Jaunākais izdevums

Meža ielā ir viss, kas nepieciešams nelielam, radošam biznesam – mazpilsētas šarms mijas ar rosīgu uzņēmējdarbību, cilvēki ir stilīgāki, kūkas un kafija – garšīgāki.

Aktīvākā ielas daļa sākas laukumiņā pie Rīgas Sv. Trijādības pareizticīgo baznīcas un turpinās līdz krustojumam ar Nometņu ielu. Iespējams, tieši Nometņu ielas mazo veikaliņu, kafejnīcu un restorānu rosība ir tā, kas pamazām izplatījusies Meža ielas virzienā, radot arī šeit pašiem savu mazo biznesa vidi un atmosfēru. Kopumā Meža ielu kā savu juridisko adresi šobrīd norādījuši nedaudz vairāk par 100 uzņēmumiem un iestādēm, liecina firmas.lv informācija.

Savu veiksmes stāstu Meža ielā pavisam nesen sākusi rakstīt kafejnīca Mierā, kas durvis šeit vēra tik tikko – 21. maijā. Kafijas cienītājiem un kūku gardēžiem jau ir labi pazīstams šis nosaukums, tikai otrā Daugavas krastā – Miera ielā. Kafejnīca Mierā jeb traki mierīga kafejnīca, kā to dēvē Miera ielas republikā, ir Ingūnas un Santas Kausiņu (mātes un meitas) ģimenes bizness, kas nu sper pirmos soļus arī Pārdaugavas pusē – ar lielu cerību iedzīvināt arī te tās pašas nesteidzīgās baudīšanas tradīcijas.

Radoša un aktīva atmosfēra apvienojumā ar veco apbūvi, kas rada mazpilsētas sajūtas, – tie ir argumenti, kas Meža ielai piesaistījuši semināru un konferenču organizētājus SIA Idea House. Meža ielā uzņēmums mitinās jau pusotru gadu, līdz tam birojs atradies Graudu ielā Turības telpās. Uzņēmuma valdes locekle Unda Krieviņa teic, ka pati ir no mazpilsētas – Valkas, ko ļoti atgādinot Meža ielas noskaņas.

«Klientiem patīk pie mums atnākt, vienkārši pasēdēt, iedzert tēju, aprunāties, nevis tikai ieskriet, lai paņemtu kaut kādus paraugus. Klients te parasti ienāk, «iesēžas», nesteidzīgi aprunājas,» tā par savām Meža ielas biroja un veikala telpām stāsta Kaspars Grošs, SIA EOF tirdzniecības vadītājs. Bizness savā laikā sākts kā tirdzniecība, pārstāvot Latvijā vairākus fasāžu apdares materiālu ražotājus, taču pamazām viss izvērties kompleksā pakalpojumā.

Te ir laba aura, un te viegli strādājas, saka Dace Pāže, monumentālās glezniecības restauratore, kuras darbnīca izvietojusies Meža ielas ceturtā nama otrajā stāvā. «Esmu pabeigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Restaurācijas katedru un pēc augstskolas vajadzēja kaut ko iesākt. Muzejos restauratorus neviens ar atplestām rokām negaida, tādējādi mana dzīvesbiedra iniciatīva bija veidot pašiem savu restaurācijas darbnīcu. Mans otrs hobijs ir ādas dizains un grāmatu siešana, un te varēja visas šīs lietas apvienot,» stāsta Dace.

Meža ielā ir sajūta, it kā atrastos citā pilsētā, atklāj Indra Miklāva, SIA Imyourshirt dizainere un līdzīpašniece. Uzņēmums uz Meža ielu no iepriekšējām studijas telpām Rīgas centrā pārcēlās pagājušā gada martā. «Līdz šim īrējām telpas kopā ar citiem jaunajiem dizaineriem, lai būtu lētāk, tad sākām pamazām meklēt paši savas un atradām šo vietu ar brīnišķīgo skatu uz Pārdaugavas jumtiem un skaistu saulrietu vakaros un ar pievilcīgu īres cenu,» viņa saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sekojot idejai: Pēc kafejnīcas Miera ielā atver otru Pārdaugavā

Anda Asere, 05.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskatot potenciālu Pārdaugavā, Santa un Ingūna Kausiņas atver otru kafejnīcu Mierā.

Šobrīd ir divas kafejnīcas Mierā – pa vienai katrā Rīgas pusē, un nav izslēgts, ka pēc kāda laika būs vēl kāda, stāsta uzņēmējas. Kad viņas bija atvērušas pirmo kafejnīcu Mierā Miera ielā, klienti vaicājuši, kāpēc tādas kafejnīcas nav Pārdaugavā. «Nodomājām, ka būtu forši,» saka Ingūna. Tomēr nolēmušas nesteigties, taču paralēli visu laiku sekojušas līdzi nekustamā īpašuma sludinājumiem. Viņas bija noskatījušas telpas, kur šobrīd atrodas otra kafejnīca Meža ielā, bet tās tobrīd bija aizņemtas. Taču, kad tās atkal bija pieejamas, Ingūna un Santa nolēma tās tikai apskatīties – gribējās atvērt vēl vienu kafejnīcu, bet tajā pašā laikā viņas nebija līdz galam pārliecinātas par šo soli. Santa atminas, ka tētis teicis – šīs telpas obligāti «jāņem», jo perspektīva ir, rajons attīstās un ir rosība. Savā ziņā tas ir līdzīgs Miera ielas republikai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šarmantā Rīgas Pārdaugavas iela pēdējos divos gados attīstījusies strauji. Vairs «neviena vieta uz brieža nav brīva» – visas esošās komercplatības ir aizņemtas.

Meža ielā DB iepriekšējo reizi viesojās 2013. gada jūnijā. Toreiz tur pavērās pavisam cita aina. Tikko darbu bija sākusi kafejnīca Mierā – tolaik dažus simtus metrus garajā ieliņā tas bija vienīgais ēdināšanas uzņēmums. Tagad tai līdzās kafejnīcas ir sakuplojušas – blakus atrodas kafē Cepiens, kaķu kafejnīca Minka, bet pēdējais jaunpienācējs ir Street burgers. Kafejnīcu īpašnieki DB atzīst, ka pagaidām viens otram netraucē strādāt, apmeklētāju pietiek visiem, bet, ja ielā durvis vērtu vēl kāds konkurents, iespējams, kļūtu par šauru.

Kafejnīcas Mierā līdzīpašizniece Santa Kausiņa DB stāsta, ka brīdī, kad blakus esošajās telpās viena aiz otras sāka iemājot citas kafejnīcas, nelielas bažas uzmācās. Tomēr satraukumam par konkurenci nav bijis pamata. «Iela ir atdzīvojusies. Katram uzņēmumam ir sava odziņa. Konkurentu parādīšanās arī mudināja mūs attīstīties, domāt vēl radošāk. Grūti pat izskaidrot, kādēļ Meža iela pievilinājusi tik daudz kafejnīcu. Nebrīnītos, ja pēc kāda laika atvērtos vēl kāda,» teic S. Kausiņa. Viņa vēlētos, lai ielā būtu lielāka uzņēmumu dažādība, līdzīgi kā tas ir Miera ielā, kur ir gan kupls skaits kafejnīcu, gan vietējo ražotāju veikali, mazas piparbodītes. Meža ielai potenciāls, pēc viņas domām, ir liels – iela cilvēkiem patīk – tā ir mierīga, ēkām ir skaista arhitektūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biznesa vieta: Baznīcas iela - klusa, bet ar potenciālu

Anda Asere, 28.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baznīcas ielu posmā no Ģertrūdes līdz Stabu ielai vislabāk raksturo tās uzņēmumu teiktais – līdzīga Miera ielai, zaļa, mierīga, klusa, nostāk no centrālajām galvaspilsētas ielām, bet ar attīstības iespējām.

Baznīcas ielā labi sadzīvo dažādi uzņēmumi – gan šī rajona ilgdzīvotāji, piemēram, vīna veikals Berno vīni, apakšveļas veikals Triumph un krodziņš Muklājs, gan jauni un moderni veikaliņi, kas pievienojušies samērā nesen.

Pirms gandrīz trim gadiem Baznīcas ielas puspagrabiņā sāka strādāt gaismas virteņu veikaliņš Cherry Picking. «Baznīcas iela ir nostāk no centrālās – Brīvības – ielas, bet tas mums patīk pat labāk, jo šeit ir kur atstāt mašīnu, cilvēki ir nesteidzīgi. Te ir tāda kā miera osta. Cilvēks, kurš te nāk, atbilst mūsu klienta profilam – viņam patīk interesantas lietas, vēlas nesteidzīgi iepirkties,» spriež Egija Taube, Cherry Picking līdzīpašniece. Viņas biznesa partnere Līva Vīgante uzskata, ka arī apkārt esošie uzņēmumi ir pluss, jo pamazām iela attīstās. «Arī man liekas, ka šī iela attīstās, te ir daudz interesantu veikalu,» saka Mišela Šehurina, filca apavu izgatavotāja Woolings mārketinga vadītāja. Uzņēmuma īpašniece Marija Vlasova piekrīt, ka šai ielai ir liels potenciāls. Viņai šī vieta patīk un viņas skatījumā te jūtama hipsterīgi intelektuāla enerģija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pabeigts Ķemeru parka pārbūves un restaurācijas būvprojekts

Zane Atlāce - Bistere, 27.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot Ķemeru attīstības vīziju, pabeigta Ķemeru parka pārbūves un restaurācijas būvprojekta izstrāde, informē SIA Livland Group pārstāve Ance Bērziņa.

2017.gada aprīlī SIA Livland Group uzsāka būvprojekta izstrādi Ķemeru parka pārbūvei un restaurācijai. Kopējā projektējamā parka platība ir ap 30 ha, tai skaitā parka teritorijai pieguļošās ielas.

Ķemeru parks ir valsts nozīmes kultūras un arhitektūras piemineklis Nr.5341. Izstrādājot labiekārtojuma priekšlikumu, īpaši ņemta vērā parka kultūrvēsturiskā un ainaviskā vērtība, kā arī pamatfunkcijas, kas nodrošina rekreācijas iespējas visām iedzīvotāju paaudzēm. Paredzēts saglabāt parka vēsturiskā plānojuma kompozīciju, balstoties uz 1933.-1936. gada koncepciju, kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības, to sasaisti ar viesnīcu un blakus teritorijām, radot funkcionālu, harmonisku un arhitektoniski izteiksmīgu vidi, veselīgus un ērtus apstākļus apmeklētāju pilnvērtīgai rekreācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar pirmajiem pavasara saules stariem atdzīvojas Miera ielas radošais kvartāls Rīgā, kur uzņēmēji joprojām pārbauda sava koncepta atbilstību šim rajonam , piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Tāpat kā visa Rīga un Latvija, arī Miera iela pēc vasaras aizmieg. Ziemā te ir gana pelēcīgi un drūmi, bet tas ir tikai līdz brīdim, kad sāk spīdēt pirmā pavasara saulīte, kokiem parādās lapas, pie bodītēm un kafejnīcām uzrodas puķes un galdiņi. No aprīļa līdz septembra beigām ir mūsu stunda,» stāsta Elīna Berklava, Latvijas preču veikala M50 līdzīpašniece. Arī kafejnīcas Mierā līdzīpašniece Ingūna Kausiņa norāda, ka ziemā apmeklētāju plūsma nedaudz apsīkst, bet tikko kā uzspīd saule, cilvēki atgriežas, lēnām parādās arī tūristi, jo Miera iela tiek reklamēta kā radošais kvartāls, un ārzemnieki nāk to pārbaudīt. «Pēdējos gados Miera ielas republika iegūst arvien lielāku atpazīstamību gan vietējo iedzīvotāju, gan arī tūristu vidū. Protams, tas nāk par labu arī Buteljonam jaunu klientu piesaistīšanā. Liels nopelns ir lielākajam kopējam Miera ielas uzņēmumu un iedzīvotāju ikgadējam pasākumam – Miera ielas Vasarsvētkiem,» teic Kristīne Beņķe, otrreizējās stikla pārstrādes darbnīcas Buteljons īpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

RTU par velti tiek pie vairākiem valsts nekustamajiem īpašumiem

LETA, 04.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība atbalstīja rīkojumu, kas paredz bez atlīdzības Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) īpašumā nodot vairākus valsts nekustamos īpašumus, kas ierakstīti zemesgrāmatā uz valsts vārda RTU personā.

Lai nodrošinātu stratēģisko attīstību, efektīvu īpašumu apsaimniekošanu, veicinātu resursu koncentrāciju, vienotas studentu pilsētiņas izveidi, dalību Eiropas struktūrfondu un citos universitātei pieejamos projektos, universitātes Senāts šā gada 26.jūnija sēdē pieņēma lēmumu lūgt Ministru kabinetu nodot universitātes īpašumā bez atlīdzības divdesmit trīs valsts nekustamos īpašumus.

Izvērtējot universitātes Senāta lēmumu, ministrija nolēma nodot universitātes īpašumā bez atlīdzības vienpadsmit valsts nekustamos īpašumus. Lai lemtu par pārējo universitātes Senāta lēmumā minēto valsts nekustamo īpašumu nodošanu bez atlīdzības universitātes īpašumā, ministrija ierosina izveidot komisiju, tajā pieaicinot arī Finanšu ministrijas pārstāvjus. Vienlaikus ar rīkojuma projektu tika atbakstīta šādas komisijas izveidošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu nekustamā īpašuma attīstītājs «Novira Capital» Raņķa dambī 14, kas atrodas līdzās šonedēļ degušajai ēkai Kalnciema ielā 2B, plāno attīstīt dzīvojamo māju, informēja «Novira Capital» pārstāve Marina Lehtmetsa.

Viņa stāstīja, ka «Novira Capitlal» caur Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem SIA «NC K2A» un SIA «NC K2C» pieder īpašumi Kalnciema ielā 2C un Raņķa dambī 14. Savukārt šonedēļ degušais īpašums Kalnciema ielā 2B nepiederot «Novira Capital».

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, nams Kalnciema ielā 2B pieder SIA «K2B», kuras īpašniece ir Igaunijas kompānija «Tradesman EU». Šī uzņēmuma patiesā labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Augusts Kāra, kurš, pēc publiski pieejamās informācijas, ir arī jurists kompānijā «Novira Corporate Services». Informācija šīs kompānijas mājaslapā liecina, ka tā piedalījusies «Novira Capital» izveidē.

Turklāt «Novira Capital» piederošo Latvijas uzņēmumu «NC K2A» un «NC K2C» valdes priekšsēdētājs ir «Novira Corporate Services» galvenais jurists Aleksejs Nikolajenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Lāčplēša dienas pasākumu norisi vairākās Rīgas ielās tiks ierobežota satiksme, tostarp, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, informēja Rīgas domē.

Krastmala šodien būs slēgta līdz pusnaktij, kā arī līdz plkst.11 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana ielās starp Herdera laukumu un Doma laukumu abās pusēs, kā arī Herdera laukumā un Doma laukumā.

Līdz šodienas pusnaktij tiks arī aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas abās pusēs, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, kā arī būs liegts apstāties un stāvēt arī Aspazijas bulvāra labajā pusē, posmā no Teātra ielas līdz Kaļķu ielai (parka pusē), un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai (parka pusē).

Tāpat apstāties un stāvēt šodien no plkst.6 līdz 13.30 būs liegts Aizsaules ielas abās pusēs, Varoņu ielas abās pusēs, posmā no Aizsaules ielas līdz ēkai Varoņu ielā 3A (pie Rīgas Brāļu kapiem) un autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā. Bet no plkst.8 līdz 24 šis ierobežojums būs spēkā Valguma ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai un Bāriņu ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) trešdien izdevies likvidēt naktī uz svētdienu izcēlušos ugunsgrēku sešstāvu graustā Rīgā, Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim, informēja VUGD.

Līdz ar ugunsgrēka likvidēšanu Valsts policija (VP) arī atjaunojusi satiksmi Meža ielas posmā no Raņķa dambja virzienā uz Kalnciema ielu, informē VP.

Ugunsgrēku glābēji lokalizēja pēc četru stundu darba, taču līdz pat trešdienas pusdienlaikam glābēji turpināja tā likvidēšanu. Plkst.13.19 ugunsgrēks pilnībā likvidēts.

Kopējā degšanas platība ēkas visos stāvos un jumtā ir 4650 kvadrātmetri.

Dzēšanas darbi notika tikai no ārpuses, jo sagruvušo starpstāvu pārsegumu dēļ ēkas iekšpusē atrasties ir bīstami.

Naktī uz svētdienu kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema, Daugavgrīvas un Meža ielu, izcēlās ugunsgrēks neapsaimniekotā jūgendstila sešstāvu ēkā Kalnciema ielā 2b. Dega ēkas visi stāvi un jumts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.marta plkst. 6:30 līdz 17.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 197 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem un piecus uz mežu ugunsgrēkiem. Kopumā šogad Latvijā reģistrēti jau 924 kūlas ugunsgrēki, informŗ VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Kūlas ugunsgrēki dzēsti visā Latvijā. Visvairāk kūlas ugunsgrēku vakar reģistrēts Zemgalē - 46, tai seko Rīga un Rīgas reģions ar 45 un Latgale ar 44 kūlas ugunsgrēkiem, savukārt Vidzemē reģistrēti 28 un Kurzemē 24 kūlas ugunsgrēki.

Lielā kūlas ugunsgrēku skaita dēļ vakar veidojās situācija, ka vienas pilsētas, piemēram Daugavpils, visi ugunsdzēsēji bija iesaistīti kūlas ugunsgrēku dzēšanā ārpus pilsētas, kas nozīmē, ka notiekot nelaimes gadījumam, kurā būtu nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība, to nāktos gaidīt ilgāk, jo uz notikuma vietu dotos ugunsdzēsēji no tālākām struktūrvienībām. Lai risinātu situāciju un varētu izbraukt uz ar kūlas dedzināšanu nesaistītiem izsaukumiem, Daugavpilī darbā tika iesaistīti arī ugunsdzēsēji no brīvajām maiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) Nacionālās Mākslu vidusskolas pārbūves darbiem atvēlēti 4 512 637 eiro, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

No pārbūves kopējām izmaksām 3 835 742 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet 676 895 eiro - valsts budžeta finansējums. Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no šī gada decembra līdz 2021.gada decembrim.

Nacionālās Mākslu vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis aģentūrai LETA sacīja, ka vispārizglītojošo un mākslas, foto un multimediju dizaina mācību priekšmetu telpu pārbūves plānojuma konkursā ēkās Slokas ielā 52a un 52b uzvarējis uzņēmums SIA "Dual arhitekti". Komersants būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību objektam veiks par 181 600 eiro.

Savukārt sporta infrastruktūras izbūvei Meža ielā 15 un mācību korpusa pārbūvei Kalnciema ielā 10/12 tiks izsludināts atsevišķs konkurss. Ziņģītis skaidroja, ka visu trīs būvprojektu izstrāde plānota līdz nākamā gada vidum, bet būvdarbus paredzēts sākt 2019.gada sākumā. Kā ziņots, pagājušā gada septembrī, apvienojot divas KM padotībā esošas valsts profesionālās izglītības iestādes - Rīgas Doma kora skolu un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu -, izveidota ministrijas padotībā esoša profesionālās izglītības iestāde Nacionālā mākslu vidusskola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums – Tomsona 103

Gunta Kursiša, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā kopumā reģistrēti 312 jauni komersanti, no kuriem, vērtējot pēc pamatkapitāla, vislielākā bija SIA Tomsona 103, kuras pamatkapitāls veido 251,4 tūkst. latu, liecina informācija Lursoft.

SIA Tomsona 103 juridiskā adrese ir Brīvības bulvāris 19-23, Rīga, un kompānija dibināta 4. jūnijā. Uzņēmuma valdē darbojas viena valdes locekle – Irina Maslova, liecina Lursoft dati. Patlaban gan vēl nav pieejama informācija par jaunreģistrētā uzņēmuma darbības veidiem.

Tāpat pagājušajā nedēļā Latvijā lielāko jaunreģistrēto uzņēmumu vidū ir SIA DeGo Logistics And Trading, kuras pamatkapitāls veido simts tūkst. Ls. Uzņēmums reģistrēts Rīgā, Dagdas ielā 4-2, un tā vienīgais valdes loceklis ir Krievijas Federācijas valstspiederīgais Deniss Jegorovs (Denis Egorov). Pašlaik nav pieejamas ziņas par kompānijas darbības veidiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā, Emīla Dārziņa ielā 28 Ķemeros, sākta daudzfunkcionāla, interaktīva dabas tūrisma centra būvniecība.

Daudzfunkcionālā dabas tūrisma centra izveides un mežaparka labiekārtojuma koncepts ir balstīts uz dabas mantojuma un tā vērtību izcelšanu, dabas resursu saglabāšanu un mijiedarbību ar cilvēku.

Daudzfunkcionālā centra būvdarbi sākti oktobrī, un tos plānots pabeigt līdz 2022. gada beigām.

Centra ēka plānota gandrīz 4000 kvadrātmetru platībā. Tajā, izmantojot inovatīvus un interaktīvus risinājumus, apmeklētājiem būs iespēja izglītoties, izzināt dabu un saturīgi pavadīt laiku. Dabas tūrisma centrs sniegs plašākas izglītības iespējas bērniem, skolēniem, skolotājiem, jaunajiem un pieredzējušajiem zinātniekiem, tūristiem un citiem interesentiem.

Centra saturu veidos pamata ekspozīcija, kurā akcentētas Jūrmalas dabas bagātības un to daudzveidība, procesi dabā un cilvēka atbildība par dabiskās vides saglabāšanu. Papildus pastāvīgās ekspozīcijas zālei būs arī mainīgās ekspozīcijas, konferenču zāle, telpas mācību nodarbībām un pasākumiem, kafejnīca, kā arī atvērtā tipa biroja telpas uzņēmējiem. Gada nogalē plānots sākt meža parka Tūristu ielā 17 labiekārtošanu, kopumā sakārtojot teritoriju Ķemeru apkaimē kopumā 15,74 ha platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) jau trešo dienu turpina dzēšanas darbus, lai likvidētu ugunsgrēku sešstāvu graustā Rīgā, Kalnciema ielā 2b, blakus Raņķa dambim.

Glābēji turpinājuši dzēšanas darbus arī aizvadītajā naktī. Dzēšanas darbi notiek tikai no ārpuses, jo sagruvušo starpstāvu pārsegumu dēļ ēkas iekšpusē atrasties ir bīstami, informē VUGD.

Patlaban nevar precīzi prognozēt ugunsgrēka likvidēšanas laiku.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu kvartālā starp Raņķa dambi, Kalnciema, Daugavgrīvas un Meža ielu, izcēlās ugunsgrēks neapsaimniekotā jūgendstila sešstāvu ēkā Kalnciema ielā 2b. Dega ēkas visi stāvi un jumts.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. Policija iespējamās versijas nekomentē, taču VUGD Rīgas reģiona pārvades priekšnieka vietnieks Uģis Vējš Latvijas televīzijai atzina, visticamāk, notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināts - Rīgas kaķu kafejnīcas Minka Cat Cafe nākotne miglā tīta

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 03.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmā kaķu kafejnīca Latvijā Minka Cat Cafe beigusi savu darbību un tās bijušajās telpās šobrīd tiek piedāvāti kebabi un burgeri.

Minka Cat Cafe (SIA Draudzīgie kaķi) atvēra Zane Kurme un Laura Pūce. Kafejnīca Meža ielā durvis vēra 2015. gada februārī. Tajā apmeklētāju priekam uzturējās vairāki kaķi. Kafejnīcas koncepcija paredzēja, ka kaķi brīvi pārvietojas pa telpām (izņemot virtuvi) un viesiem ir iespēja ar tiem rotaļāties, samīļot tos vai vienkārši vērot darbībā.

2016. gada septembrī kafejnīcas īpašnieces pavēstīja, ka - pēc kopīgām pārdomām - izlemts «ņemt radošu atpūtas pauzi un sakārtot nākotnes plānus turpmākajai darbībai». Telpas Meža ielā esot kļuvušas par mazu: «Lai spētu uzņemt visus ieinteresētos apmeklētājus un nodrošināt kaķiem pietiekami daudz vietas atpūtai un rotaļām, nākotnē vēlamies atrast piemērotākas telpas tuvāk Rīgas pilsētas centram.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Biznesa vieta - Skolas iela: Gaisā virmo radošums

Linda Zalāne, 01.09.2014

Par spīti tam, ka Skolas ielā tās malā izveidotās velojoslas dēļ ir rosīga riteņbraucēju auditorija, kopumā uzņēmēji atzīst, ka tā ir klusa un mierīga.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skolas iela pēdējos gados kļuvusi dzīvelīgāka; durvis vēris ne viens vien ēdināšanas uzņēmums, mājvietu tur atraduši entuziasti, kas bagātina pilsētas kultūras dzīvi

Skolas iela kļuvusi par vienu no riteņbraucēju galvenajām maģistrālēm, jo visā tās garumā pirms pāris gadiem brauktuves malā izveidota velojosla. Tas nebūt nav viss šīs ielas pluss – tās biznesa potenciālu atklājuši vairāki ēdināšanas uzņēmumi, kas tieši pēdējos gados tur saradušies kā sēnes pēc lietus, turklāt iela līdz ar Kaņepes kultūras centra aktivitātēm ir piesaistījusi kultūras mīļotājus. Šo ielu labi zina tie, kuri nodarbojas ar jogu un piekopj veselīgu dzīvesveidu. DB aptaujātie uzņēmēji teic, ka iela pēdējos piecos gados jūtami atdzīvojusies, viss attīstoties uz labo pusi. Šajā vasarā Stabu un Skolas ielas stūrī uz pavisam īsu brīdi jaunu akcentu tai piešķir urbānais dārzs Fresh, kas līdz šim pamestu piemājas sētu pārvērtis kafejnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kalnciema ielas grausta demontāžas dēļ ierobežoto satiksmi daļēji atjaunos pirmdien

LETA, 04.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksme Rīgā, Kalnciema ielas un Raņķa dambja krustojumā, pirmdien tiks daļēji atjaunota, sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Satiksmei atvērta 7.janvārī tiks viena braukšanas josla, bet vēl pēc nedēļas tiks spriests arī par otras joslas atvēršanu satiksmei. Kalnciema ielā esošā sabiedriskā transporta pieturvieta gan tur atjaunota netiks un vismaz tuvāko pusgadu atradīsies citā vietā.

Vienlaikus nākamnedēļ gar demontējamā Kalnciema ielas 2b nama sienu, kas skar Meža ielu un Raņķa dambi, tiks uzstādīts arī gājēju tunelis, lai garantētu drošu iedzīvotāju pārvietošanos.

Satiksme Kalnciema ielas un Raņķa dambja apkaimē ir slēgta no 25.novembra. Šajā posmā mainīta arī sabiedriskā transporta kustība un 3.maršruta autobusi centra virzienā uz Pļavniekiem brauc pa apvedceļu - Daugavgrīvas iela - Krēslas iela - Slokas iela - Kalnciema iela līdz Raņķa dambim, kur atgriežas maršrutā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Kalnciema ielā gruzdošo graustu nojaukt nedrīkstēs un to piespiedu kārtā sakārtos

LETA, 28.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Kalnciema ielā 2b, ugunsgrēkā cietušo namu nojaukt nedrīkstēs, jo tas ir iekļauts valsts kultūras pieminekļu sarakstā, informēja noskaidroja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Pēc Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītāja Oļega Burova (GKR) teiktā, departaments saņēmis būvinženiera vērtējumu par to, ka ēka nav jānojauc, jo nav konstatēti bojājumi, kas liecinātu par nesošo sienu nestspējas samazinājumu. Lai novērstu nama bīstamību, primāri nepieciešams demontēt ēkas bīstamās daļas, jumta konstrukcijas, kā arī izvest visus gruvešus, kas radušies ugunsgrēka rezultātā iegrūstot nama starpsienām un grīdām.

Departaments plāno izdot rīkojumu, kas uzdod par pienākumu šos darbus veikt nama īpašniekiem. Ja tas netiks izdarīts, piektdien, 30.novembrī, domes speciālisti to izdarīs piespiedu kārtā un iztērētos līdzekļus mēģinās piedzīt no apsaimniekotājiem. Līdz šim gan domei ne reizi vēl nav izdevies atgūt par nama sakārtošanu iztērēto naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 17. oktobrī, Latvijas Banka izlaidīs sudraba kolekcijas monētu «Meža veltes».

Latvijas dabai veltītā monēta ir vēstījums par Latvijai raksturīgām un populārām vērtībām un tradīcijām, kuras veido piederības sajūtu Latvijai un vieno tās iedzīvotājus. Monēta veidota, godinot Latvijas mežus, to sniegtās veltes un ar mežu saistītās tradīcijas (sēņošana, ogošana u.c.).

Literatūrā aprakstīts vairāk nekā 70 tūkstošu sēņu sugu, bet to klasifikācija vēl arvien nav pabeigta. Latvijā konstatēti vairāk nekā 4 tūkstoši sēņu sugu, t.sk. 51 ir aizsargājama, 33 ir indīgas, halucinogēno sēņu apriti aizliedz likums, bet ēdamas ir aptuveni 270, taču sēņotāji parasti pievēršas 20–30 no tām.

Kolekcijas monētas «Meža veltes» grafiskā dizaina autori ir Edmunds Jansons (averss) un Edgars Folks (reverss), bet reversa plastisko veidojumu darinājusi Ligita Franckeviča. Monētas dizainā izmantots interesants paņēmiens – katru pusi veidojis cits mākslinieks, turklāt atšķirīgā stilā. Monētas vienā pusē redzama Edmunda Jansona stilizēti veidotā sēne ar micēliju, bet otrā pusē – Edgara Folka zīmēts sēņotājs ar grozu, beka ar gliemezi, beciņa sūnās un aveņu ķekars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Piņķos būs luksofors, Babītē - apgaismotas ielas

Lelde Petrāne, 17.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Babītes novada pašvaldība informē par jaunumiem ceļu satiksmes dalībniekiem Babītes novadā: Piņķos tiks uzstādīts luksofors, izveidota jauna autostāvvieta un izbūvēts gājēju ceļš; Babītē tiek rekonstruēta Liepu aleja un strādāts pie ielu apgaismojuma Meža, Sila un Smilšu ielā izbūves un rekonstrukcijas.

Babītes novada pašvaldības apmeklētāju ērtībām Centra ielā, Piņķos, izveidota jauna, plašāka autostāvvieta ar 20 vietām automašīnām. Būvnieks saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem ir SIA V Service, kas uzvarējis arī iepirkumā par gājēju ietves izbūvi Rīgas ielas posmā Piņķos. Pēc darbu nodošanas ekspluatācijā kājāmgājējiem, kas dodas virzienā no Jūrmalas apvedceļa uz Piņķu centru, būs iespēja pārvietoties droši, netraucējot transporta satiksmes dalībniekiem. Pie autobusu pieturas Pagrieziens uz Piņķiem plānots ierīkot apgaismotu pāreju.

Jauninājums Piņķos ir arī tas, ka, sākot ar šā gada jūliju, slikti pārskatāmajā un noslogotajā Jūrmalas un Rīgas ielas krustojumā ir uzsākti luksofora uzstādīšanas darbi. Būvdarbu veicējs ir SIA RC Traffic. Septembra sākumā ceļu satiksmes dalībnieku kustība krustojumā tiks regulēta un tas ļaus samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu šajā vietā. Tas būs pirmais luksofors, kas uzstādīts Piņķu ciemā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja 400 000 eiro piešķiršanu no infrastruktūras fonda gājēju celiņu labiekārtošanai Anniņmuižas mežā un gājēju/veloceliņa Centrs-Dārziņi turpinājuma izbūvei gar Daugavu.

Anniņmuižas mežā, Imantā, Dumbrāju ielas apkaimē par 209 660 eiro plānots izveidot asfaltbetona segumu celiņiem vairāk nekā 5000 kvadrātmetru platībā. Jau vēstīts, ka pērn Anniņmuižas mežā tika izgaismoti celiņi apmēram 2,5 kilometru garumā, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas, līdzās mežam ierīkoti divi rotaļu laukumi un uzstādītas vingrošanas iekārtas, kā arī renovēta novadgrāvju sistēma.

Savukārt par 196 505 eiro plānots izbūvēt 630 metrus garu turpinājumu gājēju un veloceliņam Centrs-Dārziņi Rumbulas apkaimē un labiekārtot apkārtējo teritoriju ar soliem, apgaismes stabiem un atkritumu urnām. Pērn veloceliņam tika izveidots pagarinājums no Ķengaraga promenādes līdz Mazjumpravmuižai, un šogad paredzēts veidot celiņa turpinājumu patlaban nesakoptā Daugavas malā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divus gadus nostrādājuši mājražotāja statusā, zīmola Cepiens radītāji ir izveidojuši ceptuvi un restorānu Rīgā Pārdaugavā, Meža ielā

Tagad Cepiena komanda kaļ plānus par paplašināšanos.

DB jau rakstīja, ka pirms dažiem gadiem Denīze Lapinska un Uldis Ronis uz Rīgas birojiem sāka no rītiem izvadāja siltus mafinus, smalkmaizītes un citus kārumus, bet pusdienlaikā pieveda salātus un zupas. Tāpat viņi klāja galdus dažādos korporatīvajos pasākumos. Savu piedāvājumu nosaucot Cepiens.

Sasniedzot 50 klientus un apjomus, kas pēc Pārtikas un veterinārā dienesta noteikumiem vairs neatļauj mājās ražot, lai turpinātu attīstīties, Cepiena komandai biznesa turpināšanai bija nepieciešamas ražošanas vai ēdināšanas telpas.

2014. gada sākumā atrastas piemērotas telpas Meža ielā, kurās iepriekš mitinājās kafejnīca Telle. Cepiena izkārtne pie nama fasādes parādījās tikai 2015. gada rudenī, jo iesākumā, saskaņā ar līguma nosacījumiem ar iepriekšējiem telpu nomniekiem, darbība notikusi, izmantojot nosaukumu Telle. Ieguldot vairākus desmitus tūkstošus eiro, izremontētas un labiekārtotas telpas, kredīti šim mērķim netika ņemti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienas rītā pēc stiprajām lietusgāzēm, kuru laikā nolijusi viena mēneša norma, galvaspilsētā bija applūdušas vairākas nozīmīgas ielas. Patlaban situācija ir novērsta.

Lai atsūknētu lietus ūdens peļķes, specializētās tehnikas vienības darbojās Strēlnieku laukumā, Pētersalas ielā, Miera un Senču ielas krustojumā, Klijānu ielā, kā arī Bolderājā, Čiekurkalnā un Imantā. Lielākais apgrūtinājums lietus ūdens atsūknēšanā bija tas, ka specializētās tehnikas vienības laikus nevarēja nokļūt vietās, kas bija applūdušas - lietus lija laikā no pulksten astoņiem līdz pulksten desmitiem rītā, kad, cilvēkiem dodoties uz darbu, ir ļoti intensīva satiksme. Lietus ūdens no ielām tika atsūknēts, kā arī notecēja caurulēs aptuveni līdz plkst. 11.30, Db.lv pauda Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Uz applūdušajiem ielu posmiem nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas

Lelde Petrāne, 27.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā spēcīgās lietavas Rīgā, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Šobrīd uzsākta lietus ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi. Specializētās tehnikas vienības strādā Silikātu un Gaigalas ielās, Viestura prospektā, Flotes ielā, Lēdurgas ielā. Tāpat departamenta speciālisti veic Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens.

Par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīti: Vienības gatve - posmā no Telts ielas līdz Satiksmes ielai; Krasta iela zem Salu tilta; Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada; Čiekurkalna 1. garā līnija zem Vairoga tilta; Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra; Viestura prospekts posmā no Meža prospekta; Mangaļsala - Traleru ielā 2; Bolderāja - Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu ielas.

Komentāri

Pievienot komentāru