz šim pasažieriem no Latvijas, kuru galamērķis bija Polijas galvaspilsēta, nācās pārsēsties Viļņā, taču tagad uz Varšavu ar tiešo reisu bez pārsēšanās varēs nokļūt gan no Rīgas, gan arī Tallinas un Pērnavas.

Šis patlaban būs garākais aktīvi izmantotais "Lux Ekspress" maršruts.

Autobusa reiss Rīga-Varšava no Rīgas izbrauks katru dienu plkst.17.20 un Varšavā ieradīsies nākamā rīta plkst.5.30. Savukārt no Varšavas uz Rīgu autobuss savu ceļu sāks plkst.23.45 un Rīgā ieradīsies plkst.13.15.

"Lux Express Latvia" apgrozījums 2022.gadā bija viens miljons eiro, bet zaudējumi - 73 284 eiro.

"Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. "Lux Express Latvia" vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Lux Express Estonia".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts atbalsts starptautiskajos pasažieru pārvadājumos būs nepieciešams vēl vismaz gadu, lai uzņēmumi varētu izvairīties no darbinieku atlaišanām, pauda starptautiskā autobusu pasažieru pārvadātāja "Lux Express" izpilddirektors Janno Ritsbergs.

Viņš norādīja, ka "Lux Express" aprīlī dīkstāves pabalstiem Latvijā pieteicis 69 darbiniekus, bet atbalsts piešķirts 67 darbiniekiem. Tāpat uzņēmums iesniedzis pieteikumu nodokļu maksāšanas termiņu pagarināšanai, bet pašreiz vēl nav saņēmis atbildi.

"Pašlaik neesam saņēmuši cita veida atbalstu no Latvijas valdības," pauda Ritsbergs.

Viņš norādīja, ka pēc krīzes starptautiskajos pārvadājumos atbalsts darbiniekiem būtu jāturpina vismaz deviņus līdz 12 mēnešus, lai izvairītos no iespējamām atlaišanām.

"Tūrisma un ceļojumu industrijas atgūšanās prasīs ilgāku laiku nekā dažus mēnešus, tāpēc, lai saglabātu darba vietas, valdības atbalstam attiecībā uz darbinieku ienākumiem šajā nozarē jāturpina vismaz līdz nākamajai sezonai, kas ir 2021.gada aprīlis-maijs," pauda Ritsbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" investē 11 miljonus eiro 27 jaunu un videi draudzīgu autobusu iegādē, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līgums par autobusi piegādi noslēgts ar kompāniju "Scania Eesti".

Uzņēmums iecerējis gada laikā nomainīt lielu daļu autobusu parka uz videi draudzīgāku - jaunie autobusi ir ietilpīgāki, vieglāki un gandrīz par 15% videi draudzīgāki.

Pirmie 10 jaunie "Scania Irizar" autobusi kompānijai tiks piegādāti jūlijā, bet nākamie 17 - nākamā gada sākumā. Plānots, ka pirmie jaunie "Scania Irizar" autobusi pasažierus sāks pārvadāt jau jūlijā.

Jaunie autobusi ļaus "Lux Express" palielināt reisu skaitu.

"Lux Express" tuvāko gadu laikā arī plāno sākt regulārus pasažieru pārvadājumus ar jauniem autobusiem, kurus darbinās alternatīvās degvielas. Galvenokārt uzņēmums koncentrējas uz ūdeņraža autobusiem, jo tas ir virziens, kurā autobusu ražotāji tuvāko pāris gadu perspektīvā solot visefektīvākos inovatīvos risinājumus, norāda kompānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lux Express plāno komercreisu Rīga-Liepāja

Db.lv, 22.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas reģionā lielākā autobusu pārvadājumu kompānija “Lux Express” prezentējusi jaunos “Scania” autobusus, kuri ir ne vien plašāki, ērtāki un vieglāki, bet arī gandrīz par 15 % ekonomiskāki nekā līdzšinējie autobusi. Jaunos autobusus pasažieri varēs izmantot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas maršrutos, taču pasažieru pārvadātājs plāno nākotnē piedāvāt arī iekšzemes reisus maršrutā Rīga– Liepāja.

Tieši ilgtspējas rādītāji bija izšķirošie argumenti par labu autobusu parka atjaunošanai sadarbībā ar pasaulē vadošo transporta risinājumu piegādātāju “Scania”, no kura gada laikā tika iegādāti kopumā 27 autobusi, tajā skaitā pirmie 10 tika nodoti ekspluatācijā jau jūlijā.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka investēt 11 miljonus eiro autobusu parka atjaunošanā bija pareizs solis, ņemot vērā, ka cilvēki arvien vairāk apzinās nepieciešamību pēc videi draudzīgas satiksmes.

“Lux Express” Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns stāsta, ka tuvākajā nākotnē varētu tikt atvērti arī iekšzemes maršruti.

“Mums ir ļoti liela pieredze Igaunijas tirgū, kur jau sen nodrošinām starppilsētu pasažieru pārvadājumus bez valsts subsīdijām. Mēs varam teikt, ka mākam organizēt pārvadājumus ne tikai tā, lai tie nenes zaudējumus, bet arī lai pasažieri saņemtu ļoti augsta līmeņa pakalpojumu un uzņēmums gūtu peļņu. Šobrīd redzam, ka šādi pakalpojumi ir ļoti nepieciešami arī Latvijā. Tāpēc mēs ar prieku skatāmies uz gaidāmajām izmaiņām Latvijas komercpārvadājumu regulējumā un plānojam, ka nākamā gada pavasarī varēsim uzsākt reisus no Rīgas uz Liepāju,” tā A. Ķibēns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms desmit gadiem uzņēmējiem nenāca ne prātā darba darīšanās no Tallinas uz Rīgu braukt ar autobusu, bet šobrīd lielākā daļa Lux Express pasažieru ir tieši biznesa ļaudis, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Ziemas mēnešos maršruti Rīga–Tallina un Rīga–Viļņa ir pilni – brauc biznesa cilvēki. Pirms desmit gadiem kaut ko tādu noteikti nevarēja redzēt, un visi brauca paši ar savām vai darba mašīnām, piemēram, 2008. gadā 96% pārbraucienu starp Rīgu un Tallinu notika ar automašīnām. Arī pašlaik tie joprojām veido vairāk nekā 80%, īpatsvars ir ievērojami samazinājies, un izaugsme autobusu pārvadājumos ir ievērojama. Mums šodien ir divas līdz trīs reizes vairāk pasažieru starp Rīgu un Viļņu, Rīgu un Tallinu nekā pirms septiņiem gadiem. Joprojām ir pieaugums, piemēram, šogad maršrutā Tallina–Rīga pasažieru skaits katru mēnesi aug par 20%,» saka Hanness Sārpū (Hannes Saarpuu), Lux Express Group vadītājs. Pašlaik šajā grupā ietilpst Lux Express Estonia AS, Lux Express Latvia SIA, Lux Express Lithuania UAB, ZAO Evrolains un Lux Express Poland Sp. Z.o.o. Kopējais pārvadātais pasažieru skaits pērn bija 2 milj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Audzis Lux Express apgrozījums

Žanete Hāka, 07.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn SIA Lux Express Latvia apgrozījusi 3,316 miljonus eiro, kas ir par 5,96% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 81,996 tūkstošus eiro, liecina Lursoft dati. .

SIA Lux Express Latvia vadība norāda, ka, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai un iedzīvotāju pirktspējai, iedzīvotāji sākuši aktīvāk ceļot, par galamērķiem izvēloties ne tikai kūrortus un valstis otrpus okeānam, bet arī tuvākās kaimiņvalstis, kas vienlaikus pozitīvi ietekmē arī uzņēmuma darbību.

SIA Lux Express Latvia reģistrēta 1994.gadā ar nosaukumu SIA Baltijas autobusu līnijas.

Lursoft esošā informācija liecina, ka uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs patlaban ir igauņu AS Lux Express Estonia.

SIA Lux Express Latvia mājas lapā atrodamā informācija rāda, ka, uzņēmums no Rīgas piedāvā autobusu maršrutus uz Berlīni, Maskavu, Tallinu, Viļņu, Sanktpēterburgu, Minsku, Prāgu, Pērnavu, Tartu un Varšavu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas Lux Express autobusu kursēšanas grafikos Deglava tilta slēgšanas dēļ varēs saprast pēc pāris nedēļām

Žanete Hāka, 26.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deglava tilta slēgšana pagaidām nekādā veidā nav ietekmējusi Lux Express autobusu kustību, un visi autobusi kursē pēc noteiktā saraksta, stāsta Lux Express Latvia valdes loceklis Krišjānis Reķis.

«Katru dienu Lux Express galvenais ofiss seko līdzi autobusu atiešanas un pienākšanas laikiem, lai tie atbilstu sarakstā noteiktajam grafikam. Ja tiek konstatēta autobusu kavēšanās no 10 līdz 15 minūtēm, tad autobusa vadītājs par to ziņo un situācija tiek piefiksēta. Ja tas nav nejaušs gadījums, bet gan saistīts ar satiksmi, konstatējot sistemātisku kavēšanos, tad tiek attiecīgi reaģēts un Lux Express klienti tiek informēti par iespējamo reisu kavēšanos jau pirms izbraukšanas,» viņš stāsta.

Visdrīzāk izmaiņas autobusu kursēšanas grafikos Augusta Deglava ielas pārvada slēgšanas dēļ varēs saprast tikai pēc nedēļas vai divām. Pagaidām grūti analizēt šo notikumu, jo vēl nav pieejami nekādi statistikas dati, kas ļautu to padziļinātāk situāciju izpētīt, piebilst K. Reķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lux Express: Personas ar ierobežotām pārvietošanās spējām ir gaidītas

Lelde Petrāne, 15.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pārvadātājs «Lux Express» veicis uzlabojumus biļešu pārdošanas, pasažieru un bagāžas pārvadāšanas noteikumos, papildinot sadaļu par ceļošanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem, liecina tā sniegtā informācija.

«Lux Express Latvia» valdes loceklis Krišjānis Reķis piektdien, 12. jūlijā, personīgi ticies ar apvienības «Apeirons» biedriem, «lai pārrunātu 8. jūlijā radušos neērto situāciju un uzklausītu apvienības ieteikumus par iespējām uzlabot pasažieru ar kustību traucējumiem ceļošanas pieredzi», informē pārvadātājs.

«Kopīgi pārrunājām risinājumus iespējami drošai un ērtai ceļošanai un rīcības soļus, braucienu plānojot. Apspriedām arī ierosinājumus uzlabojumiem uzņēmuma «Lux Express» interneta lapā, lai norādes par ceļošanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem ir skaidras un ērti atrodamas,» skaidro K. Reķis.

Pašlaik nepilnības informācijā ir novērstas, apgalvo uzņēmums. Atbilstoši «Apeirons» ieteikumiem veikti uzlabojumi noteikumu sadaļā. Attiecīgi papildināta informācija par iespēju novietot ratiņkrēslu bagāžas nodalījumā, par biļešu kompensācijas apmaksu, par nepieciešamību informēt pārvadātāju vismaz 36 stundas pirms reisa, ja būs nepieciešama palīdzība, par iespēju rezervēt konkrētas sēdvietas biļešu rezervācijas vai iegādes brīdī un par iespējamo reisa atteikšanu pasažierim, ja pārvadāšana nav droša vai transportlīdzekļa konstrukcija nav atbilstoša.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Baltijas reģionā lielākās autobusu pārvadājumu kompānijas “Lux Express” biznesa attīstības direktoru kļuvis Aldis Ķibēns.

Uzņēmumā šis jaunais amats izveidots, lai “Lux Express” vēl efektīvāk izmantotu Baltijas tirgus izaugsmes iespējas un lai nodrošinātu strauju izaugsmi visos maršrutos.

“”Lux Express” uzstādījums kā vienmēr ir būt pasažieru pirmajai izvēlei ceļošanai starp Baltijas galvaspilsētām. Līdz ar to mans mērķis būs panākt ne vien to, lai mūsu augstie apkalpošanas standarti būtu iemesls mūsu esošajiem un jaunajiem klientiem atkārtoti izmantot mūsu pakalpojumus, bet arī, lai mūsu piemērs liktu celt pakalpojumu kvalitāti visai pasažieru pārvadājumu nozarei. Mēs esam ļoti spēcīgi Igaunijas iekšējā tirgū un ceram, ka pavisam drīz varēsim nodrošināt komfortablus iekšzemes pārvadājumus arī mūsu klientiem Latvijā,“ saka jaunais Baltijas biznesa attīstības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Lux Express jaunu autobusu iegādē investē septiņus miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 06.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs Lux express piektdien, 6.jūlijā pie Latvijas nacionālās operas prezentēja Scania ražoto Irizar i8 autobusu. Jaunu autobusu iegādē uzņēmums investējis septiņus miljonus eiro.

«Mūsu mērķis ir mazināt stereotipu par to, ka robežu šķērsošana ar autobusu nozīmē arī ilgstošu sēdēšanu šaurā vietā un uz neērta krēsla, bez pietiekamas vietas kājām, kā arī bez gaisa kondicioniera. Gribam, lai Latvijas iedzīvotājiem ceļošana ar autobusu saistās ar komfortu un pozitīvu ceļošanas pieredzi, tādēļ arvien vairāk cilvēkiem rastos vēlme apmeklēt Baltijas valstu galvaspilsētas,» saka Lux Express Latvija valdes loceklis Krišjānis Reķis.

Sākot no 12. jūlija uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu Lux Express autobuss kursēs 12 reizes dienā, un septiņas reizes no tām tas būs Skania Irizar i8 ar īpašu Lounge zonu.

Scania Irizar i8 ir saņēmis prestižo godalgu kā gada labākais autobuss ne tikai dizaina, bet arī inovāciju, tehnoloģiju un ilgtspējīgu risinājumu dēļ, teic Scania Latvia vadītājs Aigars Pušinskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA AiNar Express

Žanete Hāka, 29.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā reģistrēti 197 jauni subjekti, kas ir par 18 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 19 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 183 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 9 individuālie komersanti.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 174 subjekti, kas ir par 6 vairāk nekā pirms nedēļas.

Vērtējot pēc pamatkapitāla, aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA AiNar Express ar 37,8 tūkstošiem eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Matīsa iela 61 – 19. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Kazahstānas pilsonis Alnurs Šingisovs.

Otrs lielākais uzņēmums pagājušajā nedēļā bija AS MCH Investīcijas ar 35 tūkstošiem eiro, savukārt trešajā vietā ierindojas SIA Lux Life Construction ar 28 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru