Mazais bizness

Mana pieredze: Pēta citiem un ražo paši

Anda Asere, 15.02.2016

Jaunākais izdevums

Latvijas Universitātes zinātnieku uzņēmumam SIA InCell ir divi darbības virzieni – in vitro jeb laboratorijas testēšana un šūnu transplantācijas produkta ražošana traumētiem sporta zirgiem

Abi uzņēmuma virzieni ir atšķirīgi, bet pagaidām komanda ar tiem veiksmīgi tiek galā. «Jaunu uzņēmumu gadījumā, ja tie piedāvā specifiskus produktus un pakalpojumus, darba diena nav astoņas stundas ilga. Pētniecības pakalpojumu virzienā var būt periodi, kad darāmā ir maz, tad maksimāli veltām laiku otram virzienam – braucam uz izstādēm ārzemēs stāstīt par savu produktu. Iespējams, augot lielākiem, tas būs sarežģītāk,» pieļauj Anna Ramata-Stunda, SIA InCell līdzīpašniece.

Uzņēmums palīdz ar konsultācijām un dažādiem testiem citām kompānijām izstrādāt jaunus produktus. Galvenokārt InCell orientējas uz kosmētikas un uztura bagātinātāju testēšanu, pārbaudot aktīvo vielu efektivitāti. Pēdējos gados šādiem produktiem nācis klāt papildu regulējums, kas spiež veikt dažādas izpētes darbības, lai pierādītu produktu efektivitāti, turklāt uz iepakojuma vairs nevar rakstīt to, kas nav pierādīts. Vēl stingrākas prasības ir uztura bagātinātājiem un medicīnas ierīcēm – brūču pārsējiem, kaulu implantiem utt. Anna uzsver, ka uzņēmuma lielākā priekšrocība ir tā, ka tas strādā arī ar maziem komersantiem, veicot nelielus pētījumus, no kuriem lielas kompānijas atteiktos.

Visu rakstu Pēta citiem un ražo paši lasiet 15. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes darbinieku veidotais uzņēmums InCell pabeidzis inovatīva šūnu transplantācijas produkta sporta zirgu cīpslu un saišu traumu ārstēšanai izstrādi

SIA InCell līdzīpašniece Anna Ramata-Stunda stāsta, ka cīpslu un saišu traumas sporta zirgiem ir bieži sastopamas. Pēc tām ir līdz pat deviņu mēnešu garš atlabšanas periods, kura laikā jāatsakās no treniņiem un dalības sacensībās, turklāt pēc šādu traumu ārstēšanas bieži notiek atkārtoti cīpslu un saišu plīsumi. Gan laikietilpīgā ārstēšana, gan paaugstināts atkārtotu traumu risks būtiski samazina sporta zirgu spēju piedalīties sacensībās, rada ievērojamas dīkstāves izmaksas, samazina zirga tirgus vērtību. SIA InCell izstrādātais šūnu transplantācijas produkts ievērojami samazina cīpslu un saišu ārstēšanas laiku, turklāt veicina funkcionālu elastīgu audu atjaunošanos, kavē rētaudu veidošanos, samazinot atkārtotu traumu rašanās risku, viņa apgalvo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Grantu programmā Atspēriens pavasara konkursā saņemti 83 pieteikumi

Lelde Petrāne, 23.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 21.martā noslēdzās kārtējā pieteikšanās Rīgas domes un Swedbank rīkotajam grantu programmas Atspēriens konkursam, kura ietvaros jauniem uzņēmējiem ir iespēja saņemt finansiālu atbalstu līdz 15 000 eiro savas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai.

Šajā konkursā kopā saņemti 83 pieteikumi. Iesniegtos projektus plānots izvērtēt aptuveni mēneša laikā un rezultātu paziņošana plānota ne vēlāk kā līdz 2016.gada 11.maijam.

Lai uzvarētu konkursā, uzņēmējdarbības idejai jābūt inovatīvai un dzīvotspējīgai ilgtermiņā. Papildus punktus vērtēšanā iespējams iegūt, ja tai piemīt augsta konkurētspēja, tiek izmantots kāds unikāls tehnoloģisks risinājums, tai ir lielas eksporta iespējas un tā atbilst kādai no Rīgas prioritārajām nozarēm (transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu, metālizstrādājumu, koksnes, koka un korķa izstrādājumu, pārtikas un dzērienu ražošana), informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, būvniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Līdz 4. jūlijam var pieteikties pirmsinkubācijai

Anda Asere, 20.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaļo tehnoloģiju inkubatora pirmsinkubācijas atbalsta fonda septītais uzsaukums ir atvērts līdz 2016. gada 4. jūlijam.

Septītajā uzsaukumā slēgt pirmsinkubācijas līgumu tiks aicinātas 10 biznesa ideju komandas (ar nosacījumu, ka tās atbilst de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumiem).

Līdz šim Zaļo tehnoloģiju inkubators ir atbalstījis vairākas komandas, kuras jau ir spējušas sevi apliecināt kā veiksmīgus uzņēmējus. To vidū ir SIA PolyLabs, kas nodarbojas ar poliola ražošana no atjaunojamām izejvielām, SIA Alina, kas piedāvā videi draudzīgu antimikrobiālu piedevu būvniecības apdares materiāliem, SIA InCell, kas piedāvā šūnu transplantācijas produktu zirgu cīpslu tendinopātijas ārstēšanai, SIA EHO Textiles, kas nodarbojas ar viedā apģērba izstrādi, SIA EPM, kas ir tehnoloģija silīcija rūpniecības atkritumu pārstrādei par silīcija-alumīnija ligatūru, SIA ESCO Būve, kas nodarbojas ar kaņepju betona paneļu māju ražošanu, SIA Solid State Architects, kas strādā ar videi draudzīgu mehanoķīmisku zāļu vielu kristalizācijas tehnoloģiju, kā arī citi uzņēmumi un biznesa komandas.

Komentāri

Pievienot komentāru