Tehnoloģijas

Microsoft laiž klajā Office 2016

Dienas Bizness, 22.09.2015

Jaunākais izdevums

Šodien, 22. septembrī, visā pasaulē nāk klajā Office 2016 — jaunākais biroja produktivitātes programmatūras laidiens, kas iekļauj sevī lietotņu Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio un Access jaunās versijas, teikts paziņojumā medijiem.

Office 2016 būs pieejams 40 valodās, tostarp arī latviešu valodā. Līdz ar jauniem un uzlabotiem Office 365 mākoņpakalpojumiem Microsoft piedāvā būtiskus uzlabojumus produktīvam komandas kopdarbam.

Office 365 abonentiem, gan individuālajiem lietotājiem, gan uzņēmumiem, jaunais Office 2016 ar visām tajā iekļautajām lietotnēm un tādiem pakalpojumiem kā OneDrive informācijas krātuve mākonī, Skype for Business, koplietošanas rīks Delve, Yammer, kā arī uzlabotas drošības iespējas uzņēmumiem, būs pieejams bez papildu maksas.

«Biznesa vides diktētās prasības nosaka vajadzību pēc efektīva komandu darba un bezkompromisu mobilitātes. Tas nozīmē, ka mums nepieciešamajam saturam un darba produktivitātes rīkiem jābūt pieejamiem neatkarīgi no izmantotās ierīces un konkrētās atrašanās vietas. Ir jāspēj rediģēt dokumentus planšetdatorā, vadīt prezentāciju no sava viedtālruņa un tamlīdzīgi. Tas nozīmē arī to, ka grupu darbs arvien biežāk notiek nevis fiziskā klātbūtnē, bet katram savā datorā un virtuālās tikšanās telpās. Office 2016 līdz ar Office 365 pilnveidotajiem mākoņpakalpojumiem ļauj strādāt individuāli vai komandā jebkur un jebkurā ierīcē,» norāda Microsoft Office produktu grupas vadītājs Baltijā Andrejs Juščenko

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

ASV vērš sankcijas par sadarbību ar Ziemeļkoreju pret Latvijā reģistrēta uzņēmuma Falcon International īpašnieku

Db.lv, 08.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Finanšu departamenta ārvalstu ieguldījumu kontroles birojs (The U.S. Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control, OFAC) vērš sankcijas pret Turcijā reģistrētu uzņēmumu un tā valdes locekli Turcijas pilsoni Huseinu Sahinu, kuram Latvijā pieder uzņēmums SIA «Falcon International», par sadarbību ar Ziemeļkoreju, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

ASV Finanšu departamenta ārvalstu ieguldījumu kontroles birojs norāda, ka Turcijā reģistrētais uzņēmums SIA «Falcon International Group» ir mēģinājis tieši vai netieši importēt, eksportēt vai reeksportēt ieročus un luksusa preces Ziemeļkorejā, sacīts biroja 4.oktobrī izplatītajā paziņojumā. Birojs vērš sankcijas pret uzņēmumu, kā arī pret uzņēmuma valdes locekli un vienīgo īpašnieku Huseins Sahins un uzņēmuma ģenerāldirektoru Erhanu Culhu par darbībām, tieši vai netieši rīkojoties SIA «Falcon» interesēs vai SIA «Falcon» vārdā. Paziņojumā norādīts, ka SIA «Falcon International Group» arī ir filiāle Latvijā.

Līdz ar noteiktajām sankcijām ASV personām ir aizliegts sadarboties ar jebkuru no identificētajām personām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Spēkā stājas ES regula: tagad personīgie dati – tas ir jūsu īpašums

Sergejs Kravčenko, Bilderlings informācijas drošības daļas vadītājs, 21.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pasaules zirnekļtīklu» gaida lielas pārmaiņas. 25. maijā stājas spēkā Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2016/679 (General Data Protection Regulation (GDPR); Vispārīgā datu aizsardzības regula).

Tā nosaka jaunus personīgās informācijas saņemšanas, uzglabāšanas, apstrādes un izmantošanas noteikumus. Neapšaubāmi tas skars kā on-line tirgotājus, tā arī meklēšanas sistēmas, sociālos tīklus un, protams, arī datu apstrādes uzņēmumus.

Ja runā ļoti īsi: ES rezidenti iegūs plašu savu personīgo datu pilnas kontroles iespēju loku. Vienkāršāk sakot, šiem datiem faktiski tiek piemērotas subjekta īpašuma tiesības.

Iepriekš līdzīga veida funkcijas Eiropas Savienībā nodrošināja 1995. gada ES direktīva. Pirmkārt, direktīvas atšķirības no reglamenta (regulas) ir tajā, ka regula – tas ir tiešās darbības dokuments. Tas ir, ja direktīva paredz nepieciešamību ieviest izmaiņas ES dalībvalstu nacionālajā likumdošanā, kā rezultātā katra valsts risina šo jautājumu savā veidā, tad regula ir attiecināma un darbojas visās 28 Eiropas Savienības valstīs. Un ne tikai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot attīstīt latviešu valodas pieejamību un atbalstu digitālajā vidē, valodu tehnoloģiju uzņēmums Tilde laidis klajā produktu — Tildes Birojs 2016.

Tildes Biroju šobrīd izmantojot vairāk nekā 350 tūkstoši lietotāju gan Latvijā, gan ārpus tās. Tilde vadītājs Andrejs Vasiļjevs pirmās 150 programmas Tildes Birojs 2016 licences uzdāvināja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) direktoram Andrim Vilkam ceremonijā Gaismas pils telpās.

Latvijā radītajā datorprogrammā Tildes Birojs 2016 ir iekļauts latviešu valodas mašīntulks un pieejama latviešu valodas gramatikas pārbaude. Produktam ir jauns dizains, kā arī uzlabota, lietotāja vajadzībām pielāgojama funkcionalitāte, padarot programmas lietošanu ērtāku un ātrāku. Jaunums ir teksta atpazīšana dažādu formātu attēlos, kā arī ir iekļautas 5 jaunas sinonīmu vārdnīcas un ir nodrošināta gramatiskā analīze vēl 6 valodām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 3.8 miljonu eiro apmērā alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka SG Capital Partners pārvaldītajam nekustamo īpašumu fondam SG Capital Partners Fund 1. Bankas finansējums kopā ar SG Capital Partners līdzekļiem tiks izmantots biroju ēkas Rīgā, Brīvības ielā 39 iegādei.

Biroju ēka «Open Office», kas vēsturiski pazīstama arī kā «Sniķera nams», ir būvēta laikā no 1929. līdz 1931. gadam pēc slavenā latviešu arhitekta Eižena Laubes projekta Latvijas Universitātes profesora, ģenerāļa Pētera Sniķera vajadzībām, un tikusi pilnībā atjaunota 2008. gadā.

Harijs Švarcs, SG Capital Partners valdes priekšsēdētājs, skaidro: «Īpašums ļoti labi atbilst fonda svarīgākajiem kritērijiem – lieliska atrašanās vieta pilsētas centrā, stabila naudas plūsma fonda investoriem un atraktīvs kopējais investīciju ienesīgums.»

Savukārt, SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts norāda: «SG Capital Partners ir investēts arī Latvijā strādājošo iedzīvotāju uzkrātais pensiju kapitāls, tādēļ šis darījums ir viens no piemēriem, kur Latvijas iedzīvotāju ilgtermiņa uzkrājumi tiek izvietoti Latvijas ekonomikā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju zīmols "Rō" piedāvā krāsaina un rotaļīga dizaina zeķes, kas radītas tepat Latvijā no dabīgi audzētas kokvilnas. Uzņēmuma plānos ir radīt jaunas kolekcijas, paplašināt piedāvājumu, atvērt veikalus citās Eiropas valstīs un kļūt par starptautiska līmeņa uzņēmumu.

"Rō" zīmols ar savu pirmo kolekciju plašākai auditorijai sevi pieteica 2019. gada decembrī.

Ideja par dizaina zeķu zīmolu "Rō" radusies aptuveni 2016. gadā. "Tas nebija pavisam nejauši, bet drīzāk likumsakarīgi, jo uzņēmējdarbība un mode mani vienmēr ir piesaistījusi. Uzskatu, ka katram projektam vai idejai ir jāspēj pieiet stratēģiski un izvērtēt tā potenciālu, tādēļ izvēlējos studēt finanses Banku augstskolā un uzņēmējdarbību Šveices Biznesa skolā," stāsta zīmola "Rō" izveidotājs Rodžers Dzintars.

Šobrīd, jau vairāk nekā 8 gadus viņš saistījis savu profesionālo darbību ar Latvijas Modes industriju, kur līdzdarbojies dažādu projektu izstrādē, organizēšanā un vadīšanā. Tas devis lielisku iespēju iepazīt to, kā darbojas modes industrija. Līdz ar to uzsākt uzņēmējdarbību tieši šajā jomā R.Dzintaram likās pavisam dabisks nākamais solis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

SG Capital Partners par 6,3 miljoniem eiro iegādājas biroju ēku Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 10.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SG Capital Partners AIFP pārvaldītais nekustamā īpašuma fonds SG Capital Partners Fund 1 par 6,3 miljoniem eiro no SIA Dagas A iegādājies Open Office biroju ēku Brīvības ielā 39, Rīgā.

«Iegādātais īpašums ļoti labi atbilst fonda svarīgākajiem kritērijiem – lieliska atrašanās vieta pilsētas centrā, stabila naudas plūsma fonda investoriem un atraktīvs kopējais investīciju ienesīgums, kas vairākkārt pārsniedz alternatīvas ieguldījumu iespējas ar zemu risku,» pamato SG Capital Partners valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

Biroju ēka, kas vēsturiski pazīstama kā Sniķera nams, ir būvēta laikā no 1929.-1931. gadam pēc slavenā latviešu arhitekta Eižena Laubes projekta LU profesora, ģenerāļa Pētera Sniķera vajadzībām un tikusi pilnībā atjaunota 2008. gadā. «Šo namu atjaunojot un pārvaldot daudzu gadu garumā, esam īpaši centušies saglabāt šī nama īpašo vēsturisko auru un vērtību, vienlaicīgi nodrošinot visas mūsdienīgam biroju centram nepieciešamās prasības. Tieši šādas ēkas visā pasaulē kļūst par īpaši iekārojamām biroju vietām starptautiskiem uzņēmumiem, vēstniecībām un citiem uzņēmumiem, kuriem ir svarīga laba atrašanās vieta pilsētas centrā, atpazīstamība un prestižs. Šādu ēku vērtība ar katru gadu tikai pieaug,» uzskata SIA Dagas A valdes priekšsēdētājs Andris Kupcis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikusi AS «Baltic Telekom» pirmā padomes sēde, kurā par padomes priekšsēdētāju ir ievēlēts Guntis Lauskis, savukārt par padomes priekšsēdētāja vietnieci Arta Snipe, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Guntis Lauskis ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē un arī MBA grādu Rīgas Tehniskajā Universitātē. Viņš ir zvērināts advokāts, šobrīd praktizē juridiskajā birojā «Law Office Spridzans», iepriekš praktizējis ZAB «Rektiņa un Mieze». AS «Baltic Telekom» akcijas viņam nepieder.

Arta Snipe ir ir ieguvusi LLM grādu tiesību zinātnēs Rīgas Juridiskajā augstskolā un šobrīd studē doktorantūrā biznesa augstskolā «Turība». Kopš 2016.gada A.Snipe ir zvērinātu advokātu biroja «Amicus Curiae» vadītāja, iepriekš bijusi zvērināta advokāte zvērinātu advokātu biroja »iLAW« partnere. AS »Baltic Telekom« akcijas viņam nepieder.

Andra Rektiņa ir ieguvusi M.LL.P. grādu Humbolta Universitāte Berlīnē un kopš 2010.gada ir zvērināta advokāte ZAB »Rektiņa un Mieze«. AS »Baltic Telekom« akcijas viņam nepieder.

Komentāri

Pievienot komentāru