Jaunākais izdevums

Lielbritānijas mazumtirgotājs «Marks&Spencer» pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 24,7 miljonu sterliņu mārciņu (28 miljonu eiro) tīro peļņu un tas ir par gandrīz 80% mazāk nekā pirms gada, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar restrukturizācijas izdevumiem.

Tikmēr «Marks&Spencer» tirdzniecības apjoms kopumā biznesa gadā palielinājies par 0,7% - līdz 10,7 miljardiem mārciņu.

Uzņēmums norāda, ka restrukturizācijas izdevumi sasnieguši 321,1 miljonu mārciņu.

«Marks&Spencer» trešdien arī paziņoja, ka Lielbritānijā kopumā tiks slēgti vairāk nekā 100 veikali, kompānijai turpinot restrukturizācijas programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mazumtirgotājs "Marks&Spencer" paziņoja, ka aizies no Krievijas tirgus, ņemot vērā Maskavas īstenoto iebrukumu Ukrainā.

"Marks&Spencer", kas marta sākumā apturēja savu produktu piegādes Krievijai, trešdien pavēstīja, ka nolēmis pilnībā pārtraukt Turcijas konglomerāta "Fiba Group" pārvaldīto franšīzu darbību Krievijā.

Šis lēmums, kā arī uzņēmuma darbības traucējumi Ukrainā tam izmaksā 31 miljonu sterliņu mārciņu (36 miljoni eiro).

"Marks&Spencer" preses pārstāve ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka grupas zīmols Krievijā vairs netiks izmantots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mazumtirgotājs "Marks&Spencer" pirmdien paziņoja, ka varētu likvidēt līdz pat 950 vadīšanas un administrēšanas darbavietas, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas izraisīto ienākumu kritumu.

Uzņēmums norāda, ka tā darbību negatīvi ietekmējusi piespiedu kārtā īstenotā veikalu slēgšana, kas no 23.marta ilga gandrīz trīs mēnešus. "Marks&Spencer" maijā pavēstīja, ka peļņa pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, samazinājusies par gandrīz 50% un uzņēmums būs spiests samazināt izdevumus.

Pirmdien kompānija paskaidroja, ka ieplānotā darbavietu likvidēšanu ir daļa no izmaksu samazināšanas plāna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mazumtirgotājs Marks &Spencer, kura valdes priekšsēdētājs ir Arčijs Normans, pagājušajā biznesa gadā,kas noslēdzās šogad martā, strādāja ar 24,7 miljonu sterliņu mārciņu (28 miljonu eiro) tīro peļņu, un tas ir par gandrīz 80% mazāk nekā pirms gada. Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar restrukturizācijas izdevumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemo cenu aviokompānija Ryanair pavēstījusi, ka tās tīmekļa vietni jaunākās akcijas laikā kopumā apmeklējuši vairāk nekā 25 miljoni cilvēku.

Cyber Week atlaižu akcijas laikā tīmekļa vietnē varēja iegādāties aviobiļetes par izdevīgākām cenām lidojumiem no janvāra līdz maijam. Ryanair salīdzina, ka, piemēram, mazumtirgotāja Marks & Spencer tīmekļa vietne šādu apmeklējumu sasniedz mēneša laikā, bet futbola komandas Milānas Internazionale tīmekļa vietne - gada laikā.

Otrdien, 20. novembrī reģistrēts visu laiku lielākais tīmekļa vietnes apmeklējums dienas laikā - vairāk nekā 5,5 miljoni apmeklētāju. Ryanair patīk salīdzināt, ka tas ir lielāks rādītājs nekā iedzīvotāju skaits Norvēģijā.

Ņemot vērā labos rādītājus, Ryanair pieņēmusi lēmumu akciju pagarināt.

Komentāri

Pievienot komentāru