Citas ziņas

Morgan Stanley meklē pircēju

, 18.09.2008

Jaunākais izdevums

Kredītu krīze var novest pie tā, ka ASV vairs nepaliks neviena liela neatkarīga investīciju banka. Šādus secinājumus izdara Vedomosti.

No pieciem līderiem pusgada laikā dzīvi palikuši vairs tikai divi: Goldman Sachs un Morgan Stanley, kurš vakar esot meklējis pircējus. Morgan Stanley bijušas sarunas par apvienošanos ar Wachovia un ar vismaz vēl vienu banku, ziņo The Wall Street Journal (WSJ). Par to, ka Morgan Stanley izskata iespējas saplūst ar Wachovia un vēl ar kādu banku, aģentūrai Bloomberg stāstījuši vairāki avoti.

Kā izteicies viens no tiem, Wachovia pārstāvis vakar pirmais zvanījis Morgan Stanley ģenerāldirektoram Džonam Mekam. "Izeju no situācijas meklē paši viedākie bankas prāti," Bloomberg teicis Marks Leiks, Morgan Stanley pārstāvis.

Šonedēļ Morgan Stanley akciju cena kritusies jau 42%. Vakar tās kļuva lētākas par 24%, neraugoties pat uz to, ka banka paziņoja par ceturkšņa peļņas samazinājumu tikai par 7%, tādējādi pārsteidzot analītiķus. Morgan Stanley tirgus kapitalizācija vakar bija 24.1 mljrd. ASV dolāru iepretim Wachovia 19.7 mljrd.

Kā ziņo WSJ, vakar Džons Meks esot zvanījis finanšu ministram Henrijam Polsonam un Vērtspapīru un biržas komisijas priekšsēdētājam Kristoferam Koksam, kā arī Goldman Sachs ģenerāldirektoram Loidam Blankfeinam, lai apspriestos pat to, kā apturēt treiderus, kas spekulē ar Morgan un Goldman akciju cenu pazemināšanu. Tiesa gan, šo sarunu laikā apvienošanās jautājumi neesot pārrunāti, ziņo WSJ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piedāvājumus iegādāties Parex bankas daļas izteikušas ASV investīciju banka Morgan Stanley, kurai interesējot bankas «sliktā daļa», un Nordea banka, kas vēlētos pārņemt privātpersonu apkalpošanu, ceturtdien ziņo aģentūra Reuters.

Morgan Stanley & Co. International ir iesniegusi nesaistošu piedāvājumu iegādāties daļu no Parex bankas, aģentūrai Reuters teikusi Privatizācijas aģentūras (PA) sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Frīdenšteina-Brīdiņa. Viņa sacījusi, ka piedāvājums nodots Parex pārdošanas konsultantam Nomura International, taču atteikusies sniegt sīkāku informāciju.

Atsaucoties uz anonīmu personu, kas ir pazīstama ar piedāvājumu, Reuters vēsta, ka piedāvājumā ir iesaistīta arī banka Nordea, kurai interesējot Parex klienti privātpersonas Baltijas valstīs, savukārt Morgan Stanley esot interese par Parex «sliktās daļas» pārvaldīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Morgan Stanley paaugstina Krievijas IKP pieauguma prognozi

Lelde Petrāne, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Morgan Stanley analītiķi otrdien paaugstinājuši savu prognozi par Krievijas reālā iekšzemes kopprodukta pieaugumu 2010.gadā, ziņo MarketWatch.

Prognoze paaugstināta no 5,3% uz 6,5%.

«Mēs joprojām sagaidām spēcīgu un ilgtspējīgu patēriņa atlabšanu šogad,» norādījuši Morgan Stanley analītiķi, piebilstot, ka stimuli, kas ieviesti tik vēlu, maz ticams, ka šogad tiks atcelti.

Morgan Stanley paredz, ka 2011.gadā Krievijas ekonomika augs par 3,2%. Iepriekš tika prognozēta izaugsme par 2,8%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Standard & Poor’s indeksu prognozē jau pie 3000 punktu atzīmes

ASV akciju tirgus Standard & Poor’s 500 indeksa vērtība nupat kā pirmo reizi vēsturē pārsniegusi apaļo 2000 punktu atzīmi. Minētā indikatora vērtība kopš gada sākuma palielinājusies par 8,3%, kopš 2013. gada sākuma – jau par 40%, bet kopš 2009. gada zemākajiem līmeņiem – jau gandrīz par 200%. Neskatoties uz atsevišķu ekspertu runām par akciju cenām nepieciešamo korekciju, šobrīd vispārējā ekstāze, kas saistīta ar vairāk nekā trīs gadus ilgušo nemitīgo kāpumu akciju tirgū, daudziem liek izteikt minējumus par brīdi, kad S&P 500 vērtība pārsniegs jau 3000 punktu atzīmi. Pirmajā brīdī šādas atzīmes sasniegšana šķiet tāls kosmoss, un tas nozīmētu, ka S&P 500 indeksam no šā brīža līmeņa būtu jāpalielinās vēl par 50%. Tiesa gan, tik neiespējami tuvāko gadu laikā tas nemaz nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais investīciju bankas Morgan Stanley viceprezidents Ričards Garaventa tiek vainots 2.5 miljonu dolāru nolaupīšanā, ziņo lenta.ru.

Pēc apsūdzības datiem, minēto summu R. Garaventa ir nolaupījis laikā no 2001. gada 5. septembra līdz 2008. gada 24. decembrim. Zagto naudu viņš esot tērējis, pērkot dārgus auto, juvelierizstrādājumus un ceļojot. Nauda esot nolaupīta, izrakstot čekus kādai R. Garaventam piederošai kompānijai.

R. Garaventa tika arestēts šī gada 11. februārī Ņūdžersijā. Ja R. Garaventa vaina tiks pierādīta, viņam draud cietumsods līdz 25 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: 15 uzņēmumi, kuri drīz varētu saņemt iegādes piedāvājumu

Dienas Bizness, 01.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Kompānijām, kuras ir apvienošanās vai iegādes darījumu mērķi, nereti akcijas cena pieaugt.

Kompānijām, kuras ir apvienošanās vai iegādes darījumu mērķi, nereti akcijas cena pieaugt, radot investoriem iespēju nopelnīt, raksta Business Insider.

Tiesa gan, jāmēģina laikus identificēt un prognozēt, kuras būs šīs kompānijas. Morgan Stanley izveidojis sarakstu ar 15 kompānijām, kas atbilst kritērijiem, lai varētu būt iegādes darījumu mērķis.

Volstrītas analītiķi prognozē, ka šajā gadā apvienošanās un pārņemšanas darījumu aktivitāte uzņems apgriezienus, kas radīs iespējas investoriem, kuri meklē peļņu. Tad, kad ir izteikts pirkšanas piedāvājums, iegādājamās kompānijas akcijas cena pieaug. Līdz ar to pēc idejas nopelnīt ir vienkārši – atliek tikai identificēt potenciālo iegādes mērķi, iepirkt šīs kompānijas akciju un cerēt, ka tiks paziņots par darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Microsoft vērtība triljonu dolāru varētu sasniegt gada laikā

Dienas Bizness, 18.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft, kas šobrīd ir viena no lielākajām kompānijām pasaulē, nākotnē varētu augt vēl, prognozē Morgan Stanley.

Programmatūras giganta vērtībai ir pamats augt līdz vienam triljonam dolāru un vēl vairāk, lēš eksperti.

Patlaban kompānijas kapitalizācija ir 739 miljardi dolāru, tādējādi šī ir ceturtā vērtīgāka ASV akciju tirgus kompānija aiz Apple, Amazon.com un Alphabet.

Pēdējā gada laikā Microsoft akcijas cena ir palielinājusies par vairāk nekā 40%, un Morgan Stanley paredz, ka tuvākajā laikā akcijas cena augs vēl par trešdaļu, sasniedzot triljonu dolāru jau nākamajā gadā.

Investīciju banka saskata potenciālu akcijai nākamo 12 mēnešu laikā pieaugt par 33%, tās cenai sasniedzot aptuveni 130 dolārus.

Morgan Stanley pesimistiskākais scenārijs paredz, ka akcijas cena 12 mēnešu laikā saruks par trešdaļu, savukārt optimistiskākais scenārijs paredz, ka akcijas cena šajā laika periodā pieaugs par 60%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Goldman Sachs finanšu rādītāji pārspēj analītiķu prognozes

, 21.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV investīciju banka Goldman Sachs pagājušā gada ceturtajā ceturksnī nopelnījusi 4.95 miljardus ASV dolāru jeb 8.2 ASV dolārus par akciju, ceturtdien paziņoja banka. Analītiķi gaidīja, ka minētās investīciju bankas peļņa būs 5.218 ASV dolāri par akciju.

Jāpiebilst, ka attiecīgajā periodā pirms gada kompānija cieta 2.12 milj. dolāru zaudējumus jeb 4.97 dolārus par akciju.

Kopumā jāsaka, ka pagājušā gada pēdējā ceturksnī ASV bankām gājis samērā dažādi. Kamēr citas atklāj iespaidīgu peļņas izaugsmi, vienai otrai gājis arī sliktāk.

Bank of America finanšu atskaite atklāja, ka banka pagājušā gada pēdējā ceturksnī cietusi 5.2 miljardus ASV dolāru lielus zaudējumus. Kopumā banka cietusi 60 centus zaudējumu par akciju (analītiķi pirms tam prognozēja 52 centus zaudējumu par akciju), kas galvenokārt radušies atmaksājot pirms tam bankai glābšanas nolūkos piešķirto ASV nodokļu maksātāju naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Goldman Sachs un Morgan Stanley maina statusu

, 22.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā rezervju sistēma atļāvusi investīciju bankām Goldman Sachs un Morgan Stanley mainīt statusu un sākt strādāt kā komercbankām.

Goldman Sachs un Morgan Stanley saņēmušas iespēju iegūt fiziskos un juridiskos ieguldītājus, kas bankām nesīs stabilus ienākumus. Vienlaicīgi, pēc izmaiņām abu banku darbību stingrāk kontrolēs valsts iestādes, raksta BBC.

Goldman Sachs un Morgan Stanley statusa izmaiņas palīdzēs bankām izbēgt no tā, ka lielās komercbankas varētu aprīt tās un pārdzīvot finansu krīzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV valdība piešķirs papildus 250 miljardus

, 14.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV piešķirs vēl 250 miljardus ASV dolāru ekonomiskās situācijas stabilizēšanai.

No 250 miljardiem 125 miljoni ASV dolāru tiks novirzīti, lai iegādātos daļu iegādei 9 lielākajās bankās, raksta newsru.com.

Kā pieļauj analītiķi, septiņas no bankām, iespējams ir: Bank of America Corp, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs, Morgan Stanley un Bank of New York Mellon Corp.

Mediji ziņo, ka kapitālu saliedēšana plānota vēl divās finanšu kompānijās - State Street Corp un Merrill Lynch.

ASV ar minēto lēmumu seko Eiropas piemēram - pagājušās nedēļas nogalē tika pieņemts lēmums izpirkt Eiropas banku akcijas, kas stiprināja investoru ticību, un pirmdien fondu biržas piedzīvoja strauju kāpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Morgan Stanley ceturksnī nopelna 757 miljonus dolāru

, 21.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV banka Morgan Stanley šī gada trešajā ceturksnī strādājusi ar 757 miljonu ASV dolāru lielu peļņu. Šī gada otrajā ceturksnī bankai bija zaudējumi 159 miljonu dolāru apmērā, ziņo Financial Times.

Morgan Stanley apgrozījums šī gada ceturksnī bija 8.7 miljardi dolāru, kas ir ievērojams pieaugums, salīdzinot ar otro ceturksni, kad bankas apgrozījums bija 5.4 miljardi dolāru.

Pēc finanšu rādītāju paziņošanas Morgan Stanley akcijas cena palielinājās par 2.24% līdz 33.25 ASV dolāriem par akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Polija varētu ieviest eiro no 2014.-2015.gadam

, 04.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polija eiro varētu ieviest laika posmā no 2014. līdz 1015.gadam, atsaucoties uz Morgan Stanley ziņojumu, vēsta Bloomberg.

Polija pagājušajā nedēļā oficiāli atsacījās no mērķa eiro ieviest jau 2012.gadā, bet par jauno mērķi Polijas Finanšu ministrija informēs šajā ceturksnī.

Fiskālā deficīta limits 3% apmērā no iekšzemes kopprodukta «izskatās kā tāla perspektīva» visām austrumu Eiropas Savienības dalībvalstīm, norāda Morgan Stanley.

Deficīts Polijā, Čehijā un Rumānijā būs ap 6% no iekšzemes kopprodukta šogad un, iespējams, pat lielāks 2010.gadā. Visticamāk, tas nenoslīdēs līdz eiro ieviešanas nosacījumiem līdz 2013. - 2014.gadam, prognozē Morgan Stanley.

Saskaņā ar ziņojumu Polija varētu būt pirmā no Centrāleiropas valstīm, kas ieviesīs eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Banku likmes

Šonedēļ ECB būs jāatskaitās par Kipras fenomenu

Jānis Šķupelis, 01.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šo ceturtdien gaidāma Eiropas Centrālās bankas (ECB) aprīļa sanāksme, kas būs pirmā monetārā reģiona galveno baņķieru sanāksme kopš Kipra spriedusi par starptautiskā aizdevuma pienešanas nosacījumiem.

ECB vadītājam, domājams, tiks uzdoti visai neērti jautāji par Eiropas taktiku Kipras krīzes risināšanā. DB jau plaši rakstījis par to, ka Kipras starptautiskā aizdevuma nosacījumi sākotnēji izvirzīja vienreizēju nodevu visiem valsts depozītiem. Savukārt galu galā, Kipra noteica, ka ievērojamus zaudējumus cietīs vien lielo depozītu turētāji valsts lielākajās bankās. ECB vadītājam būs jāspēj pārliecināt, ka Kipras gadījums ir īpašs, kas gan būs grūti. Pastāv bažas, ka parādu krīzes problēmām aktualizējoties, piemēram, Spānijā vai Itālijā, no bankām, ņemot vērā Kipras precedentu, sāks bēgt arī noguldītāji šajās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s samazinājusi 15 pasaules lielāko banku reitingus, tādējādi atspoguļojot kapitāla trūkuma riskus, ar kuriem tās saskaras, vēsta Reuters.

Aģentūra par vienu pakāpi samazinājusi reitingus vienai no Eiropas lielākajām bankām HSBC, kā arī bankām Bank of America, Royal Bank of Scotland un Societe Generale.

Savukārt par divām pakāpēm reitingi «griezti» tādiem finanšu gigantiem kā – Barclays, BNP Paribas, Royal Bank of Canada, Citigroup, Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Credit Agricole, Morgan Stanley, UBS un Deutsche Bank.

Par trijām pakāpēm Moody’s samazinājusi Credit Suisse reitingu (no Aa1 līdz A1), tādējādi pārsteidzot analītiķus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais portāls Twitter nolīdzis finanšu konglomerāta Morgan Stanley menedžeri Sintiju Geilori (Cynthia Gaylor), kura tiek uzskatīta par eksperti akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO), tādējādi liekot uzvirmot runām, ka vietne grasās veikt IPO.

S. Geilore, strādājot Morgan Stanley, nodarbojusies ar finanšu restrukturizāciju, rekapitalizāciju, kredītu pārfinansēšanu un finanšu analītiku. Tāpat iepriekš viņa konsultējusi Morgan Stanley klientus no tehnoloģiju nozares saistībā ar IPO. Eksperte sadarbojusies ar tādām kompānijām kā Workday, ServiceNow, Palo Alto Networks, Facebook, Infoblox, Splunk, Zynga, Jive, Netflix un Linkedin. S. Geilore sniegusi arī konsultācijas kompānijām Amazon.com un Google.

Strādājot Twitter, finanšu ekspertes uzdevumos būs sociālā portāla korporatīvās attīstības nodaļas vadīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākās ASV bankas – Citigroup, Morgan Stanley un JP Morgan paziņojušas par moratorija ieviešanu uz ieķīlāto dzīvokļu konfiscēšanu.

Tādā veidā bankas dod iespēju ASV prezidentam Barakam Obamam realizēt vienu no viņa programmas punktiem, kas paredz atbalstīt hipotekāro sektoru par 50 miljardiem USD, vēsta NEWSru.com. Tomēr baņķieri aizņēmējiem nav piedevuši uz visiem laikiem : Citigroup moratorijs darbosies no programmas ieviešanas brīža, bet ne ilgāk par 12. martu, savukārt Morgan Stanley un JP Morgan neatņems īpašumu tikai līdz 6. martam. Līdz tam laikam jāsāk darboties ASV Kongresa akceptētajam 787 miljardus USD vērtajam Obamas plānam, kura viens punkts paredz atvēlēt 50 miljardus USD to kredītu nemaksātāju parādu restrukturizēšanai, kas vairs nespēj tikt galā ar saviem maksājumiem. ASV banku moratorijs sekoja pēc tam, kad valsts hipotēku aģentūras Fannie Mae un Freddie Mas Floridā ieviesa analoģiskus pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

East Capital iegādājas Morgan & Stout

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

East Capital Finanšu fonds iegādājas 33.33% no parādu piedziņas uzņēmuma Morgan & Stout par 1.02 miljoniem eiro

“Mēs ļoti cerīgi raugāmies uz šo iespēju ieguldīt jaunā uzņēmumā ar strauji augošu tirgus daļu un plānojam cieši sadarboties ar Morgan & Stout vadību un akcionāriem, lai veicinātu turpmāku uzņēmuma attīstību,” saka Kestutis Sasnauskas, East Capital Private Equity izpilddirektors un East Capital Group partneris,Db.lv informē Sabīne Vulfa, Hill and Knowlton Latvia pārstāve.

Morgan & Stout izpilddirektors Dimitrios Somovidis uzskata, ka East Capital iesaiste ļaus uzņēmumam efektīvāk īstenot paplašināšanās plānus, kā arī nesīs pieredzi un zināšanas, padarot uzņēmumu vēl pievilcīgāku investoriem un kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eksperti palielina ASV ekonomiskās izaugsmes prognozi

, 05.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāku lielo starptautisko finanšu institūciju eksperti palielinājuši prognozes attiecībā uz ASV ekonomikas izaugsmi šī gada trešajam ceturksnim. Optimistiskāko prognozi izteikusi banka Morgan Stanley paredzot izaugsmi 3 līdz 4 % apmērā, ziņo Wall Street Journal.

Banka UBS palielinājusi savu prognozi no 2.0% līdz 2.5%. Gan Credit Suisse, gan Deutsche Bank AG palielinājušas savas prognozes attiecībā uz ASV iekšzemes kopprodukta izaugsmi līdz 2.0%.

Vispesimistiskākā prognoze ir Moody’s Economy.com, paredzot 1.6% izaugsmi.

Tabula. Banku prognozes attiecībā uz ASV ekonomikas izaugsmi šī gada trešajā ceturksnī.

Finanšu institūcijaIepriekšējā prognozeJaunā prognoze
Credit Suisse1.3%2.0%
Deutsche Bank AG02.0%
J.P. Morgan2.5%3.0%
Moody's Economy.com1.1%1.6%
Morgan Stanley1.0%3% - 4%
UBS2.0%2.5%
Wells Fargo2.2%3.0%

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Morgan Stanley jauns boss

, 11.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada nogalē savu amatu atstās ASV bankas Morgan Stanley pašreizējais vadītājs Džons Maks (John Mack). Viņa pēctecis būs Džeimss Gormans (James Gorman), kurš bankā strādā kopš 2005. gada, ziņo Reuters.

Dž. Maka paveiktais Morgan Stanely tiek vērtēts ļoti augstu. Viņš izglāba banku no Lehman Brothers likteņa, taču nespēja vadīt to tik labi, lai tā darbotos ar tādiem apgriezieniem, ka Goldman Sachs.

Dž. Maks Morgan Stanley vadītajā amatā būs pavadījis vairāk nekā 4 gadus. Dž. Gormans bankas vadītāja pienākumus sāks pildīt no 2010. gada 1. janvāra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Banka JP Morgan gatavojas palielināt algas

Madara Fridrihsone, Db, 24.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2010. gada otra lielākā ASV banka JP Morgan gatavojas palielināt algas investīciju baņķieriem, šo lēmumu pamatojot ar to, ka līdzīgi rīkojušās arī citas bankas, vēsta Bloomberg.

Lēmumu palielināt investīciju baņķieru algas jau pieņēmušas Citigroup, Morgan Stanley un UBS AG, kas algu palielināšanu atsevišķām darbinieku kategorijām veic laikā, kad varas institūcijas ierobežo dažādu baņķieriem izmaksājamo bonusu apmēru.

Bloomberg informē, ka tiesības saņemt ļoti lielas algas varētu būs aptuveni pusei no 25.7 tūkst. JP Morgan investīciju daļas darbinieku.

JP Morgan šī gada pirmajā pusgadā nopelnījis 15.7 miljardus ASV dolāru, no kuriem 6.01 miljards ASV dolāru atvēlēti dažādu kompensāciju izmaksai darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu kulta auto meistars Morgan ir atslepenojis jaunā modeļa Morgan Eva GT aprises, kurš pēc ražotāja domām varēs kalpot arī kā prakstisks ģimenes auto, vēsta Automobilwoche.

Retrostila modeļu ražotājs Morgan jauno meistarstiķi diez vai varētu nosaukt par ērtu ģimenes auto, tomēr tas būs nesalīdzināmi praktiskāks eksemplārs kāds jebkad ir redzēts Morgan modeļu paletē. Betmena auto līdzīgais divdurvju modelis zem motora pārsega slēps BMW 306 ZS jaudīgo sešcilindru spēkstaciju, kura atļaus līdz 100 km/h ieskrieties 4,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums atdursies pie 273 km/h atzīmes.

Morgan Eva GT ražošana tiks sākta 2012 gada vidū, un tā cena būs aptuveni 120 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akcijas cena pēdējā laikā piedzīvojusi kritumu, un Morgan Stanley analītiķi prognozē, ka lejupslīde var turpināties.

Kopš ASV lēmuma piemērot ierobežojumus Huawei Technologies, uzņēmuma akcijas cena ir sarukusi par 7%, un Morgan Stanley eksperti paredz, ka tuvākajā laikā tā var sarukt vēl par aptuveni 10% līdz 160 dolāriem.

«Tuvākajā laikā lielākais Apple risks ir sarūkošais Ķīnas pircēju pieprasījums, kas var likt uzņēmumam vēlreiz uz leju pārskatīt pārdošanas apjomu prognozi,» paredz analītiķi.

Sliktākajā scenārijā, kad ASV piemēros 25% nodokli visām no Ķīnas importētajām precēm, Apple ienākumi 2020.fiskālajā gadā varētu sarukt par 23%.

Patlaban akcijas cena ir pie 177 dolāriem. Aprīļa beigās akcijas cena sasniedza 211,75 dolārus. Maija sākumā uzņēmums izmaksāja dividendes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Google nodrošinās vienu miljardu dolāru no Apple peļņas

Jānis Rancāns, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp tehnoloģiju kompānijām Apple un Google valda gan naidīgas attiecības, gan arī dziļa savstarpējā sadarbība. To apliecina jaunākās analītiķu kompānijas Morgan Stanley aplēses - Google 2014. gadā varētu maksāt vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, lai turpinātu būt par galveno iOS ierīču interneta meklētāju.

Vēl pirms dažiem gadiem – 2009. – Google par šādu privilēģiju maksāja tikai 82 miljonus ASV dolāru, un šī darījuma vērtība turpina pieaug, atsaucoties uz Morgan Stanley, vēsta Tech Crunch.

Analītiķi aprēķinājuši, ka no katra dolāra, kuru Google nopelna no reklāmas interneta meklētājā iOS ierīcēs, Apple saņem 75 centus. Summa turpina pieaugt, jo palielinās iOS ierīču pārdošanas apjomi.

Lielākais ieguvējs no šāda darījuma ir Google, uzskata analītiķi, norādot uz to, ka kompānija kontrolē aptuveni 95% mobilā interneta meklēšanas tirgus. Gadījumā, ja Apple izlemtu atteikties no Google interneta meklētāja, līdzīgi, kā tas noticis ar Google Maps karšu pakalpojumu, sekas interneta gigantam būtu visai jūtamas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marts sakustinājis ledu ne tikai Latvijas ūdenstilpēs, bet arī nekustamo īpašumu tirgū – rosība notiek, taču saukt to par atkusni būtu pāragri.

Mājokļu segmentā, īpaši Rīgā un Pierīgā, parādījusies aktivitāte. Potenciālie pircēji kļuvuši elastīgāki savos nosacījumos, apsverot arī otrreizējā tirgus piedāvājumu, turpretī pārdevēji cenas šūpot negrib, tādējādi paildzinot objekta pārdošanai nepieciešamo dienu skaitu. Salīdzinot ar 2022. gada nogali, sērijveida dzīvokļu piedāvājums Rīgā palielinājies par 15%, bet īrei pieejamo dzīvokļu skaits sarucis par 6%. Vairumā gadījumu pircēji lūkojas pēc kvalitatīva, dzīvošanai gatava mājokļa – par šādiem īpašumiem pircēji gatavi pacīnīties, turklāt 31% darījumu notiek bez kredīta piesaistes, secināts nekustamo īpašumu aģentūras "Latio" jaunākajā "Mājokļu pircēju pārliecības indeksā".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

EURIBOR debesīs kāpj straujāk nekā garā pupa – šobrīd likme sasniedz teju 3.8%. Aizņēmēju ikmēneša maksājumos tas redzams kā 20-25% pieaugums.

Salīdzinājumam: ja pirms gada par kredītu divu istabu dzīvoklim jaunajā projektā bija jāmaksā aptuveni 500 EUR, pašlaik ikmēneša kredīta summa pieaugusi par 100-200 EUR, neskaitot komunālos maksājumus. Lai gan aizņemšanās mājokļa iegādei kļuvusi krietni dārgāka, sabiedrība pamazām sāk pierast pie jaunās situācijas un meklē risinājumus, piemēram, izvēlas garāku hipotekārā apmaksas termiņu, samazinot ikmēneša maksājuma apjomu vai pārorientējas uz mazākas platības mājokļiem. Tāpat nekustamo īpašumu aģentūra “Latio” novērojusi: joprojām trešdaļa darījumu notiek bez bankas finansējuma piesaistes, izmantojot līdzekļus no mantojuma, iepriekš pārdota īpašuma vai uzkrājumiem. Darījumi par savu naudu notiek gan Rīgā, gan tās apkārtnē, gan atsevišķos reģionos, piemēram, Zemgalē. Kopš aprīļa tikai par 1% pieaudzis to mājokļu skaits, kas pārdoti mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas brīža, secināts “Latio” jaunākajā “Mājokļu pircēju pārliecības indeksā”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Moody's varētu samazināt reitingus lielajām starptautiskajām bankām

Žanete Hāka, 23.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service varētu samazināt parāda reitingus vairākām lielām starptautiskām bankām, jo aģentūra pārbauda, vai ASV valdība krīzes laikā mazāk iesaistītos, lai nodrošinātu, ka kreditori saņem savu naudu, raksta Bloomberg.

Reitingu aģentūra varētu samazināt kredītreitingu bankām Goldman Sachs un JPMorgan Chase&Co, kā arī Morgan Stanley un Wells Fargo&Co, paziņojis Moody’s. Patlaban tiek izskatītas arī Citigroup un Bank of America reitinga izmaiņas, taču to virziens patlaban nav skaidrs, tāpat par reitinga izmaiņām Moody’s spriež attiecībā uz Bank of New York Mellon Corp un State Street Corp.

Moody’s un Standard&Poor’s ir paziņojuši, ka reitingu samazināšana varētu būt nepieciešama, jo valdībai ir jauni instrumenti, kā ietekmēt bankas tā vietā, lai tās glābtu ar nodokļu maksātāju naudu. Šie plāni var iekļaut likšanu parādzīmju turētājiem uzņemties zaudējumus uz sevi vai konvertēt akcijas pamatkapitālā. Šāda politika var ietekmēt reitingu arī banku meitaskompānijām, kas pieņem depozītus.

Komentāri

Pievienot komentāru