Pasaulē

MicroLink Systems — labākā Oracle partnere Igaunijā

Ilze Repele, 30.07.2002

Jaunākais izdevums

Oracle Baltics ir nosaukusi MicroLink Systems par savu labāko partneri 2002.gadā. Igaunijā šāda nominācija tiek piešķirta pirmo reizi. Kā galveno vērtēšanas kritēriju paralēli Oracle pārdošanas apjomiem, Oracle nosaukusi partneru Oracle programmatūras prasmes, kompānijas produkcijas reklamēšanu un kopīgās mārketinga aktivitātes. Oracle Corporation ir lielākā programmatūras izstrādes kompānija pasaulē, kas piegādā uzņēmuma programmatūru pasaules lielākajām un veiksmīgākajām kompānijām. Oracle kompānijas gada ienākumi ir vairāk nekā 10,8 miljardi dolāru. Baltijas valstīs Oracle ir vairāk nekā 40 partneri, kas iesaistīti šīs kompānijas programmatūras pārdošanā, mācībās un tehniskajā aprupē. MicroLink ir vadošā IT sistēmu grupa Igaunijā, kā arī lielākā IT grupa Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apvienos MicroLink meitas uzņēmumus

Juris Kaža [email protected], 06.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas informācijas tehnoloģiju koncerns MicroLink nolēmis apvienot trīs Latvijas meitas uzņēmumus vienā. Kompānijas paziņojumā teikts, ka līdzšinējie trīs meitas uzņēmumi – MicroLink Systems, MicroLink Data un MicroLink ServIT lidz 1. jūlijam tiks apvienoti uzņēmumā MicroLink Latvia. Apvienošanās mērķis esot sadarbības ar klientiem uzlabošana un efektīvākas vadības ieviešana. MicroLink grupas uzņēmumi Baltijas Datoru Akadēmija, datoru ražotājs MicroLink Datori un interneta portāls Delfi turpinās darboties kā atsevišķi grupas uzņēmumi. Gaidāms, ka apvienotā MicroLink Latvia apgrozījums 2003. gada sasniegs 17 miljonus Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Fortech kļūst par Microlink Systems

Juris Kaža [email protected], 10.09.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Fortech no nosaukums kopš vakardienas ir Microlink Systems. Nosaukuma maiņa izdarīta, lai atzīmētu kompānijas ciešāku integrāciju Microlink koncernā un lai turpinātu to attīstīt ka vienotu IT risinājumu sniedzēju visā Baltijas reģionā, paskaidroja Microlink Systems (un bijušā Fortech) direktors Jānis Bergs. 1991. gadā dibinātais Fortech kopš 2000. gada pieder Microlink koncernam. J. Bergs teica, ka Microlink koncerna klienti ir uzņēmumi, kas arvien vairāk cenšas strādāt visās trīs Baltijas valstīs, tādēļ ari prasa, pēc iespējas vienu IT risinājumu izstrādātāju visā reģionā. J. Bergs uzsvēra, ka Microlink Systems pakalpojumu – IT sistēmu izstrāde un ieviešana– mērķtirgus ir reģiona 300 lielākie uzņēmumi, kas, visticamāk, tuvākajos gados izvērsīs darbību visās trīs Baltijas valstīs vai to dara jau šobrīd. Vaicāts, vai uzņēmums necentīsies arī mazajam un vidējam biznesam piedāvāt jaudīgus IT risinājumus caur t.s. attālināto programmatūras nomu, J. Bergs teica, ka šis pakalpojums visā pasaulē nav attīstījies iecerētā tempā dažādu iemeslu dēļ. Latvijā attālināto programmatūras nomu kavējot augstas datu pārraides kanālu izmaksas un izplatīts lietojumprogrammatūras pirātisms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

MicroLink pārdevis datoru ražošanas biznesu MA 1 Datori

Ainars Sedlenieks [email protected], 18.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar noslēgtu pirkuma līgumu, par simtprocentīgu a/s MicroLink Datori akciju īpašnieku ir kļuvusi SIA MA 1 Datori. Datoru ražošanas biznesa pārdošana saistīta ar Baltijas IT grupas MicroLink biznesa ilgtermiņa stratēģiju attīstīt galvenokārt integrētus IT risinājumus, kas būtu piemēroti vidēju un lielu korporatīvo klientu vajadzībām. Jaunais uzņēmuma īpašnieks nosaukumu MicroLink Datori būs tiesīgs izmantot līdz 2003. gada 31. decembrim. Pusēm vienojoties, darījuma apjoms netiek publiskots. MicroLink Valdes loceklis Jānis Bergs uzsver: MicroLink Datori bija viens no Baltijas IT koncerna MicroLink uzņēmumiem, kura galvenais darbības virziens ir datoru un citu informācijas apstrādes iekārtu ražošana un pārdošana. Šī ražošanas biznesa pārdošanas pamatā ir pirms vairākiem gadiem pieņemts stratēģisks lēmums aizvien vairāk attīstīt kompleksus IT risinājumus vidēja un liela mēroga klientu vajadzībām privātajā un valsts sektorā trijās Baltijas valstīs.» Datoru ražošana un tirdzniecība tikmēr ir svarīgākais SIA MA 1 Datori biznesa virziens. Tāpēc A/s MicroLink Datori iegāde pilnībā atbilst SIA MA 1 Datori mērķiem, un ir izdevīgs darījums ražošanas apjomu straujai palielināšanai,» uzsver SIA MA 1 Datori direktors Ints Balodis. MA 1 Datori jau kopš 1998.gada ražo datorus. A/s MicroLink Datori iegāde un abu kompāniju ražošanas apjomu apvienošana ļauj mums kļūt par lielāko datoru ražotāju Latvijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvenergo par Oracle programmatūras atbalsta pakalpojumiem tērēs 1.6 milj. Ls

Sanita Igaune, Db, 07.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvenergo ir noslēdzis 1.6 milj. Ls vērtu līgumu ar Oracle East Central Europe Limited filiāli Latvijā par Oracle programmatūras atbalsta pakalpojumu iegādi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā publicētā informācija.

AS Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis Db norādīja, ka līgums ar Oracle East Central Europe Limited filiāli Latvijā par Oracle programmatūras atbalsta pakalpojumu iegādi ir noslēgts uz 3 gadiem.

«Šis iepirkums mums nepieciešams, lai varētu nodrošināt uzņēmumā ieviesto korporatīvo IT risinājumu, kas izmanto Oracle produktus, ekspluatācijai nepieciešamo labojumu piegādi, jaunu versiju bezmaksas pieejamību, kā arī iespēju problēmu risināšanas gadījumā saņemt Oracle tehnisko speciālistu atbalstu,» skaidroja A.Siksnis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Rīgā notiks konference «Oracle diena 2011»

Sanita Igaune, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, ceturtdien notiks Oracle tehnoloģijām veltītā konference «Oracle diena 2011». Tajā tiks runāts par priekšrocībām, kādas uzņēmumiem nodrošina vienotai darbībai paredzēta aparatūra un programmatūra. Prezentācijas sniegs Oracle speciālisti no visas Eiropas, kā arī Oracle partneri un klienti.

«Mēs vēlamies aktīvi atbalstīt Latvijas uzņēmumus un organizācijas gan valsts, gan privātajā sektorā, lai tās varētu gūt pilnīgu atdevi no ieguldījumiem IT, nodrošināt integrētus un atvērtus risinājumus, kas samazina izmaksas, palielina darbības efektivitāti un vienkāršo risku pārvaldību,» skaidro Oracle filiāles Latvijā vadītājs Guntis Kalniņš.

Konferencē «Oracle diena 2011» tiks runāts par jaunākām inovācijācijām, jaunākiem Oracle publisko un privāto mākoņu datorlietošanas risinājumu sasniegumiem, kā arī par labāko praksi.

«Accenture Latvijas birojā vairāk nekā 150 speciālisti strādā ar Oracle, un ir pamats domāt, ka šis skaits varētu ātri pieaugt,» piebilst Accenture Latvijas filiāles direktors Maksims Jegorovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 4.janvārī, Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļa ziņoja par 30 000 eiro vērtas automašīnas BMW 730 zādzību no Mārupes. Pēc Guard Systems veiktās izsekošanas, un Kriminālpolicijas veiktās operācijas auto tika atrasts un atgriezts īpašniekam.

2006. gada izlaiduma BMW 730, kura tirgus vērtība ir 30000 EUR, bija aprīkots ar izsekošanas sistēmu TrackGuard. Naktī uz 4.janvāri pēc zagļu viesošanās Rīgas rajona Mārupes pagasta Zeltrītu ielā, minētais auto tika nozagts. Auto zagļiem bija nepieciešamas tikai pāris minūtes, lai atbloķētu auto aizsardzību. Trīs stundu laikā auto tika pārdzīts uz Lietuvu.

Auto izsekošanu un meklēšanu veica kompānija Guard Systems Latvija sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem. Guard Systems izsekoja auto zādzības maršrutu un atrada automašīnu Paņevežas pilsētā Lietuvā, publiskā auto stāvlaukumā tikai dažas stundas pēc zādzības veikšanas. Auto atgūšanā tika iesaistītas Latvijas un Lietuvas kriminālpolicijas struktūrvienības. Auto tika nodots policijas pārziņā, atgriešanai tās īpašniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jānis Bergs vadīs MicroLink

Juris Kaža [email protected], 02.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnologīju grupas MicroLink vadību šovasara pārņems līdzšinējais MicroLink Latvia izpilddirektors Jānis Bergs. J. Bergs augstākā MicroLink amatā aizstās Alanu Martinsonu (Alan Martinson), kas vadījis Igaunijā dibināto IT grupu kopš 1998. gada. MicroLink paziņojumā teikts, ka A. Martinsons turpmāk darbosies MicroLink uzraudzības padomē. A. Martinsons preses paziņojumā raksta, ka esot sasniedzis paša nospraustos mērķus MicroLink attīstibā, panākot veiksmīgas dažādu Baltijas valstu menedžeru komāndas izveidošanu un peļņu, kas 2004. gadā būšot rēķināma «desmitos miljonu eiro.» No paziņojuma presei izriet, ka A, Martinsons, vairs nepildot izpilddirektora pienākumus, nodarbosies ar investīcijām augstās tehnoloģijās un par šiem projektiem tikšot ziņots nākotnē. J. Bergs arī turpmāk paliks MicroLink Latvia izpilddirektora amatā, Db teica kompānijas preses sekretāre Iveta Bojāre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Oracle liek uzsvaru uz lētākiem risinājumiem

Juris Kaža [email protected], 02.07.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu bāžu un uzņēmumu vadības programmatūras izstrādes koncerns Oracle liek uzsvaru uz lētiem un spēcīgiem t.s. serveru puduru risinājumiem. Kā izriet no vairākām prezentācijām kārtējā lietotāju, izstrādātāju un nozares speciālistu konferencē Oracle World, kas notika Kopenhāgenā, Oracle cer arvien vairāk ielauzties mazu un vidēju uzņēmumu tirgū. Šim tirgum Oracle cer piedāvāt gan pamata datu bāzi, kurā glabāt visu uzņēmuma informāciju, gan t.s. aplikāciju serveri, kurā mājo gan Oracle, gan citu izstrādātāju lietojumprogrammatūra šo datu apstrādei un izmantošanai uzņēmuma darbībā un lēmumu pieņemšanā. «Mēs esam apņēmušies piedāvāt ļoti lielu veiktspēju izmantojot lētus datorus. Tā ir mūsu stratēģija,» savā uzrunā deklarēja Oracle dibinātājs un direktors Lerijs Elisons (Larry Ellisson).. L. Elisons kā piemēru minēja kompānijas Dell lētos datorus, kurus var pasūtīt internetā un saņemt ar kurjerpastu, sākot, ka no vairākiem šādiem standartmodeļiem var uzbuvēt Oracle t.s. aplikāciju klāsteri vai savstarpēji savienotu datoru puduru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

SAP jāmaksā Oracle 1,3 miljardi

Lelde Petrāne, 24.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas programmatūras gigantam SAP Kalifornijas tiesa likusi samaksāt ASV konkurentam Oracle 1,3 miljardus ASV dolāru. SAP zaudējusi tiesas prāvā par datu zādzību, ziņo BBC.

Tiesas prāvas pamatā bija klientu atbalsta dokumentu un programmatūras zādzība, ko izdarījusi SAP «meita» TomorrowNow.

Oracle pieprasīja 1,65 miljardu ASV dolāru kompensāciju.

SAP savukārt norādīja, ka konkurentei pienākas tikai 40 miljoni ASV dolāru, bet tiesa lēma Oracle labā. SAP izplatījusi paziņojumu, ka ir vīlusies tiesas lēmumā un izskatīs iespēju to apstrīdēt. Vienlaikus SAP piebildusi, ka izsaka nožēlu par TomorrowNow darbībām un ir gatava godīgi nodarīto Oracle kompensēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelekom iegūst MicroLink Latvia

Juris Kaža [email protected], 14.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelekom ir pabeidzis informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma MicroLink Latvia iegādi. Kā teikts preses paziņojumā, Lattelekom ar šo darījumu kļūst par vienu no lielākajiem spēlētājiem Latvijas un Baltijas reģiona IT tirgū. Līdz ar to Lattelekom ir veicis savu daļu no plašāka darījuma, kurā Lietuvos Telekomas un Igaunijas Elion pārņem savu valstu MicroLink kompānijas, tādējādi Baltijas mēroga MicroLink koncernu pārņemot trīs ar zviedru TeliaSonera cieši saistītu telekomunikāciju uzņēmumu īpašumā. TeliaSonera pieder 49 % Lattelekom un vairākums Igaunijas un Lietuvas uzņēmumos. Latvijā saskaņā ar Konkurences padomes lēmumu tiks pārdota MicroLink infrastruktūra, pārsvarā optiskie tīkli Rīgā. MicroLink klientu datu pārraides pieslēgumi tiks pārslēgti uz Lattelekom resursiem, kas daudzviet pat fiziski atrodas blakus MicroLink vadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hewlett Packard un bijušā bosa strīds atrisinājies

Lelde Petrāne, 21.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Hewlett-Packard (HP) atrisinājis strīdu ar bijušo vadītāju Marku Hurdu (Mark Hurd), ziņo BBC.

Kā vēstīts, HP iesūdzēja tiesā savu bijušo bosu M. Hurdu saistībā ar viņa jauno amatu konkurējošajā kompānijā Oracle, prasot liegt viņam to ieņemt.

Saskaņā ar vienošanos M. Hurds atdos aptuveni 30 miljonus ASV dolāru HP akcijās, kas ietilpa viņa atlaišanas paketē.

M. Hurdam arī esot «pienākums aizsargāt HP konfidenciālo informāciju, pildot savus amata pienākumus Oracle».

Oracle par M. Hurda apstiprināšanu līdzprezidenta amatā paziņoja šomēnes. M. Hurds, kurš ir Oracle vadītāja Lerija Elisona draugs, bija spiests pamest HP pēc izmeklēšanas saistībā ar seksuālu uzmākšanos. Viņš gan noliedza jebkādas nelikumīgas darbības, un izmeklēšanā tika atklāts, ka viņš nav seksuāli uzmācies darbiniecei, bet ir pārkāpis citus HP standartus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hewlett-Packard bijušā bosa skandālam jauns pavērsiens - tiesas prāva

Lelde Petrāne, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Hewlett-Packard iesūdzējusi tiesā savu bijušo bosu Marku Hurdu (Mark Hurd) saistībā ar viņa jauno amatu konkurējošajā kompānijā Oracle, kas šo sūdzību savukārt nodēvējusi par «atriebīgu». Tā rezultātā attiecības starp abām kompānijām pašlaik ir zem jautājuma zīmes, vēsta MarketWatch.

Hewlett-Packard Co. M. Hurdu tiesā iesūdzējusi tūlīt pēc tam, kad tika paziņots, ka tehnoloģiju giganta bijušais vadītājs pievienojies Oracle Corp. kā jaunais prezidents.

Hewlett-Packard uzskata, ka M. Hurds, sākot strādāt konkurējošā kompānijā, apdraud kompānijas komercnoslēpumus.

Oracle par M. Hurda pieņemšanu darbā prezidenta amatā paziņoja tikai mēnesi pēc tam, kad viņš pērkšņi pameta Hewlett-Packard. Viņa aiziešana no kompānijas bija saistīta ar apsūdzību par seksuālu uzmākšanos, kuru izmeklējot, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Atklāj vērienīgu IT konference

Juris Kaža [email protected], 06.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovakar pēc Latvijas laika San Francisko, ASV atklās vērienīgu informācijas tehnoloģiju (IT) konference Oracle OpenWorld, kas pulcēs vairāku lielu starptautisku IT nozares koncernu vadītājus. Konferencē, kuru rīko datubāžu un uzņēmumu vadības sistēmu izstrādātājs Oracle, piedalīsies datorsistēmu ražotāja Hewlett Packard direktore Kārlija Fiorina (Carly Fiorina), viena no pasaules lielāko ofisa datorsistēmu ražotāja Dell dibinātājs un prezidents Maiks Dels (Michael Dell), specializēto datorsistēmu un darba stacīju ražotāja Sun vadītājs Skots Meknīlījs (Scott McNealty) kā arī paša Oracle viens no dibināštājiem un izpilddirektors Lerijs Elisons (Larry Ellisson). Konference galvenās tēmas būs t.s datorjaudas režģu (grid computing) pielietošana lielu uzņēmumu un organizāciju vadībai (grid izmanto visus organizācijas datorus, serverus un datu krātuves ka vienu lielu datoru), jaunumi Oracle produktos un to pielietojumā dažādās biznesa nozarēs. Kā neformālās sarunās izteicās Oracle pārstāvji, konferencē, visticamāk, maz runās par Oracle plāniem apvienoties ar netiešo konkurentu PeopleSoft, kas izstrādāja klientu attiecību vadības un t.s. piegādes ķēdes vadības (supply chain management) risinājumus. Tad tādēļ, ka pēc garas, t.s. nedraudzīgas (hostile, bez pārpērkamā uzņēmuma vadības atbalsta)kampaņas iegūt PeopleSoft akcionāru atbalstu, tuvākajā laikā, visticamāk, tiks noslēgts miljardiem dolāru vērtais darījums. ASV biržas regulēšanas noteikumi un biznesa ētika šādos gadījumos prasa lietu atturību un piesardzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē otrais lielākais programmatūras ražotājs Oracle Corp. plāno samazināt darbavietu skaitu Eiropā, atlaižot aptuveni 1000 darbiniekus, atsaucoties uz Francijas arodbiedrības sniegto informāciju, ziņo The Wall Street Journal.

Oracle pārstāvis gan atteicies sniegt komentārus šajā sakarā, tādēļ neesot zināms, vai kompānija plāno samazināt darbinieku skaitu arī citos reģionos.

Darbinieku atlaišana esot saistīta ar kompānijas izaugsmi Eiropā, kas bijusi lēnāka nekā plānots.

Oracle jūnijā paziņoja, ka tās fiskālā ceturtā ceturkšņa, kas noslēdzās 31.maijā, peļņa samazinājusies par 7.2%.

The Wall Street Journal akcentē, ka, neraugoties uz slikto ekonomisko situāciju pasaulē, Oracle līdz šim izvairījusies no liela apmēra darbinieku atlaišanas. Konkurenti Microsoft Corp., Adobe Systems Inc. un International Business Machines Corp. (IBM) jau paziņojuši par plāniem atlaist tūkstošiem darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS rīko ikgadējo Sabiedriskās politikas forumu, kas nu jau astoto gadu pēc kārtas pulcē sabiedrības pārstāvjus uz diskusijām par sabiedrībā aktuālajām tēmām

, 22.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad forums pulcinās sabiedrības pārstāvjus (likumdevējvaras un izpildvaras pārstāvjus, veselības aprūpes sistēmā strādājošos, akadēmisko aprindu pārstāvjus, nevalstiskās organizācijas: profesionālās apvienības, pacientu organizācijas u.c), lai kopīgi diskutētu par veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību. Forums piedāvās gan starptautisku skatījumu uz neoficiālajiem maksājumiem veselības sistēmā, gan veicinās diskusiju par pēc iespējas efektīvākas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas iespējām.

Foruma galveno uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers, iezīmējot savu redzējumu par kvalitatīvas un pieejamas veselības aprūpes nodrošināšanu Latvijā.

Forumā uzstāsies Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja eksperti Dr. Gunta Lazdāne, Reģionālā padomniece reproduktīvās veselības jomā un Joseph Kutzin, Reģionālais padomnieks veselības sistēmu finansēšanas jomā.

Foruma darba kārtība atrodas pielikumā.

Pievienojam arī Pasaules Veselības organizācijas ekspertu CV angļu valodā. Lai ar ekspertiem vienotos par vēlamajiem interviju laikiem lūdzam savlaicīgi kontaktēties ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Aigu Rūrāni, Tel: (+371) 7503619 vai 29458123.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Oracle jāskaidro sapirkto uzņēmumu savietojamība

Juris Kaža [email protected], 19.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu vadības informācijas sistēmu un datu bāzu «gigantam» Oracle galvenais uzdevums savā gadskartēja konferencē būs izskaidrot lietotājiem kā koncerns savietos un integrēs pēdējā gada laika sapirktos uzņēmumus. Tā raksta avīze San Francisco Chronicle sagaidot, iespējams, pasaules lielāko informācijas tehnoloģiju nozare pasākumu ar aptuveni 35 000 dalībniekiem, kas ir par 30 % vairāk, nekā iepriekšējā konferencē Open World 2004. gada decembrī. Kopš tā laika Oracle ir pārņēmis klientu attiecību vadības sistēmu izstrādātāju PeopleSoft, PeopleSoft meitas kompāniju, uzņēmumu vadības risinājumu kompāniju JD Edwards, mazumtirdzniecības prorammatūras uzņēmumu Retek un dažas citas, mazākas firmas. Uz šo pārņemšanas darījumu reķina vien Oracle ir paplašinājis savu klientu bāzi attiecīgi, lai konferencē piedalītos «pārpirkto» IT uzņēmumu klientu un partneru pārstāvji. Sanfrancisko rīta avīze un citi internetā lasāmi specializēti izdevumi komentē, ka ne pa velti šīs lietotāju un partneru aprindas ir norūpējušās, vai Oracle spēs «sagremot» sapirkto. Vienlaikus Oracle nesen paziņoja, ka par 3.6 miljardiem $ ir gatavs nopirkt citu klientu attiecību vadības kompāniju Siebel. Pirmdienas pēcpusdiena pēc vietējā laikā pat paredzēts speciāls pasākums, lai stāstītu presei un klientiem par jaunāko šajā sakarība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Oracle palaižu biznesa analīzes rīku jauninājumu

Juris Kaža [email protected], 07.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datu bāžu un uzņēmuma vadības sistēmu izstrādātājs Oracle palaidis savu biznesa analīzes (t.s. Business Intelligence) rīku jauninājumu Oracle Business Intelligence 10g. Kompānija uzsvēra, ka 10g versija piedāvā jaunas, plašākas apkopojumu (reporting) un analīzes iespējas, turklāt rīku lietošana neprasa lielu datu krājumu «pārpumpēšanu» apstrādei atsevišķā procesā, jo Business Intelligence 10g «mājo» pamata datu bāze. Kā norādīja Oracle pārstāvji dažādās prezentācijās konferencē Oracle OpenWorld, datu analīzes process ir būtisks uzņēmumiem ar lielu datu daudzumu, kas spiesti noslogot pārraides un rēķināšanas resursus, lai šo «datu noliktavu» pilnībā kopētu analīzes vajadzībā. Turklāt ar zināmiem biznesa procesiem, šāda nodalīta apstrāde vienmēr radīs nobīdes no «īstenības» pamata datu bāzē. Latvijā, kur biznesa analīzes risinājumus, iespējams, lieto valsts pārvaldē un lielos uzņēmumos dažādos variantos, tas varētu nozīmēt, piem, ka kāda lielas enerģētikas vai mobilo sakaru kompānijas detalizētā darbības datu analīze, kas redzama vadītājiem dažādu veidu kopsavilkums vai t.s. «instrumentu panelī» (dashboard), atpaliek no «īstenības«. Kamēr vadītājs pēta, piem., visus Kurzemē veikto zvanu un datu pārraides plūsmu detalizētu pārskatu, kas «izķemmēts» no desmitiem tūkstošu datu vienību, var notikt jauns zvanu daudzums, kas maina dažus analīzes secinājums. Oracle pārstāvji norādīja, ka, ja analīzes iespējas «mājo» pie pamatdatiem, nevis darbojas izdalītā sistēmā, šādas nenoteiktības iespējas mazzinās, ja ne izzūd.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pēc seksuālas uzmākšanās skandāla no HP aizgājušais vadītājs tēmē uz vadošu amatu Oracle

Lelde Petrāne, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marks Hurds (Mark Hurd), kurš pagājušajā mēnesī bija spiests atkāpties no kompānijas Hewlett-Packard vadītāja amata, jo, izmeklējot apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, tika konstatēts, ka viņš manipulējis ar izdevumu atskaitēm, patlaban runā ar kompāniju Oracle par iespēju tajā ieņemt vadošu amatu, atsaucoties uz kādas personas sniegtu informāciju, vēsta nytimes.com.

M. Hurds, kuram ir labas attiecības ar Lorensu J. Elisonu (Lawrence J. Elisona), Oracle dibinātāju un vadītāju, visticamāk, neaizstās viņu amatā, bet sīkāka informācija par to, uz kuru amatu M. Hurds tēmē, pagaidām nav zināma.

M. Hurds un Oracle jau esot tuvu tam, lai panāktu vienošanos, stāstījis informācijas avots.

Ne kompānija Oracle, ne M. Hurda pārstāvis pagaidām nekādus komentārus šajā sakarā nav snieguši.

Zīmīgi, ka neilgi pēc tam, kad M. Hurds pameta Hewlett-Packard, L. Elisons viņu negaidīti un kaislīgi aizstāvēja. Viņš Hewlett-Packard rīcību nodēvēja par sliktāko lēmumu «kopš ideoti Apple valdē atlaida Stīvu Džobsu (Steve Jobs) pirms daudziem gadiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Oracle ceturksnī nopelnījusi 2,1 miljardu

Lelde Petrāne, 25.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV programmatūras ražotāja Oracle paziņojusi par labāku peļņu nekā prognozēts, kā rezultātā pieaugusi kompānijas akciju vērtība, ziņo BBC.

Kalifornijā bāzētā kompānija pavēstījusi, ka ieņēmumi fiskālajā trešajā ceturksnī auguši par 37% līdz 8,8 miljardiem ASV dolāru, bet tīrā peļņa palielinājusies pat par 78%.

Oracle tīrā peļņa ceturksnī, kas noslēdzās 28.februārī, sasniegusi 2,1 miljardu ASV dolāru. Attiecīgajā laika periodā iepriekšējā gadā tā nopelnīja 1,2 miljardus ASV dolāru.

Oracle arī izteikusi prognozi attiecībā uz pašreizējo ceturksni, kas pārsniedz aplēses, kā arī palielinājusi dividendes par 20%.

BBC norāda, ka analītiķi cieši vēro Oracle, lai noteiktu tendences tehnoloģiju nozarē.

Japāna nodrošina 5% no kompānijas ieņēmumiem, bet Oracle vadītāji neparedz, ka zemestrīces un cunami sekas radīs būtisku ietekmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Autoražotājs Ford izbrāķē Oracle sistēmu

Juris Kaža [email protected], 19.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālais amerikāņu autoražotājs Ford pēc četru gadu «čakares» un notērētiem 200 miljoniem $ atteicies no Oracle izstrādātas sagādes (purchasing) sistēmas. To raksta interneta ziņu portāls theregister.co.uk, atsaucoties uz ziņu aģentūru Reuters. Ford turpmāk lietos līdzšinējās sagādes sistēmas, nevis lielā korporatīvās programmatūras izstrādātāja Oracle ražoto eVEREST. Ford 2000. gada sāka ieviest eVEREST ar Oracle palīdzību, taču konstatēja, ka tas ir lēns un kļūdains. Ford preses sekretariāts teica, ka Oracle programmatūras trūkumi bija tikai viens no apsvērumiem, kādēļ pieņems «ar biznesu saistīts lēmums» (business decision) pārtraukt lietot Oracle risinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ES varētu bloķēt Oracle plānoto Sun Microsystems iegādi

, 22.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) varētu bloķēt Oracle Corp. plānoto Sun Microsystems iegādi par 7.4 miljardiem ASV dolāru, atsaucoties uz ES dokumentu, vēsta Bloomberg.

Oracle būtu pilnīga kontrole pār MySQL pirmkodu un intelektuālo īpašumu, dokumentā, kas nonācis Bloomberg News rīcībā, norāda Eiropas Komisija. Oracle varētu mainīt MySQL atklātā pirmkoda licenču nosacījumus, ierobežojot citu kompāniju iespējas attīstīt konkurējošus produktus.

Dokumentā izklāstīti sākotnējie secinājumi, kāpēc darījums negatīvi ietekmētu konkurenci ES. Tajā Komisija arī norādījusi, ka to nav pārliecinājuši Oracle iepriekš minētie argumenti attiecībā uz MySQL.

Oracle vadītājs Lerijs Elisons (Larry Ellison) septembrī paziņoja, ka Komisijas kavēšanās apstiprināt darījumu Sun izmaksā 100 miljonus ASV dolāru mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais programmatūras ražotājs Oracle Corp samazinās sava ģenerāldirektora algu – 1 miljona dolāru vietā viņš gadā saņems vienu dolāru.

Oracle ģenerāldirektors Larijs Elisons ir piekritis šādam algas samazinājumam, ziņo slon.ru ar atsauci uz kompānijas oficiālo paziņojumu.

2009. finanšu gadā 97 procentus no kopējā L.Elisona atalgojuma veidoja prēmijas un opcijas, bet bāzes alga veidoja tikai 1.2 procentus no kopējā atalgojuma, bet 1.8 procentus veidoja cita veida maksājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cisco Systems paziņo pirmā ceturkšņa rezultātus

, 13.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules līderis interneta tehnoloģiju izstrādē Cisco Systems paziņojis 2007. finanšu gada pirmā ceturkšņa rezultātus laika periodam, kas noslēdzās 2006. gada 28. oktobri.

Cisco pirmā ceturkšņa neto ieņēmumi no produkcijas pārdošanas sasniedza 8,2 miljardus ASV dolāru. Savukārt tīrā peļņa par pirmo ceturksni bija 1,6 miljardi dolāru. Iespaidīgu ieguldījumu pirmā ceturkšņa rādītājos deva arī gada sākumā pārņemtā ASV kompānija Scientific Atlanta, kuras daļa ieņēmumos pārsniedza 580 miljonus dolāru, gluži tāpat kā iepriekšējā ceturksnī. Dati liecina, ka 2007. gada pirmais ceturksnis nozīmīgākajos rādītājos pārspējis aizvadītā finanšu gada pirmo ceturksni - tīrie ieņēmumi no pārdošanas pieauguši par 25%, tīrā peļņa palielinājusies par aptuveni 300 miljoniem dolāru jeb vairāk nekā 27%.

Arī Baltijas valstīs Cisco darbība šā finanšu gada sākumā ir bijusi veiksmīga. Tā uzskata Cisco Systems pārstāvniecības Latvijā vadītājs Vladimirs Sazonovs: "Mēs esam sasnieguši tos mērķus, kurus nospraudām gada sākumā, un esam apmierināti ar panākumiem."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes apkaimē topošais biroju ēku komplekss “Elemental Business Centre” parakstījis biroja nomas līgumu ar starptautisko IT pakalpojumu uzņēmumu “Arvato Systems”.

Sadarbības līgums paredz, ka uzņēmums nomās biroja telpas vienas “Elemental Business Centre” ēkas 8. un 9. stāvā un to kopējā platība būs 2300 m2.

“Arvato Systems” ir jau trešais izziņotais projekta enkurnomnieks. Kā pirmie tika izziņoti informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Dyninno Group” un starptautiskā holdinga “IWG” hibrīda kopstrādes telpu zīmols “Spaces”.

“Arvato Systems” pārstāvji stāsta, ka šobrīd uzņēmumā Latvijā ir aptuveni 150 darbinieku, taču tiek plānots, ka līdz šī gada beigām to skaits pieaugs līdz 200.

“Visās uzņēmuma “Arvato Systems” atrašanās vietās mēs īstenojam mūsdienīga biroja koncepciju. Mēs tiecamies piedāvāt atraktīvas darba vietas pievilcīgā vidē, kur apvienojam elastību ar labāko tehnisko aprīkojumu un, protams, rūpējamies, lai mūsu darbinieki varētu justies kā mājās. Esam pārliecināti, ka "Elemental Business Centre” mūsu darbiniekiem sniegs vislabākos apstākļus, tāpēc jau ar nepacietību gaidām pārcelšanos uz jauno biroju," saka SIA “Arvato Systems Latvia” izpilddirektors Bendžamins Doršs (Benjamin Dorsch).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kinetics Nail Systems plāno celt savu ražotni

Ingrīda Drazdovska, 29.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atrast piemērotas telpas mūsu nozares uzņēmumam Rīgā ir gandrīz neiespējami,» laikrakstam Dienas Bizness stāsta Andžejs Stenclavs, kosmētikas ražotāja Kinetics Nail Systems vadītājs.

«Ārpus Rīgas variantus neizskatījām, jo mūsu speciālisti (kas ir uzņēmuma zināšanu atslēga) lielākoties dzīvo Rīgā un tuvējā Pierīgā, ērta nokļūšana ir patiešām svarīga, tāpēc neizvērtējām iespējas, piemēram, Olainē. Piemērotu risinājumu atrast ir sarežģīti, jo trūkst ne tikai modernu telpu, bet arī mūsdienu prasībām atbilstošu platību/teritorijas un sakārtotas vides. Milzīga problēma ir padomju laika mantojums, tā veidotā pilsētvide, ko finansiāli grūti vai neizdevīgi sakārtot. Pat uzbūvējot šādā vidē jaunu ēku, tā neatbilst visām kompānijas vajadzībām. Kosmētikas uzņēmuma partneri pārstāv luksusa segmentu. Pat ja ēka, biroja iekārtojums ir jauks, mūsdienīgs, partneri redz un novērtē arī apkārtējo vidi,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru