Jaunākais izdevums

Miris Lielbritānijas karalienes Elizabetes II 99 gadus vecais dzīvesbiedrs princis Filips, piektdien apstiprināja Bekingemas pils.

"Viņas majestāte karaliene ar dziļām bēdām paziņo par viņas mīļotā vīra, viņa karaliskās augstības, Edinburgas hercoga prinča Filipa nāvi," teikts pils paziņojumā. "Viņa karaliskā augstība aizgāja no dzīves šorīt mierīgi Vindzoras pilī."

Filips ar princesi Elizabeti apprecējās 1947.gadā piecus gadus pirms viņa kļuva par karalieni. Viņi bija ilgākais valdījušais karaliskais pāris Lielbritānijas vēsturē.

Pārim ir četri bērni, astoņi mazbērni un desmit mazmazbērni.

Marta vidū princis tika izrakstīts no slimnīcas un atgriezās Vindzoras pilī, kur pandēmijas laikā kopā ar Elizabeti II dzīvoja izolēti no apkārtējās pasaules.

Kad Filips februārī tika hospitalizēts, Bekingemas pils paziņoja, ka princis cieš no infekcijas, bet neatklāja kādas. Vēlāk pils norādīja, ka princis nav inficējies ar jauno koronavīrusu.

Marta sākumā pils paziņoja, ka Filips pārvests uz Svētā Bartolomeja slimnīcu, kur viņam tika veikta veiksmīga medicīniska procedūra jau esošas sirds problēmas dēļ. Pēc tam viņš tika nogādāts atpakaļ Karaļa Eduarda VII slimnīcā, no kuras tika izrakstīts 16.martā.

Princis tika hospitalizēts 16.februārī, un tas bija ilgākais laiks, kādu Filips pavadījis slimnīca.

2017.gadā pēc divu dienu pavadīšanas slimnīcā Filips 96 gadu vecumā beidza aktīvu līdzdalību oficiālos pasākumos. 2018.gadā viņam tika veikta gurna operācija.

2019.gada janvārī Filips iekļuva autoavārijā netālu no karalienes Sendringemas muižas. Avārijā cieta divi cilvēki, bet princis nekādas traumas neguva.

2019.gada decembrī Filips pavadīja četras naktis slimnīcā, bet uz Ziemassvētkiem tika izrakstīts. Kopš tā laika Filips sabiedrībā netika redzēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

96 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, ceturtdien paziņojusi Bekingemas pils.

Pēc viņas nāves troni mantojis Elizabetes II vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali. Viņš turpmāk oficiāli tiks dēvēts par Čārlzu III, apstiprinājušas karaļnama amatpersonas.

Elizabete II mirusi 8.septembra pēcpusdienā Balmoralas muižā Skotijā, kur viņa pavadīja vasaru.

Jau vēstīts, ka pēc karalienes ārstu paustajām bažām par viņas veselību karalienes tuvākie ģimenes locekļi šodien devās uz Balmoralas muižu.

Bekingemas pils pavēstīja, ka karalis un viņa sieva šonakt paliks Balmoralas muižā un rīt atgriezīsies Londonā.

Balmoralas muižā pašreiz atrodas arī pārējie Elizabetes II bērni un princis Viljams. Princis Harijs ir ceļā uz Skotiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīņā par Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amatu pirmdien uzvarējusi līdzšinējā ārlietu ministre Liza Trasa, kas automātiski kļūs arī par nākamo premjerministru.

Par Trasu balsojuši 81 326 Konservatīvās partijas biedri, kamēr viņas sāncensi bijušo finanšu ministru Riši Sunaku atbalstījuši 60 399 toriji.Liza Trasa kļuvusi par jauno Lielbritānijas premjerministri

Londona, 6.sept., LETA--PA MEDIA/DPA. Līdzšinējā Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa otrdien kļuvusi par jauno Lielbritānijas premjerministri.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II tikās ar jauno Lielbritānijas premjerministri Balmoralas muižā Skotijā un lūdza viņu izveidot jauno valdību.

Parasti karaliene tiekas ar jaunajiem premjerministriem Bekingemas pilī, bet šoreiz karalienes kustību problēmu dēļ tika pieņemts lēmums organizēt šo tikšanos Balmoralas muižā, kur karaliene atpūšas vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēja turbīnu apkopes un diagnostikas robotu ražošanas un servisa pakalpojumu sniedzējs Aerones piesaistījis 30 miljonus ASV dolāru izaugsmes kapitāla, lai paplašinātu savu darbību visā pasaulē.

Kapitāls tiks izmantots, lai palīdzētu uzņēmumam apmierināt strauji augošo pieprasījumu vēja turbīnu apkopes tirgū, kura vērtība līdz 2028. gadam sasniegs 50 miljardus ASV dolāru.

Finansēšanas kārtu kopīgi vada globālais izaugsmes kapitāla investors, Lightrock, un Eiropā ģimenes vadīts izaugsmes kapitāla investors Haniel. YCombinator akseleratora absolvējušo uzņēmumu šajā kārtā atbalstīja arī jaunais investors Blume Equity, kas ir uz klimatu orientēts izaugsmes kapitāla investors, un esošie investori: Change Ventures, Mantas Mikuckas, Metaplanet, Pace Ventures un Future Positive Capital.

Latvijā radītas tehnoloģijas vēja turbīnu apkalpošanai 

Vēja turbīnu apkopes un diagnostikas robotu ražošanas un servisa pakalpojumu sniedzējs Aerones...

Šobrīd uzņēmums apkalpo klientus, kas pārstāv 50% no pasaules vēja enerģijas jaudas, tostarp tādus vadošos operatorus kā NextEra, GE, Vestas, Enel un Siemens Gamesa. Pašlaik uzņēmums darbojas Ziemeļamerikā, Eiropā un Dienvidamerikā. Pērn pieprasījums pēc uzņēmuma pakalpojumiem ir vairāk nekā trīskāršojies.

Šī finansējuma kārta ļaus Aerones paplašināt tehniskās un pārdošanas funkcijas, palielināt uz vietas izvietoto robotu apkalpes komandu skaitu, paplašināt klātbūtni strauji augošajos tirgos Āfrikā un Austrālijā, kā arī tirgū ieviest jaunus pakalpojumus.

Dainis Krūze, Aerones līdzdibinātājs un izpilddirektors, komentē: "Šie izaicinājumi globālā līmenī pierāda, ka mūsu misija un robotiskie risinājumi, kas nodrošina efektīvu vēja enerģijas resursu darbību globālā līmenī, ir svarīgāki un pieprasītāki kā nekad. Ar mūsu jauno un esošo investoru atbalstu mēs ceram uz turpmāku mūsu darbības paplašināšanu, tehnoloģiju attīstību un piedāvājuma uzlabošanu."

Naidžels Makklīvs (Nigel McCleave) no Lightrock komentēja: "Aerones ir izstrādājis unikālu robotizētu platformu, kas klientiem nodrošina reālu atdevi no investīcijām šajā milzīgajā un augošajā tirgū. Mēs esam priecīgi atbalstīt Daini, Jāni un visu Aerones komandu, jo viņi turpina samazināt izmaksas un neefektivitāti globālajā vēja enerģijas ražošanas jomā.

Filips Gore (Philipp Goehre), Haniel izaugsmes kapitāla vadītājs, piebilda: "Mēs esam ļoti lepni sadarboties ar Aerones, kas maina to, kā vēja turbīnas tiks apkalpotas nākotnē. Tas lieliski atbilst mūsu investīciju portfelim klimata tehnoloģiju jomā, un mēs aktīvi atbalstīsim uzņēmumu, izmantojot gan savu pieredzi, gan kontaktus."

Aerones ir pasaulē vadošais robotizētu vēja turbīnu apkopes un pārbaužu pakalpojumu sniedzējs. Izmantojot patentētu robotikas tehnoloģiju, Aerones apkopes komandas sniedz ātrākus, drošākus un efektīvākus pakalpojumus vēja turbīnu operatoriem visā pasaulē.

Inovācijas, ko uzņēmums piedāvā nozarei, veicina vēja turbīnu lāpstiņu un torņu viedu prognozējošu apkopi, palīdzot maksimāli palielināt vēja ģeneratoru efektivitāti un samazināt ekspluatācijas izmaksas.

Uzņēmums apkalpo klientus, kas pārstāv vairāk nekā 50% no pasaules vēja enerģijas jaudas, tostarp tādus vadošos operatorus kā NextEra, GE, Vestas, Enel un Siemens Gamesa. Aerones galvenā mītne atrodas Rīgā, Latvijā, un tai ir filiāle Ziemeļamerikā, Sanhosē, ASV.

Aerones atbalsta vadošie investori, tostarp YCombinator, Lightrock un Haniel.

Lightrock ir globāls investors, kas koncentrējas uz pārmaiņām, izaugsmes kapitālu un atbalsta uzņēmējus, kuri mērķtiecīgi risina pasaules lielākās problēmas. Lightrock investē uzņēmumos, kas īsteno mērogojamus un uz tehnoloģijām balstītus uzņēmējdarbības modeļus, kas vērsti uz tādām pamattēmām kā cilvēki, planēta un produktivitāte/tehnoloģijas kopējam labumam. Lightrock portfelī ir vairāk nekā 85 strauji augoši uzņēmumi 14 valstīs Eiropā, ASV, Latīņamerikā, Latīņamerikā, Āzijā un Āfrikā. Dibinātājs ir princis Makss fon Lihtenšteins, Lightrock un LGT Group priekšsēdētājs. Lightrock atbalsta LGT, starptautiskā privāto banku un aktīvu pārvaldības grupa, un citas vadošās pasaules iestādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Karaliskais pasts trešdien laidis klajā pirmo pastmarku, uz kuras attēlots Lielbritānijas karalis Čārlzs III, kurš kāpa tronī septembrī pēc mātes karalienes Elizabetes II nāves.

Jaunā pastmarka nonāks vispārējā pārdošanā 4.aprīlī. Uz pastmarkas attēlota karaļa galva un pastmarkas vērtība uz vienkrāsaina fona.

Čārlzs III pats personīgi apstiprināja attēlu, kas redzams uz pastmarkas. Tas ir tas pats Čārlza III attēls, ko radījis skulptors Mārtins Dženings un kas redzams uz jaunajām monētām, bet pielāgots pastmarkai.

Mazumtirgotāji turpinās pārdot pastmarkas, uz kurām attēlota Elizabete II, un jaunās pastmarkas tiks piegādātas, kad būs beigušies pašreizējie Karaliskā pasta krājumi.

Karaliskā pasta direktors Saimons Tompsons sacīja, ka britu pastmarkas ir unikālas ar to, ka uz tām nav uzdrukāta izcelsmes valsts, "jo pietiek ar monarha tēlu".

Komentāri

Pievienot komentāru