Foto

Mana pieredze: burgernīca Ghetto Burger Grīziņkalnā

Anda Asere, 29.11.2013

Jaunākais izdevums

Ghetto Family sporta projektus papildina burgernīca Ghetto Burger Grīziņkalnā, Rīgā.

Ghetto ir jauniešu iniciatīva ar mērķi popularizēt sportiskas aktivitātes, veselīgu dzīves veidu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Ghetto zīmols šobrīd apvieno vairākus projektus. Taču neviens projekts pats par sevi nav pamatbizness – tikai visas aktivitātes kopā veido vienotu veselumu un papildina cita citu. Ghetto Family nodarbojas ar sporta pasākumu organizēšanu, Ghetto TV veido dažādas reklāmas, Ghetto Burger ir burgernīca, Ghetto Rent iznomā tribīnes, mūzikas aparatūru u. tml., bet Ghetto Cares programmas ietvaros Ghetto komanda dodas pie skolu jauniešiem, lai runātu par viņiem aktuālajām tēmām.

«Tā ir mūsu sociālā atbildība. Tas man ir dzīvesstils. Neviens mums nevar samaksāt tik, cik mēs varētu nopelnīt privātajā biznesā. Mans mērķis ir mainīt jauniešu domāšanu,» stāsta Raimonds Elbakjans, Ghetto Family «tēvs».

Arī pabaro

«Pirms pieciem gadiem mēs tepat pāri ielai sākām projektu Ghetto Basket. Ar draugiem izdomājām, ka vajadzētu kopā jautri pavadīt laiku un ceturtdienu vakaros uzspēlēt basīti. Tas pārauga par šobrīd lielāko jauniešu kustību valstī. Gāju un runāju ar dažādu institūciju pārstāvjiem, lūdzu atbalstu, bet, kad sapratu reālo situāciju, cik ļoti visiem ir vienalga, radās spīts un azarts darboties. Šobrīd Ghetto Games pulcē vairāk nekā 10,5 tūkstošus jauniešu,» stāsta Raimonds.

Dažādu pasākumu rīkošanā iesaistās brīvprātīgie jaunieši, un Ghetto Games viņiem vienmēr nodrošina ēdināšanu. Sākumā Ghetto Family aicināja līdzdarboties kebabu tirgotājus, bet uz viņiem nevarēja paļauties – dažreiz viņi ieradās, bet citreiz ne. «Viņi nebija gatavi augt kopā ar mums,» saka Raimonds. Parēķinot viņš ar domubiedriem secinājis, ka izdevīgāk šo pienākumu uzņemties pašiem. Tapa Ghetto Burger, kas sākumā nodarbojās ar izbraukuma tirdzniecību. «Tas, protams, nenācās viegli,» atzīst Raimonds.

Viņam pašam patīk labi paēst – vectēvs ir armēnis un ģimenē lielā cieņā ir šašliks. Raimondam bija sapnis, ka kādudien viņam būs «šašličnaja», taču viss ir nedaudz citādi – tagad viņam pieder burgeru kafejnīca Ghetto Burger. Tās atvēršana bija izaicinājums, jo izbraukuma tirdzniecību ar pastāvīgu kafejnīcas darbību ir grūti salīdzināt. Izbraukuma tirdzniecībā risks ir samērā mazs, apmeklētāju skaits ir liels.

Bez alkohola

Ghetto Burger netirgo alkoholu. «Ghetto Games filozofija ir par un ap sportu, veselīgu dzīvesveidu, tāpēc mūsu pasākumos neatbalstām alkoholu, arī paši to nelietojam. Esam arī pret smēķēšanu. Tieši šī iemesla dēļ te nepārdodam alkoholu un cigaretes. Man liekas, ka tas nebūtu pareizi,» saka Sanda Brūna, Ghetto Games projektu vadītāja. Raimonds piebilst, ka tad, ja kafejnīcā tirgotu alkoholu, iniciatīva zaudētu jēgu. «Es varētu atvērt arī bordreli, bet tad man jāizslēdz jebkādas sajūtas. Kad es sev jautāju, kādu vidi gribu redzēt apkārt, viena no atbildēm ir – netirgosim alkoholu,» viņš teic.

Raimondam ir sapnis nākotnē apdzīvot visu ēkas pirmo stāvu, kurā šobrīd atrodas Ghetto Burger. Viņš iecerējis Ghetto projektus attīstīt vēl vismaz nākamos 20 gadus, bet šī ēka varētu kļūt par jauniešu pulcēšanās vietu, Grīziņkalns – tūrisma apskates punkts. Turpat būtu iespēja paēst, veikalā nopirkt Ghetto T-kreklu, aprocīti, pulksteni u.tml. «Gribas Getiņu uztaisīt par Latvijas produktu,» atklāj Raimonds.

Jaunieši jauniešiem

«Vārdā «geto» ir iekodēts daudz negāciju. Ar to mēs šobrīd asociējam nelabvēlīgu apkārtni, kāds Grīziņkalns pirms pieciem gadiem arī bija, kad te bija tikai prostitūtas un narkomāni. Pēdējo piecu gadu laikā kopā ar pašvaldības un valsts policiju mums ir izdevies panākt to, ka šī apkaime ir samērā kārtīga,» spriež Raimonds.

Viens no Ghetto projektiem ir Esmu Grīziņkalna patriots. «Ar šo soli mēs parādām, ka mums ir raksturs, morālā stāja un ka ikviens pats var veidot vidi ap sevi. Nevis čīkstēt, bet atvērt kafejnīcu. Šis ir jauns sākums šai apkārtnei, jo mēs turpināsim strādāt ar narkotiku izskaušanu, alkoholismu. Jauniešiem, kas šodien aug šajā apkārtnē, ir pareizas vērtības, un es ticu rezultātam nevis pēc diviem, bet 15 gadiem,» saka Raimonds.

Ghetto labā strādā daudz jauniešu «Tie ir cilvēki, kuros vēl kaut ko var mainīt. «Lielajos speciālistos» vairs neko mainīt nevar – viņiem ir pārāk lielas ambīcijas, grūti sadzīvot ar realitāti. Ar tiem, kuri pārdzīvoja 2005.–2009. gadu, kad par neko varēja saņemt daudz, dialogs ir diezgan tukšs. Es pats biju viens no tiem, kas tajā laikā diezgan daudz paspēja sapelnīt un izdarīt, taču uz dzīvi es skatos reāli,» uzskata Raimonds. Vaicāts, vai viņš paspēja īstajā laikā paiet malā, uzņēmējs atbild, ka apdedzinājies tāpat kā daudzi citi, atsāka strādāt ar diviem latiem kabatā. «Biju jauns, man bija vienkārši,» teic Raimonds.

Ir, kur augt

Latvijā ir 300 tūkstoši jauniešu vecumā no 13 līdz 25 gadiem, rēķina Raimonds. «Šobrīd esam aptvēruši tikai 1/30 daļu. Vēl ir, kur augt. Normāli būtu, ja mēs aptvertu trešdaļu – 100 tūkstošus. Tas ir ambiciozi, bet, ņemot vērā, ka mūsu projekti ir saistīti ar 15 dažādiem sporta veidiem, mūziku, ir potenciāls,» viņš saka.

Ghetto Games gadā vidēji rīko 70 pasākumus visā Latvijā. Piemēram, šogad Ventspilī notika trīs dienu pasākums, kurš pulcēja 1500 dalībnieku no 20 valstīm. «Citi tādam projektam gatavojas gadu, bet mums tas ir viens no 70,» saka Raimonds. Vai reizēm nav grūti un nenolaižas rokas? «Mēs neesam nākuši šajā pasaulē atpūsties. Protams, ir grūti, bet kā uz to skatās. Darītāji vienmēr dara, bet nedarītāji čīkst. Es cenšos motivēt jauniešus, stāstu, ka viss ir iespējams. Un ir jānotic un jādara!» tā Raimonds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Šonedēļ Ventspilī sāksies vērienīgais ielu sporta un kultūras festivāls Ghetto Games

Ventspils Olimpiskais centrs, 27.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē, 28.jūlijā ar vērienīgām sacensībām ekstrēmajos sporta veidos Ventspilī tiks atklāts lielākais jauniešu ielu sporta un kultūras festivāls Eiropā Ghetto Games, dēvēts arī par GGFEST. Festivālā par uzvaru dažādos sporta veidos – sākot ar BMX, skeitbordu, “inline” un beidzot ar strītbaik frīstailu un SUP - sacentīsies sportisti no vairākiem kontinentiem.

Festivāls Ghetto Games soļo līdzi laikam, modernās tehnoloģijas iekļaujot arī savā programmā – pirmo reizi šogad festivāla ietvaros noritēs arī Latvijas dronu jeb bezpilota tālvadības gaisa kuģu sacensības. Savukārt tie, kuri nevarēs ierasties Ventspilī, varēs vērot pārraides no dažādu sporta veidu sacensībām interneta vietnē Ghetto.lv.

Pirmajā festivāla dienā, 28.jūlijā sacensības noritēs vairākos sporta veidos – GGFest Warm-up pulcēs amatierus, kuri sacentīsies scoot, inline un BMX freestyle disciplīnās, šajā dienā notiks arī Baltijas čempionāts veikbordā, starptautiskās BMX dirt sacensības, tiks vērtēti arī labāko triku meistari veikbordā, notiks arī starptautiskās BMX flatland sacensības. Piektdienas vakars noslēgsies ar filmu izrādīšanu un dronu paraugdemonstrējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz visiem laikiem slēgts ātrās ēdināšanas restorāns «Ghetto Burger» Pērnavas ielā 42, Grīziņkalnā.

Organizācijas «Ghetto Games» līderis Raimonds Elbakjans portālam db.lv pastāsta, ka šobrīd organizācija izstrādā jaunu ēdināšanas pakalpojumu konceptu. «Cept burgerus vairs nav stilīgi, jo šodien Latvijā to dara visi. Ziemā savilkt galus ir nereāli. Tagad domājam kaut ko jaunu. Gribam iet uz kaut ko sportisku, bet jaunieši pieprasa arī frī kartupeļus.»

Plānots izstrādāt pilotprojektu, kuru testēt, lai saprastu sabiedrības vajadzības.

«Mums kādreiz bija vīzija, ka «Red Bull» ir bundža un mums būs «Ghetto Burger»,» saka Elbakjans. Viņš uzsver, ka tirgot «hot dog» maizītes vai kebabus nevēlas. Viņaprāt, Latvijā ēdināšanas kultūra ir ļoti augstā līmenī, tāpēc iekļauties cenās ir sarežģīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorāns «Ghetto Burger» mainījis nosaukumu un tagad saucas «Ghetto Pietura».

Organizācijas «Ghetto Games» līderis Raimonds Elbakjans portālam db.lv aprīlī sacīja, ka «Ghetto Burger» tiek slēgts uz visiem laikiem. «Cept burgerus vairs nav stilīgi, jo šodien Latvijā to dara visi. Ziemā savilkt galus ir nereāli,» viņš toreiz sacīja.

Jaunā koncepta izstrādē investēti 30 000 eiro, kas ietver aprīkojuma iegādi, izbraukuma tirdzniecības treilera pārbūvi un citas izmaksas.

Jaunais koncepts tapis sadarbībā ar kafejnīcu «Pietura» un tās valdes locekli Mārtiņu Priedi.

M.Priede pastāstīja, ka jaunizveidotā projekta koncepts nav gluži tāds, kādu sākotnēji paredzējuši, jo uzņēmums vēlējies fokusēties uz veselīgu pārtiku. Sākumā tas mēģināts, taču nav izdevies. Koncepts šobrīd ir vērsts uz kafiju, taču saglabāts arī iepriekšējais piedāvājums, piemēram, burgeri. R.Elbakjans norāda, ka nākotnes plānos tomēr ir attīstīt veselīgas ēdināšanas konceptu, taču klienti tam vēl nav gatavi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Centrāltirgus gastronomijas paviljons pārtop par basketbola laukumu

Zane Atlāce-Bistere, 10.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā otrdien, 11.jūlijā notiks pasaules čempionāts bumbas triekšanā grozā no augšas, kurā satiksies labākie pasaules sportisti šajā disciplīnā, informē Ghetto Games projektu direktore Sanda Brūna.

Ghetto Games rīkotajās sacīkstēs par uzvaru cīnīsies ASV, Kanādas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Latvijas sportisti.

«Tas būs vēsturisks notikums Latvijas un pasaules sporta arēnā - pirmā reize, kad vienuviet tiksies tik spēcīgi dankeri», uzsver Ghetto Games vadītājs Raimonds Elbakjans. «Es joprojām nevaru noticēt, kā varēja visi apstākļi sakrist tā, ka konkurss noritēs Rīgas Centrāltirgū. Kā varēja notikt tā, ka mums, plānojot un meklējot vietu zem jumta, Centrāltirgus remonts bija pavirzījies tik tālu, ka mums ļāva te ienākt,» atzīst R.Elbakjans.

Pirmo reizi konkursa rīkotājiem vairs nebūs jāuztraucas par laika prognozi un lietu, kas varētu izjaukt pasākumu, jo sacensības notiks zem jumta. Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljona durvis skatītājiem otrdien vērs plkst.19:00, bet jau plkst.20:00 kompetentas žūrijas klātbūtnē savu māku triekt basketbola bumbu grozā no augšas pierādīs sacensību dalībnieki, kuru sniegumu šajā vakarā papildinās arī īpašs šovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rīgas Centrāltirgus attīstīšanai piedāvā idejas no Ghetto games līdz laikmetīgajam mākslas muzejam

LETA, 19.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diskusijā par Rīgas Centrāltirgus iespējamajiem attīstības scenārijiem izskanēja visdažādākās iespējas, sākot no laikmetīgās mākslas muzeja ierīkošanas, līdz "Ghetto games" pasākumu rīkošanai.

Diskusiju rīkoja SIA "Rīgas nami" un Rīgas Centrāltirgus telpiskās attīstības koncepcijas izstrādātājs SIA "Wealth.Investments".

Sākotnēji diskusijas dalībniekus iepazīstināja ar esošo situāciju tirgus teritorijā, teritorijas sadalījumu un iespējamiem attīstības variantiem.

Diskusijā tika piedāvāti trīs dažādi scenāriji, kas paredz koncentrēt pārtikas tirdzniecību mazākā Centrāltirgus paviljonu skaitā, atsevišķus paviljonus atvēlot citām funkcijām. Tika uzsvērts, ka pašlaik nav izraudzīts viens noteikts attīstības scenārijs, bet joprojām iespējama diskusija.

Ņemot vērā tirgus darbības analīzi un pircēju aptaujas datus, divos variantos tiek piedāvāts pašreizējo Gaļas paviljonu atvēlēt citām funkcijām, nevis pārtikas tirdzniecībai, bet pārtikas tirdzniecību koncentrēt atlikušajos paviljonos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

VIDEO: Uz šķīvja jaunas biznesa idejas

Ilze Žaime, 14.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uztura speciālistu Līgas Balodes un Tatjanas Tepo izveidotais uzņēmums "OnPlate" ir paplašinājies, atverot Veselības telpu Grīziņkalnā. Tā papildina veselīgās ēšanas šķīvju tirdzniecības biznesu.

Interese par pakalpojumiem pēc Veselības telpas atklāšanas bijusi tūlītēja, visu gan sabremzējis Covid-19 uzliesmojums. Pirms tā iecienītas bijušas gan dažādas meistarklases, kurās apgūt veselīgu ēdienu pagatavošanas prasmes, gan līdzfinansētas nodarbības, kuru apmeklējums ir bezmaksas - to skaitā ir gan nodarbības jaunajiem vecākiem, gan sēdoša darba veicējiem, gan skolēniem un citiem.

Izvēlas Grīziņkalnu

Telpu iegādei un izveidei uzņēmējas investēja 80 tūkstošus eiro. "Šī summa būtu varējusi būt mazāka, taču bijām ierobežotas laika ziņā, tādēļ izmaksas pieauga," pauž L.Balode. Veselības telpas atrašanās vieta Grīziņkalnā uzņēmējas nebiedēja, jo vieta esot piemērota konkrēto pakalpojumu sniegšanai. "Iemesls, kādēļ mums uzreiz iepatikās šī vieta, ir tas, ka blakus atrodas "Ghetto Games" un parks. Parkā varam iet sportot, nūjot, jo, ja laukā ir silts laiks, neesam piesaistīti tikai telpām. Arī autostāvvietas pieejamība it kā ir sīkums, taču beigās diezgan nozīmīga lieta apmeklētājiem. Un vēl joprojām esam centra tuvumā," saka uzņēmuma līdzdibinātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grīziņkalnā otrdien vakarā konkursā Sprite Kings of Air sacentās pasaules spēcīgākie basketbola dankeri.

Ceturto gadu pēc kārtas Ghetto Games organizēja slam-dunk sacensības jeb basketbola bumbas spraušana grozā no augšas.

Šogad laukumā ar spēkiem mērojās deviņi slamdankeri.

Grīziņkalna sporta kompleksa un Ghetto Games darbību atbalsta Rīgas dome.

Pasākuma fotogrāfijas - raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā pret «legālajām narkotikām» cīnīsies iedzīvotāju patruļas

LETA, 08.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā nākamnedēļ sāksies iedzīvotāju patruļas pie «legālo narkotiku» bodītēm, savukārt no 18.novembra pilsētā sāksies plaša informatīvā kampaņa par šo vielu kaitīgumu.

Iedzīvotāju patruļās varēs iesaistīties ikviens, kurš vēlas piedalīties «legālo narkotiku» rūpala apkarošanā. Iecerēts, ka brīvprātīgo grupas koši zaļās vestēs ar uzrakstu «Stop Drugs» patrulēs pie tirdzniecības vietām un informēs jauniešus un citus potenciālos klientus par šo narkotiku bīstamību, kā arī veiks pārrunas ar tirgotājiem un tirdzniecības vietu iznomātājiem.

Patruļu darbu koordinēs Latvijas Džudo federācijas valdes priekšsēdētājs, Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzējs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves pulkvedis Raimonds Rubļevskis, kā arī atvaļinātais NBS kapteinis Sandris Bergmanis. Abu koordinatoru kontakti būs publiski pieejami, lai ikviens interesents varētu piedalīties šajās aktivitātēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijā pieaug marihuānas ražošanas apjomi

LETA, 03.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No narkotiskajām un psihotropajām vielām marihuāna patlaban ieņem galvenā spēlētāja lomu Latvijā, pieaugot tās ražošanas apjomiem, pēc Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sēdes aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs norādīja, ka vēl 2012.gadā Valsts policija Latvijā atklāja astoņas marihuānas ražotnes, bet pērn atklātas 18 ražotnes. Tendence ir pieaugoša arī Latvijas klimatisko apstākļu dēļ, tādējādi marihuānas ražošanai nereti vairs netiek izmantotas īpaši piemērotas laboratorijas, bet tā tiek audzēta dabiskos apstākļos. Kā sacīja iekšlietu ministrs, Valsts policijas spēki patlaban tiek koncentrēti ražotņu un organizētās tirdzniecības apkarošanai.

Padome sēdē vienojusies arī valdībā iesniegt papildu finansējuma pieprasījumu Valsts policijai. Kā skaidroja Kozlovskis, jau šobrīd secināts, ka Valsts policijai, visticamāk, būs nepieciešama papildu nauda, lai apmaksātu ekspertīzes ar mērķi noteikt lietoto narkotisko un psihotropo vielu saturu. Cilvēki, par kuriem ir aizdomas par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu, tiek nosūtīti uz pārbaudi jeb ekspertīzi, kas nepieciešama, lai sauktu personu pie atbildības. Patlaban Valsts policija tam šogad piešķirto finansējumu ir izlietojusi, norādīja ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Vasarā pļaujas laiks ar izklaidi saistītiem sociālajiem medijiem

Gunta Kursiša, 11.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstu «pļaujas laiku» jūnijā piedzīvojuši ar izklaidi saistītie zīmoli, piemēram, ļoti strauju kāpumu uzrādīja zīmols Spoki, kā arī jauniešu aktivitāšu zīmols Ghetto Games, liecina DDB Latvia izveidotais sociālo portālu tops.

Spoki topā pakāpušies par deviņām pozīcijām un jūnijā ir dubultojuši savas auditorijas apjomu. Šis kāpums varētu tikt skaidrots ar skolēnu vasaras brīvlaika sākumu, kas norāda uz jauniešu brīvā laika pavadīšanas tendencēm, norāda DDB Latvia pārstāvji.

Kāpums par divām vietām vērojams arī zīmolam Ghettto Games, kas jūnijā organizēja ievērojamu skaitu sporta pasākumu, iesaistot jauniešus arī sociālo mediju aktivitātēs.

Dziesmu un Deju svētku panākumi un spēja jūnija mēnesī ierindoties ietekmīgāko zīmolu topa 29. vietā, pierādot, ka interneta lietotāji labprāt iesaistās aktuālos un valstij nozīmīgos notikumos arī sociālo mediju vidē, pauž pētījuma autori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sportistiem, klubiem, līgām, turnīriem un federācijām domātu mobilo lietotņu izstrādātājs "FanApps" 2019. gadu noslēdz ar sešām aplikācijām.

"FanApps" pērn izstrādājis aplikāciju Aļonai Ostapenko, pludmales volejbola duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, "Ghetto Games", U-19 Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīram, basketbola klubam "Ventspils", kā arī vienu mobilo lietotni, kur "FanApps" ir izstrādātājs un uzturētājs, bet kuras nosaukums netiek atklāts. "T.s. white-label aplikācijas ir viens no mūsu mērķiem, jo mums pats svarīgākais ir dot pievienoto vērtību. Tas, kā sportisti izmanto aplikāciju, ir viņu brīva izvēle," teic Anrijs Brencāns, SIA "Fan Apps" līdzdibinātājs.

Nesen kā pabeigta arī video bloga 11TV mobilā lietotne "Sporta ekspertu komentāri un viedokļi par aktuālajiem notikumiem sportā un par Latvijas atlētu sniegumiem pasaulē". "Šis ir nedaudz atšķirīgs formāts un aplikācija tika papildināta un tāpēc man ir liels prieks, ka mūsu piedāvātais risinājums derēja arī šādam formātam," saka A. Brencāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Telpu futbola līga "Baltic Futsal League" sadarbībā ar "FanApps" izveido mobilo lietotni piecu valstu komandām "Baltic Futsal League".

"2019./2020. gada sezona jau ir pusceļā un ir jāņem vērā fanu un komandu ieteikumi, lai "Baltic Futsal League" kļūtu populārāka Eiropā un mūsu līga būtu viena no vadošajām un atzītajām Eiropas futbola pārvaldības organizācijas (UEFA) līgām, pieejamāka faniem un pievilcīgāka sponsoriem.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, ir jāpieņem lēmumi, lai mūsdienu tehnoloģiskie risinājumi kā mobilā lietotne būtu neatņemama ikdienas sastāvdaļa visu sacensību atspoguļošanā un nodrošinātu klātbūtnes efektu visiem, kuri jau seko mūsu līgai un uzrunātu jaunu auditoriju," norāda Boriss Šipunovs (Boris Shipunov), Baltijas Telpu futbola līgas "Baltic Futsal League" prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā iepriekšējā politiskajā darbībā Raimonds Vējonis nebija vērsts uz publicitāti. Viņš necentās izvirzīties priekšplānā un savulaik pat bija nemanāmākais valdības ministrs. Arī attiecībās ar medijiem tagadējais prezidents bija nevaļīgs, un nav viegli atcerēties kādu spilgtu R. Vējoņa izpausmi Saeimas vēlēšanu kampaņā. Desmit dienās no 8. jūlija līdz 18. jūlijam - tas ir periods, kurā Diena aplūkoja R. Vējoņa jauno dzīvi, - viss jūtami mainījies, un viņš ir atklājies pilnīgi no jauna.

Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens, ielūkojoties Valsts prezidenta darba kārtībā, kurā līdzās vizītēm pie kaimiņvalstu kolēģiem un dalībai Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ir arī piedalīšanās Ghetto Games basketbola turnīrā Krāslavā, sacīja: «Ir skaidrs, ka Raimonds Vējonis sevi mēģina parādīt kā pretmetu Andrim Bērziņam, būdams lustīgs un kustīgs.

Prezidenta komanda cenšas parādīt, ka viņš ir jauneklīgs un enerģisks cilvēks, kuram ir interese par plašu jautājumu loku.» Vairāk gan šīs aktivitātes saistītas ar izklaidi, taču R. Vējoņa iepriekšējā darbība daudzās valdībās un parlamentā nozīmē, ka viņam ir liela praktiskā pieredze un arī tikšanās un vizītes ietver konkrētus jautājumus. Politologam nav iekritusi acīs kāda izgāšanās, un vienīgā cīkstēšanās bijusi par to, kāpēc prezidents nedzīvo Jūrmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā atmosfērā noslēdzies starptautiskā labdarības projekta TOYP Latvia pirmais posms un apbalvoti Latvijas 10 jauni un izcili cilvēki vecumā no 18 līdz 40 gadiem, kuri ir sasnieguši izcilus panākumus savā izvēlētajā darbības jomā un veicinājuši pozitīvas pārmaiņas Latvijas sabiedrībā.

TOYP ir starptautisks labdarības projekts, ko Latvijā organizē biedrības Junior Chamber International Latvia (JCI Latvia) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ar mērķi veicināt jauniešu izglītošanos un iesaistīšanos pilsoniskās sabiedrības attīstībā Latvijā, iedvesmojot tos uz sasniegumiem savā izvēlētajā darbības jomā, būt labākiem līderiem un radīt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Balvas šajā gadā saņēma Vita Brakovska - uzdrīkstēšanās un radošas darbības veicinātāja - pa visu Latviju ceļojošais «zināšanu eņģelis», Liene Dambiņa - Bērnu slimnīcas fonda vadītāja, Raimonds Elbakjans - Lielākās ielu sporta un kultūras kustības Latvijā – projekta Ghetto Games idejas autors un vadītājs, Ratiņbasketbola federācijas prezidents, Latvijas jauniešu elks un autoritāte, Jānis Iklāvs - skolotājs, Latvijas skautu priekšnieks, Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas (LSGCO) valdes priekšsēdētājs, Ogresgala 5. Skautu un gaidu vienības priekšnieks, Ināra Kehre - aktīva jaunatnes organizāciju brīvprātīgā un vairāku sociālo un labdarības projektu vadītāja, apbalvojuma Laiks Ziedonim vadītāja un fonda Viegli idejas līdzdibinātāja, Dana Narvaiša - aktīva alternatīvās izglītības veicinātāja, Cēsu Jaunās sākumskolas vadītāja un viena no tās veidotājām, Andris Rubīns - viens no spilgtākajiem radošās industrijas pārstāvjiem Latvijā, reklāmas aģentūras DDB Latvija izpilddirektors, līdzdibinātājs Latvijas pirmajam sociālajam uzņēmumam MAMMU, Ģirts Majors - lielākā mūzikas un mākslas festivāla Baltijā Positivus rīkotājs, koncertaģentūras Positivus Music vadītājs, koncertzāles Palladium līdzīpašnieks, Aminata Savadogo - viena no talantīgākajām jaunajām Latvijas dziedātājām, komponiste un dziesmu autore un Mārtiņš Sirmais - viens no izcilākajiem un radošākajiem latviešu pavāriem, 3 pavāru restorāns, restorāna 3 un kafejnīcas - veikala Sirmais un Dreibants līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sportistiem, klubiem, līgām, turnīriem un federācijām domātu mobilo lietotņu izstrādātājs "FanApps" šogad plāno 24 aplikācijas – pa divām katru mēnesi.

Pērn uzņēmums izstrādāja sešas mobilās lietotnes, piemēram, tenisistei Aļonai Ostapenko, pludmales volejbola duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, "Ghetto Games", U-19 Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīram, basketbola klubam "Ventspils".

Šā gada pirmajā pusē plānots izstrādāt pamatīgāku analītikas bloku, lai klienti var ātrāk reaģēt uz dažādiem statistikas signāliem. Jau šobrīd ir pieejams daudz dažādu datu, taču nereti cilvēkiem ir grūti saprast, ko tie nozīmē un kā ar tiem strādāt. "Plānots iedot sešus septiņus kontroles skaitļus, kam sekot līdzi un kas liecinātu par kopsakarībām un palīdzētu saprast, kā rīkoties," teic Anrijs Brencāns, "FanApps" (SIA "Fan Apps") līdzdibinātājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vārnu ielas republikā» sadzīvo sportiskais gars un ģeķīgā dzīve, kas pēdējos gados tiek iznīdēta aktīvāk

Rīgā, Pērnavas ielā posmā no Vārnu līdz Jāņa Asara ielai pretī Grīziņkalna parkam mīt dažādi uzņēmumi – nelieli veikaliņi, divas viesnīcas, auto rezerves daļu veikals, apbedīšanas pakalpojumu sniedzējs, reklāmas un drukas sabiedrības, kā arī vairāki ar sportu saistīti uzņēmumi. DB uz interviju aicināja dažādu jomu uzņēmumus, bet piekrita tikai sportiskākie.

10,4 ha plašajā Grīziņkalna parkā līdz ar pavasara pirmajiem saules stariem sarodas aktīvi sportu mīloši ļaudis, kas skrien, vingro, dodas pastaigā ar nūjām, traucas pa parka līkumainajiem celiņiem ar skrituļslidām. Tāpat rosība manāma bērnu rotaļlaukumiņā.

Grīziņkalna sportiskā gara uzturēšanā loma ir biedrībai Ghetto Games, kas septiņus gadus ir ne vien kuplinājusi sportiskās aktivitātes un intensitāti, bet arī mainījusi rajona seju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Korporatīvie pasākumi - jo tālāk no Rīgas, jo labāk

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 12.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarīkojumi reģionos palīdz atslēgties no ikdienas, kā arī uzlabot tūrisma rādītājus.

Izvēloties, kurus biznesa forumus, komandu saliedēšanas aktivitātes un korporatīvos pasākumus apmeklēt, uzņēmēji nereti uzskata – jo tālāk no Rīgas, jo labāk. Tas palīdz izrauties no rutīnas, aizmirst ikdienas pienākumus un atvērt prātu jaunām idejām. Tiesa, atsevišķās vietās arvien trūkst naktsmītņu, ēdināšanas un izklaides vietu, kas palīdzētu pilsētas viesi noturēt ilgāk.

Nav slinki braukt

Latviešu šķēpmešanas leģenda Jānis Lūsis, ielu sporta un kultūras kustības Ghetto games dibinātājs Raimonds Elbakjans, sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns, RA Events direktors Raimonds Strokšs. Tie ir tikai daži no 18 nozares ekspertiem un līderiem, kuru iedvesmojošo pieredzi būs iespēja dzirdēt pirmajā sporta entuziastu konferencē 26. aprīlī. Plānots, ka Sports VAR Liepājā, koncertzālē Lielais dzintars, pulcēs tūkstoš sporta vadītāju, treneru, skolotāju, sportistu, publiskā sektora, biedrību, uzņēmumu pārstāvju un citus interesentus. Tas ir skaits, par kādu rīkotājus – SIA Addiction – pozitīvā nozīmē varētu apskaust līdzīga profila uzņēmumi galvaspilsētā. Dažkārt konferencēm pat divsimt līdz trīssimt apmeklētāju ir grūti piesaistīt, sarunās ar kolēģiem dzirdējis aģentūras īpašnieks Mārtiņš Gineitis. Savukārt te cilvēki ir gatavi ne tikai uz pāris stundām izskriet no biroja, bet veltīt visu dienu vai pat vairākas. Organizēt konferences ar savu saturu ārpus Rīgas – tieši tāds ir Addiction darbības mērķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Mana pieredze: Izjūt Porziņģa panākumu fenomenu

Monta Glumane, 18.02.2019

Individuālās sagatavošanas basketbola skolas īpašnieki Reinis Strupovičs un Aivars Svirido.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielu interesi par basketbolu raisījis Eiropas čempionāts, pēc kura Individuālās sagatavošanas basketbola skola guvusi uzrāvienu.

«Latvijā ir ļoti augsts basketbola līmenis, reti kurš to apzinās. Visi priecājas par Lietuvu, taču mums ir trīs NBA spēlētāji! Mūsu skolai milzīgu grūdienu iedeva pēdējais Eiropas čempionāts, kurā piedalījās arī Kristaps Porziņģis,» saka viens no Individuālās sagatavošanas basketbola skolas (ISBS) izveidotājiem Reinis Strupovičs. «Uz nodarbību atnāk maza meitenīte, kad viņai jautāju, kas ir tas, ko tu vēlētos iemācīties, pirmais, ko viņa atbild – mest trīnīti kā Porziņģis, kaut gan viņas mestajai bumbai līdz grozam ceļš vēl tāls. Daudz kas ir arī atkarīgs no tā, kā valstī šo sporta veidu attīstīs, bet varam priecāties par līmeni, kāds ir jau šobrīd,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #39

DB, 19.10.2021

Dalies ar šo rakstu

Turpinām rakstu sēriju Otro personu TOP5 Latvijā par priekšnieku ēnā esošajām amatpersonām, kas faktiski vada iestādi, nosaka tās īstenoto politiku. Nr.3 šajā sarakstā - Evija Mugina, Iepirkumuuzraudzības biroja vadītāja vietniece.

Vēl 19.oktobra žurnālā Dienas Bizness lasi:

* Lielajā intervijā - Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure.

* Saeimā skatāmie Publisko iepirkumu likuma grozījumi raisa bažas par to, ka tiek radīti labvēlīgi apstākļi korupcijai.

* Pievēršam uzmanību arī dalītā īpašuma izbeigšanai, kas joprojām ir līdz galam neatrisināta problēma.

* Lai investīcijas elektroenerģijas industrijā nerezultētos elektrības tarifu kāpumā, paralēli ir jānotiek enerģijas patēriņa elektrifikācijai. To intervijā db.lv norāda AS Augstsprieguma tīkls valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais izaicinājums, strādājot ar sabiedrību, ir radīt kaut ko vērtīgu, pasaulīgu un jēgpilnu, nauda sociālajā uzņēmējdarbībā nav prioritāte, uzskata sporta kustības Ghetto Games dibinātājs un vadītājs, uzņēmējs Raimonds Elbakjans.

Nopelnīt miljonu nav nemaz tik sarežģīti, tas ir smaga darba un domu lidojuma jautājums, bet radīt kaut ko sabiedrībai vajadzīgu – tas nav viegli, atzīmē R. Elbakjans. Lai to izdarītu, blakus nepieciešami pareizie cilvēki, attieksme, kā arī ticība sev un savai idejai. Ja tu pats sev neticēsi, neticēs arī citi, spriež R. Elbakjans.

Sapņo kļūt par basketbolistu

Jau no bērnības R. Elbakjans vienmēr ir spējis atrast veidus, kā nopelnīt, – skolas laikos viņš uz ielas tirgoja košļenes un kartupeļus, vēlāk palīdzēja tēvam autoservisā, bet pēc tam izmēģināja savu veiksmi vairākos paša radītos uzņēmumos, kas darbojās gan būvniecības, gan ķīmiskās tīrīšanas jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Mana pieredze: Palīdz sportistiem komunicēt ar faniem un tikt pie naudas

Anda Asere, 20.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

FanApps izstrādā mobilās lietotnes sportistiem, klubiem, līgām un federācijām, lai tie varētu proaktīvi komunicēt ar faniem.

Šobrīd SIA Sportrocket.net izstrādātā mobilā lietotne FanApps ir gan Aļonai Ostapenko, gan pludmales volejbola duetam Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuri to izmanto ceļā uz olimpiādi. Pavisam drīz būs arī Ghetto Games aplikācija. Izstrādes procesā ir mobilās lietotnes arī citiem sportistiem. Anrijs Brencāns, FanApps dibinātājs, pats ir bijis profesionāls sportists, zina šīs «maizītes» garšu un ar kuru roku ir pelnījis naudu. Anrijs ir vadījis Latvijas Handbola federāciju, kas deva iespēju būt arī Latvijas Olimpiskajā komitejā, Eiropas Handbola federācijā un dažādos starptautiskos notikumos. Tur viņš pamanīja problēmu – sportisti nekomunicē ar saviem faniem. «Pašmērķis nav dot ziņu, bet gan veidot kanālu, ar kuru pelnīt naudu. Šodien sports ir bizness, un tiek lauzti šķēpi, kā tikt pie naudas. Šī aplikācija ir nopietns kanāls līgām, klubiem un atlētiem, kā sevi pareizi pozicionēt fanu un sponsoru priekšā un tikt pie naudas,» klāsta Anrijs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ghetto Games

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

U-19 Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīra aplikāciju izstrādā FanApps

Anda Asere, 06.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

U-19 Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīra aplikāciju izstrādā "FanApps", informēja uzņēmuma pārstāvji.

«FanApps» izstrādā mobilās lietotnes sportistiem, klubiem, līgām, turnīriem un federācijām, lai tie varētu proaktīvi komunicēt ar faniem. Uzņēmuma jaunākais veikums ir Eiropas futbola pārvaldības organizācijas UEFA apstiprinātā mobilā lietotne Eiropas čempionāta finālturnīram telpu futbolā.

«FanApps» vadītājs Anrijs Brencāns ir gandarīts, ka Latvijas Futbola federācija ir novērtējusi tehnoloģiju nozīmi fanu iesaistei sacensībās. Līdz šim veiktā analīze ļāvusi secināt, ka vairāk nekā puse skatījumu federācijas mājas lapā ir veikti no mobilajiem tālruņiem. Līdz ar to loģisks ir lēmums, ka mobilā lietotne ir vide, ar kuras palīdzību komunicēt.

«Ļoti precīzi ir noteikta mērķa auditorija, uz ko vērst mārketinga aktivitātes. Ir izplānota programma, kādā veidā veicināt jaunās aplikācijas atpazīstamību un vēlmi to izmantot. Aplikācijas lietotāji saņems karstos jaunumus, video stāstus par notikumiem aiz laukuma un varēs viktorīnās iegūt federācijas dāvātās balvas,» viņš stāsta. Eiropas futbola pārvaldības organizācija UEFA akceptēja «FanApps» piedāvāto risinājumu, apstiprinot izvēlēto kursu inovatīva risinājuma izmantošanai komunikācijā ar faniem. Viņš piebilst, ka jaunā pieredze uzņēmumam dod iespēju piedāvāt visiem sporta veidiem mobilo aplikāciju kā mūsdienīgu risinājumu atsevišķu turnīru un notikumu atspoguļošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītā mobilā lietotne Qfer ir piesaistījusi 100 000 lietotāju un turpina augt. Mobilā lietotne palīdz sameklēt un izvēlēties speciālos piedāvājumus .

Qfer mērķis ir apvienot vienkopus visu uzņēmumu īpašos piedāvājumus un ļaut cilvēkiem atrast jaunas vietas pilsētā dažu sekunžu laikā. Pakalpojums ir pieejams Android un iOS vidēs. Veicot tikai divus klikšķus, lietotājs var saņemt izvēlēto piedāvājumu no Čili Pica, Hesburger, Ghetto Burger, Turkebab, Can Can Pica, Wok To Walk un vēl daudzām iestādēm.

Līdz šim tikai dažas Latvijā radītās lietotnes ir sasniegušas 100 000 lietotāju skaitu, tostarp, maksājumu rīks Mobilly un Swedbank mobilā lietotne. Dibinātāji ir optimistiski par sava pakalpojuma nākotni:

«Mēs jau tagad attīstām lietotni Lietuvā, gatavojamies uzsākt darbību lielākos tirgos un uzlabot tehnoloģisko risinājumu,» atklāj viens no uzņēmuma dibinātājiem Arturs Burņins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: No kurjerpārvadājumiem pievēršas ēdiena piegādei

Anda Asere, 23.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zeew, kas iepriekš nodarbojās ar mazu paciņu kurjerpārvadājumiem, tagad pievēršas ēdiena piegādei; kā biznesa atšķirības zīmi uzņēmums izvēlas bezmaksas pakalpojumu.

Biznesu SIA Zeew sāka ar ideju palīdzēt ar piegādēm ziedu veikaliem un citiem mazajiem uzņēmumiem, kļūstot par šo kompāniju kurjerpartneri. «Esam fokusējušies uz ēdiena piegādi, jo šajā jomā ir lielāks pieprasījums un šajā biznesā ir arvien pieaugoši apjomi,» saka Muhameds Gaits (Mohamed Ghaith), SIA Zeew dibinātājs. Viņš uzsver, ka no citiem tirgus spēlētājiem atšķiras ar bezmaksas piegādi. «Vienīgie Rīgā piedāvājam bezmaksas piegādi – cilvēks maksā tikai par ēdienu. Sapratām, ka mums ir jāatšķiras no konkurentiem. Redzējām, ka klientiem viena no svarīgākajām lietām ir tieši piegāde. Ja viņiem tas ir tik svarīgi, izlēmām piedāvāt piegādi bez maksas,» uzsver Muhameds. Pakalpojums darbojas līdz pat 11 km attālumā no restorāna, kas nozīmē, ka uzņēmums pārklāj teju visu Rīgu, pat Babīti.

Komentāri

Pievienot komentāru