Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Augļu un dārzeņu pārstrādātājs Milda KM ražotnes modernizācijas un rekonstrukcijas ietvaros palielinājis ražošanas efektivitāti par 18-20%, pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Edijs Vegners.

Viņš teica, ka ražotnes rekonstrukciju Milda KM īstenoja pagājušajā gadā, savukārt šogad septembrī pabeidza ražotnes modernizācijas un rekonstrukcijas otro kārtu. Līdz gada beigām plāno iekārtas apgūt ar pilnu jaudu. «Patlaban ir ļoti grūti pilnvērtīgi novērtēt projekta pienesumu, jo tikai vienu mēnesi ražojam ar šīm iekārtām un vēl notiek apmācības, receptūras un jauno tehnoloģiju, kā arī tehnikas bāzes apguve.(..) Kopumā mums bija mērķis sasniegt 30% ražošanas efektivitāti,» sacīja Vegners, piebilstot, ka līdz šā gada beigām, visticamāk, plānoto ražošanas efektivitātes kāpumu izdosies sasniegt.

Vegners pastāstīja, ka ražotnes modernizācijā uzņēmums šogad kopumā ir ieguldījis 400 tūkstošus eiro, apgūstot Lauku atbalsta dienesta finansējumu, un uzstādījis jaunas iekārtas, modernizējot otro ēdienu un zupu līniju. Savukārt citus lielākus investīciju projektus uzņēmums šogad nav īstenojis un arī neplāno realizēt.

Vienlaikus viņš norādīja, ka 2015.gadā kompānija plāno sākt jaunu produkcijas veidu ražošanu, taču plašāku informāciju par tiem pagaidām neatklāja. «Ir vairākas domas, par ko mēs prātojam. (..) Viennozīmīgi mēs skatāmies jaunu tirgu attīstības apguves virzienā, Mēs skatāmies uz jaunu tirgus nišu apgūšanu, domas ir un [ideju] aizmetņi ir, bet es negribētu tās skaļi izpaust,» sacīja Vegners.

Milda KM apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.jūnija līdz 2014.gada 31.maijam strādāja ar 3,217 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt kompānijas peļņa bija 22,4 tūkstoši eiro.

Milda KM ir viens no lielākajiem tomātu mērču, majonēžu, konservācijas un citu pārtikas produktu ražotājiem Latvijā, kurš tirgū piedāvā produkciju ar zīmoliem Milda, GardiGan un Nr.1. Uzņēmums ir reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,631 miljoni latu (2,322 miljoni eiro). Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija GGV Invest.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumi iekārtas lielākoties pasūta ārzemēs, tām strādāt «iemāca» ražotāju pārstāvji, taču ikdienā labi tiek galā vietējie, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijas ražotāji savas produkcijas radīšanā izmanto gan Latvijā, gan ārzemēs gatavotas iekārtas, bet vietējā tirgū specifiskas iekārtas bieži vien nav pieejamas. «Mūsu specifika nosaka, ka parasti mūsu vajadzībām tiek speciāli izgatavotas ražošanas līnijas. Šādu pasūtījumu izpildē esam sadarbojušies gan ar vietējām, gan ar ārvalstu kompānijām. Speciālistu profesionalitātes ziņā neizjūtam atšķirības, vai tā ir pašmāju vai ārvalstu kompānija. Pēdējā iepirkumā uzvarēja Latvijas uzņēmums, kas specializējies noteiktu iekārtu izgatavošanā un uzstādīšanā ar plašu darbības pieredzi. Daļa no pasūtītās iekārtas tika izgatavota Latvijā, bet daļa ar apakšuzņēmēju palīdzību iepirkta ārvalstīs,» stāsta Edijs Vegners, augļu un dārzeņu pārstrādātāja SIA Milda KM valdes loceklis un direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru