Jaunākais izdevums

“Vastint Latvia” attīstītā Magdelēnas kvartāla otrās kārtas ēkas pamatos Antonijas ielā 21 iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākotnei.

Kopš 2018. gada, kad tika pabeigta kvartāla pirmā kārta, projekts ieguvis vairākas ekspertu godalgas un kļuvis par spilgtu Rīgas klusā centra vietzīmi. Būvniecības otrā kārta, kurā taps divas biroju ēkas ar kopējo biroju platību 10 200 m2 un komerctelpu platību 1495 m2, būtiski iespaidos kvartāla nākotnes veidolu, ainaviski veidojot galvenos vārtus, kuri vedīs uz kvartāla centrālo laukumu.

Kapsulas iemūrēšanas ceremonijā piedalījās projekta galvenie virzītāji – “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs, Magdelēnas kvartāla otrās kārtas arhitekts Pēteris Bajārs (birojs “OUTOFBOX”) un projekta galvenais būvuzraugs Sergejs Frolovs (SIA “Būvuzraugi LV”).

“Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs pauda apņēmību attīstīt Magdelēnas kvartālu par klusā centra pērli, neskatoties uz arvien jauniem izaicinājumiem: “Šajā vēsturiskajā dienā mēs liekam pamatus ēkām, kas kļūs par galvenajiem vārtiem uz Magdelēnas kvartālu. Daži te dzīvos, citi strādās, vēl citi baudīs labiekārtotu vidi pilsētas klusā centra sirdī. Vieta, kas ilgstoši stāvējusi tukša, mūsu kopīgā darba rezultātā strauji pārvēršas par apkaimes pērli. Mēs neatlaidīgi turpinām darbu, neskatoties uz globāliem izaicinājumiem, ko esam spiesti piedzīvot, – karu Ukrainā, nepieredzēti augstu inflāciju un vispārēju ekonomisku nenoteiktību. Iedvesmojoties no jau gūtajiem panākumiem, šodien mēs speram būtisku soli, lai Magdelēnas kvartāls nākotnē taptu par vienu no iemīļotām Rīgas iedzīvotāju vietām un spilgtu mūsdienīgas pilsētvides zīmi.”

Biroja “OUTOFBOX” arhitekts Pēteris Bajārs uzsvēra, ka divas otrās kārtas ēkas veido Magdelēnas kvartāla seju: “Nākotnē tieši šīs ēkas radīs rīdzinieku pirmo iespaidu par kvartālu, kā arī veidos pārlaicīgu dialogu ar apkaimes vēsturisko jūgendstila mantojumu. “OUTOFBOX” ir gods iesaistīties šī projekta īstenošanā, veicinot Rīgas vēsturiskā centra tapšanu par multifunkcionālu, gājējiem draudzīgu, atvērtu un zaļu vidi, kas piedāvā visu dzīvei, darbam un atpūtai nepieciešamo.”

Projekta galvenais būvuzraugs Sergejs Frolovs (SIA “Būvuzraugi LV”) atzina, ka ceremonija reflektē par faktoriem, kuri ietekmē jaunbūvju tālāko likteni: “Ilgus gadus strādājot būvniecībā, bieži esmu sev jautājis, kāpēc dažas ēkas kļūst par cilvēku magnētiem un pat mākslas darbiem, kurus, laikam ejot, rūpīgi atjauno, bet citas aiziet nebūtībā nepamanītas, atbrīvojot vietu jaunajam? Tieši tagad, domājot par Magdelēnas kvartālu, esmu atradis atbildi: ēkas translē vērtības. Šīs vērtības nosaka attīstītājs, bet visi procesā iesaistītie ir attīstītāja domubiedri, kuru sinerģija ļauj vērtību vīzijai tapt par īstenību. Vērtības mainās līdzi laikam, un šodien mēs iemūžinām tās vērtības, ar kurām, cerams, varēs lepoties arī nākamās paaudzes.”

Liecībai par ceremonijas dienu laika kapsulā līdz ar nākotnes paaudzēm adresēto vēstījumu tika ievietots arī laikraksta “Diena” 13. aprīļa numurs un 2 eiro monēta.

“Vastint Latvia” ir viens no vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā, kas kopš 2003. gada pārvalda savu nekustamo īpašumu portfeli un attīsta jaunus biroju, viesnīcu un dzīvojamo ēku projektus. “Vastint Latvia” ir daļa no “Vastint Group” — starptautiska nekustamo īpašumu uzņēmuma ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi Eiropā.

“Vastint Latvia” līdz šim realizētie projekti: “AC Hotel by Marriott Riga”, biroju ēka “Zaļā 1”, dzīvojamais nams “FUTURIS”, biroju ēku kompleksa “Business Garden Rīga” pirmā kārta, kā arī dzīvojamo projektu Magdelēnas kvartāls un Lindenholma pirmās kārtas. Paralēli turpinās darbs pie nākamo kārtu plānošanas Magdelēnas kvartālā, “Business Garden Rīga” un Lindenholmā, kā arī koncepta izstrādes 19 ha plašam īpašumam “Ezerparks”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošās dzīvojamās ēkas pamatos Strēlnieku ielā 4C svinīgi iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm, simboliski aizsākot Magdelēnas kvartāla trešās kārtas būvniecību.

Ceremonija pulcēja 60 viesus, kurus uzrunāja “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs, biroja “AB3D” dibinātājs un vadošais arhitekts Juris Mitenbergs un projekta galvenais būvuzraugs, uzņēmuma “Būvuzraugi LV” izpilddirektors Sergejs Frolovs.

“Šodien mēs turpinām pirms vairākiem gadiem aizsākto Magdelēnas kvartāla attīstības stāstu. Līdzās vairākām ekspertu godalgām, ko saņēma pirmās kārtas ēkas, visaugstākais novērtējums mūsu veikumam ir lielais pieprasījums pēc kvartāla dzīvokļiem, kuri patlaban ir pilnībā izpārdoti. Tas pierāda, ka esam uz pareizā ceļa, un iedvesmo mūs neatlaidīgi turpināt kvartāla attīstību. Līdz ar šī gada pavasarī iesākto otrās kārtas būvniecību īres nams Strēlnieku ielā 4C arvien skaidrāk iezīmēs kvartāla aprises, pārvēršot līdzšinējo tukšumu par mūsdienīgu un labiekārtotu vidi, kur ir viss nepieciešamais piepildītai dzīvei, darbam un atpūtai,” sacīja “Vastint Latvia” rīkotājdirektors Romāns Astahovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Magdelēnas kvartālā marta vidū nosvinēti spāru svētki, sasniedzot otrās kārtas ēku būvniecības augstāko punktu. Vainagi rotāja uzreiz divu ēku jumtu kores Antonijas ielā 17 un 21, simbolizējot Magdelēnas kvartāla otrās kārtas apjomīgāko būvdarbu pabeigšanu.

Svinīgas uzrunas un pateicības vārdus būvniekiem pasākumā teica Magdelēnas kvartāla attīstītāja Vastint Latvia rīkotājdirektors Romāns Astahovs, otrās kārtas ēku projektētājs, OUTOFBOX biroja vadošais arhitekts Pēteris Bajārs un galvenais būvuzraugs, Būvuzraugi LV vadītājs Sergejs Frolovs.

“Ar šīm ēkām mēs vēlamies pārdefinēt to, ko nozīmē mūsdienīga darba vide galvaspilsētas biznesa dzīves pašā epicentrā. Visaugstākie ilgtspējas un kvalitātes standarti, nevainojams darba un dzīves balanss, spilgta laikmetīga arhitektūra Rīgas klusā centra pašā sirdī – šāda ir Magdelēnas kvartāla izcilības formula, ko no jauna apliecina otrās kārtas ēkas. Pateicos visiem būvniekiem, kas veica šos darbus ar tik lielu rūpību un iesaisti. Mums visiem ir, par ko lepoties,” sacīja Vastint Latvia rīkotājdirektors Romāns Astahovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vastint Latvia attīstītā biroju kompleksa Business Garden Rīga ēkas Malduguņu ielā 2 un 4 kļuva par pirmajiem ekspluatācijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem Baltijas valstīs, kas ieguvuši starptautisko WELL Health-Safety novērtējumu.

WELL Health-Safety novērtējums ir uz pierādījumiem balstīta nekustamo īpašumu novērtēšanas sistēma, kuras prioritāte ir ēku lietotāju veselība, drošība un labsajūta. Sistēmu izstrādājis WELL būvniecības institūts (IWBI), un tā pamatojas uz WELL būvniecības standartu, kā arī uz vairāk nekā 600 zinātnieku un praktiķu ekspertīzi.

Novērtējuma saņemšana apstiprina attīstītāju un apsaimniekotāju sasniegumus veselības un drošības jomā postpandēmijas situācijā, fokusējoties uz tādiem aspektiem kā ēku tīrīšanas un dezinfekcijas procedūras, rīcības plāni ārkārtas situācijām, veselības aprūpes pieejamība, gaisa un ūdens kvalitātes vadība, ieinteresēto pušu iesaiste un apmācība, kā arī inovāciju ieviešana veselības un drošības jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

UPB grupas provizoriskais apgrozījums audzis par 5,6%

Db.lv, 22.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības un industriālā koncerna "UPB" neauditētais konsolidētais apgrozījums 2023.gadā sasniedzis 250 miljonus eiro, kas ir par 5,6% vairāk nekā 2022.gadā, informē "UPB" pārstāvji.

Arī šogad apgrozījums plānots stabils, saglabājoties līdzvērtīgā līmenī. Tiek sagaidīts, ka interese par jauniem projektiem palielināsies šī gada otrajā pusgadā, kas apgrozījuma pieaugumā atspoguļosies nākamgad.

"UPB" valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš informē, ka būvniecības un būvkonstrukciju ražošanas nozarē 2023.gads ir bijis salīdzinoši stabilāks un paredzamāks. "UPB" grupa adaptējusies pieprasījuma izmaiņām un izejmateriālu cenu pieaugumam, un arī tirgus svārstības vairs nav tik krasas, kā tas bija iepriekšējos gados. Līdz ar to arī koncerna ražotnēs varam nodrošināt vienmērīgāku noslodzes līmeni.

D.Bērziņš norāda, ka šajos apstākļos priekšrocība ir bijusi "UPB" diversificētais produktu un pakalpojumu klāsts. Tas ļāvis operatīvāk reaģēt uz tirgus sabremzēšanos Skandināvijā, kas ir uzņēmuma galvenais eksporta reģions.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielāko nekustamā īpašuma attīstītāju un projektu TOP10

Db.lv, 16.02.2023

Pēc darījumu apmēra pērn populārākais jaunais projekts bija "YIT Latvija" attīstītie "Silvas nami", kur veikti 115 darījumi par 12,2 miljoniem eiro.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pārdoto dzīvokļu darījumu summas pagājušajā gadā lielākie attīstītāji Latvijā bija "Bonava Latvija", "YIT Latvija" un "Merks", liecina nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas "Colliers" apkopotie dati.

Uzņēmuma jaunākajā dzīvojamo platību tirgus pārskatā secināts, ka "Bonava Latvija" jau ceturto gadu pēc kārtas sasniegusi lielāko jauno dzīvokļu pārdošanas apjomu, savukārt "YIT Latvija" izdevies sasniegt lielāko pārdoto dzīvokļu skaitu gadā.

Lielāko attīstītāju TOP 10:

"Top 3" attīstītāju "Bonava Latvija", "YIT Latvija" un "Merks" tirgus daļa 2022.gadā ir attiecīgi 13%, 11% un 7%, salīdzinot ar 15%, 5% un 4% gadu iepriekš. "Bonava Latvija", "YIT Latvija" un "Merks" un arī "Kaamos" arī 2022.gadā turpināja aktīvi paplašināt savus zemes gabalu portfeļus, norāda "Colliers" Konsultāciju pakalpojumu direktore Agija Vērdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru