Finanses

Metālservisa akcijas piedāvā atpirkt par 0.77 Ls

Ieva Mārtiņa [email protected], 01.03.2005

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisija 25.februārī saņēmusi a/s «Metālserviss» akcionāru pilnvarotās personas SIA «RELAT-K» dokumentus «Metālservisa» akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma izteikšanai, maksājot Ls 0.77 par vienu akciju. Akciju atpirkšanas piedāvājumu mērķa sabiedrības akcionāri var pieņemt 30 dienu laikā, skaitot no nākamās darba dienas pēc sludinājuma par akciju atpirkšanas piedāvājumu publicēšanas laikrakstā «Latvijas Vēstnesis». Akciju atpirkšanas piedāvājums ir spēkā tikai pēc tā apstiprināšanas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atļauj "Metālservisam" aiziet no publiskā vērtspapīru tirgus

Ieva Mārtiņa [email protected], 08.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēmusi atļaut a/s "Metālserviss" vērtspapīru izņemšanu no publiskās apgrozības, Db informēja komisijā. FKTK šādu lēmumu pieņēma, izskatot "Metālservisa" vēstuli par akciju izņemšanu no publiskās apgrozības un konstatējot, ka ārkārtas akcionāru sapulcē tika pārstāvēts 95.1 % balsstiesīgā pamatkapitāla un par akciju neiekļaušanu regulētajā tirgū balsoja 99.9 % no klātesošo balsstiesīgo akcionāru balsīm, kā arī "Metālservisa" akcionāru pilnvarotā persona SIA "RELAT-K" ir izteikusi "Metālservisa" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu un galīgo "Metālservisa" akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nav gatavi tāpat atdot akcijas

Ieva Mārtiņa, Db, 19.12.2008

No kreisās: Danske Capital vecākais analītiķis Anti Partanens, Danske Capital direktors Kustā Aima un Firebird management LLC partneris Aians Hags

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas mazākuma akcionāri vēlas virzīt savu pārstāvi bankas padomē, jo nevēlas pārdot bankas akcijas un it īpaši par santīmiem. Pagājušā nedēļā valstij piederošā (ap 85 %) Parex banka uzrunājusi Parex bankas mazākuma akcionārus, vai tie nevēlas pārdot sev piederošās bankas akcijas.

Lai gan valsts pārstāvji nav oficiāli pateikuši, kāds ir iemesls šādam piedāvājumam, publiskā telpā ir izskanējis, ka 100 % Parex bankas valsts īpašumā ir nosacījums, lai Latvija varētu dabūt starptautiskos finansējumus, tostarp no Zviedrijas. Savus piedāvājumus par nosacījumiem pārdot Parex bankas akcijas svētdien gan bankai, gan Finanšu ministrijai nosūtījuši lielie mazākuma akcionāri - ārvalstu fondi: East Capital, Danske Capital Finland, Amber Trust un Firebird Management, kas ir vieni no lielākajiem investoriem Baltijas valstīs. Tomēr atbildi ārvalstu fondi nav saņēmuši ne no viena adresāta. Uzņēmējiem arī nav izdevies sazināties ar atbildīgajām amatpersonām. "Mūs biedē, ka tā vietā, lai valdība konstruktīvi un pa tiešo runātu par šīm akcijām, daži valdības pārstāvji komentē situāciju presē, ka ja ar akcionāriem nepanāks vienošanos, tad akcijas atņems, nacionalizēs. Protams, ir valdībā daudz diskusiju, bankā, ar kreditoriem, un mēs saprotam, ka laikam valdībai ir ar ko nodarboties, bet mēs sagaidām, lai nebūtu tādu paziņojumu presē [par to, ka var atņemt akcijas]," Db skaidroja Parex bankas 4.2 % akciju īpašnieces East Capital partneris Aivars Abramovičus (Aivaras Abromavicius).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidzemes metālserviss uzsāk metāla konstrukciju rūpniecisku ražošanu

, 02.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Vidzemes metālserviss iegādājusies un uzstādījusi Latvijā (un, iespējams, arī Baltijas valstīs) unikālas iekārtas metāla konstrukciju ražošanai, kas paredzētas armatūras izgatavošanai dzelzsbetona konstrukcijām. Jaunās ražotnes izveidē uzņēmums ieguldījis aptuveni miljonu eiro.

"Uzņēmumā darbu uzreiz uzsākušas četras iekārtas, kas automatizētā režīmā veic armatūras locīšanu, taisnošanu, kā arī apaļo un kantaino armatūras konstrukciju metināšanu. Iekārtas spēj apstrādāt armatūru līdz 20 milimetriem diametrā un izgatavot metāla konstrukcijas garumā līdz pat 12 metriem. Jauno iekārtu produktivitāte ir aptuveni 25 - 30 tonnas metāla konstrukciju stundā, kas atbilst aptuveni tam, cik bez šādas tehnikas dienas laikā ar spēj paveikt viens strādnieks," pastāstīja Vidzemes metālserviss valdes priekšsēdētājs Māris Babris.

M.Babris uzsver, ka Vidzemes metālservisa pāreja uz rūpniecisku ražošanu nav nejauša. Pirms lēmuma pieņemšanas tika izpētītas būvniecības attīstības tendences un veikta rūpīga analīze un izstrādātas prognozes. Pētījums ietvēra gan būvniecības apjomu izmaiņas tuvāko 5 gadu laikā, gan darbaspēka pieejamību un izmaksas, kas nav mazsvarīgi uzņēmējdarbības izveidei un paplašināšanai. Arī klientu prasības attiecībā pret gatavās produkcijas apjomiem un kvalitāti nepārtraukti pieaug. "Tā kā mēs esam izvirzījuši mērķi, ir ik gadu dubultot apgrozījumu, tad to iespējams sasniegt tikai paaugstinot darba ražīgumu un kvalitāti. Pati dzīve mums diktē noteikumus - bez modernas tehnikas progresa nav un nebūs," tā M.Babris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 21. janvārī

Valters Paiders [email protected], 21.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 9 793 132.82 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 4 176 120.48 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 553 darījumi, kuros tirgoja 1 490 617 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 35 un samazinājušies par 240 402 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Klaipedos Baldai akcijas, kuru vērtība palielinājās par 1.82%, sasniedzot 11.20 LTL. Invalda akciju cena šodien palielinājās par 1.81%, sasniedzot 7.87 LTL. Rytu Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien palielinājās par 1.70%, sasniedzot 2.99 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Anyksciu Vynas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 2.47%, līdz 0.79 LTL.Ekranas akciju cena šodien samazinājās par 1.36%, līdz 5.80 LTL.Mazeikiu Elektrine akciju cena šodien samazinājās par 1.15%, līdz 2.57 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 9. maijā

Valters Paiders [email protected], 09.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 9 057 895.81 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 1 479 880.43 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 327 darījumi, kuros tirgoja 1 066 817 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 110 un samazinājušies par 112 610 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Anyksciu Vynas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.72%, sasniedzot 0.79 LTL. Vilniaus Degtine akciju cena šodien palielinājās par 9.45%, sasniedzot 2.20 LTL. Alytaus Tekstile akciju cena šodien palielinājās par 7.14%, sasniedzot 0.15 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Gubernija akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 4.76%, līdz 0.80 LTL.Limarko Laivininkystes Kompanija akciju cena šodien samazinājās par 4.11%, līdz 1.40 LTL.Snaige akciju cena šodien samazinājās par 2.19%, līdz 15.60 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 23. maijā

Valters Paiders [email protected], 23.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 11 078 814.90 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 3 755 122.74 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 270 darījumi, kuros tirgoja 747 694 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 46 un samazinājušies par 21 202 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lietuvos Dujos akcijas, kuru vērtība palielinājās par 5.67%, sasniedzot 4.10 LTL. Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien palielinājās par 3.08%, sasniedzot 0.67 LTL. Bankas Snoras akciju cena šodien palielinājās par 1.85%, sasniedzot 29.79 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Dvarcioniu Keramika akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 2.37%, līdz 2.88 LTL.Siauliu Bankas akciju cena šodien samazinājās par 2.32%, līdz 2.95 LTL.Gubernija akciju cena šodien samazinājās par 2.30%, līdz 0.85 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 9. maijā

Valters Paiders [email protected], 09.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 9 057 895.81 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums nav mainījies

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 327 darījumi, kuros tirgoja 1 066 817 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji nav mainījušies un nav mainījušies attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Anyksciu Vynas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.72%, sasniedzot 0.79 LTL. Vilniaus Degtine akciju cena šodien palielinājās par 9.45%, sasniedzot 2.20 LTL. Alytaus Tekstile akciju cena šodien palielinājās par 7.14%, sasniedzot 0.15 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Gubernija akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 4.76%, līdz 0.80 LTL.Limarko Laivininkystes Kompanija akciju cena šodien samazinājās par 4.11%, līdz 1.40 LTL.Snaige akciju cena šodien samazinājās par 2.19%, līdz 15.60 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 4. maijā

Valters Paiders [email protected], 04.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 15 282 002.11 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 12 749 338.54 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgts 321 darījums, kurā tirgoja 1 412 168 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 15 un samazinājušies par 4 571 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Stumbras akcijas, kuru vērtība palielinājās par 7.60%, sasniedzot 13.45 LTL. Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien palielinājās par 5.56%, sasniedzot 0.57 LTL. Grigiskes akciju cena šodien palielinājās par 3.66%, sasniedzot 3.68 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Alytaus Tekstile akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 7.69%, līdz 0.12 LTL.Dvarcioniu Keramika akciju cena šodien samazinājās par 2.18%, līdz 2.69 LTL.Rytu Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien samazinājās par 1.68%, līdz 2.93 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 4. februārī

Valters Paiders [email protected], 04.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 47 602 490.67 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 41 080 092.91 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 500 darījumi, kuros tirgoja 2 019 877 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 66 un palielinājušies par 651 655 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Alytaus Tekstile akcijas, kuru vērtība palielinājās par 5.88%, sasniedzot 0.18 LTL. Bankas Nord/lb Lietuva akciju cena šodien palielinājās par 5.26%, sasniedzot 200.00 LTL. Lietuvos Elektrine akciju cena šodien palielinājās par 2.86%, sasniedzot 4.67 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Panevezio Statybos Trestas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.91%, līdz 3.50 LTL.Lifosa akciju cena šodien samazinājās par 5.14%, līdz 12.00 LTL.Mazeikiu Elektrine akciju cena šodien samazinājās par 4.21%, līdz 2.50 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 25. maijā

Valters Paiders [email protected], 26.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 10 994 799.07 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 3 330 855.40 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 310 darījumi, kuros tirgoja 616 584 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 21 un samazinājušies par 390 292 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Stumbras akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.26%, sasniedzot 13.10 LTL. Ekranas akciju cena šodien palielinājās par 2.78%, sasniedzot 3.70 LTL. Snaige akciju cena šodien palielinājās par 2.19%, sasniedzot 16.35 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Alytaus Tekstile akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 7.14%, līdz 0.13 LTL.Lisco Baltic Service akciju cena šodien samazinājās par 5.19%, līdz 0.73 LTL.Lietuvos Elektrine akciju cena šodien samazinājās par 4.52%, līdz 3.80 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Portāls: Latvijas Finierī cenšas izvairīties no akciju nonākšanas pie «nevēlamiem pircējiem»

Dienas Bizness, 02.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvijas Finieris vadība, nevēloties pieļaut jaunu ārvalstu investoru kļūšanu par Latvijas lielākā kokapstrādes uzņēmuma akcionāriem un maksāt augstāku cenu uzņēmuma mazajiem akcionāriem, kuri vēlas savas akcijas pārdot, plāno uzņēmuma statūtos noteikt, ka jebkurā akciju pārdošanas vai dāvināšanas gadījumā tai nepieciešama akcionāru sapulces piekrišana.

Krievijas uzņēmums Sveza sākotnēji bija izteicis publisku akciju atpirkšanas piedāvājumu visiem Latvijas Finiera akcionāriem, bet vēlāk no šiem nodomiem formāli atteicās un centās sasniegt savus mērķus, izmantojot trešās personas – investīciju fondus utml., raksta portāls Pietiek.com.

Pēc portāla rīcībā esošas informācijas, Latvijas Finiera vadība, kas reāli kontrolē arī uzņēmuma akcionāru sapulces, jau aizvadītajā rudenī ir nolēmusi būtiski mainīt kompānijas statūtus, lai akciju nonākšanu «nevēlamās» rokās padarītu faktiski neiespējamu: uzņēmuma akcionāru sapulcē pieņemtie statūtu grozījumi nu paredz veselu kompleksu īpašu akciju atsavināšanas noteikumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 31. janvārī

Valters Paiders [email protected], 31.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 4 661 033.86 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 1 942 737.39 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 615 darījumi, kuros tirgoja 2 037 838 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 71 un palielinājušies par 185 393 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Bankas Snoras akcijas, kuru vērtība palielinājās par 13.24%, sasniedzot 15.40 LTL. Kauno Energija akciju cena šodien palielinājās par 4.98%, sasniedzot 2.11 LTL. Panevezio Statybos Trestas akciju cena šodien palielinājās par 3.72%, sasniedzot 2.51 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Alytaus Tekstile akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.56%, līdz 0.17 LTL.Vilniaus Degtine akciju cena šodien samazinājās par 5.45%, līdz 1.56 LTL.Grigiskes akciju cena šodien samazinājās par 2.79%, līdz 3.48 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 6. maijā

Valters Paiders [email protected], 06.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 10 537 776.24 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 1 088 489.87 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 217 darījumi, kuros tirgoja 1 179 427 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 129 un palielinājušies par 286 990 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Alytaus Tekstile akcijas, kuru vērtība palielinājās par 7.69%, sasniedzot 0.14 LTL. Lietuvos Energija akciju cena šodien palielinājās par 2.00%, sasniedzot 2.55 LTL. Klaipedos Baldai akciju cena šodien palielinājās par 1.35%, sasniedzot 9.00 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Anyksciu Vynas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 8.86%, līdz 0.72 LTL.Klaipedos Juru Kroviniu Kompanija akciju cena šodien samazinājās par 7.27%, līdz 10.20 LTL.Ekranas akciju cena šodien samazinājās par 4.94%, līdz 3.66 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 10. maijā

Valters Paiders [email protected], 10.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 59 072 894.01 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 50 014 998.20 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 392 darījumi, kuros tirgoja 941 713 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 65 un samazinājušies par 125 104 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Sanitas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.28%, sasniedzot 53.00 LTL. Pramprojektas akciju cena šodien palielinājās par 9.03%, sasniedzot 3.50 LTL. Kauno Energija akciju cena šodien palielinājās par 3.00%, sasniedzot 4.12 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Anyksciu Vynas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 7.59%, līdz 0.73 LTL.Alytaus Tekstile akciju cena šodien samazinājās par 6.67%, līdz 0.14 LTL.Klaipedos Baldai akciju cena šodien samazinājās par 3.89%, līdz 8.65 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK patlaban vērtē Rīgas kuģu būvētava akcionāru darbības

Žanete Hāka, 14.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) patlaban izvērtē novēloto AS Rīgas kuģu būvētava akcionāres ziņojumu par vērtspapīru pārdošanu, kā arī turpina pārbaudi par uzņēmuma akcionāru struktūru, norāda FKTK.

Publiskais paziņojums par Irinai Meļņikai piederošo 0,23% AS Rīgas kuģu būvētava akciju pārdošanas darījumu ir publicēts pēc norādījuma, pēc tam, kad FKTK rīcībā bija nonākusi informācija par šo darījumu.

Attiecīgi FKTK vērsās pie AS Rīgas kuģu būvētava akcionāres Irinas Meļņikas, norādot uz publicēšanas termiņa neievērošanu.

Par informācijas neiesniegšanu Finanšu instrumentu tirgus likumā norādītājā termiņā FKTK ir tiesības izteikt personai brīdinājumu vai uzlikt soda naudu līdz 14,2 tūkstošiem eiro. Attiecīgi pēc visu faktisko apstākļu noskaidrošanas un izvērtēšanas FKTK lems par iespējamo sankciju piemērošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 7. februārī

Valters Paiders [email protected], 07.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 9 393 860.28 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 38 208 630.39 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 404 darījumi, kuros tirgoja 1 858 718 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 96 un samazinājušies par 161 159 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lifosa akcijas, kuru vērtība palielinājās par 10.00%, sasniedzot 13.20 LTL. Bankas Nord/lb Lietuva akciju cena šodien palielinājās par 10.00%, sasniedzot 220.00 LTL. Anyksciu Vynas akciju cena šodien palielinājās par 9.86%, sasniedzot 0.78 LTL. Kauno Tiekimas akciju cena šodien palielinājās par 4.44%, sasniedzot 0.94 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Mazeikiu Nafta akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 4.13%, līdz 4.41 LTL.Klaipedos Baldai akciju cena šodien samazinājās par 2.18%, līdz 11.20 LTL.Lietuvos Telekomas akciju cena šodien samazinājās par 1.32%, līdz 2.25 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 6. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 06.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 61 451 580.71 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 51 380 599.47 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 529 darījumi, kuros tirgoja 3 131 931 akciju Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 158 un palielinājušies par 925 256 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lifosa akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.02%, sasniedzot 14.50 LTL. Ukio Bankas akciju cena šodien palielinājās par 6.90%, sasniedzot 9.30 LTL. Alytaus Tekstile akciju cena šodien palielinājās par 6.25%, sasniedzot 0.17 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Dvarcioniu Keramika akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 8.82%, līdz 3.10 LTL.Ekranas akciju cena šodien samazinājās par 6.92%, līdz 5.11 LTL.Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien samazinājās par 5.66%, līdz 0.50 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 5. maijā

Valters Paiders [email protected], 05.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 9 449 286.37 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 5 832 715.74 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 346 darījumi, kuros tirgoja 892 437 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 25 un samazinājušies par 519 731 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Alytaus Tekstile akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.33%, sasniedzot 0.13 LTL. Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien palielinājās par 5.26%, sasniedzot 0.60 LTL. Klaipedos Baldai akciju cena šodien palielinājās par 4.35%, sasniedzot 8.88 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Grigiskes akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 3.26%, līdz 3.56 LTL.Kauno Energija akciju cena šodien samazinājās par 2.91%, līdz 4.00 LTL.Lietuvos Elektrine akciju cena šodien samazinājās par 1.30%, līdz 3.80 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir dažādi uzkrāšanas veidi. Viens no tādiem ir ieguldīt līdzekļus uzņēmumu akcijās. Izplatītākais ieguldījuma veids uzņēmumu akcijās ir, pērkot un pārdodot publiski kotētu uzņēmumu akcijas biržā. Latvijā šo ieguldījuma veidu piedāvā Nasdaq Riga.

Šis apskats ir veidots, lai aplūkotu Nasdaq Riga (turpmāk tekstā Rīgas birža) piedāvāto Latvijas publiski kotēto uzņēmumu akciju cenu izmaiņas un veiktu analīzi par cenu svārstībām un iespējamām izmaiņām nākotnē.

Rīgas birža nav atrauta no kopējās pasaules ekonomikas, tādēļ pievienoju S&P 500 indeksu. S&P 500 indekss ietver kompānijas ar lielāko kapacitāti, ko tirgo Amerikas vērtspapīru tirgū. Atļaušos turpmāk tekstā šo indeksu asociēt ar pasaules kopējo akciju cenu indeksu par 2018. gadu un pēdējiem 11 gadiem.

(Avots: tradingview.com)

Ja aplūkojam indeksus 11 gadu garumā, tie ir iepriecinoši. Rīgas biržas izaugsme ir 56%, S&P 500 izaugsme - 76%. Pa vidu šim periodam, ar zemāko punktu 2009. gada martā, bija 2008.-2009. gada pasaules ekonomiskā krīze. Kopš 2009. gada marta zemākā punkta, kopējais indekss pasaulē līdz šā gada vidum, kad tika sasniegts maksimums, izauga par 437%, Latvijā 443%. Izaugsme iespaidīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 12. janvārī

Valters Paiders [email protected], 12.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 30 905 144.74 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 2 385 733.75 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 497 darījumi, kuros tirgoja 2 071 332 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 30 un palielinājušies par 822 974 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lietuvos Elektrine akcijas, kuru vērtība palielinājās par 3.88%, sasniedzot 5.09 LTL. Invalda akciju cena šodien palielinājās par 2.71%, sasniedzot 7.96 LTL. Ekranas akciju cena šodien palielinājās par 2.44%, sasniedzot 6.30 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Alytaus Tekstile akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.56%, līdz 0.17 LTL.Utenos Trikotazas akciju cena šodien samazinājās par 4.43%, līdz 8.41 LTL.Lietuvos Energija akciju cena šodien samazinājās par 3.85%, līdz 2.50 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 28. decembrī

Valters Paiders [email protected], 28.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 4 403 007.52 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 33 295 786.25 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 578 darījumi, kuros tirgoja 996 053 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 35 un samazinājušies par 589 140 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Vilniaus Degtine akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.17%, sasniedzot 1.31 LTL. Vakaru Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien palielinājās par 4.98%, sasniedzot 211.00 LTL. Siauliu Bankas akciju cena šodien palielinājās par 3.65%, sasniedzot 1.99 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Grigiskes akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 3.95%, līdz 3.40 LTL.Lietuvos Energija akciju cena šodien samazinājās par 3.61%, līdz 2.40 LTL.Dvarcioniu Keramika akciju cena šodien samazinājās par 2.13%, līdz 2.30 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 3. februārī

Valters Paiders [email protected], 03.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 6 522 397.76 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 2 264 691.27 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 566 darījumi, kuros tirgoja 1 368 222 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 87 un samazinājušies par 318 582 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Panevezio Statybos Trestas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 15.17%, sasniedzot 3.72 LTL. Limarko Laivininkystes Kompanija akciju cena šodien palielinājās par 6.52%, sasniedzot 0.98 LTL. Kauno Energija akciju cena šodien palielinājās par 4.74%, sasniedzot 2.43 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Anyksciu Vynas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 7.79%, līdz 0.71 LTL.Vilniaus Degtine akciju cena šodien samazinājās par 3.73%, līdz 1.55 LTL.Grigiskes akciju cena šodien samazinājās par 2.61%, līdz 3.36 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 28. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 28.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 3 341 294.23 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 2 471 017.44 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 315 darījumi, kuros tirgoja 550 050 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 1 un samazinājušies par 664 571 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Limarko Laivininkystes Kompanija akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.90%, sasniedzot 1.59 LTL. Zemaitijos Pienas akciju cena šodien palielinājās par 2.04%, sasniedzot 25.00 LTL. Klaipedos Nafta akciju cena šodien palielinājās par 1.85%, sasniedzot 1.10 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Ekranas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 13.13%, līdz 4.30 LTL.Dvarcioniu Keramika akciju cena šodien samazinājās par 7.80%, līdz 2.72 LTL.Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien samazinājās par 3.64%, līdz 0.53 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 17. februārī

Valters Paiders [email protected], 17.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 12 410 589.14 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 13 339 769.55 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 708 darījumi, kuros tirgoja 996 770 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 129 un samazinājušies par 385 438 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Ukio Bankas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 13.10%, sasniedzot 9.50 LTL. Stumbras akciju cena šodien palielinājās par 11.11%, sasniedzot 12.60 LTL. Vilniaus Degtine akciju cena šodien palielinājās par 10.55%, sasniedzot 2.20 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Apranga akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.01%, līdz 21.42 LTL.Linas akciju cena šodien samazinājās par 4.67%, līdz 1.02 LTL.Mazeikiu Nafta akciju cena šodien samazinājās par 2.00%, līdz 4.41 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru