Jaunākais izdevums

Policija ir noskaidrojusi visas personas, kuras bija iesaistītas konfliktā ar Latvijas hokeja kluba Dinamo Rīga vārtsargu Edgaru Masaļski.

Par to ziņo TVNET, atsaucoties uz LNT. Db.lv jau ziņoja, ka otrdienas naktī Vecrīgā smagi piekauts kluba Dinamo Rīga vārtsargs Edgars Masaļskis. Viņs konflikta laikā lauza potīti. Izskanējusī informācija par uzbrukumu E. Masaļskim un smagu piekaušanu esot pārspīlēta.

LNT rīcībā esošā neoficiālā informācija gan liecinot, ka konfliktu, visticamāk, tomēr izraisījis pats Masaļskis. Klubā, kurā tonakt atpūtās Dinamo hokejisti, viņš pievērsis uzmanību kādai meitenei. Taču, saņemot atraidījumu, E. Masaļskis meitenei, iespējams, iesitis. Vēlāk šī meitene vērsusies pēc palīdzības pie saviem draugiem, ar kuriem tad arī izcēlies E. Masaļska konflikts jau uz ielas.

Policija ir saņēmusi iesniegumu no E. Masaļska, pēc tā sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Konflikts ar Masaļski nav bijis saistīts ar viņa profesionālo darbību. Tas nav bijis mērķtiecīgs uzbrukums ar mērķi nodarīt miesas bojājumus. Neviena no konfliktā iesaistītajām pusēm sākotnēji nav vēlējusies ne policijas, ne ātrās palīdzības iesaistīšanos. Līdz ar to notikušais uzskatīts par ikdienšķu dzēruma saplūkšanos uz ielas, kādas Vecrīgā novērojamas regulāri, norāda policija.

Hokejista klubs paralēli policijai veic arī savu izmeklēšanu. Pagaidām klubs nav atkāpies no iepriekš paziņotā, ka sportistam uzbrukts.

Šodien Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā bija paredzēts veikt E. Masaļska potītes operāciju, lai paātrinātu sportista izveseļošanos. Ledus treniņus Dinamo vārstsargs varēs atsākt tikai pēc trīs mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Investējot vairāk nekā miljonu eiro, atklāts Masaļska fitnesa centrs

Lelde Petrāne, 02.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikšķilē 2. septembrī apmeklētājiem durvis vērs jauns sporta centrs – E. Masaļska fitnesa centrs MŪSU FITNESS, kas būs lielākais sporta klubs Pierīgā.

Tā saimnieks ir bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs, bet tagad DINAMO RĪGA un Latvijas valstsvienības treneris Edgars Masaļskis kopā ar dzīvesbiedri Ievu.

Ieguldītās investīcijas pārsniedz miljonu eiro. Saskaņā ar Masaļsku ģimenes sniegto informāciju ieguldīti gan privātie līdzekļi, gan ņemts aizņēmums bankā, gan izmantots Altum atbalsts. Ieguldīto investīciju atpelnīšanās periods esot 15 gadi.

E. Masaļska fitnesa centrs MŪSU FITNESS atradīsies jaunuzceltā multifunkcionālā ēkā Daugavas krastā Ikšķiles pilsētā Kraujas ielā. Jaunajā sporta klubā apmeklētājiem būs pieejams jauns un mūsdienīgs trenažieru zāles inventārs, kā arī plašas grupu nodarbību zāles, kas profesionālu treneru vadībā ļaus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm ļoti plašam iedzīvotāju lokam – sākot no veselības grupām līdz pat profesionāliem sportistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovbiznesa pasauli satricinājis vēl viens mīklains modeles nāves gadījums

Kā ziņo ārzemju mediji, modeles dzīvoklis bija apzagts. „Zagļi bija nozaguši visas vērtīgās lietas, kas piederēja meitenei, tostarp PC un fotokamera,” paziņojis modeles draugs Džoels Berijs.

Zināms, ka modele uz Šanhaju devusies jūnija vidū pēc modeļu aģentūras JH Model Management ielūguma. Pēc adreses, kas bija minēta, kā firmas atrašanās vieta policija un žurnālisti šo modeļu aģentūru neatrada. Savukārt 8. jūlijā uzņēmuma mājaslapa kļuva nepieejama. Neilgi pirms tam kompānijas preses dienests paziņoja, ka garantē modeļu drošību tikai viņu darba laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Miezis un kompānija līdzīpašnieks: Latvietis ir alus cilvēks

Monta Glumane, 04.01.2019

Alus darītavas «Labietis» un alus bāra «Miezis un kompānija» līdzīpašnieks Reinis Pļaviņš.

Foto: Ritvars Skuja,Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen arī Rīgā atvērts alus bārs «Miezis un kompānija». «Īsta kroga ideja - sanāk kopā cilvēki, audzē savu sociālo kapitālu un izmanto alkoholu kā lubrikantu,» šādu atziņu pauž alus darītavas «Labietis» un alus bāru «Miezis un kompānija» līdzīpašnieks Reinis Pļaviņš.

Pirmais «Miezis un kompānija» alus bārs pirms diviem gadiem tika atvērts Liepājā. Bāra koncepts tika notestēts vēju pilsētā, kur tas ļoti labi attīstījies. «Iedomājieties, Liepājā vairāk nekā 100 alus veidi vienā vietā? Tas ir satriecoši! Lielākā problēma bija atrast darbiniekus. Bārs nav gluži maizes ceptuve, tur ir jābūt kontrolei,» stāsta R.Pļaviņš. Ņemot vērā Liepājas pieredzi, nolemts biznesu turpināt arī Rīgā. «Mēs netiekam iekšā bāros, kuros «Lielvārdes alus» ir nopircis krānus, tāpēc mēs veram vaļā savus bārus. Mēs tos veidojam tādus, lai visiem pārējiem bāriem atkārtos žoklis,» saka R.Pļaviņš.

Viņš stāsta, ka alus bārs «Miezis un kompānija» ir kā alus darītavas «Labietis» filiāle. Uzņēmums pazīstot alu, tāpēc bāros nav nejauši izvēlētu alus veidu, bet tikai tādi, kuri tiek atzīti par gana labiem. «Mēs esam atvēruši bāru, kurā pašiem aiziet iedzert alu, kad mums savs alus ir apnicis,» skaidro R.Pļaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intervijā portālam sport-express.ru Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, atbildot uz jautājumiem par Edgara Masaļska lietu, atzina, ka vārtsargs notikušajā var vainot tikai pats sevi, un šobrīd tiek gatavoti dokumenti līguma laušanai ar spēlētāju, ziņo esports.

"Mums ir sīka informācija par notikušo, bet to paturēsim kluba iekšienē. Tas viss notika Vecrīgā, kur katrā ieliņā ir video novērošanas kameras. Restorānā, kur puiši tovakar sēdēja, ir ap 20 kamerām. No vienas puses, notika nelaimes gadījums, no otras - viņš var vainot tikai pats sevi," E. Masaļska piekaušanas gadījumu komentēja Sējējs.

"Tā, kā Masaļskis pats bija vainīgs notikušā, viņš ir pārkāpis līguma nosacījumus, un šobrīd mēs kārtojam dokumentus, lai pārtrauktu kontraktu ar viņu. Tomēr pavisam atstāt cilvēku nelaimē nevaram, tādēļ sedzam apdrošināšanas un ārstēšanās izdevumus pie mūsu ārstiem," norādījis ģenerālmenedžeris N. Sējējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienu pēc vardarbīgā un vismaz diviem cilvēkiem arī letālā «masu kautiņa» Ukrainas austrumdaļas pilsētā Doņeckā Krievijas Ārlietu ministrija nākusi klajā ar paziņojumu, ka gatava aizstāvēt savus pilsoņus Doņeckā, ziņo ukraiņu medijs kp.ua.

Krievijas Ārlietu ministrija esot paudusi, ka Kijevas valdība nespēj kontrolēt situāciju Doņeckā.

Medijs atsaucas uz paziņojumu, kas ievietots Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā. Db.lv pārliecinājās, ka piektdienas pēcpusdienā, ap plkst. 13.40 šī vietne nebija pieejama. Iespējams, tas saistīts ar hakeru masveida uzbrukumiem Kremļa oficiālajai interneta vietnei, kā arī Krievijas Centrālās bankas mājaslapai. Tika ziņots, ka hakeru uzbrukumi vērsti arī pret citām Krievijai nozīmīgām mājaslapām, piemēram, valstij piederošā telekanāla Rossija-24 vietnei.

Ukrainas mediji ziņo arī, ka Krimas pussalas ziemeļu virzienā virzās Krievijas armijas reaktīvie mīnmetēji Uragan. Tajā pašā virzienā piektdien virzoties arī militāro spēku kolonna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Web studijas Liepājā turpina savu triumfa gājienu, un piesaista arvien jaunas meitenes, kuras gatavas strādāt kameru priekšā, vēsta portāls irliepaja.lv.

Šīs meitenes esot gan studentes, gan mazu bērnu mammas.

Web studija varot būt gan speciāla telpa ar vairākām istabām, kur katra meitene strādā savā nelielā istabiņā pie web kameras, čatojot jeb runājoties ar klientiem visā pasaulē, gan arī individuālās web studijas, kādas var iekārtot pat mājas apstākļos.

Liepājā web studiju bums sācies aptuveni pirms trim gadiem. Cik šādu studiju pilsētā šobrīd ir, esot grūti pateikt, taču droši varot apgalvot, ka tādas ir katrā mikrorajonā un pat pašā pilsētas centrā.

Tiesa meiteņu klienti nav vietējie – Latvijas interneta lietotājiem piekļuve šiem specifiskajiem web čatiem liegta. Taču meitenes atzīst, ka ne vienmēr ir pasargātas no hakeru uzbrukumiem, kuri ielaužas privātajos čatos, nozog kompromitējošākos meiteņu attēlus, un pēc tam viņas šantažē, piedraudot tās publiskot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

90 gadus vecais pensionārs Artūrs Reids aplaimots ar īpašu plāksni un pašam savu vietu bārā, kuru viņš katru dienu apmeklējis 72 gadus, vēsta metro.co.uk.

Lojālais klients, apmeklējot Lielbritānijas The Griffin Pub, kopš 1940. gada neesot izlaidis gandrīz nevienu dienu.

Un šonedēļ alus fanāts Reids apbalvots ar īpašu plāksni viņa iecienītajā kroga stūrī. Šo pārsteigumu sagādājusi viņa 65 gadus vecā māsa Margareta, kura organizējusi viņa 90. dzimšanas dienas pārsteiguma ballīti.

Pensionārs krogā ierodoties katru dienu plkst 15:00, lai baudītu pinti Courage alus un patērzētu ar vietējiem. «Es vienmēr esmu smagi strādājis un izbaudījis kroga apmeklējumu,» teicis pensionārs, paužot cerību, ka uz šo vietu varēs nākt vēl vairākus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons un viņa sieva Samanta pēc ģimenes svētdienas pusdienām nejauši kroga tualetē aizmirsuši savu astoņgadīgo meitu, vēsta AP.

Incidents noticis pirms vairākiem mēnešiem, kad Lielbritānijas premjers ar ģimeni apmeklējis krogu Bekingemšīras grāfistē. D. Kamerona meita Nensija apmeklējusi tualeti, bet pārējie ģimenes locekļi to nav pamanījuši, iekāpuši automašīnās un devušies mājās.

D. Kamerons ar saviem miesassargiem braucis vienā mašīnā un bijis pārliecināts, ka meita ir kopā ar sievu otrā mašīnā. Savukārt sieva domājusi, ka meita brauc kopā ar tēvu. To, ka Nensija ir atstāta krogā, D. Kamerons ar sievu konstatējis tikai mājās.

Premjera birojs norāda, ka D. Kamerons bijis «prātu zaudējis», kad atklājis, ka meita palikusi krogā. Premjera ģimene sazinājusies ar krogu, atviegloti konstatējuši, ka Nensija ir sveika un vesela un devušies viņai pakaļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darba inspekcija pārbaudīs konditorijas uzņēmumu, kur meitene zaudēja pirkstus

Lelde Petrāne, 06.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija ir uzsākusi nelaimes gadījuma apstākļu noskaidrošanu, kurā smagi cietusi nepilngadīga meitene konditorijas uzņēmumā Rīgā.

Aizvakar konditorijas uzņēmumā Rīgā nepilngadīga meitene, šobrīd neskaidros apstākļos, zaudējusi kreisās rokas vairākus pirkstus pēc tam, kad bija darbojusies pie uzņēmumā esošās malšanas iekārtas. Pēc sākotnējās informācijas, nepilngadīgā meitene uzņēmumā bija ciemojusies pie savas radinieces, taču Darba inspekcija izmeklēs notikušā apstākļus saistībā ar iespējamo nereģistrētās nodarbinātības faktu. Vakar apsekojuma laikā inspektoriem radās aizdomas arī par citu vairāku personu nodarbināšanu bez rakstveida darba līguma, tādēļ papildus nelaimes gadījuma izmeklēšanai Darba inspekcija uzsākusi arī administratīvo lietvedību par, iespējams, vēl trīs personu nodarbināšanu bez rakstveida darba līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Romāna Meitene ar pūķa tetovējumu e-versija sasniedz rekordlielus pārdošanas apjomus

Jānis Rancāns, 11.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedru rakstnieka Stīga Lārsona (Stieg Larsson) romāna Meitene ar pūķa tetovējumu elektroniskā versija ir pārdota vairāk nekā miljons eksemplāros, paziņojusi izdevniecība Knopf, raksta The New York Times.

Triloģijas Millennium, kurā ietilpst grāmatas Meitene, kas spēlējās ar uguni, Meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni un Meitene ar pūķa tetovējumu, elektroniskās versijas kopumā ir pārdotas vairāk nekā trīs miljonos eksemplāru.

Līdz šim neviena izdevēja atsevišķa e-grāmata nav piedzīvojusi tādus pārdošanas apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par četriem miljoniem renovēs autoceļu A8

Gunta Kursiša, 18.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts a/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) noslēgusi iepirkumu konkursu par autoceļa A8 Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) ceļa posma renovāciju, kurai kopumā paredzēts tērēt vairāk nekā 4,59 miljonus Ls, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Paredzēts, ka tiks renovēts autoceļa A8 posms no 31,80 līdz 43,14 kilometram.

Konkursā pieteicās desmit pretendenti, tomēr, kā galveno kritēriju nosakot zemāko piedāvājuma cenu, par labāko tika atzīts SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate piedāvājums.

Autoceļa renovācijas darbi tiks veikti Kohēzijas fonda aktivitātes «TEN-T autoceļu tīkla uzlabojumi» ietvaros. Projektu paredzēts pabeigt 2013. gada jūnijā.

Paredzēts, ka Kohēzijas fonds laikā no 2007. līdz 2013. gadam finansiāli atbalstījis vai atbalstīs kopumā 18 projektus, liecina informācija LVC mājas lapā. Tostarp līdz 2012. gadam paredzēts pabeigt šādus projektus: Rīgas apvedceļš (Salaspils - Babīte), 2,76.- 6,98 km, Rīga - Bauska - Lietuvas robeža (Grenctāle), 42,90 - 44,80 km, Rīga - Bauska - Lietuvas robeža (Grenctāle), 9,46- 24,94 km, Rīgas apvedceļš (Baltezers - Saulkalne), 0,70- 12,48 km, Rīga (Skulte) - Liepāja, 9,90- 22,90 km, Rīga - Ventspils, 68,60 - 79,50 km, Rīga (Skulte) - Liepāja, 0,00 - 9,90 km, Rīgas apvedceļš (Salaspils - Babīte), 21,77- 35,50 km, Rīga - Ventspils, 145,48.- 164,36 km, Rīga - Ventspils, 126,52- 136,40 km; līdz 2013. gadam - Rīga - Jelgava - Lietuvas robeža (Meitene), labā brauktuve, 18,93- 29,95 km, bet līdz 2014. gadam - Rīga - Jelgava - Lietuvas robeža (Meitene), kreisā brauktuve, 9,93 - 19,20 km, Rīga - Jelgava - Lietuvas robeža (Meitene), 31,80 – 43,14 km, Rīga - Ventspils, 23,84 – 36,49 km, Rīga (Skulte) - Liepāja, 79,30 - 97,58 km, Inčukalns - Valmiera - Igaunijas robeža (Valka), 1,65 - 26,90 km.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Populārā Daugavpils kluba Artilērijas pagrabi telpas piedāvās iznomāt Cafe Leningrad saimniekam

LETA, 24.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) Īpašumu iznomāšanas komisija nolēmusi piedāvāt noslēgt pagraba stāva telpu Daugavpilī, Rīgas ielā 22, kur līdz šim darbojies populārais Daugavpils muzikālais klubs Artilērijas pagrabi, nomas līgumu nākamajam augstāk solījušajam pretendentam, Rīgas mūzikas kluba un kroga Cafe Leningrad saimniekam Sergejam Bižānam.

Kā aģentūru LETA informēja VNĪ sabiedrisko attiecību speciālists Arnis Blodons, par papildu argumentu šāda lēmuma pieņemšanai ir kļuvis no SIA Artilērijas Noliktavas, kas apsaimnieko Artilērijas pagrabus, saņemtais iesniegums ar atbalstu nomas tiesību piešķiršanai Bižānam, uzsverot, ka sadarbība ar viņu ļaušot saglabāt telpu esošo izmantošanas koncepciju.

Bižāns aģentūrai LETA sacīja, ka piekritīs šim VNĪ nomas līguma piedāvājumam, jo savu piekrišanu esot demonstrējis, jau piesakoties nomas tiesību izsolē.

Šobrīd mans galvenais mērķis ir saglabāt Daugavpilī šo klubu Artilērijas pagrabi, netiks mainīts ne nosaukums, ne arī kluba darbības koncepcija. VNĪ bija radušās domstarpības ar kluba apsaimniekotāju Andreju Faibuševiču, un es pieteicos izsolē, lai palīdzētu atrisināt šīs domstarpības. Ja VNĪ nespēj šīs domstarpības atrisināt, tad slēgšu nomas līgumu ar VNĪ, un tālāk meklēsim juridisku risinājumu, kā Faibuševičs varēs turpināt kluba darbību, skaidroja Bižāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Defektīvās Dobeles šosejas rekonstruētājs turpina būvēt

Gunta Kursiša, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Igate, kura rekonstruētajā Dobeles šosejas brauktuvē nepilnu gadu pēc ceļa nodošanas ekplutācijā parādījušās plaisas, uzvarējis vēl vienā teju četrus miljonus vērtā konkursā, bet pirms tam uzvarējis arī vairākos citos valsts uzņēmumu un pašvaldību rīkotos ceļu būves un rekonstrukcijas darbu konkursos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Izsludina 8,5 miljonus vērtu konkursu par autoceļa A8 atjaunošanu

Gunta Kursiša, 09.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts a/s Latvijas Valsts ceļi (LVC) izsuldinājusi konkursu par valsts galvenā autoceļa A8 Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža posma (Meitene) rekonstrukciju. Paredzētā līgumcena pārsniedz 8,56 miljonus eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa, PVN), liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Būvdarbi paredzēti autoceļa posmā no 60,00 līdz 76,14 kilometram.

Būvdarbus uzņēmējam, kurš uzvarēs konkursā, būs jāveic 210 dienu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Konkursā komersanti var pieteikies līdz nākamā gada 23. janvārim.

Šie nav pirmie būvdarbi, kurus plānots veikt uz autoceļa A8. Šā gada oktobrī braucējiem tika atklāts 4,6 miljonus latu vērts ceļa Rīga – Jelgava – Meitene posms no desmitā līdz 20 kilometram. Savukārt šā gada augusta beigās noslēgts iepirkumu konkurss par autoceļa Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža (Meitene) 49,3 – 60 kilometra segas rekonstrukciju. Tai paredzēts atvēlēt 4,5 miljonus latu, un to veiks SIA Strabag. Ceļa segas rekonstrukcija šajā posmā tiks veikta Kohēzijas fonda (KF) aktivitātes «TEN-T autoceļu tīkla uzlabojumi» ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta ar fotoradaru atrašanās vietām - Darbību uzsāk 23 stacionārie radari

Elīna Pankovska, 24.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija parakstījusi pieņemšanas – nodošanas aktu par 23 stacionāro fotoradaru pieņemšanu. Policija ir pārbaudījusi visus 23 Vitronic Baltica un partneri izbūvēto stacionāro iekārtu ietvarus, pašas mērierīces, kā arī pakalpojuma kvalitāti, kas atzīta par atbilstošu. Līdz ar to fotoradari uzsāk savu darbību gan Rīgā, gan ārpus tās.

Pirms stacionārajiem fotoradariem atbilstoši Valsts standartam ir izvietota arī ceļazīme nr. 846. (Fotoradari), informē policija. Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis nosūtījis privātajam partnerim otro brīdinājumu, kas turpina janvārī iesākto līguma laušanas procedūru. Tas paredz, ka divu mēnešu laikā komersantam jānovērš trūkumi un jāizpilda līgumsaistības.

Saskaņā ar līgumu Vitronic Baltica un partneriem jāpiegādā un jāuzstāda kopumā 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība. Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajās pārbaudēs par fotoradaru ieviešanas, uzstādīšanas un apkalpošanas konkursu pārkāpumi netika konstatēti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Jemenas aviokompānijas Yemenia lidmašīnas avārijas izdzīvojusi tikai viena 14 gadus veca meitene, vēsta BBC.

Db.lv jau vakar rakstīja, ka Indijas okeānā netālu no Komoru arhipelāga iegāzās Jemenas aviokompānijas Yemenia lidmašīna ar 153 cilvēkiem.

Airbus 310 reiss IY626 bija ceļā no Jemenas galvaspilsētas Sanas.

Tagad zināms, ka atrasts tikai viens izdzīvojis cilvēks - 14 gadus veca meitene. Viņu starp cilvēku mirstīgajām atliekām un lidmašīnas atlūzām ūdenī atradis glābējs no Francijas. Viņa bijusi pārsalusi un drebējusi.

Meitene nogādāta slimnīcā. Viņa esot no Marseļas un ceļojusi kopā ar savu māti.

Patlaban zināms, ka avarējušajā lidmašīnā atradās 66 Francijas iedzīvotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pāvilostas Enkurā dzīvība izsīkusi

Dienas Bizness, 30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Padomju laiku lepnākais Pāvilostas krogs Enkurs stāv tukšs. Telpas iznomā, bet neviens tās nevēlas. Vecie Pāvilostas zvejnieki to labi atceras – te iztukšots ne viens vien kauss pēc zvejas. Šķiet, vēl vakar te jundījusi dzīve, bet šodien – pamestība un posts, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

«Iet laiki, mainās tikumi un gaume. Tagad Pāvilostā ir Āķagals, jo ārzemju tūristiem patīk viss, kas tuvāk jūrai. Nezinu, vai vecajā Enkurā kāds ietu,» lēš uz ielas sastapts Pāvilostas iedzīvotājs.

Lai gan vēl 1995. gadā te – Pāvilostas ēdnīcā – varēja dabūt teicamas pusdienas tikai par pusotru latu un, iespējams, te bija vienīgā vieta, kur šokolādes krēmu gatavoja pēc senās padomju laika receptes. «Tagad tādu vairs nav. Visur konservanti un piena pulveri. Nav tās dzīvā piena klātbūtnes,» atceras Pāvilostas kulinārijas eksperti.

Pie paputējušā kroga par bijušo lepnību stāsta zvejas kuģa enkurs ar visu ķēdi. «Pāvilostā ierados ap 1968. gadu. Tad krogs jau bija. Enkurs ir noņemts no kāda veca kuģa, kuru te bija ne mazums. Vecos zvejnieku kuģus dedzināja, un kurš gan vairs atceras tā kuģa vārdu, no kura enkurs noņemts? Daudzus enkurus vīri tur mājās kā relikvijas. Bija tādi laiki, kad flote mainījās un vecie enkuri vairs nebija vajadzīgi. Viens no tiem nonāca tur, kur to tagad redzat,» pastāsta pāvilostnieks Valdis Stūre. Viņš atceras, ka zvejnieki Enkurā pēc maiņas vienmēr ienākuši paņemt pa kausam miestiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais baņķieris, uzņēmējs Oļegs Fiļs ar dzīvesbiedri Kristīni Jelinsku turpina atjaunot lielāko un senāko līdz mūsdienām saglabājušos Nurmuižas pils kompleksu, meklējot katrai ēkai mūsdienu vajadzībām atbilstošāko funkciju. Jaunākais īstenotais projekts pils kompleksā ir Smēdes SPA, bet projektēšanas stadijā atrodas Lielais Nurmuižas SPA.

Talsu novada Laucienes pagastā esošais 16.gadsimta pils komplekss aizņem aptuveni 80 hektāru, kur saskaņā ar vēsturisko izziņu izvietotas 33 dažādas ēkas un būves – pati Nurmuižas pils jeb kungu māja, krogs, kūtis un staļļi, ratnīca, kalpu māja, vārtu tornis, dārznieka māja, oranžērija, smēde un daudzas citas.

Līdz šim pils kompleksā ieguldīti vairāk nekā 7 miljoni eiro. Iepriekš Dienas Bizness pils kompleksā viesojās, kad pils jaunie saimnieki gatavojās atvērt Nurmuižas restorānu.

Baņķiera mūža projekts 

Uzņēmējs Oļegs Fiļs no likvidācijas procesā esošā banku biznesa pievērsies savam mūža...

Tas kā pirmais publiski pieejamais objekts muižas kompleksa vēsturiskajā kroga ēkā ir atvērts kopš 2020.gada maija. Kroga ēkā sovhoza laikā bija garāžas un traktoru remontdarbnīcas, un renovācijas gaitā tika norakts aptuveni pusotru metru dziļš tehnoloģiskais uzslāņojums.

Šo trīs gadu laikā izdarīts daudz – kādreizējā govju kūts 700 kvadrātmetru platībā pēc renovācijas kļuvusi par svinību un koncertu vietu, uz vēsturiskajiem pamatiem atjaunota pils oranžērija un vīnogu dārzs, savukārt restaurētajā kalpu mājā (vēlāk – doktorātā) ir labiekārtota viesnīca ar 22 numuriem.

Atdzimšanu piedzīvojis arī Nurmuižas gleznainais parks. Teritorijas labiekārtošana veikta arheoloģiskā uzraudzībā, jo pils kompleksa veidošanās saistāma ar Livonijas ordeņa laiku. Parka plānošanā tika pieaicināta Ilze Māra Janelis – vienīgā Latvijas muižu dārzu un parku vēstures pētniece un ainavu arhitekte. Dokumentos parks jeb baroka dārzs pirmo reizi fiksēts 19.gadsimta sākumā vienā no apjomīgākajiem Latvijas un Igaunijas viduslaiku piļu skatu un plānu krājumiem – tā sauktajā Pauluči albumā. Katra ēka organiski papildina cita citu, un ir izdevies saglabāt vēsturisko mantojumu, vienlaicīgi attīstoties muižas pakalpojumu klāstam, piedāvājot apmeklētājiem ekskursijas, restorāna un viesnīcas pakalpojumus. Taču darbi paralēli turpinās visā kompleksā.

“Tas bija apzināts lēmums - pāriet no kompleksa restaurācijas darbiem uz ēku atvēršanu sabiedrībai. Pateicoties veiksmīgai kompleksa konservācijai un renovācijai, cilvēki, kas brauc garām, pēkšņi sākuši pamanīt, ka šeit ir izveidojusies tāda kā pašiem sava pilsēta. Cilvēki aizvien vairāk un vairāk ir sākuši interesēties, kas šeit notiek. Faktiski restorāna atvēršana bija atbilde uz cilvēku jautājumiem,” stāsta O. Fiļs.

Nurmuižas pils komplekss kļuvis par vietu, kur baudīt kultūras mantojumu. Kā stāsta muižas saimnieks, tikai pēdējos trijos gados, pamazām skatienam atklājoties Nurmuižas kompleksa vēsturiskajam mērogam, sāk aktualizēties viens no grūtākajiem jautājumiem – kāda būs visu šo ēku turpmākā funkcija, jo mūsdienās ēku vēsturiskais pielietojums vairs nav aktuāls.

Visu rakstu lasiet jaunākajā Dienas Biznesa speciālizdevumā Nekustamais īpašums.

Dienas Biznesa abonenti speciālizdevumu Nekustamais īpašums saņem bez maksas. Žurnāls nopērkams arī lielākajās tirdzniecības vietās Latvijā!

ABONĒJIET, lasiet elektroniski vai meklējiet preses tirdzniecības vietās!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas uzņēmēji ir gardēži, kuriem cieņā pārbaudītas vērtības

Linda Zalāne, 29.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmēji ir gardēži, kuri gan lietišķās tikšanās reizēs, gan atpūtas brīžos vēderpriekus bauda izsmalcinātos restorānus

Visu 2014. gadu DB ik piektdienas atpūtas rubrikā uzņēmēji izcēluši un ieteikuši virkni restorānu, kurus labprāt izvēlas biznesa pusdienām, kur ietur svētku maltītes vai mēdz iegriezties atpūtas brīžos kopā ar ģimeni un draugiem. Tāpat DB aptaujātie uzņēmēji atklāja, uz kurām kafejnīcām dodas malkot kafiju un risināt nesteidzīgas sarunas, kā arī dalījās pieredzē par to, kādus restorānus, krodziņus un kafejnīcas atklājuši ārpus Rīgas. Kopumā DB uzklausījis 46 dažādu nozaru profesionāļu sniegtās atbildes un apkopojis datus par biežāk nosauktajiem ēdināšanas uzņēmumiem. Interesanti, ka izceltie restorāni lielā mērā sakrīt ar starptautiskās žūrijas izveidoto apkopojumu Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Vienā caurā laivā ar Krieviju

Raivis Bahšteins, DB galvenās redaktores vietnieks, 20.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju pēc 25 gadiem ir zem katras kritikas un pat zem Krievijas rādītāja

Pēdējā laikā esam līdz apnikumam pielīdzinājušies Igaunijai, bet mums pēdas svilina arī korumpētā un «atpalikusī» Krievija. Tā rāda Ekonomikas ministrijas izplatītie Starptautiskā valūtas fonda statistikas dati. Par tiem ir vērts aizdomāties. Pat tad, ja pēc fakta tā liekas nejēdzība. Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju pēc pirktspējas paritātes šogad tiek prognozēts 25,74 tūkst. ASV dolāru, arī Krievija ir turpat ar 26,11 tūkst. ASV dolāru. Tāpat Lietuva un Igaunija tepat vien ir, aiz krāgas noķeramā attālumā, ar attiecīgi 29,88 tūkst. un 29,5 tūkst. ASV dolāru uz iedzīvotāju. Piecu gadu laikā strauji zaudējot iedzīvotājus, esam IKP jomā Krievijai strauji pievilkušies tuvāk un turpmākajos gados pie šādas tendences to droši vien apsteigsim, bet ne par to ir runa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par vienu miljonu eiro (700 tūkst. Ls) pārdošanā ir izlikts bārs – restorāns Paldies Dievam, piektdiena ir klāt. Potenciālajiem pircējiem tiek piedāvāts gan bizness, gan īpašums Vecrīgā, turklāt minēts, ka krogs strādā ar peļņu, raksta Kas Jauns.

A. Bikšus piebilst, ka ar viņa līdzdalību pašlaik top kāds krogs Toronto, Kanādā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija Meksikā ir slēgusi pilnībā aprīkotu krogu, kurš atradies cietumā, vēsta AFP.

Policija krogā atradusi un izņēmusi 200 alus, 12 teklilas un 20 šņabja pudeles, kā arī šaujamieročus, marihuānu un heroīnu, tajā ir bijuši pat divi biljarda galdi. Krogs bija ierīkots zemas drošības pakāpes cietumā Meksikas Čihuahuas pavalstī.

Policija nespēja izskaidrot, kā kroga eksistence varasiestādēm paslīdējusi garām nemanīta.

Meksikas cietumi ir nereti pārpildīti un tajos bieži notiek cietumnieku dumpji, kā arī plašas ieslodzīto izlaušanās brīvībā, daudzas no kurām tiek veiktas ar korumpētu apsargu palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Aplamums, neievilkts diega gals džemperī vai literārā tekstā iemests nepareizs vārds, nianses radīto padara dzīvu. Tā saka tekstilmāksliniece Anita Masaļska, kuras zīmolam Taša rit jau 15. gads. «Ja biznesu griež uz pelnīšanas jēdzienu – jāatceras a priori – ar roku darbu nopelnīt nevar,» skarbi raksturo Anita.

Šorīt DB raksta par pirmsvēlēšanu budžetu, kas iecirtis robu arī nākamajos gados. Ministriju pieprasījumi un politiskās ķildas panākušas to, ka pie plašas miljonu dalīšanas valsts budžetā varēs atgriezties vien 2016. gadā.

Itālija var pasliktināt noskaņojumu eirozonā, kadēļ var ciest arī Latvija, uzskata aptaujātie banku eksperti. Pati Itālijas ekonomika tuvākajā nākotnē turpinās nīkuļot. Trešdien Itālijā paredzēts uzticības balsojums premjeram Enriko Letta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan līdz snovborda un slēpošanas sezonai vēl kāds brīdis jāgaida, Ieva Barone jau tai aktīvi gatavojas, darinot ķiverādas Winterberry snovborda ķiverēm

Ieva Barone ar snovbordu nodarbojas trīs gadus. Agrāk viņa mācījās slēpot, bet slēpošana īsti negāja pie sirds, un katru gadu viņa to mācījās no jauna. «Pamēģināju snovu – pavisam cita lieta!» viņa saka. Slēpotāju un snovbordistu drošībai nepieciešama ķivere. Tās ir daudz un dažādas – arī ļoti košas un skaistas, bet tomēr lielākā daļa ķiveru ir melnas. «Ar mīļoto vīrieti bijām devušies uz kalniem snovot. Viņam ir melna ķivere un kostīms arī visai tradicionāls – sarkana jaka un melnas bikses. Uz kalna pašķīrāmies un sarunājām, ka tiksimies augšā pie pacēlāja. Stāvu un gaidu, bet tur bija gana daudz snovotāju ar melnām ķiverēm sarkanās jakās un melnās biksēs. Sapratu, ka viens no risinājumiem būtu padarīt ķiveri atšķirīgāku. Protams, ir iespējas ķiveri nokrāsot vai pielikt tai ragus, asti vai panka grebeni. Specializētajos internetveikalos ir iespēja iegādāties arī ķiveres apvalkus. Taču, manuprāt, piedāvātajiem produktiem vāji tiek izmantots šī produkta dizaina potenciāls. Ar Winterberry ķiverādām ķivere iegūst jaunu izskatu, garderobe tiek atsvaidzināta par samērā zemām izmaksām, turklāt snovbordists uz kalna kļūst pamanāmāks, atšķirīgāks starp pārējiem. Un tā šobrīd mēs esam sākuši ražot multifukcionālus snovborda ķiveru apvalkus,» stāsta Ieva Barone, SIA Winterberry līdz- īpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Latvijā aizvien tiek domāts par potenciālajiem ieguvumiem, ko sola valsts pievienošanās eirozonai, pie pašas monetārās savienības debesīm mākoņi kļūst aizvien tumšāki.

Tēlaini runājot, situāciju eirozonā var salīdzināt ar plašas un materiālā ziņā stipri vien atšķirīgas radu saimes pasēdēšanu glaunā krogā, turklāt vēlmi pēc izsmalcinātākās virtuves izrādījuši tieši nabadzīgākie banketa dalībnieki. Tuvojoties vakara izskaņai, kāds ieminējies par rēķina apmaksu, pie galda radot nervozu sačukstēšanos, tai pamazām pāraugot skaļākā vārdu apmaiņā. Balsi pacēlusi pat iepriekš kautrīgā meitene no ziemeļiem, kas visu vakaru pie vienīgās baltvīna glāzes bija knibinājusi salātiņus, kamēr tās mazāk turīgie radi, neskatoties cenu listē, bija devuši priekšroku steikam un plašākai dzērienu izvēlei. Platoniskā simpozija ārējais spožums vēlmi ieprecēties radu saimē radījis arī citiem, taču tiem, kas tikai tikko to izdarījuši, tiek izteikti nepārprotami mājieni gatavībai atvērt makus vēl vakara sākumā nemitīgi augošā tēriņa apmaksā, pierē ievelkot pārdomu rievas arī citiem radoties gribētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru