Citas ziņas

Modernizēta ES fondu mājaslapa

Dienas Bizness, 05.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) fondu potenciālajiem un esošajiem projektu iesniedzējiem, kā arī ikvienam interesentam, kas vēlas uzzināt par Kohēzijas politikas un ES fondu sniegto ieguldījumu Latvijas izaugsmē un attīstībā, tagad pieejama modernizēta mājaslapa www.esfondi.lv. Tajā atrodama aktuālā informācija par Finanšu ministrijas pārvaldībā esošajiem ES fondiem – Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu un Kohēzijas fondu, informē Finanšu ministrijā.

Lai ikvienam interesentam būtu iespēja ātri un ērti atrast sev nepieciešamo informāciju par ES fondiem, modernizēts ES fondu mājaslapas dizains un vienkāršota satura struktūra. Ņemot vērā, ka ar katru nākamo ES fondu plānošanas periodu informācija, kas šajā vietnē apkopota, kļūst arvien daudzveidīgāka un apjoma ziņā plašāka, būtiskākie mājaslapas uzlabojumi saistīti ar informācijas pārskatāmību. Savukārt informācija par plānotajiem informatīvajiem pasākumiem, kuros interesenti tiks informēti par ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas periodā pieejamo fondu finansējumu, tagad būs detalizēti apskatāma mājaslapā pieejamajā kalendārā.

Tāpat viens no svarīgiem jauninājumiem, ko jau drīzumā piedāvās modernizētā mājaslapa, ir ES fondu projektu informatīvo plakātu, stendu un plākšņu maketu izstrādes rīks. Tas ļaus projektu īstenotājiem viegli un ērti izveidot ES fondu 2014.–2020. gada plānošanas perioda publicitātes prasībām atbilstoša plakāta, stenda vai plāksnes maketu. Līdz šim projektu īstenotājiem šo obligāto publicitātes materiālu dizains un saturs nereti bijis neskaidrs, tāpēc izveidotais tiešsaistes rīks būtiski atvieglos maketu izstrādes procesu, nodrošinot, ka projektu īstenošanas vietas būs noformētas atbilstoši visām ES fondu obligātajām publicitātes prasībām.

ES fondu mājaslapā ikviens var saņemt visplašāko aktuālo informāciju par 2014. – 2020. gada plānošanas periodu un aktuālajām projektu atlasēm, kā arī par iepriekšējos plānošanas periodos jau īstenotajiem projektiem. Tāpat ikviens potenciālais ES fondu finansējuma saņēmējs jau šobrīd var gan iegūt informāciju, gan konsultēties par pieejamo ES fondu finansējumu Centrālās finanšu un līgumu aģentūras klientu apkalpošanas centros Rīgā, Kuldīgā, Cēsīs un Rēzeknē.

ES fondu finansējums projektu īstenošanai ir pieejams ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kuram ir skaidra ideja, kā veicināt sabiedrības labklājību, ekonomikas izaugsmi un ilgtspējīgu attīstību. Veiksmīga projekta sākums ir laba ideja, skaidrs tā mērķis un sasniedzamie rezultāti, savukārt ES fondu finansējums ir papildu atbalsts, kas var palīdzēt izvirzītā mērķa īstenošanā.

Lai nodrošinātu ES fondu finansējuma ieguldīšanu Latvijas izaugsmē, jaunajā 2014.–2020. gada plānošanas periodā līdz šim ir izsludinātas jau 19 projektu iesniegumu atlases, kā arī apstiprināti projekti 195 miljonu eiro apmērā, sniedzot atbalstu ceļu infrastruktūras sakārtošanai, plūdu risku novēršanai, nodarbinātības veicināšanai, jauniešu iesaistei izglītībā un darba tirgū, kā arī sociālās iekļaušanas jomā.

Jau ziņots, ka ES fondu jaunajā 2014. – 2020. gada plānošanas periodā darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība īstenošanai Latvijai pieejams finansējums 4,4 miljardu eiro apmērā. Darbības programma nosaka šī finansējuma stratēģisku un efektīvu ieguldīšanu, lai nodrošinātu, ka ES fondu pozitīvā ietekme uz ekonomisko attīstību turpinātos arī nākamajos gados.

Komentāri

Pievienot komentāru