Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki vairāk uzticas saviem iecienītākajiem toņiem un rotas pieskaņo esošajai garderobei, nevis akli seko tendencēm, ir novērojusi rotu zīmola Nela Strenge Gems dizainere Nela Streņģe

Nelai vienmēr patikuši rokdarbi, un viņa vēlējās darīt kaut ko radošu un vienlaikus sievišķīgu. «Biju domājusi par apģērbu šūšanu, jo man arī ir pieredze un esmu strādājusi par šuvēju. Taču tajā brīdī, kad par to iedomājos, man nebija šujmašīnas, turklāt tas ir sarežģīti – jādomā par izmēriem, piegrieztnēm. Man nebija tik labu zināšanu par konstruēšanu. Tāpēc izdomāju sākt ar kaut ko vienkāršāku – rotām. Tomēr ideja par apģērbiem man tik un tā ik pa laikam atgriežas,» stāsta Nela.

Ar rotu izgatavošanu viņa sāka nodarboties paralēli algotam darbam. Sākumā viņa to darīja vakaros un brīvdienās, bet pēc kāda laika tas kļuva sarežģīti, turklāt prasīja pārāk daudz laika. Tā aptuveni gadu viņa strādāja divos darbos, bet tad, kad rotu izgatavošana kļuva par gana stabilu nodarbi, izlēma aiziet no algotā darba. Rotu izgatavošanu Nela veic jau trīs gadus – viss sākās ar hobiju, vēlāk attīstījās līdz mikrouzņēmumam. Pērn viņa pārgāja uz parasto nodokļu maksāšanas režīmu un nodibināja SIA Crafters.

Visu rakstu Šobrīd modē ir viss lasiet 17. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru