Tehnoloģijas

Motorola nosauc pirmā UMTS mobilā telefonu cenu

Aivars Mackevics [email protected], 10.10.2002

Jaunākais izdevums

Februāri Motorola prezentēja pirmos UMTS mobilos telefonus ar GSM funkcijām. Tagad tika nosauktas mobilo telefonu cenas, kur telefons ar digitālo kameru maksās 1 499 eiro un bez kameras 1 199 eiro. Modeļa nosaukums ir A820. Kopš aprīļa ar Motorolu sadarbojas vācu uzņēmums Siemens, kurš paver ceļu šos telefonus pārdot arī kā Siemens telefonus. Nokia savu pirmo UMTS mobilo telefonu ar GSM funkcijām vēlas nodot pārdošanā nākošā gada vidū. Eiropas tirgū vēlas cīnīties arī aziātu firmas kā Samsung, Sanyo vai Sharp, kuri līdz šim ražoja UMTS mobilos telefonus bez GSM funkcijām. Avots: Handelsblatt

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Juris Ulmanis: Lietoju podziņu telefonu, jo pats vēlos kontrolēt savu dzīvi

Kristīne Stepiņa, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēga ir sasniegt mērķi, tikt līdz otram galam, paveikt to, kas eventuāli nav paveicams, izdarīt to, ko nevar izdarīt – izpildīt neiespējamo misiju.

Tā grāmatā Uz Grenlandi – pēc pērlēm atzīst uzņēmējs, zemessargs un pasniedzējs Juris Ulmanis, kurš savā pirmajā polārajā ekspedīcijā ir sajuties kā īsts pērļu zvejnieks. Viņš kopā ar leģendārajiem latviešu alpīnistiem Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu ir uzkāpis vairākās pasaules virsotnēs un sapņo pievarēt arī pašu augstāko – Everestu.

Fragments no intervijas

Daudzi jūs saista ar pirmajiem mobilajiem telefoniem. Kā kļuvāt par ASV kompānijas Motorola Baltijas pārstāvniecības vadītāju?

Kad Arizonas Starptautiskajā menedžmenta skolā ieguvu savu otro maģistra grādu starptautiskajā biznesa vadībā, meklēju darbu. Nelielajā latviešu kopienā bija viens kungs, kurš strādāja Motorolā. Viņš man sarunāja darba interviju. Tā sāku strādāt šajā kompānijā par tirgus analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google «izķidā» Motorola Mobility

Jānis Rancāns, 20.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google pārdos TV resīveru biznesu Motorola Home, kas nonāca tās rīcībā, kad aizvadītajā gadā interneta gigants pārņēma Motorola Mobility. Darījuma vērtība aplēsta 2,35 miljardu ASV dolāru apmērā.

Motorola Home iegādāsies ASV kompānija Arris, kura pavēstījusi, ka darījuma finansēšanai piesaistīs kredītresursus. Darījuma ietvaros paredzēts arī, ka Google iegūs 16% Arris akciju 300 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta Financial Times.

Paredzēts, ka darījums noslēgsies 2013. gada otrajā ceturksnī un tas vēl jāapstiprina ASV regulatoriem. Kompānijas norāda, ka darījums papildinās Arris patentu portfeli un pastiprinās Motorola Mobility licences.

Runas par to, ka Google paredzējusi šķirties no Motorola Home parādījās jau iepriekš, kad Lielbritānijas televizoru ražotājs Pace pavēstīja, ka izteicis piedāvājumu to iegādāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Motorola no Microsoft vēlas «izspiest» četrus miljardus

Jānis Rancāns, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzim Google piederošā kompānija Motorola Mobility vēlas piedzīt no Microsoft ievērojamu kompensāciju par patentētu tehnoloģiju izmantošanu. Saskaņā ar Motorola pārliecību par tās bezvadu komunikāciju risinājumiem Microsoft būtu jāmaksā četri miljardi ASV dolāru gadā.

Tikmēr Microsoft uzskata, ka Motorola var pretendēt uz kompensācijām tikai viena miljona ASV dolāru apmērā. Par iespējamo kompensāciju apmēru tagad būs jālemj Sietlas tiesai. Paredzēts, ka tiesa savu atzinumu sniegs nākamā gada pavasarī.

Motorola arī norāda, ka, izmantojot tās tehnoloģijas, kas ir vitāli nepieciešamas 802.11 LAN bezvadu tīklu un H.264 video standarta darbībai, Microsoft kopumā līdz 2017. gadam nopelnīs 94 milajrdus ASV dolāru. Motorola patentētās tehnoloģijas Microsoft izmanto savās Xbox konsolēs un Surface planšetdatoros, norāda Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Motorola mēģina «iekost» Apple

Jānis Rancāns, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta milzim Google piederošā tehnoloģiju kompānija Motorola Mobility lūgusi ASV Starptautiskajai tirdzniecības komisijai aizliegt visu Apple produktu tirdzniecību. Motorola uzskata, ka Apple pārkāpusi tai piederošos patentus.

ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija piekritusi izskatīt Motorola sūdzību. Ja komisija atzīs to par pamatotu, tirdzniecības aizliegums var skart gan Apple ražotos iPhone viedtālruņus, gan iPad palnšetdatorus un arī Mac datorus.

Motorola uzskata, ka Apple savā iMessage pakalpojumā pretlikumīgi izmanto Google piederošās kompānijas patentētas tehnoloģijas. Kā skaidro tehnoloģiju medijs AllThingsDigital, Motorola ASV Starptautiskās tirdzniecības komisijā ar sūdzību vērsās pēc tam, kad izgāzās abu kompāniju sarunas par izmantoto tehnoloģiju licencēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

ES aizkavē Motorola Mobility un Google apvienošanos

Gunta Kursiša, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) ir aizkavējusi Google Motorola Mobiltiy pārņemšanu, lūdzot Google vairāk informācijas par darījumu, vēsta BBC.

Eiropas Komisija (EK) atklāja, ka tā aizturējusi darījuma apstiprināšanu pagājušajā nedēļā. EK pavēstījusi, ka tā ir lūgusi papildus informāciju par darījumu. ES institūcijas ir tiesīgas aizliegt vai Motorola Mobility pārņemšanu vai pieprasīt grozījumu veikšanu.

Sākotnēji EK noteica, ka darījums starp Google un Motorola Mobility varētu notikt nākamā gada 10. janvārī. Patlaban sākotnējais termiņš ir atcelts, un jaunais terminš vēl nav zināms.

«Darījuma slēgšanas termiņš ir pārcelts, jo komisija vēlas no Google saņemt noteiktus dokumentus, kas ir svarīgi darījuma izvērtēšanā,» norādīja Amēlija Toresa (Amelia Torres), konkurences komisāres pārstāve. «Pēc tam, kad komisija saņems visus nepieciešamos dokumentus, tā pavēstīs par jaunu darījuma slēgšanas termiņu,» viņa piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google ar atlaišanām cīnās par Motorola Mobility «noturēšanu virs ūdens»

Jānis Rancāns, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google iecerējusi par 1,2 tūkstošiem jeb 10% samazināt darba vietu skaitu uzņēmumā Motorola Mobility, lai veicinātu viedtālruņu ražotāja atgriešanos pie rentabilitātes.

Aizvadītā gada augustā no darba Motorola Mobility tika atlaisti jau četri tūkstoši darbinieku, kuru darbs bija saistīts ar vienkāršu mobilo tālruņu izgatavošanu, vēsta Reuters.

«Šie samazinājumi ir turpinājums aizvadītajā vasarā uzsāktajam procesam. Mēs apzināmies, ka [samazinājumu skartajiem] darbiniekiem būs grūti, tāpēc esam apņēmušies viņiem palīdzēt visos iespējamajos veidos,» sacīja Motorola Mobility pārstāve Niki Fenvika.

Paredzēts, ka darbinieki tiks atlaisti Motorola Mobility ASV, Ķīnas un Indijas pārstāvniecībās. Darbiniekiem izplatītajā vēstulē, kompānija atzīst, ka ražošanas izmaksas ir pārāk augstas, nākas strādāt tirgos, kuros uzņēmums nav konkurētspējīgs, kā arī zaudē naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Patentu kari turpinās; Apple iesūdz Motorola

Ritvars Bīders, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Apple iesūdzējusi tiesā savu konkurentu Motorola, norādot, ka Droid viedtālruņu ražotājs bez atļaujas izmantojis trīs iPhone patentus, ziņo aģentūra Reuters.

Apple norāda, ka Motorola savos risinājumos neatļauti izmanto iPhone skārienjūtīgā ekrāna programmatūru, kā arī citus ar displeju saistītas tehnoloģijas.

«Motorola nelikumīgās darbības ir izraisījušas un turpina izraisīt neatgriezenisku kaitējumu Apple,» savā iesniegumā tiesai norāda Apple.

Motorola pagaidām nav pilnībā iepazinusies ar Apple iesniegumu tiesā, taču norāda, ka «Motorola ir vadošs intelektuālais portfelis – viens no spēcīgākajiem industrijā», tāpēc Motorola nolēmusi aktīvi aizstāvēt savas pozīcijas šajā jautājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atzinusi, ka ASV kompānija Microsoft pārkāpusi Motorola Mobility patentus un ļāvusi pieprasīt aizliegt valstī Windows 7 operētājsistēmu un Xbox 360 spēļu konsoli, vēsta BBC.

Tomēr Motorola šīs tiesības nevar izmantot, līdz savu slēdzienu nesniegs ASV tiesa. Minētais pavērsiens ir jaunākais notikums patentu cīniņā starp Microsoft un Motorola. Strīdīgie patenti ir saistīti ar video atskaņošanas tehnoloģijām.

«Kompānijai Motorola ir aizliegts rīkoties saistībā ar tiesas lēmumu un mūsu darbība Vācijā norisināsies bez traucējumiem, kamēr mēs pārsūdzēsim tiesas lēmumu,» norādīja Microsoft. Tāpat kompānija skaidro, ka tiesas lēmums neatstās nekādu iespaidu uz produktu pārdošanu Eiropā, jo Microsoft jau iepriekš pārcēlis produktu izplatīšanas centrus no Vācijas uz Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo telefonu ražotājs Motorola pārsteidzis investorus šī gada otrajā ceturksnī pārdodot vairāk telefonu nekā šī gada pirmajā ceturksnī. Trīs mēnešos līdz 30. jūnijam Motorola pārdevis 28.1 miljonu telefonu, ziņo BBC.

Šī gada otrajā ceturksnī Motorola strādājusi ar 4 miljonu ASV dolāru lielu peļņu. Attiecīgajā ceturksnī pērn kompānija strādāja ar 28 miljonu dolāru zaudējumiem.

Motorola apgrozījums otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, samazinājies par 7.4% līdz 8.1 miljardam ASV dolāru. Taču arī šis rādītājs ir augstāks nekā iepriekš tika prognozēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nākamā gada sākumā Motorola tiks sadalīta divās kompānijās

Ritvars Bīders, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 2011. gada 4. janvārī kompānija Motorola tiks sadalīta divās kompānijās, no kurām viena būs orientēta uz ikdienas patērētāju, kas turpinās ražot mobilos telefonus un citas elektropreces, savukārt otra darbosies korporatīvajā un valdību sektorā, ražojot policiju rācijas un svītrkodu skenerus, ziņo Associated Press.

Pašreizēji Motorola akcionāri šā gada 21. decembrī savu līdzšinējo Motorola akciju vietā saņems akcijas uzņēmumos Motorola Mobility un Motorola Solutions.

Motorola kompānijas sadalīšanas plāna realizāciju aizsāka jau 2008. gadā. Toreiz bija paredzēts kompānijas sadalīšanu pabeigt jau 2009. gadā, taču šī plāna realizāciju aizkavēja globālās krīze un mobilo telefonu pārdošanas apjomu straujā samazināšanās.

Motorola sadalīšanas procesā kompānija arī paredzējusi pārdot tās tīkla aprīkojuma ražošanas divīziju Somijas-Vācijas kopuzņēmumam Nokia Siemens Networks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo telefonu ražotājs Motorola gada laikā zaudējis vairāk nekā 7% lielu daļu pasaules mobilo telefonu tirgū, līdz ar ko otram lielākajam mobilo telefonu ražotājam draud savas pozīcijas zaudēšana kompānijai Samsung, kura savu tirgus daļu palielinājusi par 2,2%, ziņo Bloomberg.

Pasaules lielākā mobilo telefonu ražotāja Nokia tirgus daļa pēc pārdoto telefonu daudzuma šā gada otrā ceturkšņa beigās bija 36,9%, kas ir par 3,2% vairāk nekā pērn šajā laikā.

Otra lielākā mobilo telefonu ražotāja Motorola tirgus daļa šā gada otrajā ceturksnī samazinājusies par 7,3%, salīdzinot ar 2006. gada otro ceturksni, kad kompānijai bija 21,9% liela tirgus daļa. Tagad Motorola aizņem 14,6% no pasaules mobilo telefonu tirgus.

Samsung savu tirgus daļu šā gada otrajā ceturksnī palielinājis līdz 13,4%, kas ir par 2,2% vairāk nekā pērn šajā laika posmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google pārvarējusi pēdējo šķērsli Motorola Mobility pārņemšanā

Gunta Kursiša, 21.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas regulējošā institūcija akceptējusi Google 12,5 miljardu ASV dolāru vērto ASV tālruņu ražotāja Motorola Moblity iegādes darījumu. Tas bija pēdējais akcepts, kas Google bija nepieciešams, lai pārņemtu Motorola Mobilty, vēsta BBC.

Šis iegādes darījums būs lielākais Google vēsturē, un tas jau iepriekš, pirms Ķīnas regulatora akcepta, saņēma arī ASV un Eiropas regulatoru piekrišanu. Pirmo reizi kompānijas vēsturē Motorola Mobility iegāde sniegs Google iespēju ražot mobilos tālruņus un planšetdatorus. Tāpat arī līdz ar Motorola Mobilty iegādi Google kļūs pieejami vairāk nekā 17 tūkst. kompānijas patentu.

Ne ASV, ne Eiropas regulējošās institūcijas neizvirzīja jautājumus par brīvas konkurences bažām, tomēr katrs no regulatoriem norādīja, ka sekos turpmākai Motorola Mobiltiy patentu «stratēģiskai» izmantošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Motorola izstrādā «saliekamu» viedtālruni

Jānis Rancāns, 29.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta giganta Google paspārnē esošā kompānija Motorola strādā pie jauna projekta, kas ļaus lietotājiem pašiem pielāgot savu viedtālruni.

Projekts nodēvēts par Ara un paredzēts, ka, tam noslēdzoties, lietotājs varēs iegādāties viedtālruņa pamatstruktūru, kam vēlāk pievienot papildus moduļus – tastatūru, bateriju un dažādus sensorus. Kompānija Motorola atklājusi, ka pie šī projekta strādā jau ilgāk nekā gadu.

«Mēs vēlamies aparatūras jomā izdarīt to pašu, ko Android panāca programmatūras laukā – radīt dinamisku, trešās puses izstrādātājiem paredzētu ekosistēmu,» kompānijas Motorola pausto citē BBC. Tādējādi Motorola cer, ka ar savu projektu dos lietotājiem iespējas izlemt, kā izskatīsies to ierīce, kur tā ir izgatavota, cik daudz tā maksā un kādus uzdevumus spēj izpildīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija Google iegādāsies mobilo ierīču ražotāju Motorola Mobility, paziņojusi kompānija.

Motorola Mobility pārņemšanas darījuma vērtība tiek vērsta 12,5 miljardu ASV dolāru apmērā, kas līdz šim ir kompānijas lielākais pirkums, vēsta AP.

Abu kompāniju valdes kopīgā paziņojumā norāda, ka pilnībā atbalsta darījumu, kuram jābūt pilnībā pabeigtam līdz šī gada beigām, vai arī nākošā gada sākumā.

Savukārt Google izpilddirektors Lerijs Peidžs uzsvēris, ka tas «superuzlādēs visu Android ekosistēmu».

Motorola Mobility pārņemšana ļaus Google nostabilizēt kontroli pār vienu no galvenajiem Android ierīču ražotājiem, kā arī iegūt savā rīcībā jaunas tehnoloģijas un patentus, norāda Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Zviedru operatori kratās vaļā no UMTS pienākumiem

Juris Kaža [email protected], 17.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mobilo sakaru operatori cenšas atbrīvoties no t.s. trešās paaudzes (3G) licencēs iekļautām saistībām nodrošināt UMTS standarta pārklājumu valsts mazapdzīvotās teritorijās. Tā raksta biznesa avīze Dagens industri (DI). DI raksta, ka operatori lūguši Zviedrijas regulatoru pieļaut, ka lauku un mežu apvidos izmanto citas lieljaudas datu pārraides tehnoloģijas nekā UMTS, kas prasa lielu bāzes stacījui blīvumu. Tele2, kam ir 3G licence, apsver sadarbību ar jaunu uzņēmumu Nordisk Mobiltelefon. Tas piedāvā 3G tipa pakalpojumus izmantojot cdma450 tehnoloģiju, kas prasa mazāku bāzes stacīju skaitu. Cdma 450 Latvijā izmanto Triatel. Zviedrijā Tele2 cenšas attīstīt UMTS tīklu kopā ar TeliaSonera (kam pieder daļas Lattelekom un Latvijas mobilā telefonā/LMT). Tiek arī pieprasīts, lai pāatrinātā GSM standarta datu pārraides tehnoloģija EDGE tiktu no regulatora atzīta ka 3G ekvilents (tā teorētiski var sasniegt pārraides ātrumu 384 kilobiti sekundē/kbps, UMTS tik pat teorētiski spēj virs 2 megabiti/Mbps, bet cdma 450, it kā 2.4 Mbps). Latvijā EDGE nesen ieviesa LMT. DI norāda, ka Zviedrijas regulators vēl nav nolēmis, vai pilnībā pieļaut novirzes no UMTS licencēm, kas pretēji citviet Eiropā tika izdalītas bez milzu samaksas. Tomēr zviedru operatoru uzskata, ka arī netērējot miljardus licencēm, UMTS izbūves izmaksas samērā lielās, mazapdzīvotās valsts teritorijā prasa pārmērīgas investīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eiropā: maksā par abonēšanu runā par velti

Aivars Mackevics [email protected], 08.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas telekomunikāciju bizness, raugoties uz Rietumeiropas mobilo sakaru operatoru aktivitātēm, ir tā kā “iesnaudies”. Cenu tarifi vairs neatspoguļo tehnoloģisko attīstību, jo mobilo sarunu pakalpojums kļūst Eiropā par blakus produktu un līdz ar to tiek piedāvāts par velti vai ļoti zemu cenu. Kopš pirmdienas (1.03.2004) Vācijas mobilā telefona operatora E-Plus (www.eplus.de) 8,2 miljoni klientu var sarunāties visas dienas garumā, maksājot par vienu minūti tikai 0,03 eiro (0,02 Ls). Šīs tarifs ir pieejams, zvanot uz patstāvīgā tīkla abonentu numuriem un E-Plus klientiem. Mēneša abonēšanas maksa ir 10 eiro (6,73 Ls). Jāatzīmē, ka patstāvīgā pieslēguma klienti par vienu tālsarunas minūti maksā 0,121 eiro (0,081 Ls). Arī Vācijas lielākais mobilo sakaru operators T-Mobile (www.t-mobile.de) pazemina cenas saviem 25 miljoniem klientu, kuriem telefonu sarunas no atvaļinājuma mītnes ārzemēs kļūst par 33% lētākas. Viena sarunu minūte no Eiropas zemēm un ASV, zvanot uz Vāciju, maksā tikai 59 centi (39,7 santīmi). Otrais lielākais konkurents Vodafone (www.vodafone.de) saviem 24,7 miljoniem klientu piedāvā izdevīgas cenas nedēļas nogalēs. Tikai par papildus samaksu 5 eiro apmērā vienam mēnesim Vodafone klienti iegūst 1000 bezmaksas sarunu minūtes nedēļas nogalēs. Šis piedāvājums tiek attiecināts arī uz priekšapmaksas telefona kartēm. Vācijas mobilo telefonu klienti ietaupīto naudu investē jaunākos telefonu modeļos. 2003. gadā atkal tika panākts mobilo telefonu pārdošanas pieaugums par 20%, sasniedzot 3,4 miljardus eiro. Līdz ar to mobilo telefonu pārdošanas kritums kopš 2001. gada tika apturēts. Arī šajā gadā Vācijā tiek plānots pārdošanas pieaugums, piemēram, ražotājs Siemens cer palielināt pārdošanas apjomus šogad par 15%. Austrijā telefonsarunas par 0,00 eiro Visideālākie apstākļi lētai sarunai mobilajos sakaros ir Austrijā, kur uz nepilniem 8 miljoniem iedzīvotāju ir reģistrēti 5,58 miljoni mobilo telefonu un 7,31 miljons aktīvu SIM-karšu. Piemēram, uzņēmums Hutchison 3G Austria (www.drei.at) no Honkongas kā piektais mobilo sakaru operators Austrijā piedāvā telefona sarunas par velti, ja potenciālie klienti noslēgs līgumus līdz šī gada marta beigām. Šis vienīgais UMTS sakaru operators Austrijā uzskata, ka runas komunikācija ir tikai papildus pakalpojums. Hutchison abonēšanas piedāvājums ir 25 eiro mēnesī, kur klients iegūst bez papildus maksas: 66 minūtes video-sarunām, 32 video-filmu sūtīšanas iespējas, 250 sarunu minūtes visos nacionālajos telefonu tīklos un 99 e-pasta sūtījumus. Pirmo pusgadu abonēšanas maksa tiks iekasēta tikai 50% apmērā. Kompānija ir jau ieguvusi pirmos 15 000 klientus un līdz gada beigām cer sasniegt 100 000 robežu. UMTS mobilie telefoni, piemēram, Motorola A835 tiek pārdoti subsidētā variantā par 99 eiro. Arī citi Austrijas mobilo sakaru operatori ir reaģējuši uz šo piedāvājumu un piesaka aizvien lētākus telekomunikāciju tarifus. Piemēram, T-Mobile (www.t-mobile.at) 2 miljoniem klientu ir iespēja par abonēšanas maksu 17 eiro mēnesī – veikt sarunas šī tīkla ietvaros bez ierobežojuma un par 0,00 eiro. Arī Austrijas lielākais mobilo sakaru operators Mobilkom Austria (www.a1.net) piedāvā sarunas visas dienas garumā, maksājot par vienu minūti tikai vienu centu. Abonēšanas maksa līdz gada beigām ir tikai 10 eiro, ja klients parakstīs “Start Plus” līgumu līdz šī gada jūnija beigām. 2005. gadā klientam būs jāmaksā abonēšanas maksa 5 eiro mēnesī. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas tehnoloģiju kompānija Nokia prezentējusi jaunākos Windows Phone 8 viedtālruņus – Nokia Lumia 920 un Nokia Lumia 820. Jaunas ierīces demonstrējusi arī Motorola. Abas kompānijas cer, ka tām izdosies «nokost» gabalu no viedtālruņu tirgus, tomēr pagaidām investoru reakcija bijusi rezervēta.

Viedtālrunis Nokia Lumia 920 aprīkots ar 4,5 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8,7 megapikseļu aizmugurējo kameru, kas, izmantojot floating lens tehnoloģiju, bez zibspuldzes spēj uztvert piecas reizes vairāk gaismas. Tāpat viedtālrunis aprīkots ar 1 GB RAM un 32 GB iebūvēto atmiņu, kā arī var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive.

Savukārt Nokia Lumina 820 aprīkots ar 4,2 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8 megapikseļu aizmugurējo kameru, 1 GB RAM, 8 GB iebūvēto atmiņu un var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive. Abi Nokia viedtālruņi atbalsta arī bezvadu uzlādes tehnoloģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa ir lēmusi par labu kompānijai Motorola Mobility patentu tiesvedībā ar Apple. Tiesas lēmums var likt Motorola mēģināt bloķēt Apple ierīču pārdošanu Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple iecērt pliķi Google

Jānis Rancāns, 14.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigantam Google piederošajai Motorola Mobility var nākties atsaukt visus Vācijā piegādātos viedtālruņus un planšetdatorus pēc tam, kad tiesa izlēma, ka tikuši pārkāpti Apple patenti.

Minhenes tiesas lēmumu, ar Google atbalstu, jau apstrīdējusi Motorola Mobility. Eksperti tomēr norāda, ka, visticamāk, apelācijas instance atstās spēkā iepriekšējo spriedumu, vēsta The Guardian. Apple uzskata, ka Motorola pārkāpusi patentus, kas apraksta veidu kā notiek ierīcēs notiek izvēlnes ritināšana.

Analītiķi uzskata, ka Minhenes tiesas lēmums diez vai jūtami ietekmēs Motorola ierīču tirdzniecību, jo strīdīgo funkciju var salīdzinoši viegli mainīt. Tomēr tas ir kārtējais Apple panākums globālajā karā ar ierīcēm, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google izmaiņas jauniegādātajā Motorola sākas ar 20% darbinieku atlaišanu

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google sākusi pirmās lielās izmaiņas šā gada maijā iegādātajā amerikāņu uzņēmumā Motorola Mobilty, paziņojot par 20% kompānijas darbinieku atlaišanu, informē Bloomberg Businessweek.

Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā no darba kompānijā būs jāšķiras aptuveni četriem tūkstošiem darbinieku, no kuriem divas trešdaļas ir strādājošie ārpus ASV. Tāpat Google grasās slēgt aptuveni vienu trešdaļu no 90 Motorola Mobilty ēkām un birojiem, kā arī vienkāršot tās ražoto bezvadu produktu portfolio.

Google norāda, ka līdz ar 20% darbinieku atlaišanu kompānijai izdosies ietaupīt ap 275 miljoniem ASV dolāru.

«Pārmaiņas notiek, lai Motorola mobilo ierīču nodaļa varētu atkal atgriezties pie peļņas,» oficiālā paziņojumā norādījuši Google pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor’s (S&P) samazinājusi ASV kompānijas Google akciju reitingu no «pirkt» uz «pārdot». Tas sekojis pēc tam, kad tehnoloģiju gigants izlēma iegādāties Motorola Mobility par 12,5 miljardiem eiro.

Savā paziņojumā S&P uzsver, ka mobilo ierīču ražotāja iegāde rada nopietnus riskus kompānijai Google un ka Motorola patentu portfelis neatvieglos Google patentu problēmas, raksta Mashable.

«Apsverot Google darījumu, mēs saskatām pieaugušu risku gan kompānijai, gan arī tās akcijām. Mēs neesam pārliecināti, ka Motorola patentu iegūšana aizsargās Android operētājsistēmu no patentu problēmām. Tāpat mēs uzskatām, ka Motorola iegāde negatīvi ietekmēs Google izaugsmi, rezerves un bilanci,» savu lēmumu skaidro S&P.

DB.lv jau ziņoja, ka Google pirmdien pavēstīja par Motorola Mobility iegādi, kas kompānijai ļaus nostabilizēt kontroli pār vienu no galvenajiem Android ierīču ražotājiem, kā arī ļaus «superuzlādēt Android ekosistēmu» ar Motorola patentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viltus trauksme – \"Telefonu vīruss\"

Ainars Sedlenieks [email protected], 29.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru Drošības tehnoloģijas, kas pārstāv Kaspersky Lab informē,ka pēdējās dienās Interneta krievu segmentā sacēlies baumu vilnis par tā saucamo «telefonu vīrusu», kas it kā ir spējīgs inficēt mobilos telefonus, nodzēst to IMEI un IMSI, kā arī datus ar lietotāja SIM karti. Noslēpumainais «brīdinājums» galvenokārt tiek nodots ar pasta sūtījumu starpniecību un satur sekojošu tekstu (ar nenozīmīgām variācijām, kuras izdarījuši paši lietotāji): Telefonu vīruss Ja jums ir piezvanījuši un jūsu mobilā telefona displejā izgaismojas ACE-? , neatbildiet uz šo zvanu, uzreiz pārtrauciet (atslēdzieties). Ja jūs atbildēsiet uz zvanu, jūsu telefons tiks inficēts ar šo vīrusu. Vīruss nodzēsīs visu IMEI un IMSI informāciju no jūsu datora un no jūsu SIM kartes, kas padarīs jūsu telefonu nespējīgu sazināties ar telefona tīklu. Jums nāksies pirkt jaunu telefonu. Šo informāciju ir apstiprinājušas firmas Motorola un Nokia. Jau 3 miljoni mobilo telefonu ASV ir inficēti ar šo vīrusu. Šīs ziņas jūs variet arī pārbaudīt CNN mājas lapā. Lūdzu, paziņojiet šo informāciju visiem draugiem. «Kaspersky Lab» eksperti rekomendē visiem šādas līdzīgas vēstules saņēmējiem apmeklēt minēto kompāniju - Nokia un Motorola mājas lapās – un mēģināt tajos atrast apstiprinājumu vēstules informācijai. To pašu var mēģināt izdarīt arī CNN mājas lapā. Šobrīd šī mistifikācija ir izsaukusi tikai spama vēstuļu pieaugumu Interneta lietotāju kastītēs. Nevienu mobilo telefonu «inficēšanās» gadījumu ar šo «vīrusu» «Kaspersky Lab» nav fiksējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eiropas UMTS standarts ir neveiksmīgs

Juris Kaža [email protected], 11.10.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropā radušās nopietnas bažas, vai operatori varēs ieviest UMTS mobilo sakaru pakalpojumus, izmantojot šobrīd obligātos tehnoloģiskos standartus-- tā raksta žurnāls The Economist. 28. septembra numura ievadrakstā The Economist prasa, lai Eiropas komisija (EK) un atsevišķo valstu regulatori groza tehnoloģisko standartu, t.s. W-CDMA signāla veidošanas sistēmu, « jo tam ir viena liela aizķeršanās -- tas nedarbojas». The Economist prasa, lai EK un regulatori atļauj operatoriem, kas apņēmušies celt UMTS tīklus, izmantot citu, t.s. CDMA 2000 tehnoloģiju, kas sevi pierādījusi kā darboties spējīgu ASV un vairākās Āzijas valstīs. Telekomunikāciju pētniecības kompānijas Pyramid Research Eiropas nodaļas vadītājs Svetlana Isajeva (Svetlana Issaeva) Db teica, ka EK nav diktējusi W-CDMA lietošanu, taču prasījusi UMTS pakalpojumiem izmantot tādas radiodiapzona daļas, kurās šī tehnoloģija darbojoties vislabāk Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pakalpojumu kvalitātes nodaļas vadītājs Aleksandrs Čerņakovs teica: viņam nešķiet, ka SPRK UMTS licences projektā būtu obligātas prasības ieviest noteiktu tehnoloģiju, lai gan tekstā ir atsauces uz Eiropas Savienības (ES) kopējām normām. «Ierobežot operatoru uz vienu normu ir nenopietni,» viņš sacīja, taču aizrādīja, ka, Latvijā ieviešot atšķirīgu tehnoloģiju, varētu sadārdzināt t.s. trešās paaudzes (3G) jeb UMTS telefonu cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Motorola mobilo telefonu bizness dzen kompāniju mīnusos

, 30.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada trešajā ceturksnī kompānija Motorola strādāja ar 397 miljonu ASV dolāru lieliem zaudējumiem. Attiecīgajā laika periodā pērn mobilo telefonu ražotāja peļņa bija 60 miljoni dolāru, ziņo Associated Press.

Motorola norāda, ka problēmas kompānijai joprojām rada mobilo telefonu bizness, kura restrukturizācijas izmaksas trešajā ceturksnī arī radīja zaudējumus kompānijai kopumā.

Šī gada trešajā ceturksnī Motorola pārdeva 25.4 miljonus mobilo telefonu. Attiecīgajā ceturksnī pērn kompānija pārdeva 28.1 miljonu mobilo telefonu.

Motorola apgrozījums trešajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, samazinājās par 15% līdz 7.48 miljardiem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Motorola, kura pēdējo gadu laikā, neskatoties uz panākumiem ar telefonu Razr, nav spējusi nodrošināt sava mobilo telefonu biznesa peļņu, apsver iespēju to pārdot vai radikāli mainīt tā stratēģiju, lai padarītu kompāniju vairāk pelnošu, ziņo New York Times.

Lai gan zināmi vairāki iespējamie varianti, kas varētu notikt ar Motorola mobilo telefonu biznesu, kompānijas vadītāji neizpauž, kurš no plāniem varētu tikt realizēts.

Pēc tam, kad Motorola paziņoja, ka kompānijas ceturtā ceturkšņa peļņa samazinājusies par 84%, kompānijas akciju cena dienas laikā samazinājās par 18,8%.

Savukārt pēc paziņojuma, ka, iespējams, tiks pārdots Motorola mobilo telefonu bizness, kompānijas akciju cena pieauga par nedaudz vairāk nekā 10%.

Komentāri

Pievienot komentāru