Tehnoloģijas

Microsoft laiž klajā jaunu Office

Gunta Kursiša, 30.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft piedāvā tirgū jauno Office 2013, kurš pieejams par simts ASV dolāriem gadā, vēsta pasaules mediji.

Jaunais Microsoft Office 2013 no priekšgājējiem atšķiras ar to, ka tas iegādājams nevis, samaksājot vienreizēju summu, bet gan lietojot to par simts ASV dolāriem gadā. Mājsaimniecībām, kurās ir vairāk par vienu datoru, iespējami izdevīgāki piedāvājumi. Līdz šim Microsoft Office bija pieejams par 140 ASV dolāriem un to varēja izmantot vairākus gadus. Associated Press tehnoloģiju žurnālists Eniks Jesdanuns (Anick Jesdanun) aprakstījis jauno Office kā «padārgu, bet vērtīgu».

«Sākotnēji Office 2013 atgādina Office 2010, tomēr tas ir papildināts ar jaunu rīkjoslu ātrākai piekļuvei visvairāk vajadzīgākajiem rīkiem,» raksta AP.

Tāpat Office 2013 turpina Microsoft Windows 8 iesākto skārienjūtīguma filozofiju, un Office 2013 izvēlnes iespējams noklikšķināt ar pieskārienu. Tādā pašā veidā ir vadāms arī peles kursors. Tajā pašā laikā iespējams arī izmantot peli vai tastatūru.

Piekļūstot Office 2013 ar interneta palīdzību, iespējams izmantot Microsoft SkyDrive pakalpojumu, kā arī piekļūt Office Store. Tāpat Word dokumentā iespējams ievietot fotogrāfijas, piemēram, no Flickr, iepriekš attēlus nesaglabājot datorā.

Tāpat piedāvāta iespēja konvertēt PDF dokumentus Word formātā un otrādi.

Savukārt, piemēram, Office Store iegādājamā vārdnīca Merriam-Webster lietojama vien gadījumā, ja ir pieeja internetam.

Lai lietotu Office 2013, būs nepieciešama Windows 7 vai Windows 8 operētājsistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru