Jaunākais izdevums

Saeimas Ārlietu komisijas vizītes laikā Baltkrievijā pēkšņi miris Saeimas deputāts Aleksandrs Golubovs (Saskaņas centrs). To šorīt Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdes laikā kolēģiem paziņoja Saeimas prezidija locekle Karina Pētersone (LPP/LC).

Deputāti pēc pēkšņās sēru vēsts saņemšanas pieminēja A. Golubovu kājās stāvot ar klusuma brīdi. A. Golubovs dzimis 1959. gadā. Viņš Saeimā ievēlēts no Latgales vēlēšanu apgabala.

Ārlietu komisijas deputāts Artis Pabriks (SCP), kurš arī bija vizītē, sazvanīts Baltkrievijā informēja, ka vizīte ir pārtraukta un delegācija drūmās noskaņās dodas mājās. A. Golubova pēkšņās aiziešanas apstākļus noskaidrošot mediķi, bet esot aizdomas par insultu vai sirdslēkmi. «Cilvēks aizgāja gulēt un nepamodās,» lakoniski teica A. Pabriks.

Zināms arī, ka A. Golubovam Baltkrievijā dzīvojusi ģimene un deputāts vizītes laikā cerējis sastapt savu brāli. Tikšanās ar brāli bijusi plānota trešdienas rītā viesnīcā. Tieši tas, ka allaž punktuālais A. Golubovs kavējies, izraisījis bažas, DB pastāstīja Ārlietu komisijas deputāts Jānis Eglītis (TP).

Ārlietu komisijas delegācija Baltkrievijā uzturējās trešo dienu, jau notikusi tikšanās ar Baltkrievijas parlamenta kolēģiem un vizīte kaimiņvalsts Ārlietu ministrijā. Trešdien Latvijas parlamentārieši bija plānojuši doties uz Vitebsku, lai ar vietējo pašvaldību runātu par reģionālo sadarbību. Vitebskas apgabals robežojas ar Latgali. Traģiskā notikuma dēļ šie plāni atlikti, informēja J. Eglītis.

Jāatgādina, ka 2001. gada aprīlī Saeimas Ārlietu komisijas vizītes laikā Ķīnā pēkšņi mira TB/LNNK deputāts Juris Sinka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā publiskotā Saeimas deputāta Aleksandra Golubova (Saskaņas centrs) valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka 2009. gadā par darbu Saeimā saņēmis 1 645 640 latus, bet kompensācijās – 1 037 600 latus, turklāt viņa ienākumus papildinājis arī 99901 latu liels pabalsts no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, ziņo Diena.lv.

Vaicāts, vai Saeima viņam patiešām pērn samaksājusi vairāk nekā 2, 6 miljonus latu, A. Golubovs samulsa, bet pēc tam paziņoja: «Noteikti nē!»

«Viņiem tajā mājaslapā kaut kas ir nepareizi,» Dienai teica A. Golubovs, uzsverot, ka noteikti nav uzskatāms par miljonāru.

Komentāri

Pievienot komentāru