Programmatūra

Microsoft pārdevis jau 60 miljonus Windows 8 kopiju

Jānis Rancāns, 10.01.2013

Jaunākais izdevums

Desmit nedēļu laikā kopš tirdzniecībā parādījās jaunākā Microsoft operētājsitēma Windows 8 kompānijai izdevies pārdot jau 60 miljonu tās licenču un atjauninājumu.

Windows 8 tirdzniecības apjomi palielinās aptuveni līdzīgi tiem, kādus baudīja Windows 7, kas dienas gaismu redzēja 2009. gadā, sacīja Microsoft Windows operētājsistēmu struktūrvienības finanšu direktore Tāmi Rellere.

Kopš novembra, kad Microsoft pavēstīja, ka ir pārdoti 40 miljoni Windows kopiju, kompānijai izdevies pārdot 20 miljonus jaunās operētājsistēmas licenču un atjauninājumu.

Microsoft arī norāda, ka paredz tirdzniecības apjomu kāpumu, jo šā gada laika palielināsies ierīču skaits, kuras ir sertificētas izmantot Windows 8. Patlaban šādu ierīču skaits sasniedzis 1,7 tūkstošus vienību.

Microsoft gan nav sniegusi plašāk skaidrojumu, kādā veidā veidots 60 miljonu skaitlis – cik liela daļa no tā ir datoru kompānijām, kuras izgatavo ar Windows 8 aprīkotus datorus.

Tikmēr datorspēļu ražotāja Valve vadītājs Geibs Ņūels (Gabe Newel) pavēstījis, ka Windows 8 ir «liels sarūgtinājums» un jaunā Microsoft operētājsistēma nav lietojama. Sarunā ar britu mediju The Telegraph, G. Ņūels izteicies, ka Windows 8 nepatīkami ietekmēs visus datoru biznesa spēlētājus.

Db.lv jau vēstīja, ka Microsoft aizvadītā gada 25. oktobrī nāca klajā ar jauno Windows 8 operētājsistēmu. Tāpat Microsoft laida klajā arī planšetdatoru Surface. Kompānija iepazīstināja arī ar jauno Windows Phone 8 operētājsistēmu, kas paredzēta viedtālruņiem.

Iepriekšējo Windows operētājsistēmu lietotāji var atjaunināt tās uz Windows 8 arī savus šobrīd izmantotos datorus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Radušās bažas par Microsoft veiksmes stāsta turpināšanos; Latvijā situācija stabila

Jānis Šķupelis, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju jomā situācija vienmēr ir bijusi saspringta un situācija mēdz mainīties visai ātri. Piemēram, atliek vien paskatīties uz Nokia, lai redzētu, kā dažu gadu laikā iespējama kādreizējā tirgus līdera atvadīšanās no troņa. Rodas jautājums – kuras vēl kompānijas tehnoloģiju sektorā varētu piedzīvot ja ne vismaz līdzīgu norietu, tad vismaz mērenu pozīciju zaudēšanu. Viens no aktuālajiem jautājumiem šajā jomā ir pasaules personālo datoru programmatūras flagmaņa Microsoft nākotne. Šajā sakarā gan Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis piebilst, ka kompānijas pozīcija Latvijā ir stabilas.

Daudzi akciju tirgus speciālisti pēdējā laikā nekautrējas pazemināt Microsoft apgrozījuma, peļņas un akcijas cenas prognozes. Viens no galvenajiem faktoriem šādai rīcībai tiek minēts, ka populāro mobilo operētājsistēmu izstrādātāji, piemēram, Apple arvien izteiktāk savos produktos, kuri kļūst arvien jaudīgāki, spēj piedāvāt patērētājiem arvien pilnīgāku produktu klāstu. Tas savukārt vairs nepadara nepieciešamu tradicionālāku Windows produktu iegādi. Īsāk – runa ir par to, ka Microsoft var nokavēt gudro mobilo tehnoloģiju vilni. Šajā sakarā, piemēram, biznesa portāls Barron’s raksta - «beidzot Windows nāksies sastapties ar īstu konkurenci».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ilgi gaidītās jaunākās Microsoft operētājsistēmas Windows 8 prezentācijas, kompāniju sagaida grūtāks darbs – pārliecināt lietotājus un mobilo ierīču tirgu dot iespēju Windows 8.

Tehnoloģiju nozares ekspertu reakcija saistībā ar Microsoft Windows 8, kā arī planšetdatoru Surface ir dažāda. Analītiķi norāda, ka Windows 8 ir Microsoft «patiesības mirklis», kurš noteiks, vai tehnoloģiju gigantam izdosies nosargāt savu dominējošo vietu tirgū, raksta Wall Street Journal.

Microsoft un tās partneriem ir pietiekoši «dziļas kabatas», lai Windows 8 operētājsistēmas reklamēšanai varētu tērēt miljoniem ASV dolāru. Tomēr eksperti norāda uz patērētāju pagaidām nezināmu reakciju, kā arī Windows 8 piemērotu lietojumprogrammu trūkumu. Tā, piemēram, datoru ražotājs Acer ceturtdien samazinājis savas pārdošanas apjomu prognozes, daļēji norādot uz pircēju zemo interesi par Windows 8. Izaicinājumus rada arī pats tirgus, kurā aizvien nozīmīgāku lomu spēlē tādas mobilās ierīces kā planšetdatori. Šajā jomā Microsoft nāksies spēkoties ar tādiem milžiem kā Apple un Samsung.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā Microsoft reģionālā jaunuzņēmumu kūrētāja: Baltijas valstis «startup» attīstības ziņā ir priekšā

Nozare.lv, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Microsoft jaunuzņēmumu kūrētāja Centrālās un Austrumeiropas reģionā Elise Sasa vēlas darboties kā tulks starp abām pusēm, kas ne vienmēr viena otru spējušas atrast un sadarboties.

Sasu šim amatam uzrunājusi kompānija Microsoft, kas šai pozīcijai meklējusi cilvēku ar praktisku pieredzi. Viņai piedāvājums šķitis ļoti interesants, jo arī kompānija ir mainījusies. Agrāk kompānija bijusi slēgta, bet tagad cenšas būt atvērtāka, un arī jaunuzņēmumi sāk izvērtēt Microsoft platformu nopietnāk, sprieda kompānijas pārstāve.

Sasas prioritāte ir stādāt ar jaunuzņēmumu komūnu - TechHub Rīgā, Garage48, Startup Wise Guys, Gamefounders Igaunijā, Startup Highway Lietuvā. Līdzīgas komūnas ir Polijā un Balkānos. Viņa vēlas veidot sadarbību pāri robežām, Microsoft iekšienē veidot komunikāciju dažādu valstu ofisos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft Latvia apgrozījums krities, peļņa – pieaugusi

Gunta Kursiša, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Microsoft Latvia pērn apgrozīja 2,77 milj. Ls, kas ir par 3,25% mazāk nekā 2010. gadā, taču uzņēmuma peļņa ir augusi par 13,2%, liecina informācija Lursoft.

2011. gadā Microsoft Latvia pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 221,8 tūkst. Ls. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka peļņas paaugstināšana izdevusies ar «stingrās izmaksu kontroles» palīdzību.

Microsoft Latvia valdē kopš pērnā gada maija darbojas Ēriks Eglītis. Pirms tam kompānija valdē darbojās lietuvietis Mindaugs Glods (Mindaugas Glodas) un Daiga Trumpe, kas uzņēmuma valdē darbojās attiecīgi līdz 2011. gada maijam un 2010. gada augustam.

«Microsoft Latvia gada pārskats atspoguļo iekšējos norēķinus starp SIA Microsoft Latvia un mātes uzņēmumu Amerikas Savienotajās Valstīs, līdz ar to tam nav tieša sakarā ar Microsoft Latvia kā uzņēmuma novērtējumu un biznesa rādītājiem,» Db.lv uzsvēra Ē. Eglītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Microsoft pirks Nokia mobilo telefonu biznesu

Gunta Kursiša, Jānis Šķupelis, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi par Nokia mobilo telefonu biznesa iegādi par 3,79 miljardiem eiro, tādējādi pieliekot punktu Nokia trīs desmitgades ilgušajam mobilo telefonu «pārdošanas piedzīvojumam», vēsta Reuters.

Tāpat Microsoft pavēstījusi, ka grasās iegūt Nokia patentu licenci, kā arī iegādāties Somijas kompānijas karšu pakalpojumu. Nokia patentu iegāde Microsoft izmaksās 1,65 miljardus eiro. Tādējādi kopējais Microsoft un Nokia darījums būs 5,44 miljardu eiro apjomā, un paredzēts, ka tas tiks noslēgts 2014. gada pirmajā ceturksnī.

Par vērienīgajām izmaiņām kompānijā paziņots mazāk nekā divas nedēļas pēc tam, kad Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Balmer) pavēstīja par došanos pensijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft iekuļas kukuļdošanas skandālā

Jānis Rancāns, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varasiestādes uzsākušas pirmstiesas izmeklēšanu par tehnoloģiju milža Microsoft iespējamu sadarbību ar kompānijām, kuras tiek apsūdzētas kukuļdošanā ārvalstu valdību pārstāvjiem.

Microsoft, iespējams, piedalījusies kukuļdošanā Ķīnā, Itālijā un Rumānijā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta The New York Times. Kompānijas darbības šajās valstīs bijušas pretrunā ar 1977. gadā pieņemtu likumu, kura ietvaros ASV uzņēmumiem aizliegts maksāt ārvalstu valdību pārstāvjiem, lai aizstāvētu savas biznesa intereses.

Tehnoloģiju kompānija izskanējušās aizdomas atteikusies komentēt, vien norādot, ka uztver tās nopietni un sadarbosies ar valdības izmeklētājiem. «Tāpat kā visas citas lielās kompānijas, kas strādā visā pasaulē, mēs dažkārt saņemam apsūdzības par potenciāliem mūsu darbinieku vai sadarbības partneru pārkāpumiem. Mēs šādas apsūdzības izmeklējam pilnībā, neskatoties uz to avotu. Tāpat mēs lielu uzmanību pievēršam savu darbinieku apmācībai, lai panāktu augstus ētiskos standartus,» klāstīja Microsoft pārstāvis Džons Frans (John Frank).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Laikraksts: Microsoft gatavojas ražot viedtālruņus

Jānis Rancāns, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft, kopā ar Āzijas partneriem, uzsākusi sava viedtālruņa testēšanu, atsaucoties uz avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal. Microsoft patlaban eksperimentējot ar dažādiem viedtālruņa dizaina risinājumiem.

Avoti nozarē medijam norādījuši, ka Microsoft patlaban pārbauda viedtālruņu modeļus, kas aprīkoti ar četru un piecu collu ekrāniem. Izskanējušo informāciju Microsoft atteikusies komentēt.

Spekulācijas, ka kompānija varētu sākt izgatavot arī savus viedtālruņus, parādījās jau pirms vairākiem mēnešiem, kad Microsoft nāca klajā ar planšetdatoru Surface. Analītiķi norāda uz notikuma pretrunīgumu – tādējādi Microsoft sagādā nevajadzīgu konkurenci saviem partneriem, kas ražo Windows ierīces.

Aizvien lielāku uzmanību pievēršot arī datortehnikas ražošanai Microsoft pamazām pārņem Apple «programmatūra plus dators» pieeju, par kuru pati iepriekš ilgstoši ironizējusi, norāda WSJ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google un Opera «iegāzuši» Microsoft

Jānis Rancāns, 08.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) tehnoloģiju gigantam Microsoft piespriesto sodu un izmeklēšanu veicinājusi interneta kompānija Google un Norvēģijas interneta pārlūku izstrādātājs Opera.

Abas kompānijas bija vērsušās Eiropas Komisijā ar ierosinājumu izmeklēt Microsoft darbības, kā arī palīdzējušas ar informāciju ES izmeklētājiem, vēsta Financial Times. To, ka Microsoft konkurenti palīdzējuši ar izmeklēšanu, atzinis Eiropas konkurences komisārs Hoakins Almunija. Komisārs gan nav atklājis konkurentu nosaukumus. Izskanējušo informāciju abas kompānijas gan nav komentējušas.

Db.lv jau vēstīja, ka ES kompānijai Microsoft par pretkorupcijas likumdošanas pārkāpumiem piesprieda 561 miljonu eiro lielu soda naudu. Iepriekš tika prognozēts, ka Microsoft varētu tikt sodīta pat ar vairākos miljardos mērāmu soda naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Analītiķi: ar Dell darījumu Microsoft iesaistās bīstamā spēlē

Jānis Rancāns, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieris Mišels Dels, kopā ar investīciju kompāniju Silver Lake, gatavojas atpirkt paša dibināto datoru ražotāja Dell akcijas. Darījuma vērtība aplēsta 24,4 miljardu ASV dolāru.

Dell iegādes darījumu finansē Silver Lake pārstāvētie investori, kā arī kredītlīdzekļu piesaistīšana no tādām bankām kā Barclays, Credit Suisse un RBC Capital Markets. Dell divus miljardus ASV dolāru aizdevusi arī kompānija Microsoft, kas tehnoloģiju ekspertiem licis runāt par bīstamu spēli.

Komentējot darījumu, kompānija Microsoft, norādījusi, ka ir apņēmības pilna nodrošināt personālo datoru ekosistēmas sekmīgu attīstību un izlēmusi investēt veidos, kas ekosistēmu sagatavos nākotnei. Microsoft arī uzsver, ka veltīs līdzekļus savu partneru atbalstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizejošais kompānijas Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers atzinis, ka viņa lielākā nožēla ir saistīta ar izdevības palaišanu garām viedtālruņu jomā, tomēr tehnoloģiju gigants šajā tirgus nišā vēl negrasās padoties.

«Es nožēloju, ka divi tūkstošo gadu sākumā, kad mēs bijām lielu uzmanību pievērsuši tam, ko gribējām izdarīt ar Windows, mēs neveltījām savus talantus viedtālruņiem,» S. Balmera sacīto konferences laikā citē AFP. Microsoft vadītājs norādīja, ka tajā brīdī kompānija strādājusi pie Windows Vista un visi resursi bijuši veltīti topošajai operētājsistēmai.

«To es nožēloju visvairāk. [Uzmanības pievēršana viedtālruņiem] būtu izdevīga gan sekmīgam darbam ar Windows, gan ar citiem ārējiem faktoriem,» sacīja Microsoft izpilddirektors.

Šobrīd viedtālruņu tirgū dominē Apple un Google Android ierīces. Microsoft šajā jomā nepieder tik pat kā nekāda tirgus daļa, atzinis S. Balmers. Tomēr tas arī dodot kompānijai daudzas jaunas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmumi saņem starptautiska mēroga atzinību

Rūta Lapiņa, 02.10.2017

Foto no labās puses: Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja, Juris Vilders, SQUALIO cloud consulting valdes loceklis, Juris Ducens, ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs, Sanda Šalma, Microsoft Mazā un vidējā biznesa vadītāja Baltijas valstīs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums ALSO Holding ikgadējās Microsoft Partneru dienas ietvaros saņēma apbalvojumu kā labākais Microsoft vairumtirdzniecības partneris pasaulē 2017. gadā, aiz sevis atstājot tādus nozares milžus kā Tech Data, Ingram Micro un Westcoast. Savukārt SQUALIO kļuva par Microsoft Gada partneri Latvijā par IT risinājumu, kas izstrādāts sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting un ļāvis samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas autoceļiem par 42%, informē Microsoft komunikācijas konsultante Gunta Līne.

ALSO Latvia atzinību ieguva, pateicoties tās grupas uzņēmuma izstrādātajai ALSO Cloud platformai, kas ļauj uzņēmumam nodrošināt programmatūras mākoņpakalpojumu tirdzniecību visā pasaulē. ALSO izstrādātais risinājums pašreiz tiek lietots jau 50 valstīs visā pasaulē.

SQUALIO cloud consulting veidotais FITS ITEMS risinājums bija viens no tiem pilotprojektiem, kurus prezentējot Microsoft korporācijas vadībai ASV, Latvijai izdevās pārliecināt Microsoft par Latvijas IT uzņēmumu potenciālu. Tas bija viens no būtiskiem nosacījumiem Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra atvēršanai Latvijā šī gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft akcionāri vaino kompāniju informācijas slēpšanā par Surface izgāšanos

Jānis Rancāns, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju giganta Microsoft akcionāri uzsākuši tiesvedību pret kompāniju, vainojot to informācijas slēpšanā par planšetdatoru Surface sliktajiem pārdošanas rādītājiem.

Neapmierinātos akcionārus pārstāv juristu kompānija Robbins Geller Rudman & Dowd, kas norādījusi, ka Microsoft, slēpjot «katastrofālo debiju» planšetdatoru tirgū, pārkāpusi ASV Vērtspapīru un biržu komisijas noteikumus.

Akcionāri uzskata, ka Microsoft apzināti maldinājusi akcionārus un izplatījusi nepatiesu informāciju. Microsoft akcionāri norāda, ka Surface laišana klajā, pretēji kompānijas apgalvojumiem, izrādījusies neveiksmīga un novedusi pie situācijas, kurā tehnoloģiju gigants ir uzkrājis lielu daudzumu pārmērīgi dārgu planšetdatoru.

Akcionāri arī norāda, ka pie šādas situācijas galvenokārt vainojami Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers un finanšu direktors Peters Kleins, kuri esot uzturējuši krāpnieciskas shēmas, kas bijušas paredzētas, lai liktu iegādāties Microsoft akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošais tehnoloģiju kompānijas Microsoft interneta pārlūks Internet Explorer 11 būšot par 30% ātrāks nekā tā konkurenti, atsaucoties uz veiktspējas testiem, pavēstījis ASV tehnoloģiju gigants.

Jaunajam interneta pārlūkam ir daudzas līdzīgas funkcijas, kā operētājsistēmas Windows 8.1. Internet Explorer versijai, piemēram, skārienu atbalsts, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. Interneta pārlūks gan paredzēts Windows 7 operētājsistēmai, kurai nav pārāk daudz skārienjūtīgu ierīču. Papildus darbības ātruma uzlabojumam, Internet Explorer 11 atbalsta arī vairāk interneta vietņu izstrādes tehnoloģiju, kā, piemēram, WebGL.

Patlaban Microsoft nākusi klajā ar Internet Explorer 11 testa versiju. Kompānija neatklāj, kad jaunais interneta pārlūks būs pieejams pilnībā. Tehnoloģiju eksperti savukārt pieļauj, ka Explorer 11 dienas gaismu varētu ieraudzīt pēc 18. oktobra, kad paredzēta Windows 8.1. atjauninājuma parādīšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem Microsoft mākoņpakalpojumu izplatītājiem Baltijā SIA TVG kļuvis par oficiālo Microsoft mākoņpakalpojumu platformas Azure pārstāvi, nodrošinot neierobežotas digitālo risinājumu radīšanas iespējas jebkura biznesa pilnveidošanai.

Agrāk bija ierasts, ka tehnoloģiju uzņēmums ikdienas procesu nodrošināšanai pirka kompleksu risinājumu, taču nereti no visa iegādātā tika izmantots ne vairāk par 20% no resursa iespējamās kapacitātes. Savā ziņā tie ir nelietderīgi tēriņi, jo, kad iegādātais risinājums ir morāli novecojis un nepilda vairs vajadzīgās funkcijas, atkal jāiegādājas jaunas licences. Tādēļ Microsoft klientiem piedāvā visus šos pakalpojumus izmantot mākonī Microsoft Azure, kurā pieejams milzīgs apjoms dažādu pakalpojumu jeb produktu. Strādājot šajā platformā, klients var izmantot precīzi to pakalpojumu un tik lielā apjomā, cik konkrētām biznesa vajadzībām nepieciešams, tādējādi nepārmaksājot, akcentē TVG vadītājs Mārtiņš Reimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft piedzīvojusi savā vēsturē pirmos ceturkšņa zaudējumus. Biznesa gada, kas noslēdzās jūnijā, ceturtajā ceturksnī Microsoft piedzīvojusi zaudējumus 492 miljonu dolāru apmērā. Tie saistīti ar iepriekš veikto uzņēmuma aktīvu vērtību norakstīšanu.

Jau vēstīts, ka ASV tehnoloģiju gigants Microsoft iepriekš zaudējumos norakstīja 6,2 miljardus ASV dolāru, kurus bija iztērējis, pārņemot interneta reklāmas kompāniju aQuantive Inc. Microsoft lēmums liecinot par to, ka minētā struktūrvienība uzrādījusi sliktākus rezultātus nekā prognozēts.

Komentējot Microsoft lēmumu par iztērētās naudas norakstīšanu zaudējumos, analītiķi jau iepriekš prognozēja, ka šāds Microsoft solis, visticamāk, pamatīgi ietekmēs kompānijas ceturtā ceturkšņa peļņu, kas bija paredzēta 5,25 miljardu ASV dolāru apmērā.

ASV tehnoloģiju gigants nav piedzīvojis zaudējumus kopš sava akciju sākotnējā piedāvājuma 1986. gadā, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Balmers: Mirosoft neapstāsies pie Surface un ražos jaunas tehnoloģijas

Gunta Kursiša, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft turpinās ražot jaunas ierīces, tā paziņoja Microsoft, kas ilgus gadus fokusējusies uz programmatūru izstrādi, vadītājs Stīvs Balmers.

Microsoft saredz nozīmīgas iespējas jaunu ierīču ražošanā, un kompānija grasās šīs iespējas izmantot, norādīja tās vadītājs.

Viņa paziņojums nācis klajā neilgi pirms Windows 8 pasākuma, pēc kura tirgošanā nonāks Microsoft Surface planšetdators.

Šā gada jūnijā Microsoft vadītājs norādīja, ka kompānija rada pati savu «planšetdatoru ģimeni».

Līdz šim Microsoft uzticējusi ierīču detaļu ražošanu citām kompānijām. Izņēmums ir Kinect žestu sensori un Xbox spēļu konsoles.

Jau vēstīts, ka Microsoft prezentēja jauno Windows 8 planšetdatoru Surface šā gada jūnija beigās. Tirgū būs pieejami 32 gigabaitu un 64 gigabaitu Microsoft Surface modeļi, turklāt tie dalīsies vēl divos veidos – vieni, kas aprīkoti ar ARM procesoru un darbosies ar Windows RT operētājsistēmu, un otri, dārgāki, kas aprīkoti ar Intel Core procesoru un darbosies ar Windows 8 operētājsistēmu. Paredzēts, ka šā gada rudenī tirgū parādīsies vairāku kompāniju, kā, piemēram, Dell, Nokia, Lenovo, Acer un Asus ražotas ierīces, kuras izmantos Windows 8.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Microsoft Latvia vadītāju Ēriku Eglīti

Lelde Petrāne, 08.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. «Esmu Microsoft Latvia vadītājs. Tas nozīmē, ka pārstāvu uzņēmumu Latvijā un Latviju uzņēmumā, kuram 119 pasaules valstīs ir aptuveni 120 000 darbinieku, 640 000 sadarbības partneru un 1,4 miljardi Windows ierīču lietotāju. Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība ir jau 15 gadus – aktīvi līdzdarbojamies IT nozares stiprināšanā sadarbībā ar mūsu vairāk nekā 500 partnerorganizācijām,» skaidro Ē. Eglītis.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Īsā atbilde: man patīk!

Nedaudz izvēršot: cilvēka mūžu veido nejaušību un apzinātu rīcību sakritības laikā un telpā. Kad 14 gadu vecumā ieguvu programmējamo kalkulatoru un pirmo programmēšanas pieredzi, nevarēju iedomāties, ka kādreiz vadīšu šāda mēroga uzņēmuma pārstāvniecību Latvijā. Tomēr visas manas apzinātās izvēles ir vijušās ap IT nozari, palaikam tajās iejaucoties arī kādai nejaušībai. Tomēr nejaušības neatnāktu, ja nebūtu līdzdalības nozares notikumos - ja gribi cerēt uz vinnestu, ir jānopērk loterijas biļete!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft ASV tirgū sākusi jaunu mārketinga kampaņu, piedāvājot apmainīt konkurentu planšetdatoru iPad pret Microsoft dāvanu karti vismaz 200 ASV dolāru apmērā, ko vēlāk iespējams izmantot jauna Microsofta planšetdatora, piemēram, Surface RT vai Surface Pro, iegādei.

Microsoft planšetdatoru pārdošanas apjomi krietni vien atpaliek no sāncenša Apple planšetdatoru pārdošanas apjomiem. Tikmēr kompānijas Gartner mobilo ierīču tirgus analītiķis Vens Beikers (Van Baker) neuzskata, ka šis mārketinga solis radīs masveida Apple planšetdatoru nomaiņu pret Microsoft planšetdatoriem, raksta BBC. «Microsoft problēma ir lietojumprogrammu ekosistēma, un šis piedāvājums neatrisina šo problēmu,» skaidro V. Beikers.

ASV tirgū Microsoft uzsācis agresīvu mārketinga kampaņu, kuras mērķis ir panākt Microsoft planšetdatoru lielāku popularitāti, jau agrāk. Šā gada maijā Microsoft laida klajā iPad un Windows produktu salīdzināšanas mājaslapu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Acer: Microsoft vajadzētu palikt savā lauciņā

Jānis Rancāns, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko ierīču izgatavošana ir daudz sarežģītāka nekā programmatūras, un Microsoft vajadzētu palikt savā ierastajā lauciņā, uzskata Taivānas datoru ražošanas kompānija Acer.

Sarunā ar Taivānas tehnoloģiju mediju Tencent Technology Acer viceprezidents Lins Šiaņlangs (Lin Xianlang) «dzelžu» ražošanu salīdzināja ar nevārītiem rīsiem, kurus Microsoft būšot ļoti grūti pārkost. Acer pārstāvis tomēr norādīja, ka Windows 8 operētājsistēma mainīs spēku samērus datoru tirgū un ļaus kompānijai nākamgad iegūt lielāku peļņu.

Acer jau ne pirmo reizi kritizējis Microsoft lēmumu laist klajā savu planšetdatoru Surface. Iepriekš Acer izpilddirektors Žentangs Vangs (Zhentang Wang) sacīja, ka Microsoft vajadzētu divreiz padomāt pirms ienākšanas ierīču tirgū. «Mēs Microsoft esam teikuši, lai viņi vēlreiz to pārdomā. Lai padomā divreiz. Tas radīs milzīgu negatīvu ekosistēmas ietekmi. Tā nav lieta, ko jūs lieliski protat, tāpēc padomājiet divreiz,» atsaucoties uz Ž. Vanga sacīto, vēsta ZDnet.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Latvijas jaunuzņēmumiem programmas iespēju izmantošanā ir īpašas priekšrocības.

Microsoft atvēris jaunu atbalsta programmu jaunuzņēmumiem Microsoft for Startups, kas būs pieejama visā pasaulē, tostarp arī Latvijā. Nākamo divu gadu laikā Microsoft ieguldīs 500 miljonus ASV dolāru, sniedzot jaunuzņēmumiem piekļuvi tehnoloģijām, pieeju mārketinga kanāliem un konsultatīvu atbalstu.

Programma nodrošina jaunuzņēmumiem iespēju izmantot Azure mākoņa platformu, tehnisko atbalstu un izstrādātāju rīkus bez maksas.

Jaunā programma palīdzēs jaunuzņēmumiem paplašināt klientu bāzi, izmantojot Microsoft 800 000 partneru ekosistēmu visā pasaulē, kuri saviem klientiem nodrošina mākonī balstītus risinājumus. Programma palīdzēs jaunuzņēmumiem sagatavoties lielo uzņēmumu klientu apkalpošanas standartiem, kā arī izmantot Microsoft pārdošanas kanālu tīklu. Tāpat programmas dalībniekiem tiks piedāvāts Microsoft ScaleUp akseleratora un Microsoft Ventures riska kapitāla komandas atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft nākusi klajā ar nākošās paaudzes Xbox One spēļu konsoli, kas tirdzniecībā varētu parādīties šā gada otrajā pusē.

Kopā ar jauno konsoli, Microsoft iepazīstinājusi arī ar uzlabotu kustību atpazīšanas sensoru Kinect. Ierīces kameru izšķirtspēja palielināta līdz 1080p un, saskaņā ar Microsoft sacīto, spēs labāk analizēt ķermeņu kustības, uzlabojot lietotāju mijiedarbību ar Kinect, vēsta BBC.

Ierīce padarīta arī vairākas reizes jaudīgāka nekā tās priekšgājējs – Microsoft uzsver, ka, salīdzinot ar Xbox 360, One spēj sekundē veikt piecas reizes vairāk aprēķinu. Kompānija norāda, ka jauno konsoli būs iespējams izmantot ne tikai spēļu spēlēšanai, bet arī, lai skatītos televīziju un filmas, klausītos mūziku un veiktu zvanus ar Skype palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia akcijas cena uzlec par 40%

Žanete Hāka, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Microsoft paziņojuma par Nokia mobilo telefonu biznesa iegādi Nokia akcijas cena pieauga par vairāk nekā 40%.

Tādējādi tas ir straujākais uzņēmuma akcijas cenas vienas dienas kāpums vēsturē, un tā pieauga līdz augstākajam līmenim kopš pērnā gada februāra.

Jāpiebilst, ka pēc paziņojuma par darījumu vairākas bankas mainījušas savu Nokia akcijas rekomendāciju no pārdot uz turēt.

Db.lv jau rakstīja, ka Microsoft iegādāsies Nokia mobilo telefonu biznesu par 3,79 miljardiem eiro, tādējādi pieliekot punktu Nokia trīs desmitgades ilgušajam mobilo telefonu «pārdošanas piedzīvojumam», vēsta Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Latvia vadītājas Renātes Strazdiņas pārziņā turpmāk būs visu trīs Baltijas valstu tirgi, informē kompānijā.

Primārais uzdevums, īstenojot Microsoft Baltija pārvaldību, būs sekmēt Microsoft tehnoloģiju pieejamību un izmantošanu, kā arī atbalstīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu ekonomikas izaugsmi un pārvaldes efektivitāti, īstenojot digitālo transformāciju.

«Tas ir liels izaicinājums - virzīt jaunākās informācijas tehnoloģijas visās trīs Baltijas valstīs, kuras atrodas tik tuvu cita citai, bet ir atšķirīgas. Microsoft tehnoloģijas ir vienojošais kopsaucējs visām Baltijas valstīm, un es saskatu lielas iespējas ar Microsoft atbalstu turpināt mazināt digitālo plaisu un paātrināt jaunāko tehnoloģiju vienlaicīgu ieviešanu visās kaimiņvalstīs. Būtiska loma ir inovācijām un sadarbībai ar vietējiem uzņēmējiem, akadēmiskajām un pētnieciskajām institūcijām un organizācijām, lai veicinātu pētniecību un inovācijas IT jomā,» teic R. Strazdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft vadītājs Stīvs Balmers atzinis, ka kompānija saražojusi vairāk Surface planšetdatoru, nekā spēj pārdot un šobrīd tirdzniecības rādītāji nav tādi, kā cerēts.

S. Balmers sanāksmē ar darbiniekiem pārrunājis Microsoft finanšu rādītājus un planšetdatora tirdzniecības rādītājus. Iepriekš kompānija paziņoja, ka laikposmā no aprīļa līdz jūnijam strādājusi ar peļņu 4,5 miljardu ASV dolāru apmērā. Minētajā laikā kompānijas apgrozījums bijis 19,9 miljardi ASV dolāru. Finanšu rezultāti bijuši vājāki, nekā to bija cerējusi Volstrīta. Microsoft situāciju skaidro ar kritumu personālo datoru tirgū.

Vienlaikus Microsoft atzina, ka zaudējusi 900 miljonus dolāru, veicot Surface planšetdatoru «uzskaites korekcijas», tādējādi apstiprinot analītiķu bažas, ka kompānijai īpaši spoži ar ierīces tirdzniecību neveicas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft bijušais direktors: Stīvs Balmers nav piemērots kompānijas vadīšanai

Jānis Rancāns, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers nav piemērots, lai vadītu vienu no pasaules lielākajām tehnoloģiju kompānijām un savu varu saglabā laiku pa laikam piespiežot aiziet daudzsološiem darbiniekiem, apgalvo viens no bijušajiem kompānijas direktoriem, vēsta Fox News.

Kādreizējais atbildīgais par Windows operētājsistēmas pārdošanu datoru ražotājiem Joahims Kempins (Joachim Kempin) sarakstījis grāmatu, kurā izklāsta pieredzēto strādājot Microsoft. J. Kempins kompānijā strādājis no 1983. līdz 2002. gadam, kad bija spiests no tehnoloģiju giganta aiziet, jo ASV valdība pret viņu vērsa izmeklēšanas saistībā ar monopolstāvokļa nodrošināšanu.

Savā grāmatā «Resolve and Fortitude: Microsoft's secret power broker breaks his silence» J. Kempins norāda, ka S. Balmers apzināti izstūmis no kompānijas daudzsološus darbiniekus, kas varētu apdraudēt viņa pozīcijas. Tā, piemēram, noticis arī ar Ričardu Beluco (Richard Belluzzo), kas Microsoft attīstījis spēļu konsoli Xbox, bet neilgi pēc tam bija spiests aiziet. «Viņam [Beluco] nebija vairs kur elpot. Kad jūs strādājat kopā ar Balmeru un viņš domā - «varbūt šis čalis kādu dienu ieņems manu vietu», jums paliek maz vietas,» raksta J. Kempins.

Komentāri

Pievienot komentāru