Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn vasarā Rīgā Anglijas latvietes atvērtais modes veikals Zane Frinde ir pārcelts uz Jelgavu, stāsta veikala un uzņēmuma SIA Zane Frinde īpašniece Zane Jankovska.

Iepriekš jau vēstīts, ka pērn neilgi pēc Jāņiem Rīgā, Pērses ielā, iepretim Uzņēmumu reģistra un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras ēkai tika atvērts modes un apģērbu veikals Zane Frinde. Taču 2013.gada nogalē veikala telpas bija jau atbrīvotas.

«Jā, tik tiešām, mans modes veikals vairs neatrodas Pērses iela Rīgā. Izlēmu mainīt atrašanās vietu, jo Pērses ielā nebija pietiekamas gājēju plūsmas,» atzīst Jankovska.

Viņa skaidro, ka pirms veikala slēgšanas Pērses ielā esot bijusi iecere pārvākties uz kādu no ielām, kur būtu lielāka gājēju plūsma. «Bet tad iedomājos par apģērbu veikalu Jelgavā, kur patlaban tirgojam arī preces uz svara.»

Runājot par nākotnes plāniem, Jankovska atzīmē, ka sākumā plānots iestrādāties Jelgavā. «Kad iestrādāsimies Jelgavā, mēs noteikti vērsim vaļā otru veikalu arī Rīgā, tikai tad meklēsim vietu, kas būtu «ejošāka», ar labāku gājēju plūsmu nekā Pērses ielā.»

Jau ziņots, ka veikala Zane Frinde izveidē pērn kopumā ieguldīti 9960 eiro (7000 latu), no kuriem 7114 eiro (5000 latu) ir VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka atbalsta programmas jaunajiem uzņēmējiem Altum, bet 1593 eiro (1120 latu) ir Jankovskas ieguldīto līdzekļu apjoms, un vēl ir ieguldīti neparedzētie izdevumi no privātajiem līdzekļiem.

Paralēli darbojas arī Zane Frinde modes preču veikals internetā - www.zanefrinde.com. Internetveikalu Jankovska izveidoja pirms vairākiem gadiem, vēloties Latvijas klientiem piedāvāt savus atradumus Lielbritānijas apģērbu tirgū.

Pasūtījumi bijuši ne vien no Latvijas, bet arī no visas Eiropas. Tāpēc Jankovska izlēma izveidot arī fizisku modes veikalu.

Jautāta, ko veikala nosaukumā nozīmē vārds Frinde, Jankovska skaidroja, ka tas ir viņas tēva uzvārds.

Jaunā veikala īpašniece iepriekš stāstīja, ka Anglijā dzīvojusi divus gadus un strādājusi kosmētikas vairumtirdzniecības bāzē.

«Aizbraucu, jo nevarēju vairs atļauties studēt Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātē, kur studēju grāmatvedību ar tiesvedības apakšprogrammu. Tad pieteicās mazulis un nolēmu, ka gribu savu bērnu audzināt Latvijā. Tāpēc izvirzīju sev mērķi, nemaz nepieļaujot iespēju, ka kaut kas varētu neizdoties. Variantu doties atpakaļ strādāt uz ārzemēm izslēdzu pilnībā un esmu laimīga par savu lēmumu,» uzsvēra Jankovska.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Zane Frinde dibināta 2013.gada 15.aprīlī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1593 eiro (1120 lati). Uzņēmums Zane Frinde pilnībā pieder Jankovskai.

Komentāri

Pievienot komentāru