Tirdzniecība un pakalpojumi

Milda KM gatava iepirkt Getliņu tomātus

Sandra Dieziņa, 16.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Getliņi EKO plānus izveidot siltumnīcu kompleksu, kurā būs iespējams audzēt, gan tomātus, gan ziedus, kā apsveicamu soli vērtē kompānija Milda KM, kas ir gatava iepirkt izaudzētos tomātus.

«Patīkams ir fakts, ka tiek solītas konkurētspējīgas cenas – šim piemēram būtu jāseko arī citiem dārzeņu audzētājiem. Mūsuprāt Latvijā būtu nepieciešams aizvien vairāk attīstīt dārzeņu audzēšanas nozari, tajā skaitā tomātu audzēšanu, lai vietējiem pārstrādātājiem būtu lielākas iespējas iepirkt tieši vietējos produktus.

Tā kā pagājušajā gadā Milda KM tirgus daļa kečupu un mērču kategorijā ir augusi, un arī šogad plānots to turpināt audzēt no 7% uz 15%, ziņa, ka nākamajā gadā varētu kristies pašmāju izejvielu cenas, būtu pozitīvi vērtējama. Līdz šim iepirkt vietējās izejvielas bieži vien ir bijis dārgāk, tāpēc arī mums ir bijis grūtāk cīnīties ar tiem konkurentiem, kas pārsvarā iepērk izejvielas no citām valstīm. Arī vietējo zemnieku iespējas piedāvāt mūsu ražošanas jaudām nepieciešamos apjomus bieži vien ir bijušas ierobežotas,» situāciju skaidro Milda KM izpilddirektore Līga Āboliņa.

Viņa piebilst, ka kompānija patērētājam vēlas piedāvāt pēc iespējas labāku pašmāju produktu, kas gatavots no Latvijā audzētiem produktiem, savukārt katrs jauns dārzeņu un augļu audzētājs palielina iespējas izvēlēties pašas labākās izejvielas, kā arī bieži vien samazinās kopējais cenu līmeni tirgū.

Milda KM ražo produktus ar zīmoliem Milda un GardiGan. No saražotā uzņēmums eksportē ap 30%.

Komentāri

Pievienot komentāru