Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgais veids, kā attīstīties, ir iziet no savas komforta zonas, tāpēc visu laiku sev jāliek justies neērti

Tā uzskata Kintija Beļska, uzacu skulpturēšanas produktu kompānijas Sleek Brows līdzīpašniece. Viņa kopš 14 gadu vecuma dzīvo Londonā, kad uz Angliju pārcēlās viņas vecāki. «Tā ir visīstākā iziešana no komforta zonas, jo īpaši pusaudža vecumā, kad nākas pamest draugus un nonākt citā valstī un kultūrā. Tas nebija viegli, bet es domāju, ka šādas situācijas cilvēku padara spēcīgāku,» viņa saka. Dzīve ārzemēs ir iespēja redzēt, kā strādā un dzīvo citas kultūras, mācīties no tā un apvienot ar savām esošajām zināšanām.

Vērtējot, kā Latvija mainījusies šo gadu laikā, kopš Kintija ir prom, viņa teic, ka sākumā viņai bija grūti pieņemt, ka Rīga mainās un kļūst arvien eiropeiskāka.

«Tagad ik uz stūra redzu Double Coffee, Costa Coffee un brīžiem man liekas, ka es joprojām esmu ārzemēs. Reizēm man gribas, lai būtu vairāk latvisku kafejnīcu un visi nemēģinātu tik ļoti izskatīties kā ārzemēs, bet priecājos, ka joprojām ir iespēja aiziet uz tirgu un nopirkt vecmāmiņu tepat audzētus burkānus,» saka Kintija.

Drošības sajūta

Vaicāta, vai domā kādreiz atgriezties Latvijā, Kintija atzīst, ka šobrīd viņai ir grūti atbildēt uz šo jautājumu. Atgriešanās Latvijā būtu iespējama tālākā nākotnē, kad bizness būs stabils un neprasīs pastāvīgu viņas uzmanību. «12 gadi ir ilgs laiks – esmu pieradusi pie dzīvošanas ārzemēs un iespējām, ko tas sniedz. Taču ir patīkami atbraukt uz Rīgu, te vienmēr ir māju un drošības sajūta. Ārzemēs tomēr aizvien jūtos sveša. Tuvāko gadu laikā es neatgriezīšos, bet kādudien man to gribētos izdarīt. Man patīk doma par bērnu audzināšanu Latvijā, kur viņiem ir iespēja ēst ogas no krūma, redzēt, kā aug kartupelis. Ārzemēs bērni to neredz,» viņa skaidro.

Uzņēmēja domā, ka cilvēku atgriešanās Latvijā notiks dabiski, bez īpašas mudināšanas. «Cilvēkam jāredz labvēlīgas izmaiņas, lai varētu atgriezties. Nav prātīgi apvainot vai dusmoties uz tiem, kuri aizbraukuši, jo katram ir savi iemesli šādai rīcībai. Un daudzi grib atgriezties, bet pagaidām neredz iespējas. Viņi nav pārliecināti, ka atradīs darbu vai viņu bizness būs ienesīgs,» spriež Kintija.

Visu rakstu Māju sajūta – Latvijā lasiet 27. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru