Pasaulē

Miljardiera Sorosa bijusī draudzene pieprasa 50 miljonu sāpju naudu

Lelde Petrāne, 11.08.2011

Jaunākais izdevums

Miljardiera, finansista Džordža Sorora bijusī draudzene apsūdz viņu solījuma nopirkt viņai dzīvokli Ņujorkā nepildīšanā un uzsākusi pret viņu tiesas prāvu, prasot 50 miljonus ASV dolāru, vēsta Associated Press.

Adriana Fereira (Adriana Ferreyr) Manhetenas tiesā vērsusies trešdien.

28 gadus vecā Brazīlijas ziepju operu zvaigzne apgalvo, ka 80 gadus vecais Soross atdevis 1,9 miljonus ASV dolāru vērto dzīvokli Manhetenā jaunajai draudzenei.

Sorosa advokāts Viljams Zabels medijiem stāstījis, ka tiesā iesniegtā prasība ir vieglprātīga rīcība, kuras mērķis ir izspiest naudu no viņa klienta.

Savukārt Fereiras advokāts sacījis, ka tiesas ziņā ir izlemt, kuram ir taisnība.

Pāris satikās 2006.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Viedoklis: Izmisums. Soross sūta savus aģentus uz Saeimu

Sandris Točs, speciāli DB, 17.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globalizācija nav iespējama bez korupcijas. Jo neviena nācija labprātīgi sevi nepiekritīs iznīcināt, ja tās elite nav uzpirkta. Atceros sarunu pēc kādas savas intervijas divi tūkstošo gadu sākumā ar vienu pazīstamu filozofu, kurš vēlāk kļuva ministrs. Viņš stāstīja, ka savu pirmo mašīnu deviņdesmitajos gados ir nopircis par to naudu, ko saņēma no Sorosa fonda granta.

Tie, kuri atceras deviņdesmito gadu parasta cilvēka dzīves līmeni, saprot, ko nozīmē pirmā mašīna. Tas nav slikti, ka cilvēks kaut ko sev iegādājas par «starptautiskā filantropa» līdzekļiem. Taču, ja šādu cilvēku ir daudz, ja viņi dominē kādas mazas valsts sociālajās zinātnēs, žurnālistikā un medijos, tas nepaliek bez ietekmes. 2012.gadā, kad Sorosa fonds atzīmēja darbības divdesmit gadus Latvijā, tas lepojās, ka «20 gadu laikā Sorosa fonds-Latvija aktivitātēs un iniciatīvās ieguldījis vairāk nekā 80 miljonus ASV dolāru».

Plāns ir, lai PAR, JKP un Jaunā Vienotība kopā dabū tikpat, cik «vecā Vienotība», tad Vienotība un Soross būs atpakaļ pie varas Latvijā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Muguras sāpes ir otrais biežākais iemesls vizītei pie ārsta. Par muguras sāpēm mēdz sūdzēties kā cilvēki pusmūžā, tā jaunieši, bet visbiežāk cilvēki brieduma gados, kad muguras sāpes ir nopietna problēma, kas traucē darba režīmu, aktīvas atpūtas plānus un samazina dzīves kvalitāti.

Par vienu no svarīgākajiem muguras sāpju riska faktoriem tiek uzskatīts sēdošas pozas prevalence ikdienā, fiziskas pārslodzes (sevišķi nepareiza smagumu celšana) un stress. Dators, sanāksmes, steiga, sēdēšana pie automašīnas stūres un vakarā atpūta pie televizora ir tipiska uzņēmēju ikdiena. Ja vien cilvēks apzināti nekompensē kustību trūkumu ikdienā ar regulārām fiziskām aktivitātēm, muguras problēmas t.s. biroja darbiniekiem novēro pat biežāk kā fiziska darba darītājiem. Sēdoša poza ir visnelabvēlīgākā dažādām muguras struktūrām, jo sēžot uz mugurkaula locītavām un starpskriemeļu diskiem ir vislielākā slodze. Ilgstoša statiska slodze uz muguras struktūrām var izraisīt dažādas hroniskas muguras problēmas, sāpes un pat nopietnas diagnozes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds Latvijas politiķis, «uzlecošā zvaigzne», pirmdien bija ļoti sašutis. Viņu ne reizi nav intervējusi LTV 1 Rīta panorāma kaut arī reitingi aug, un viņš noteikti būs nākamajā Saeimā, un, ļoti iespējams, valdībā, bet intervē Lolitu Čigāni par to, ka viņa nekandidēs vēlēšanās. Dziļa ir neizpratne, kādēļ tā ir tik svarīga ziņa sabiedriskajai televīzijai!?

Taču ziņa ir svarīga. Runa nav par personību. Tas ir svarīgs simptoms, kas iezīmē kāda liela procesa galu. Lolita Čigāne ir viens no tiem cilvēkiem, kurus sabiedrībā mēdz saukt par «sorosītiem». Saeimā Čigāne nonāca caur Vienotību, bet pirms tam viņas karjera pārsvarā veidojās Džordža Sorosa finansētajās struktūrās – Delnā un Providus. Visticamāk, Vienotība neiekļūs nākamajā Saeimā, tāpēc Čigānes lēmums ir loģisks. Citi, kā Artis Pabriks, izmēģina veiksmi caur Attīstībai/PAR jaunveidojumu. Taču šīs fake partijas ir tikai sīki kuģīši, kreiseris vai, drīzāk, aviācijas bāzes kuģis, ir aizšauts, kuģis grimst.

Džordžs Soross Latvijas politikas ietekmēšanā 20 gados ir iztērējis 80 miljonus dolāru, kas ir vidēji četri miljoni dolāru gadā. Iedziļinieties šajos skaitļos!

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kā «zoodārza prezidents» kļuva par sorosītu

Sandris Točs, speciāli DB, 27.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu pretinieku psiholoģiska ietekmēšana un pazemošana ir iecienīta metode Sorosa organizāciju darbā. Savulaik uz savas ādas to pilnā mērā izjuta bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņu bakstīja ar lietussargiem un nesauca citādi kā par «zoodārza prezidentu». Līdz kāds gudrs padomnieks – ļoti iespējams, tas bija toreizējais prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs – ieteica Valdim Zatleram «nobučot Džordža Sorosa roku».

Patiesi, atlika Latvijas Valsts prezidentam privātā dzīvoklī satikties ar miljardieri Džordžu Sorosu, un attieksme pret viņu izmainījās kā uz burvju mājienu.

Tagad Valdis Zatlers ir kļuvis «pieņemams», lai ko viņš darītu vai nedarītu. Maksimas traģēdijas sēru dienā, kad zem sagruvušā veikala drupām dzīvību tikko bija zaudējuši 54 cilvēki un pie televizoriem raudāja pat sveši cilvēki, Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu devās uz modes skati Viļņā. Fotogrāfijas jautrā noskaņā no Lietuvas naktskluba Zolitūdes traģēdijas sēru dienā uz mirkli šokēja pat Zatlera partijas biedrus. Jebkuru citu šādas bezsirdības demonstrācija, iespējams, padarītu par politisko līķi uz visiem laikiem. Taču ne sorosītu sorosītu medijos – te kopš noteikta laika Zatleram ir «atlaists» viss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sorosa fonds sašutis par viņu vārda saistīšanu ar iespējamu labumu piedāvāšanu studentu vadītājam

LETA, 15.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sorosa fonds Latvija (SFL) noraida viņu saistīšanu ar it kā notikušu naudas piedāvāšanu studentu līderim, lai viņš pēc prezidenta Valda Zatlera paziņojuma par Saeimas atlaišanas rosināšanu organizētu protesta akcijas, šodien žurnālistiem sacīja SFL izpilddirektors Andris Aukmanis.

Laikraksts Neatkarīgā šodien vēstīja, ka Latvijas Studentu apvienības vadītājam Edvardam Ratniekam kāds vārdā neminēts, bet pazīstams cilvēks esot zvanījis 27.maija vakarā un informējis, ka prezidents plāno rosināt Saeimas atlaišanu. Ratnieks esot mudināts taisīt protestus ar mērķi «padzīt lielos oligarhus». Cilvēks, kurš esot teicis, ka ir saistīts ar Sorosa fondu, esot solījis lielus labumus gan studentu līderim, gan masu akciju dalībniekiem. Pēdējiem esot solīta Sorosa apmaksāta bezmaksas ēdināšana un dzirdināšana.

Vēlāk jau pēc Saeimas atlaišanas viņam esot bijusi saruna klātienē ar pirmā zvanītāja paziņu - Jāni no Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA). Saruna esot notikusi par gaidāmajiem notikumiem politikā, kā arī Jānis esot izteicies, ka «apvienība» (iespējams, domāta studentu apvienība) «naudiņu» var dabūt, «cik tev vajag», no Sorosa vai Berezovska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijai ir jāsadarbojas ar Donaldu Trampu, nevis afēristu Sorosu

Sandris Točs, speciāli DB, 20.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katras tautas tiesības ir rūpēties pirmkārt par savām interesēm – savā pirmajā runā pateica ASV prezidents Donalds Tramps. Esošais ASV prezidents Donalds Tramps, par kuru pirms vēlēšanām ņirgājās lielākā daļa pašlaik pie varas esošo Latvijas politiķu!

Arī vairums žurnālistu, kuri cenšas pie katras izdevības nomelnot un apsmiet ASV prezidentu. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicināja nekrist panikā, ja uzvar Donalds Tramps, bet žurnālists Kārlis Streips saukāja Donaldu Trampu par «oranžo pērtiķi» un «lielāko idiotu», kāds jebkad redzēts. Un viņi joprojām turpina zākāties par «Trampistānu» – Amerikas Savienotajām Valstīm!

Katras tautas tiesības ir rūpēties pirmkārt par savām interesēm – un tieši tas ASV prezidents, kurš ir pateicis šos svarīgos vārdus, saņem lielāko naida devu. Ne uz vienu prezidentu visā ASV vēsturē nekad nav izlietas tādas samazgas kā uz Donaldu Trampu. Tieši tāpēc lielākais Trampa ienaidnieks Džordžs Soross ir pasludinājis, ka «viss, kas varēja notikt nepareizi, ir noticis, un ka (Tramps) grib sagraut pasauli».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiz strīdiem ap miljardiera Burlakova mantojumu vīd Krievijā ietekmīga, sankcijām pakļauta persona

Comments.ua, 25.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aiz skandāla ap Krievijas miljardiera Oļega Burlakova mantojuma dalīšanu, iespējams, stāv kāda ar Krievijas augstāko varas ešelonu saistīta un sankcijām pakļauta persona, ziņo Ukrainas medijs “comments.ua”.

Tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ Maskavas tiesa neeksistējošam Veras un Nikolaja Kazakovu fondam par labu it kā rakstīto testamentu atzina par īstu.

Tiek lēsts, ka Oļega Burlakova atstātais mantojums ir no 650 miljoniem līdz 1,5 miljardiem ASV dolāru liels. Saskaņā ar likumu, puse no Burlakova īpašuma pieder viņa sievai Ludmilai kā neatraidāmai mantiniecei, savukārt otra puse, tajā skaitā arī aptuveni 220 miljonu ASV dolāru vērtā 106 metrus garā trīsmastu buru jahta “Melnā Pērle”, ietilpst mantojuma masā.

Šī jahta vēl 2018.gadā aizdomīgu darījumu rezultātā nonāca Kazakovu kontrolētās Kipras kompānijas “Silver Angel Yachting Limited” īpašumā, un pēc Melnkalnes tiesas lēmuma par visu uz tās esošo mākslas darbu inventarizāciju tika pretlikumīgi izvesta no Tivatas ostas Melnkalnē. “Comments.ua” ziņo, ka jahta 29.jūnijā esot redzēta Duresas ostā Albānijā, turklāt šoziem, kad jahta atradās pie Karību salām, uz tās klāja esot manīta Krievijas politiskajai elitei pietuvināta un sankcijām pakļauta persona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Soross pievēršas sportam

Jānis Rancāns, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieris Džordžs Sorss iegādājies daļu pazīstamajā Lielbritānijas futbola klubā Manchester United, atklājusi ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisija.

Dž. Sorosa investīciju fonds iegādājies 3,1 miljonu kluba A klases akciju, kas ir gandrīz astoņi procenti no pieejamajām šā veida akcijām. Tādējādi Dž. Sorosam pieder nepilni divi procenti Manchester United.

Mēneša sākumā Lielbritānijas premjerlīgas komanda īstenoja akciju sākotnējo piedāvājumu, nopelnot 233 miljonus dolāru. Akciju sākotnējais piedāvājums kluba vērtību palielināja līdz 2,3 miljardiem dolāru, tādējādi Manchester United kļuva par pasaules vērtīgāko sporta komandu.

ASV investors jau iepriekš «metis acis» uz futbola klubiem, kā ienesīgām investīcijām. Pirms kāda laika – 2008. gadā – Dž. Soross mēģināja pārņemt Itālijas AS Roma, taču kluba finansiālās problēmas lika viņam pārdomāt, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Miljardiera Sorosa meita savu māju tirgo par 25 miljoniem dolāru

Lelde Petrāne, 01.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Andrea Sorosa Kolombela (Andrea Soros Colombel), miljardiera investora Džordža Sorosa (George Soros) meita, izlikusi pārdošanā savu īpašumu Ņujorkā, ASV par 24,75 miljoniem ASV dolāru, vēsta Business Insider.

Luksusa īpašums uz īsu laiku tirgū nonāca arī 2012. gadā, tolaik par 29,5 miljoniem ASV dolāru, taču vēlāk tika no tirdzniecības izņemts.

Sorosa meita un viņas vīrs Ēriks Kolombels (Eric Colombel) īpašumu iegādājās pirms astoņiem gadiem, samaksājot 11,5 miljonus ASV dolāru.

Papildu vērienīgajai jaunajai pārdošanas cenai īpašuma nodokļi gadā pārsniedz 84 tūkstošus ASV dolāru. Mājā ir septiņas guļamistabas, astoņas vannas istabas, kā arī tādas ekstras kā sporta zāle ar saunu, trīs malkas kamīni un lifts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasta sūtījumos, kas saņemti ASV bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones un bijušā prezidenta Baraka Obamas birojos, atrasti spridzekļi, trešdien pavēstīja Savienoto Valstu Slepenais dienests.

Vienlaikus telekanāls CNN paziņoja, ka aizdomīga sūtījuma dēļ evakuēts tā Ņujorkas birojs.

Tāpat armijas bāzē Vašingtonā pārtverts Baltajam namam adresēts sūtījums, kurā atradusies cauruļbumba, kas ir līdzīga Klintonei un Obamam nosūtītajiem spridzekļiem, vēsta CNN.

Tomēr Slepenais dienests noraidījis ziņu par Baltajam namam adresēta spridzekļa pārtveršanu, norādot, ka tas pārtvēris tikai divus sūtījumus - vienu Obamam un otru Klintonei.

«Time Warner» centrā Ņujorkā, kur atrodas CNN birojs, pārtvertajā sūtījumā bijusi caurule un vadi un tiesībsargājošās iestādes to uzskata par reālu spridzekli.

Aizdomīgos sūtījumus Klintonei un Obmam pārtvēris Slepenais dienests, kas aizsargā pašreizējās un bijušās ASV valdības amatpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Miljardieris Džordžs Soross precēsies trešo reizi

Lelde Petrāne, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardierim investoram Džordžam Sorosam sestdienas vakarā bijušas lielas svinības: viņa 82. dzimšanas diena un saderināšanās ar draudzeni Tamiko Boltoni, vēsta cnbc.com.

Soross un 40 gadus vecā Boltone, kuri satikās 2008. gada pavasarī, oficiāli paziņojuši par savu saderināšanos viesībās Sorosa vasaras mājā Ņujorkā, kurās piedalījies neliels skaits draugu un radinieku, pastāstījis kāds investoram tuvu stāvošs informācijas avots. Soross draudzeni esot bildinājis pirms dažām nedēļām.

Sorosam šīs būs trešās laulības, bet Boltonei - otrās. Sorosam ir pieci bērni no iepriekšējām laulībām.

Pagājušajā gadā Adriana Fereira, bijusī Sorosa draudzene, vērsās tiesā, apgalvojot, ka viņš lauzis solījumu nopirkt viņai dzīvokli. Šis strīds joprojām nav atrisinājies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Džordžs Soross nodevis biznesa un filantropijas lietas dēla pārziņā

LETA--AP, 12.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

92 gadus vecais amerikāņu miljardieris Džordžs Soross nodevis biznesa un filantropijas lietas sava 37 gadus vecā dēla Aleksandra pārziņā, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Aleksandrs Soross, kurš biežāk tiek saukts par Aleksu, tagad ir vienīgais Sorosu ģimenes pārstāvis uzņēmuma "Soros Fund Management" investīciju komitejā. "Soros Fund Management" pārvalda 25 miljardus ASV dolāru vērtos Sorosa īpašumus.

Decembrī Aleksandrs Soross nomainīja tēvu "Atvērtās sabiedrības fondu" padomes priekšsēdētāja amatā. Šie fondi, kas pasludinājuši par mērķi veicināt tiesiskumu, izglītību, sabiedrības veselību un neatkarīgus plašsaziņas līdzekļus, piešķir finansējumu projektiem daudzās pasaules valstīs.

Aleksandrs Soross arī kļuvis par prezidentu politiskās rīcības komitejā, ar kuras starpniecību Soross ziedo naudu ASV Demokrātu partijai. Tuvākajos gados šai komitejai paredzēts piešķirt 125 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu aģentūra Reuters piedzīvojusi nepatīkamu mirkli, kad kļūdas pēc bija nopublicējusi iepriekš sagatavotu ziņu par ASV miljardiera un investora Džordža Sorosa nāvi.

«Džordžs Soross, kurš miris XXX gadā, XX vecumā bija ārkārtīgi plēsonīgs un veiksmīgs finansists, kā arī investors, kurš paradoksālā kārtā nostājās pret tādu agresīvu kapitālismu, kas viņu pašu bija padarījis bagātu,» teikts Reuters ziņā. Pēc aptuveni pusstundas kļūda tikusi aptverta un ziņa izņemta, tomēr, neskatoties uz to, internetā šāda vēsts izraisīja lielu satraukumu.

Ziņu aģentūras nereti jau iepriekš sagatavo rakstus par pazīstamu, joprojām dzīvu, bet vecu cilvēku nāvi, lai varētu steidzīgi tos nopublicēt, ja būs tāda nepieciešamība. Patlaban nav zināms par to, kas lika Reuters pasteigties ar Sorosa nāves izziņošanu. Aģentūra jau atvainojusies par misēkli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie ASV miljardiera Džordža Sorosa mājām ASV Ņujorkas štatā pastkastē atrasts spridzeklis, paziņojušas varasiestādes.

Bedfordas policijas departaments paziņoja, ka tas izsaukts uz mājām Katonas ciemā pirmdienas pēcpusdienā, kad Sorosa rezidences darbinieks atvēris paku.

Darbinieks izsaucis policiju, kas savukārt izsaukusi Federālo Izmeklēšanas biroju (FIB) un Alkohola, Tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu biroju (ATF).

Bedfordas policija paziņoja, ka izmeklēšanu veic FIB grupa cīņai ar terorismu.

FIB pavēstīja, ka tā veic izmeklēšanu un draudi sabiedrības drošībai nepastāv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cukurfabriku īpašnieki dāsno cukura «sāpju naudu», visticamāk, nav ieguldījuši jaunos biznesa projektos.

Lielāko summu aizvadīto gadu laikā - attiecīgi 17 un 10 miljonus Ls saņēma abu cukurfabriku – Jelgavas un Liepājas – īpašnieki. Tomēr DB veiktā izpēte liecina, ka šī nauda nav ieguldīta jaunu kompāniju izveidē vai attīstībā. Pēc publiski pieejamās informācijas cukurfabriku īpašnieki nav izveidojuši jaunus uzņēmumus. Nav arī ziņu, ka īpašnieki attīstītu jelkādus citus ražošanas vai nekustamo īpašumu projektus.

Db neizdevās sazināties ar cukurfabriku īpašniekiem, lai uzzinātu, kur ieguldīta tā saucamā «sāpju nauda». Vairāki savstarpēji nesaistīti avoti vedināja Jelgavas cukurfabrikas īpašnieku meklēt Monako. Kā liecina Lursoft dati, 97.62 % a/s Jelgavas cukurfabrika akciju pieder Uldim Aukšmukstam, kurš bija cukurfabrikas īpašnieks arī laikā, kad tika pieņemts lēmums pārtraukt cukura ražošanu. Tiesa, datu bāzei par a/s akcionāriem ir uzziņas raksturs un nav juridiska spēka. Savukārt Liepājas cukurfabrikas lielākā īpašniece pēc Lursoft datiem ir SIA DIKK ar 50.64 %. Gan Liepājas cukurfabrikas, gan SIA DIKK valdē kopš 2010. gada darbojas Romāns Dolgopolovs un Zofija Kuļika, turklāt abi ir DIKK līdzīpašnieki. Joprojām Liepājas cukurfabrikas valdes priekšsēdētājas pienākumus pilda Valija Zabe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sorosa fonda cilvēki solījuši naudu par Zatlera atbalstīšanu

Lelde Petrāne, 15.06.2011

Valsts prezidents Valdis Zatlers tiekas ar protesta akcijas pret Andra Bērziņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā dalībniekiem pie Rīgas pils.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai masu akcijās par labu Valdim Zatleram iesaistītos arī studenti, ar Sorosa fondu saistīti cilvēki solījuši lielus labumus gan studentu līderim, gan masu skatu dalībniekiem – potenciālajiem protestētājiem. Pēdējiem solīta Sorosa apmaksāta bezmaksas ēdināšana un dzirdināšana, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Par šiem solījumiem laikrakstam esot pastāstījis Latvijas Studentu apvienības (LSA) vadītājs Edvards Ratnieks. Studentu organizācijas prezidentam uzskatāmi arī demonstrēts materiālās labklājības līmenis, kāds varētu iestāties, ja viņš atbalstītu protestu organizētāju mērķus.

Savukārt fakts, ka E. Ratnieks ar labumu solījumiem uzrunāts jau dienu pirms Valda Zatlera sestdienas uzrunas par Saeimas atlaišanu, esot papildu pierādījums izteiktam viedoklim, ka šo lēmumu nu jau aizejošais Valsts prezidents nav pieņēmis «pēdējā brīdī».

E. Ratniekam piektdien, 27. maijā, ap pulksten 22 zvanījis kāds pazīstams cilvēks no Rīgas Juridiskās augstskolas pašpārvaldes (viņa vārds pagaidām netiek atklāts). Liels bijis E. Ratnieka pārsteigums, kad paziņa viņu nevis aicinājis uz kādu piektdienas vakara studentu pasākumu, bet gan izteicis pavisam citus, nopietnus politiskus priekšlikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA "Healthy Family Textile" ieguldījis gandrīz 10 000 eiro legingu, kas mazina sāpes ceļu locītavās, izstrādē un uzņēmējdarbības attīstīšanā, informē uzņēmuma dibinātājs Raivis Ozoliņš.

Legingi, kas tiek ražoti ar zīmolu "PainFree Leggings" veicina ceļu sāpju mazināšanos mitrā un aukstā laikā.

Kompānija skatās uz globālo tirgu, jo ceļu sāpes ir viens no izplatītākajiem hronisko sāpju iemesliem pasaulē. Tuvākajā laikā plāno uzsākt eksportu uz valstīm ar vēsu klimatu.

"Tā kā savai problēmai ar sāpošajiem ceļiem, kas parādījās gada vēsajos mēnešos, neko piemērotu ērtai lietošanai ikdienas skrējienā ne Latvijā, ne interneta plašumos atrast nebija iespējams, sākām izstrādāt risinājumu paši," stāsta R.Ozoliņš.

Legingu izstrādes procesā, konsultējoties ar fizioterapeitiem un runājot ar cilvēkiem savā kontaktu lokā, tika nonākts līdz secinājumam, ka vēlme un gatavība iegādāties šādus legingus ir arī arī citiem cilvēkiem. "Šis fakts, dažādu pētījumu dati un fizioterapeitu atgriezeniskā saite par ceļu sāpju problēmu un legingu funkcionālo risinājumu arī radīja motivāciju pievērsties jaunā produkta ražošanai," atzīt R.Ozoliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamīns bieži vien ir nozīmīgs interjera elements, taču ne visās ēkās to iespējams ierīkot, tādēļ SIA "Fireplace by Livilla" izveidojusi alternatīvu risinājumu - dekoratīvos kamīnus.

Ideja - nejauši

Ideja radīt kamīnus SIA "Fireplace by Livilla" īpašniecei Evitai Folkmanei radusies pirms aptuveni gada - viņas draudzene bija iegādājusies dzīvokli un aicinājusi aizbraukt līdzi to aplūkot.

"Dzīvokļa viesistabā pamanīju tukšu sienu, un man šajā brīdī pēkšņi prātā ienāca doma, ka tur jāstāv dekoratīvajam kamīnam. Es viņai savu vīziju mēģināju izstāstīt, taču tajā brīdī viņa to vēl nesaprata. Draudzene lūdza parādīt kādu fotogrāfiju, lai vismaz gūtu priekšstatu, kāds tas izskatās, taču bildes kam līdzīgam internetā es neatradu - beigās tomēr izskaidroju savu ideju, bet nolēmu radīt reālu paraugu," viņa atminas.

"Bija ziema, man bija brīvs brīdis, bērns gāja bērnudārzā, tāpēc nolēmu - kāpēc gan neizgatavot paraugu?" stāsta kamīnu radītāja. Mājās bijušas tikai koka paletes, un tā nu no paletes dēļiem tapa dekoratīvais sveču kamīns. Galu galā visi, kas ieraudzījuši kamīnu, bijuši patīkami pārsteigti - gan radi, gan draudzenes, un ieteikuši,sociālajos tīklos publicēt informāciju par produktu un to reklamēt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceļojuma pieredzes stāsts: Pa Ukrainas Karpatu takām

Iesaka: Mudrīte Grundule, sabiedrisko attiecību aģentūras Prospero īpašniece; Sagatavojusi: Linda Zalāne, Latvijas Radio, speciāli DB, 15.10.2019

Kāpiens Ukrainas augstākajā virsotnē Hoverlā, tūristu plūsma šeit ir samērā liela, skati- burvīgi. Pārējās fotogrāfijas skatāmas tālāk galerijā!

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No draugiem sen biju dzirdējusi, ka pastaigas pa kalniem ir lieliska atpūta.

Par to pati pārliecinājos, ceļojot pa vairākiem ASV štatiem un dodoties vairāku stundu pārgājienos pa kanjoniem. Darba kolēģe, kura pērn pabija Karpatu kalnos Ukrainā, par savu ceļojumu bija sajūsmā un stāstīja brīnumainas lietas – neparasti piedzīvojumi, burvīga daba, sirsnīgi, atsaucīgi cilvēki. Ieinteresējos par šo maršrutu, un, kad draudzene Ilze Āķe piedāvāja šīs vasaras otrajā pusē aizbraukt uz Karpatiem, nekavējoties piekritu. Lai arī nekādi ārvalstu braucieni un īpašs budžets nebija ieplānots, draudzene mierināja, ka Ukrainā viss ir tik lēti, ka šos izdevumus pat nejutīšu. Faktiski tā arī bija, jo ceļojuma izdevumi daudz nepārsniedza budžetu, kas būtu bijis nepieciešams, attiecīgo laiku pavadot tepat, Latvijā. Izbaudot ceļu ar auto līdz Ziemeļukrainai pa gleznainajām Polijas šosejām, kopumā mūsu piedzīvojumu brauciens ilga desmit dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāds skolotājs no Indijas bijis patiesi šokēts, kad, tiešaistē pārbaudot savu bankas kontu, konstatējis, ka tajā ir 490 miljardi rūpiju (9,8 miljardi ASV dolāru), ziņo BBC.

Parijats Saha gaidījis, ka kontā būs vien 200 ASV dolāri un neesot spējis noticēt tam, ko rāda acis, tomēr bankomātā saņemtais čeks apstiprinājis viņa miljardiera statusu - vismaz uz papīra.

Godīgais Saha kungs zvanījis draugam, kurš strādā Indijas valsts bankā, lai norādītu uz kļūdu. «Es piezvanīju draugam bankā un pajokoju - varbūt nauda jūsu bankā plūst pāri malām, tāpēc jūsu sistēma uz manu bankas kontu nosūtījusi tik daudz naudas.»

Nosarkušie bankas darbinieki nav spējuši komentēt situāciju, taču neoficiāli informācijas avoti vēstījuši, ka skolotājs, ja arī būtu mēģinājis, nebūtu varējis naudu no konta izņemt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Antonova pārstāvis atgriežas Telegrāfā

Gunta Kursiša, 01.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksta Telegraf valdē atkal notikušas izmaiņas – pārmaiņas Telegraf vadībā notiek jau no pērnā gada novembra un turpinās arī šogad, kad, līdz ar Telegraf nonākšanu Uzbekistānas pilsoņa pārvaldībā, laikraksta izdevēja valde tika pilnībā atlaista. Patlaban Telegraf valdē atkal ir atgriezies Antons Fiļimonovs, kas iepriekš Latvijā uzstājies kā Krievijas miljardiera Vladimira Antonova pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikroblogošanas vietnes Twitter akcijas cena piektdien pirmstirdzniecības sesijas laikā nokritās par 18%, reaģējot uz kompānijas paziņojumu par mēneša aktīvo lietotāju kritumu, liecina Business Insider dati.

Kompānija informējusi, ka tās apgrozījums gada laikā pieaudzis par 24% līdz 711 miljoniem dolāru, bet EBITDA – par 178 miljoniem dolāru līdz 265 miljoniem dolāru.

Twitter uzskata, ka aktīvo lietotāju skaita kritums saistāms ar jaunajiem Eiropas privātuma noteikumiem un tā lēmumu un citiem faktoriem.

Kompānija prognozē, ka trešajā ceturksnī EBITDA sasniegs 215-235 miljonus dolāru.

«Mūsu otrā ceturkšņa rezultāti atspoguļo to darbu, ko mēs patlaban darām, lai nodrošinātu, ka cilvēki ik dienas saņem pievienoto vērtību no Twitter,» komentējis kompānijas vadītājs Džeks Dorsijs.

Lasi Vēl:

Twitter vadītāja, miljardiera Džeka Dorsija pasakainā dzīve

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vērtspapīru tirgus kritums pasaules bagātākajam cilvēkam jūtami patukšo maciņu

Jānis Rancāns, 08.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties aizvadītās nedēļas kritumiem vērtspapīru tirgos, pasaules bagātākais cilvēks, meksikānis Karloss Slims ir zaudējis 6,7 miljardus ASV dolāru, aprēķinājis Bloomberg.

Laika posmā no 29. jūlija līdz 4. augustam, miljardiera bagātība samazinājās no 71 miljarda līdz 64,4 miljardiem ASV dolāru. Savukārt K. Slima vērtspapīru portfeļa vērtība kritusi par 9,5%.

Tādējādi K. Slims ir kļuvis par pirmo cilvēku pasaules vēsturē, kurš tik īsā laikā ir zaudējis tik daudz naudas, atzīmē The Journal.

Ievērojami samazinājās lielāko K. Slima aktīvu vērtība – aizvadītajā nedēļā par 6% krita America Movil (viens no lielākajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Latīņamerikā) akciju vērtība.

Tāpat samazinājās arī citu miljardiera aktīvu vērtība – finanšu pakalpojumu uzņēmuma Inbursa akciju vērtība krita par 8,2%, nekustamo īpašumu kompānijas Inmuebles Carso par 11% un Grupo Carso par 14%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nonāktu pie tā, ka zaļais dzīvesveids ir labāks par ierasto, nevajag piecas augstākās izglītības

Tā uzskata Dace Šrādere, kura pirms pusotra gada atvēra eko skaistumkopšanas salonu Verdant Eco SPA. Atceroties biznesa sākumposmu, viņa atzīst, ka tas bija traks periods, kad bija ļoti daudz darba un maz laika, lai gulētu. Taču šobrīd viss funkcionējot, kā iecerēts. Lai gan īpašniecei patīk visu kontrolēt un ir grūti atstāt salonu bez uzraudzības, nu ir pienācis tas brīdis, kad D. Šrādere var paņemt atvaļinājumu un uz kādu laiku atstāt salonu, esot pārliecināta, ka visi zina, kādi ir standarti, kā jāapkalpo klienti utt. «Katrs dara savu darbu un dara to labi,» viņa saka.

D. Šrādere atzīst, ka uzņēmēja garastāvoklis tiek mērīts ar apgrozījumu un ietirgojumu. Tāpēc janvāra sākums viņu neiepriecināja, jo, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri, bija mazāk klientu. «Tas uzdod pa nerviem – kas notiek, kāpēc tā? Psiholoģiski nav viegli – es esmu jauna vadītāja,» viņa saka. Lai arī ir gājis gan vieglāk, gan grūtāk, lielākoties D. Šrāderei ir sajūta, ka izveidot šādu skaistumkopšanas salonu bija pareizs lēmumus. Kopumā apgrozījums ar katru mēnesi pamazām aug.

Komentāri

Pievienot komentāru