Jaunākais izdevums

Ja kāds, veicot ieguldījumus, būtu sekojis līdzi bagātāko miljardieru ieguldījumiem pagājušajā ceturksnī, to kopējā peļņa trīs mēnešos 2,5 reizes pārspētu S&P 500 indeksa pieaugumu, raksta MarketWatch.

Indekss iBillionaire, kas apkopo to ieguldījumu cenas, kuros investējuši miljardieri, pēdējo trīs mēnešu laikā pieaudzis par vairāk nekā 4,3%, savukārt S&P 500 pieaudzis vien par 1,73%.

Indeksā iekļauti tādu miljardieru kā Vorena Bafeta, Karla Ikana, Leona Kūpermana, Džona Polsona un citu ieguldījumi.

iBillionaire indekss identificē S&P 500 akcijas, kuras izvēlējušies miljardieri, un iekļauj tādas akcijas kā Netflix, Forest Laboratories, Yahoo, Apple un Google.

Indeksā apkopotas 30 S&P 500 iekļautās akcijas, kurās vislielāko naudas apjomu ieguldījuši finanšu miljardieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Investors: Atdarināšana ir riskanta

Jānis Šķupelis, 30.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar laika nobīdi iespējams kopēt to, ko dara paši slavenākie investori, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēdējo gadu laikā investorus daudzi līdzekļu pārvaldnieki mēģina pievilināt ar visdažādākajiem finanšu produktiem. Ieguldītāju sirdis var iekarot, piemēram, kāds fonds, kas iegulda konkrēta sektora uzņēmumu vērtspapīros; ieguldīt iespējams arī tādos biržās tirgotajos fondos, kuri investē konkrētu uzņēmumu akcijās, kuri atbalsta vienu vai otru vērtību. Pēdējo gadu laikā modes kliedziens ir, piemēram, sociāli atbildīga investēšana, piemēram, tiek veidoti fondi, kas iegulda tikai tādos uzņēmumos, kuri pastiprināti domā par vides saaudzēšanu.

Katrā ziņā šo modes kliedzienu metusies izmantot aktīvu pārvaldīšanas industrija, kas investoriem radījusi daudzus dažādus investīciju produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir tādi fondi, kas mēģina ieguldīt turpat, kur tirgus līderi

Lai gan, investējot kādos finanšu instrumentos, faktiski vienmēr būtu ieteicams domāt ar savu galvu, to klāsts ir tik interesants un plašs, ka pieejami, piemēram, tādi biržās tirgotie fondi, kas seko līdzi atskaitēm par pasaules slavenāko investoru ieguldījumiem un investē līdzīgi. Līdz ar to tiek dota iespēja ieguldīt turpat, kur, piemēram, savas kompānijas naudu liek Berkshire Hathaway vadītājs pasaulslavenais investors Vorens Bafets.

Var kopēt

Būtībā tas, ka kāda biržā tirgotā fonda ieguldīšanas stratēģija balstīta uz kādu tirgus līderu performanci, nekāds jaunums nav. Bieži vien jau tā ir, ka pašam kaut ko jaunu un revolucionāru izdomāt ir grūtāk, nekā to noskatīties no gudrāka kaimiņa (kā rezultātā arī nopelnītā atzīme mēdz sakrist).

Komentāri

Pievienot komentāru