Nekustamais īpašums

Meklē privātos partnerus Rīgas stendam īpašumu izstādei MIPIM

Ingrīda Drazdovska, 31.01.2011

Jaunākais izdevums

Šogad vienā no ietekmīgākajām nekustamā īpašuma izstādēm - forumiem MIPIM kopējā stendā ar Rīgu būs pārstāvēta arī Jūrmalas pilsēta.

Pašlaik Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments turpina gatavoties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma izstādē MIPIM 2011 un aicina attīstītājus un uzņēmējus sadarboties Rīgas prezentācijas izveidē.

No privātajiem partneriem, kas ir apstiprinājuši dalību Attīstības departamnts nosauc SIA Domuss, SIA Latio, SIA Merks, SIA Nira Fonds, SIA Rem Pro, SIA New Europe, SIA ASORK energo inženiertīkli, SIA Patollo u.c. Piedaloties starptautiskajās nekustamā īpašuma izstādēs ir pierādījies, ka kvalitatīva pilsētas reprezentācija ir iespējama tikai sadarbībā ar uzņēmējsabiedrībām.

Pirmo gadu kopā ar Rīgu izstādes stendā būs pārstāvēta arī Jūrmalas pilsētas dome, kuras speciālisti informēs par investīciju iespējām Jūrmalas pilsētā.

Paredzēts, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs piedalīsies pilsētu mēru debatēs izstādes laikā.

Rīgas domes dalība izstādē atbalstīta pagājušā gada 1.novembrī Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē.

MIPIM 2011 notiks no 2011. gada 8. līdz 11. martam Kannās, Francijā.

Pagājušā gadā Rīgai bija 72 m2 liels stends, kurā izstādes dalībnieki varēja iepazīties ar Ziemeļu transporta koridoru, Torņakalna administratīvais un izglītības centru, Rumbulu un Lucavsalu (pašvaldības virzīti projekti), Skanstes biznesa centru (Merks), Kaivas tirdzniecības parku (Domuss), Galleria Riga (Galeria Concept), Podgragu (Rietumu banka), Ezerparku (New Europe) u.c.

Rīgas stendu apmeklēja vairāk nekā 650 apmeklētāju, interesi par investīcijām Rīgā izrādījuši 150 investori un potenciālie sadarbības partneri, notika vairāk nekā 50 tikšanās konkrētu investīciju projektu izpētei, atskaitās Attīstības departaments.

2010. gadā izstādē piedalījās vairāk nekā 17 000 pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieki no 81 valsts, tai skaitā 3 600 investori un 428 pašvaldību pārstāvji, kā arī attīstītāji, baņķieri, būvnieki, arhitekti u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Kannās notika gadskārtējais nekustamā īpašuma sarkanā paklāja pasākums. Par pasniegtajiem «palmas zariem» Dienas Bizness jau informēja.

Pēc šādiem pasākumiem parasti ir ilgstoša gandarījuma sajūta par paveikto, par saņemto atzinību, par saplānoto gaišajai nākotnei. Nu, kaut kā tā.

Droši vien lielākā daļa Latvijas dalībnieku, kas pasākumā piedalījās ar kādu nopietnu mērķi, tā arī jutās – nedrošība un neziņa bija pazudusi no dienaskārtības, daudz tika runāts par konkrētiem projektiem, to pircējiem, nomniekiem un adresātiem. «Lielā nauda» gan joprojām centās palikt nepamanīta, taču bija turpat klāt – vai nu bez tās tik daudz par infrastruktūras projektiem runātu pilsētas, reģioni un veselas valstis.

Savukārt viens no mulsinošākajiem un nesaprotamākajiem pasākumiem bija Rīgas pilsētas stends. Dizainiski tas bija loti pievilcīgs, stendā strādājošie cilvēki bija izcili, bija arī tikai Rīgai un Latvijai raksturīgi obligātie stenda našķi – balzams, sulas un žāvēti augļi. Forma bija perfekta un sagatavošanā iesaistīto cilvēku ieguldījums – milzīgs. Ja MIPIM būtu tūrisma galamērķu gadatirgus, Rīga būtu līderu vidū ar pamatīgu handikapu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi pasaulē lielākās nekustamā īpašuma konferences MIPIM 2016 konkursam Open Stage pieteikta ideja no Latvijas.

Ideju iesniegusi Rīgas spēkstacija (Riga Powerhouse), un atlikušas tikai 2 dienas, lai par to nobalsotu, spiežot pogu «VOTE» MIPIM Open Stage mājas lapā (Poga – augšā, kreisajā pusē). Konkursa uzvarētājam būs iespēja stundu ilgā sesijā prezentēt savu ideju konferences dalībniekiem.

Šobrīd Rīgas uzņēmēju pieteikums ir otrajā vietā, tam pietrūkst daži simti balsu.

No Latvijas konkursam pieteiktās tēmas autors ir Rīgas spēkstacija. Tās veidotājs Edgars Ivanovs atklāj, ka pieteiktās tēmas mērķis ir globālā līmenī veicināt diskusiju par ieguvumiem no radošu cilvēku līdzās strādāšanas. E. Ivanovs skaidro: «MIPIM pulcējas lielākā daļa lēmumu pieņēmēju nekustamā īpašumā nozarē no visas pasaules, tāpēc esam nolēmuši ne tikai pieteikt dalību Open Stage konkursā, bet arī foruma ietvaros notiekošajā Startup konkursā, kā arī – ja MIPIM rīkotāji būs atsaucīgi – ar netradicionālām metodēm pievērst dalībnieku uzmanību un iepazīstināt ar Rīgas spēkstaciju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aicina uzņēmējus pieteikties dalībai nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM-2018

Lelde Petrāne, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības līdz 30.novembrim pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2018, kas norisināsies Francijā, Kannās, 2018.gada 13.-16.martā.

MIPIM tiek uzskatīts par lielāko, autoritatīvāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā.

Ikgadēji izstāde MIPIM pulcina vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku - sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

Rīgas pilsēta izstādē MIPIM piedalīsies divpadsmito reizi ar mērķi veicināt galvaspilsētas un tajā strādājošo uzņēmumu atpazīstamību kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, kā arī stimulēt investīciju piesaisti konkrētiem attīstības projektiem, tādejādi sekmējot saimniecisko darbību pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pēc piedzīvojumiem Kannu izstādē darbu spiests pamest Rīgas attīstības departamenta vadītājs

LETA, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šomēnes Kannās, Francijā notikušā nekustamā īpašumu gadatirgus MIPIM 2013 apmeklējuma amatu nāksies zaudēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Uldim Jansonam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neoficiāli zināms, ka U. Jansons nav piedalījies teju nevienā no izstādes norisēm. Pēc atgriešanās Rīgā viņš esot saslimis, bet tad uzrakstījis atlūgumu. To, ka U. Jansons iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA šorīt apstiprināja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Laila Ivāna.

Uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC). Par Rīgas amatpersonu piedzīvojumiem Kannās šorīt savā tviterkontā ironizē Latvijas Zaļās partijas kandidāts Rīgas mēra amatam Guntis Belēvičs.

«Pagājušonedēļ 3 RD darbinieki bija komandējumā Kannās uz lielāko nekustamo īpašumu messi MIPIM. Maļčiki tak buhaļi, čto na MIPIM ņeprišļi,» raksta G. Belēvičs, tādejādi paužot aizdomas, ka izstādes norišu neapmeklēšana varētu būt saistīta ar alkohola lietošanu. «Piesaistīt investīcijas nav viegli,» piebilst G. Belēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lietuvieši Kannās piedāvās Viļņas Loģistikas parku

Vēsma Lēvalde, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM 2013, kas norisinās Kannās (Francija) no 12. līdz 15.martam, aktīvi investīciju iespējas reklamē kaimiņvalsts Lietuva.

Lietuvieši pieteikuši attīstības stadijā esošo Viļņas loģistikas parku, kam rezervēti 34 hektāri zemes pie viena no lielākajiem Lietuvas dzelzceļa mezgliem Viļņā. Loģistikas parku 2011.gadā dibinājusi Viļņas pašvaldība un Lietuvas dzelzceļš. Lietuva potenciālajiem investoriem norādījusi, ka parks atrodas blakus vienam no Eiropas Tranzīta koridoriem, kas savieno ar Poliju un Baltkrieviju, nodrošinot gan ātrgaitas autoceļa, gan dzelzceļa satiksmi. Parku lietuvieši plāno pabeigt tuvāko pāris gadu laikā, teikts MIPIM 2013 projektu katalogā.

Db.lv vēstīja, ka uz Kannām devušies arī Rīgas un Liepājas pašvaldības pārstāvji, kā arī Rīgas pašvaldības uzņēmumi Rīgas Pilsētbūvnieks un Rīgas Nami, Rīgas Brīvosta, uzņēmumi New Europe, Domuss, RemPro, Latio, Ordo. Vienam apmeklētājam izstāde izmaksā ap 1500 eiro, viena kvadrātmetra noma stenda iekārtošanai - aptuveni 500 - 700 eiro, liecina informācija MIPIM 2013 mājaslapā. Pērn izstādi apmeklēja vairāk nekā 19 tūkstoši interesentu, neskaitot žurnālistus. MIPIM tiek uzskatīta par reprezentablāko nekustamo īpašumu forumu pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas, ka tiek skatītas idejas par atsevišķu pilsētas rajonu izmantošanas zināmu organizāciju, nav nekas jauns vai unikāls – tajā pašā gadskārtējā MIPIM var redzēt daudzus un dažādus piemērus.

Jau vairākus gadus MIPIM ir arī Rīgas pilsētas stends. Būs arī 2012. gadā – un tas ir labi, jo nevaram cerēt, ka Laimes Lācis pats atradīs pie mums ceļu. Jautājums gan ir par to, ko un kā šādās reizēs rādīt. Formāli pilsētai ir attīstības plāns, ir pat skaists koka makets, ko diemžēl nevar paņemt uz šo izstādi telpu nomas izcenojuma dēļ. To it labi varēs aizstāt ar interaktīvu ekrānu, kas arī nākamā gada MIPIM stendā būšot. Tik tālu labi, bet te arī sākas problēmas.

Attīstītājs ar apsveicamu domu par projektu Rīgā pieies pie šī ekrāna, atradīs kartē viņu interesējošu pilsētas rajonu un, ja viņam smaida veiksme, ieraudzīs attīstības plāna rozā vai sarkanīgo krāsu, kas pieļauj darījumu apbūvi. Te arī veiksme beigsies, jo sīkākas detalizācijas plānā nav, jo pilsētai nav konkrēta viedokļa, ko tā katrā konkrētajā vietā gribētu redzēt. Tā vietā attīstītājiem liek priekšā uzņemties milzīgu risku, ieguldot naudu koncepcijas un projekta izstrādē. Par projekta realizācijas iespējām garantiju nekādu, jo ir paredzēta sabiedriskā apspriešana. Kas un kā tajā piedalās, lielākajā skaitā gadījumu laikam nevienam ar attīstības procesiem pazīstamam nebūs jāstāsta. Neskatoties uz sabiedriskās apspriešanas rezultātiem, attiecīgās instances var gan piekrist, gan nepiekrist projektam. Tāpat var piekrist vai nepiekrist domnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināta fotogalerija - Starptautiskie nekustamā īpašuma izcilnieki novērtēti

Ingrīda Drazdovska, 17.03.2014

Labākā inovatīvā zaļā ēka, Žūrijas speciālbalva

Singapūras līča Dārzi

Arhitekti: Grant Associates, Wilkinson Eyre Architects; piedaloties inženieriem no Atelier Ten Ltd

Attīstītājs: Singapūras Nacionālā parku padome

2006. gadā Singapūrā noticis konkurss, kura mērķis bija atrast inovatīvu, bet arī realizējamu Dārzu attīstības plānu. Dienvidu līča konkursā uzvarēja Endrjū Granta komanda no Grant Associates, kurai bija iesaistīti Wilkinson Eyre arhitekti, inženieri no Atelier One, Atelier Ten. Priekšlikums cita starpā ietvēra divu milzīgu (ap 20 tūkst. m2) stiklotu «vēso» dārzu – «biomu» un astoņpadsmit «superkoku» (25–50 m) izveidi.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Singapūrā, Zviedrijā un Vācijā realizētie projekti šogad ieņēmuši «olimpisko» pjedestālu globālajā nekustamā īpašuma tirgus arēnā.

Jau 25.reizi Kannās Francijā norisinājies viens no lielākajiem starptautiskiem nekustamā īpašuma biznesa pasākumiem – MIPIM. Jau 24 reizi profesionāļi no visas pasaules balso par tikko īstenotajiem labākajiem, augstvērtīgākajiem nekustamā īpašuma projektiem. Šā gada sākumā kompetenta žūrija, kuru vadīja Maikls Strongs (Michael Strong), kompānijas CBRE vadītājs Eiropas un Tuvējo austrumu reģionā (EMEA) no Apvienotās Karalistes, atlasīja 28 nekustamā īpašuma projektus – finālistus vairākās kateforijās. Laiku pa laikam konkursā tiek izcelta un ieviesta kāda jauna kategorija. Šogad šāds jaunievedums bija kategorija Labākais pilsētvides atjaunošanas projekts un Labākā inovatīvā «zaļā» ēka. Forumam MIPIM šoreiz goda «viesi» jeb valstis bija Krievija, Brazīlija, Turcija, tādēļ atsevišķi novērtēti veiksmīgākie projekti arī šajos pasaules reģionos. Labākie projekti tiek noteikti summējot gan žūrijas, gan MIPIM apmeklētāju balsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Lelde Petrāne, 21.03.2017

Labākais nākotnes megaprojekts

Kashiwa-no-ha Gudrā pilsēta

Čiba, Japāna

Attīstītājs: Mitsui Fudosan Co., Ltd.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – izstādē-forumā MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier) paziņoti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti.

MIPIM balvas tiek piešķirtas 12 kategorijās.

Šogad MIPIM norisinājās 27.reizi,

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Var pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2019

Laura Mazbērziņa, 27.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā «MIPIM 2019», kas norisināsies Francijā, Kannās, 2019. gada 12. - 15. martā.

Šis forums notiks jau 30. reizi. «MIPIM» tiek uzskatīts par lielāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā. Ikgadēji izstāde «MIPIM» pulcē vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

«Gatavojot Rīgas un partneru dalību nākamā gada izstādē vēlamies veicināt pēc iespējas plašāku Rīgas uzņēmēju līdzdalību, iespējams, ka radīsim risinājumu palielināt izstādes dalībnieku skaitu sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru, jo tā ir unikāla iespēja prezentēt gan Rīgas pilsētu, gan Latvijas valsti lielākajā pasaules biznesa forumā,» komentē Armands Krūze, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pašvaldība aicina uzņēmējus pievienoties dalībai nekustamā īpašuma izstādē MIPIM

Ingrīda Drazdovska, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments gatavojas dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma izstādē – forumā MIPIM 2012 un kopīgai dalībai aicina pievienoties attīstītājus un uzņēmējus.

Kvalitatīva pilsētas reprezentācija ir iespējama tikai sadarbībā ar uzņēmējsabiedrībām, norāda pašvaldība. Publiskā un privātā sektora sadarbība nodrošina potenciālajiem investoriem pilnvērtīgu informāciju par Rīgu un iespējām veikt ieguldījumus pilsētā. Šāda veida sadarbība nodrošina arī iespēju pašvaldībai samazināt publiskā sektora izdevumus par pilsētas reprezentāciju gadatirgū, savukārt uzņēmējiem nodrošina iespēju izmantot pievienoto vērtību, ko sniedz pilsētas vārds.

2011.gadā par Rīgas stendu padziļinātu interesi izrādīja vairāk nekā 600 gadatirgus apmeklētāji. Rīgas stenda partneri nodibināja no 14 līdz 60 jaunu biznesa kontaktu. Pirmo reizi kopā ar Rīgas pilsētas pašvaldību piedalījās arī Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji, uzskaita attīstības departaments. Rīgai izstādē bija 69,50 m2 liels stends. Starp projektiem, kas izrādīti bija Ezerparks, Valsts ieņēmumu dienesta administratīvā ēka, Ungura nami, Čiekurkrasti (New Europe), Tehnoloģiju parks (Rīgas nami), Axon Cable, Le Price biznesa centrs, Dinaburgas cietokšņa atjaunošana (Rem Pro), Rumbula, Lucavsala (Rīgas pilsētbūvnieks), Baltijas parks, Kaivas tirdzniecības parks (Domuss), Skanstes biznesa centrs (Merks), Galleria Riga (SIA Patollo), Jūrmalas pilsēta u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīga starptautiskā nekustamā īpašuma pasākumā akcentē Lucavsalu un Spilvu

Ingrīda Drazdovska, 07.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas stendā starptautiskajā nekustamā īpašumu forumā – izstādē MIPIM, kas šonedēļ notiek Kannās, Francijā, no pašvaldības uzņēmumu projektiem tiek prezentēta Spilves teritorijas attīstības vīzija, Lucavsalas teritorijas attīstība, Rīgas kongresu centrs un agrākās militāro objektu teritorijas Bukultos attīstības projekts, informē dome.

Rīgas stends ir 65 m2 liels un atrodas līdzās Gēteborgas, Stokholmas, Oslo un vairāku Krievijas Federācija reģionu stendiem. Kopā ar Rīgas pašvaldību tajā piedalās privātie uzņēmumi: SIA Domuss, SIA Latio, SIA New Europe, kā arī pašvaldības uzņēmumi Rīgas nami un Rīgas pilsētbūvnieks.

SIA Domuss Kannās prezentē tirdzniecības parka projektu Kaivas, kas tiks realizēts Dreiliņos, un patlaban notiek darbs pie enkurunomnieku piesaistes.

Db.lv jau ziņoja, ka SIA New Europe iepazīstina ar projektu Ezerparks, kas tiek attīstīts 24 hektāru platībā starp Ķīšezera un Rusova ielu, kā arī projektus Pērle (Baltezerā) un biroju kompleksu Jelgavas ielā. SIA Rem Pro piedāvā arhitektu un inženieru pakalpojumus, savukārt SIA Latio – dažādus ar nekustamo īpašumu saistītos pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Aicina uzņēmējus piedalīties nekustamā īpašuma izstādē MIPIM 2011

Ingrīda Drazdovska, 02.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sācis gatavoties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma izstādē forumā MIPIM un aicina attīstītājus un uzņēmējus sadarboties.

Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome nule atbalstījusi Rīgas domes dalību šajā pasākumā. Iepriekšējā pieredze rādot, ka pašvaldības un privātā sektora sadarbība nodrošina potenciālajiem investoriem pilnvērtīgu informāciju par Rīgu un iespējām veikt ieguldījumus pilsētā. Tādējādi ir iespējams samazināt publiskā sektora izdevumus, bet uzņēmējiem nodrošina iespēju izmantot pievienoto vērtību, ko sniedz pilsētas vārds.

MIPIM ir viens no lielākiem un nozīmīgākiem nekustamo īpašumu industrijas pasākumiem pasaulē.

2010. gadā Rīgas stendā iegriezušies vairāk nekā 650 apmeklētāju, interesi par investīcijām Rīgā izrādīja 150 investori un citi sadarbības partneri, notika vairāk nekā 50 tikšanās konkrētu investīciju projektu izpētei, informē Attīstības departaments.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Reportāža no MIPIM. 1. diena: Rīgas stendā izceļas brīnumkvartāls Spilves pļavās

Māris J. Oga, ICSC Baltijas komiteja, 07.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmā MIPIM diena, kā jau allaž, ir klusāka un mazāk notikumiem bagāta. Ja no rīta ir manāms tukšums un gausums, tad tuvāk pusdienlaikam un vakaram tautas paliek vairāk – un rodas sajūta, ka visapkārt kaut kas svarīgs notiek.

MIPIM ir viens no lielākajiem starptautiskajiem nekustamā īpašuma pasākumiem, kas šonedēļ notiek Kannās, Francijā.

Rīgas stends izskatās mazāk spilgts, taču omulīgāks. Nešaubīgi – tajā ir vislabākie cilvēki. Ak, ja to visu varētu savienot ar tādu projektu apjomu, kā, piemēram, Londonas stendā. Rīgai un Londonai ir viena kopīga iezīme – abās pilsētās mēri pēc pamatprofesijas ir žurnālisti. Borisa slejas ir visnotaļ populāras arī patlaban. Ja godīgi, man nav laimējies lasīt nevienu baudāmu Nila rakstu. Vaina noteikti ir manī – neesmu nopietni meklējis.

Bez tam Rīgas mērs ir paziņojis par kaut ko ekstrēmu notiekam Rīgā, tāpēc viņš MIPIM būšot vien uz īsu brīdi 8. martā. Nu jā, lai apsveiktu pasaules sievietes viņu lielajos svētkos. Klāra Cetkina un visa tā sufražistu lieta. Borisam es kaut kā nejauši uzskrēju virsū Palais gaitenī. Tā gadās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šo rakstu mazāk nekā divas dienas pirms marta sākuma. Un marts nekustamā īpašuma nozarē nozīmē MIPIM – gadskārtējo nekustamā īpašuma saietu Kannās.

Līdzīgi, kā pagājušajos gados, atkal būs Rīgas stends. Citāds, kā pagājušajos gados būs tā dalībnieku sastāvs – lielākoties RD struktūru pārstāvji vien, ieskaitot vienu bijušo ministru (šoreiz citu) un pāris konsultantiem, kuru e-pasta adreses beidzas ar .ru. Taču šoreiz politiski aspekti nav tie, kas ir atturējuši uzņēmēju dalību stendā – ja iepriekš bija pieejamas MIPIM ieejas kartes ar pamatīgu (ap 60%) atlaidi, kas kombinācijā ar dažu stenda izdevumu apmaksu vienalga bija izdevīgi, tad šogad bija jāpērk pilnas cenas biļete un tad vēl jāatbalsta stenda izdevumu segšana. Ko neizdara politika, to izdara ekonomika – vienādi vai otrādi. Bija reāls piedāvājums, ka organizēt dalību, lai pietikšanās būtu izdevīga maksimāli lielam skaitam dalībnieku, taču birokrātijas cietoksnis bija neieņemams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievietot sludinājumu internetā, lai pārdotu vai izīrētu nekustamo īpašumu, šodien māk teju katrs. Jautājums: vai šādi iespējams gūt maksimālo ienākumus no pārdošanas un izīrēšanas? Vai populārākie sludinājumu portāli ļauj spriest par nekustamā īpašuma tirgus patieso piedāvājumu, cenām un apjomu? Atbilde uz abiem jautājumiem lielākoties ir – nē.

SIA “PILAT REAL ESTATE” izveidotājs un valdes priekšsēdētājs Miks Jaunzems norāda, ka publiskajos sludinājumu portālos redzamais ir tikai daļa no īstā piedāvājuma un pieprasījuma, un visbiežāk patiesās nekustamo īpašumu pērles un izdevīgākie pārdošanas darījumi jāmeklē datu bāzēs, kas publiski nav pieejamas un ko izmanto nekustamo īpašumu aģentūras līdztekus to publiski redzamajiem piedāvājumiem.

Uzņēmums jau astoņus gadus aktīvi darbojas nekustamo īpašumu tirgū, piedāvājot pilnu pakalpojumu klāstu darījumos ar nekustamiem īpašumiem gan Liepājā un Kurzemes reģionā, gan Rīgā un tās apkaimē. “Esam lielākā nekustamo īpašumu aģentūra Liepājā gan pēc aģentu, gan objektu skaita, pakalpojumu klāsta un tirdzniecības teritorijas lieluma.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Starptautiskajā izstādē forumā MIPIM izrāda Pērli un Ezerparku

Ingrīda Drazdovska, 07.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz vienu no lielākajiem starptautiskajiem nekustamā īpašuma pasākumiem MIPIM, kas šonedēļ notiek Kannās, Francijā, SIA New Europe ir atvedusi un popularizē visus savus projektus, informē SIA New Europe investoru attiecību vadītāja Inese Jureviča.

Pēc viņas teiktā, šogad ir kustība vairākos kompānijas attīstības projektos un zemes gabalos, tostarp objektā Jelgavas ielā blakus Torņakalna Jaunajam administratīvajam centram, Ezerparkā un projektā Pērle Maza Baltezera krastā. Projekta Pērles makets piesaistot apmeklētājus Rīgas stendā. «MIPIM kalpo kā laba platforma ideju apmaiņai, t.sk. attiecībā uz arhitektūru. Pērles dizaina dēļ Latvijai pievērsa uzmanību, piemēram, Abu Dabi attīstītāji, no kuriem New Europe pārstāvji saņēmuši ielūgumu apmeklēt jaunākos attīstības projektus un dalīties pieredzē,» stāsta Inese Jureviča.

Kopumā ir atjaunojusies interese un uzlabojies investoru noskaņojums attiecībā uz attīstības valstīm, tostarp Latviju. Tā kā pagājusi tikai MIPIM pirmā diena, vairāk varēšot spriest pēc atgriešanās Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Dienas Bizness, 13.03.2015

Skatītāju simpātija


Oxygen Eco-tower Indonēzijā

Arhitekti: Progetto CMR Engineering Integrated Services S.r.l.

Attīastītājs/ klients: Bimantra Citra

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannās noslēdzies viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – jau 25. izstāde-forums MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier).

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no 12 kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no Austrālijas, Turcijas, Indonēcijas, Dānijas, Zviedrijas, Francijas u.c. valstīm.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

MIPIM gada labāko projektu vidū Liesmu Torņi un Bosfora pilsēta

Jānis Rancāns, 15.03.2013

Labākais projekts tūrisma un viesnīcu jomā. Dzīvojamais komplekss «Liesmu Torņi» Baku. Arhitekts: HOK International Ltd. Attīstītājs: Azinko Development MMC.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannās noslēdzas viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier), kas četru dienu laikā pulcina nozares pārstāvjus.

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no vienpadsmit kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no visas pasaules, pārstāvot gan naftas kompānijas un viesnīcas, gan arī muzejus. No kopumā 36 finālistiem labākos projektus izvēlējās žūrija, kuriem piešķirtas balvas.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Apbalvoti pasaules nozīmīgākie nekustamā īpašuma projekti

Ingrīda Drazdovska, Andra Briekmane, 14.03.2011

Kategorija Pārbūvēti biroju centri First Tower Atrodas: Parīzē, La Défense, Francijā Attīstītājs: Altarea Cogedim Investors: AXA REIM/Beacon Capital Partners Īpašnies: Beacon Capital Partners Arhitekts: Kohn Pedersen Fox Associates un SRA Architectes Pirms 30 gadiem uzbūvētas AXA tornis Parīzes darījumu rajonā ir piedzīvojis būtiskas pārmaiņas. Gadu ilgusi tā atbrīvošana no azbesta, vēl 36 mēnešus bijuši nepieciešami ēkas pārbūvei. Pašlaik šis tornis iezīmē visa La Défense rajona transformācijas sākšanos, jaunu biroju ēku paaudzi. Pēc pārbūves ēka ir kļuvusi energoefektīva, labāk iekļaujas pilsētvidē, tai ir nodrošināta labāka piekļuve transporta sistēmai. Tornis ir kļuvis arī darbiniekiem ērtāks. Tam tagad ir efektīvāks stāvu plānojums. Pašlaik tas ir augstākais tornis kvartālā, un apjomīgākais projekts Francijā, kas ieguvis vides sertifikātu.

ReedMIDEM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu tirgus pasaulē ir atlabis un tajā parādās arvien ambiciozāki projekti, ko pierāda arī MIPIM balvu ieguvēji.

Tā uzskata nozares profesionāļi, kas tikās vienā no ietekmīgākajiem pasaules nekustamā īpašuma pasākumiem MIPIM Kannās, Francijā, kura ietvaros jau 21 reizi apbalvoti labākie aizvadītā gada projekti. Šogad īpašā viesa godā iejutās Anglija, jo tā ir viens no nozīmīgākajiem spēlētājiem starptautiskajā nekustamo īpašumu tirgū un jau pēc gada tur notiks olimpiskās spēles.

Projekti vērtēti kategorijās: biznesa centrs, atjaunots biroju centrs, mājokļu projekts, viesnīca un tūrisma objekts, kā arī «zaļā» ēka, bet šīgada jaunums ir kategorija «nākotnes projekts». Tā kā šogad izstādes, foruma MIPIM goda «viesis» jeb valsts bija Lielbritānija, balvai izvirzīti arī labākie projekti Apvienotajā Karalistē. To šogad ieguva pieczvaigžņu viesnīca W Hotel Londonā. Savukārt īpašā žūrijas balva tika The Park Hotel Hyderabad Indijā, kas uzvarēja arī viesnīcu un tūrisma objektu nominācijā, izceļoties ar neparastiem formas risinājumiem un materiāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Gada lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā TOP 25

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli Db, 19.02.2019

Pērnā gada iespaidīgākais un dārgākais darījums slēgts februārī, kad SIA Losmerta par gandrīz 25 miljoniem eiro nopirka 7188939/8471990 daļas no 11 305 kvadrātmetrus liela zemesgabala ar ēku īpašumam, kura adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 62; Krišjāņa Valdemāra iela 62A. To pārdeva SIA Alojas Biznesa Centrs, kas to pats pēdējo 12 gadu laikā iegādājies pa daļām, kā arī atsevišķas daļas saņēmis dāvinājumā. Darījumā hipotekārie kredītlīdzekļi nav izmantoti.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness sāk publicēt ekskluzīvus datus – informāciju par pagājušā gada lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Latvijā, Rīgā un Jūrmalā. Šoreiz kārta gada 25 lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā.

Ja 2016. gada lielākā darījuma summa galvaspilsētā bija Latvijas apstākļiem fantastiska - 91 miljons eiro, tad 2017. gada rekords ir bijis pieticīgāks –36,6 miljoni eiro, bet pērn, kā rāda detalizētie dati par 100 lielākajiem darījumiem Rīgā, vairs «tikai» nepilni 25 miljoni eiro.

Pērnā gada iespaidīgākais un dārgākais darījums slēgts februārī, kad SIA Losmerta par gandrīz 25 miljoniem eiro nopirka 7188939/8471990 daļas no 11 305 kvadrātmetrus liela zemesgabala ar ēku īpašumam, kura adrese ir Krišjāņa Valdemāra iela 62; Krišjāņa Valdemāra iela 62A. To pārdeva SIA Alojas Biznesa Centrs, kas to pats pēdējo 12 gadu laikā iegādājies pa daļām, kā arī atsevišķas daļas saņēmis dāvinājumā. Darījumā hipotekārie kredītlīdzekļi nav izmantoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM 2013 liela interese par iespējām attīstīt kurortoloģijas nozari Liepājā ir pārstāvjiem no Horvātijas, Spānijas, Austrijas, Somijas, Krievijas un Itālijas.

Arī Liepājas ostas iespējas ir ieinteresējušas vairākus sarunu partnerus, un Liepājas delegācijas pārstāvjiem ir izdevies vienoties par vairākām vizītēm Liepājā tuvākajos mēnešos, informē Liepājas domes delegācija no Kannām.

Liepājas delegācija ir ne tikai prezentējusi pilsētas iespējas, bet saņēmusi arī vairākus praktiskus padomus par to, kā veiksmīgāk meklēt investorus, kā ieinteresēt un pārdot konkrētas biznesa idejas.

Aktuāls modelis, attīstot kurortoloģijas nozari, ir vienam projektam piesaistīt vismaz divus partnerus – gan nekustamā īpašuma saimnieku, gan uzņēmēju, kas sniedz konkrētus medicīniskus pakalpojumus. Vairāku valstu piemērs liecina, ka šāds sadarbības modelis ir veiksmīgs, apgalvo Liepājas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) no 12. līdz 15.septembrim notika viens no EXPO 2020 satelītnotikumiem - būvniecības nozares izstāde THE BIG 5, kurā Latviju tajā pārstāvēja astoņi uzņēmumi, kuriem iegūto potenciālo sadarbības partneru kontaktu skaits svārstās no 20 līdz 50, savukārt dažiem jau noslēgti sadarbības līgumi.

Izstādē piedalījās "Controlit Factory", "AM Energy", "WWL HOUSES", "Tetralia", "Groglass", "TENAX PANEL", "Wood ART.LV" un "Silk Plaster Group".

"Mēs protam piesaistīt uzmanību: izstādes apmeklētājiem patika stenda dizains, kas ievērojami atšķīrās no citu valstu piedāvājuma. Kamēr citas valstis izmantoja salīdzinoši vienkāršas konstrukcijas, Latvijas stendā varēja apbrīnot gan neparastus materiālus, gan 3D hologrammas. Iegūto potenciālo sadarbības partneru kontaktu skaits dažādiem uzņēmumiem svārstās diapazonā no 20 līdz 50, un dažiem ir jau noslēgti līgumi. Visi uzņēmēji teic, ka izstāde bijusi interesanta un vērtīga, jo palīdzējusi labāk izprast konkrēto tirgu, to, kādi produkti konkrētajā tirgū ir "ejošāki" un ko potenciāli varētu piedāvāt papildus. Savukārt tie, kas THE BIG 5 apmeklējuši iepriekš, norāda, ka šogad par spīti Covid-19 ierobežojumiem izstāde bija sevišķi labi apmeklēta, kas, iespējams, saistīts ar EXPO tuvošanos. Un vēl viena atziņa, pie kuras nonācām, - izstādes apmeklētājiem ir ļoti svarīgi, lai produkts būtu ražots Eiropā, nevis Ķīnā, kas mums sniedz savas priekšrocības," iespaidos dalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītājs Toms Sudrabs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc nekustamajiem īpašumiem arī 2020. gada sākumā ir saglabājies pietiekoši augsts. Darījumi notiek un interese par racionāliem nekustamā īpašuma piedāvājumiem var būt pat ļoti augsta. Šādā situācijā, ieraugot savu sapņu īpašumu par atbilstošu cenu, jāspēj ātri rīkoties.

Pastāv ļoti liela iespēja, ka par labu un pietiekoši izdevīgu īpašumu būs gana liela interese arī no citiem pircējiem, tāpēc ir svarīgi nepalaist garām savu lielo iespēju.

Tā kā sludinājumu portāli ir pilni ar dažādiem piedāvājumiem, no kuriem ļoti liela daļa ir pārāk dārgi un netiek pārdoti pat pusgadu un vairāk, katrreiz, kad parādās racionālas cenas piedāvājums, interese par to ir augsta un darījumi notiek pietiekoši ātri. Pie šādiem apstākļiem ir jāprot sevi sagatavot tā, lai labāko izdevību izmantotu tieši Jūs.

Lai iegādātos īpašumu, protams, ir nepieciešama nauda. Un pārsvarā īpašuma iegādei tiek izmantots bankas finansējums. Līdz ar to, pirms tērēt savu dārgo laiku īpašumu apskatēm, ir būtiski doties uz banku un konkrēti noskaidrot savus limitus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas augstākās klases jeb premium privātmāju tirgū nozīmīgāko lomu joprojām ieņem Jūrmala. Šogad pirmajos sešos mēnešos kūrortpilsētā notikuši 12 premium privātmāju darījumi 10,2 miljonu eiro vērtībā jeb 70% no visiem premium māju pirkumiem valstī, liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma "Baltic Sotheby’s International Realty" veiktais pētījums par darījumu aktivitāti.

2020.gada pirmajā pusgadā trijos apskatītajos reģionos un trijos premium īpašumu tirgus segmentos: dzīvokļi, privātmājas un apbūves zeme Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā.

Datu apkopojumā pētīta informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro. Pirmajā pusgadā piedzīvotā pandēmija atstājusi zināmu iespaidu arī uz premium privātmāju darījumiem: 6 mēnešos kopumā fiksēti 17 premium privātmāju pirkumi par kopējo summu 12.4 milj. eiro, kas salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, ir par 7 darījumiem mazāk jeb par 4.1 milj. eiro mazākās darījumu summās. Tiesa, ja salīdzina šī pusgada datus ar senākiem datiem, redzams, ka pirms pāris gadiem - 2018.gada 6 mēnešos - kopumā tika iegādāts vēl mazāk premium privātmāju - 15.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pircēji, kas dārgās naudas apstākļos nevar iekrāt nepieciešamos finanšu līdzekļus pirmajai iemaksai un nevēlas mājokli vienkārši īrēt, sākuši interesēties par citu darījuma veidu – īri ar izpirkuma tiesībām, liecina nekustamo īpašumu kompānijas Latio novērojumi.

Novembrī mājokļu tirgus svaru kausi nosvērušies pircēju virzienā, radot augsni diskusijai par iespēju pārdevējam samazināt noskatītā īpašuma cenu 10-20% robežās, secināts “Latio” jaunākajā “Mājokļu pircēju pārliecības indeksā”. Sevišķi tas redzams privātmāju segmentā.

Salīdzinoši lētāku īpašumu iegādei aktīvi tiek piesaistīts mazais mājokļu kredīts, palielinot to darījumu īpatsvaru, kas tiek veikti bez hipotēkas. Savukārt pircēji, kas dārgās naudas apstākļos nevar iekrāt nepieciešamos finanšu līdzekļus pirmajai iemaksai un nevēlas mājokli vienkārši īrēt, sākuši interesēties par citu darījuma veidu – īri ar izpirkuma tiesībām. Lai gan atsevišķos gadījumos tas var būt piemērots risinājums, “Latio” speciālisti iesaka savlaicīgi noskaidrot visus ar darījumu saistītos riskus, lai domstarpību gadījumā abām pusēm nebūtu jāiesaista juristi.

Komentāri

Pievienot komentāru