Tirdzniecība un pakalpojumi

Madcafe īpašnieki: Godīgā ceļā darboties un turpināt uzņēmējdarbību vairs nespējam

Žanete Hāka, 14.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ādažu novada kafejnīcas Madcafe īpašnieki nolēmuši savu uzņēmējdarbību pārtraukt, liecina paziņojums sociālajā vietnē Facebook.

«Pašlaik esam nonākuši punktā, kad skaidrs ir viens — godīgā ceļā darboties un turpināt savu uzņēmējdarbību mēs nespējam. Tas, kā citi ēdināšanas uzņēmumi spēj darboties ilgāk par 2 gadiem, mums nav brīnums. Ir vairāki faktori, kas to dara iespējamu, taču tas nav mūsu ceļš. Mums nav ne investoru, ne lobiju, ne fiktīvas grāmatvedības, ne sakaru īstajās iestādēs, un mums nav arī vēlmes kaut ko no tā iegūt. Mums nav arī kredītu bankās, kas liktu mums turpināt par katru cenu, vai laika, kad domāt ko un kā apiet, lai visu turpinātu,» viņi raksta.

«Mūsuprāt, vajadzētu pietikt ar vēlmi darboties, ik dienu šo vēlmi ar prieku un pēc labākās sirdsapziņas īstenot un būt godīgam attiecībā pret sevi, saviem darbiniekiem un valsti. Diemžēl esam tajā kategorijā, par kuru bēdīgi slavenā deputāte teica, ka tas nav uzņēmējs, kurš nespēj nomaksāt nodokļus. Un mēs nespējam. Gribam, bet nespējam. Tie, kuri tagad grib izsaukties, ka kaut kas ir jāmaina uzņēmuma darbībā, ir jāpārkvalificējas, ir jā… jā… jādara kaut kas cits, un tad jau būs labi – tie droši vien dzīvo kosmosā, turklāt ne Ādažu kosmosā,» teikts paziņojumā.

«Nodokļu politika daudzu gadu garumā mūs ir situsi pamatīgi un sit joprojām. Esam izmēģinājuši teju visu, jo katrs no mums un abi kopā mēs esam bijuši gan pašnodarbinātas personas dažādos statusos, gan darba ņēmēji, gan darba devēji. Esam strādājuši, nežēlojot sevi, taču allaž trāpījuši kādā no grupām, kurai valsts piemēro neparedzētas izmaiņas nodokļos vai ierobežojumus pabalstos. Un no tā mēs esam noguruši. Mēs nepadodamies, taču mēs izstājamies no šīs spēlītes, ko valsts vienpusēji spēlē ar tās iedzīvotājiem. Šobrīd mēs zinām tikai to, ka mēs aizbraucam prom un uz ilgāku laiku,» norāda īpašnieki, uzsverot, ka Madcafe līdzšinējā režīmā darbosies līdz šā gada beigām.

Lursoft dati liecina, ka SIA Madcafe Komercreģistrā ierakstīta 2014.gadā un tās pamatkapitāls ir viens eiro.

Pērn kompānijas apgrozījums bija 87,97 tūkstoši eiro, bet peļņa – 314 eiro. Uzņēmumā strādāja pieci darbinieki. Aizvadītajā gadā kompānija nodokļos nomaksāja 3,3 tūkstošus eiro, no kuriem iedzīvotāju ienākuma nodoklis veidoja 0,67 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas – 2,6 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru